מה הזמן האופטימלי הדרוש בין טיפול הורמונלי לקרינה?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

23/01/2019 | 22:49 | מאת: אלי

שלום רב דר רענן, בן 80, בביופסיה של הערמונית אובחן סרטן מסוג אדנוקרצינומה. מדד גליסון 8=4+4, עם שליש שטח מדד גליסון 5. Psa-11.84 בבדיקת PET- CT PSMA -אין תמונה ברורה, כנראה עקב דלות רצפטורים. ערמונית נראית מוגדלת אך ללא מוקדי קליטת יתר ברורים. הטיפול שהוצע: קרינה לכל האגן והערמונית וטיפול הורמונלי adt. קיימים 2 פרוטוקולים לטיפול: 1. קרינה וטיפול הורמונלי במקביל 2. טיפול הורמונאלי כחודשיים לפני הקרינה. איזה מהפרוטוקולים עדיף ומדוע? אודה מאד לתשובתך.

אין הבדל בין הפרוטוקולים בד"כ במחלה כזו עדיף להתחיל טיפול הורמונאלי מסרס במיידי ולעשות את כל ההכנות להקרנות במקביל. משך הזמן שלוקח עד שמתחילים את ההקרנות בפועל נא בין חודש לחודש וחצי ככה שבלאו הכי המטופל מקבל טיפול הורמונאלי פרק זמן מסוים טרם התחלת ההקרנות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית