בהמשך לשאלה שכבר שאלתי על לוטרין

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

24/12/2018 | 13:28 | מאת: מרינה

שלום, שאלה בהמשך למה ששאלתי על לוטרין כמו שציינתי כבר שלפני חצי שנה petct psma היה תקין ונעשב בגלל עליה ב PSA (לפני שראו שני ערכים אחרונים) ב 14.1 היה 0.83 ב 23.03 היה 1.07 ב 16.09 היה1.78 והיום 24.12 3.26 PET ראשון נעשה ב 26.3 בגלל עליה ל 1.07 וכמו שאמרתי היה תקין לאחר של עליה ל 1.78 נשלח ל PET שכבר הדגים קליטה .והומלץ על לוקרין, רופא קצת חששה איזה טיפול להתחיל בגלל קראטינין בדם 1.8 . נאמר לנו לפני זריקה שוב לעשות PSA ולאחר 2 טיפולים. היום PSA קפץ ל 3.26 ואנחנו לפני זריקה השאלה האם הטיפול בלוקרין מספיק טוב כדי לעצור כל התהליך הזה, האם לא צריך להוסיף הקרנות? האם קפיצה כזו של PSA במספר חודשים לא מדגים שמחלה מתפתחת מהר? האם PETCT שרופא ראה לפני שבועיים ואמרה שזה די בהתחלה יכול להתאים ל PSA גבוא כזה או שיש סיכוי שבשבועיים זה מחמיר? סליחה שרשמתי הרבה פשות מאוד מוטרדים השאלה סופית האם טיפול רק בלוקרין מספיק כדי לעצור את המחלה? תודה רבה ורק בריאות לכולם!

תיאורטית לוקרין זה הטיפול הבסיסי בסרטן ערמונית שחוזר עם עלית PSA והופעת גרורות. יחד עם זאת תמיד צריך לראות את התמונה המלאה. האם הPET מצביע על גרורות? היכן הן ממוקמות? אני בהחלט דוגל בגישה של קרינה ממוקדת ופעמים אני מצליח לדחות התחלה של טיפול הורמונאלי מסרס לאורך שנים ארוכות. אבל לא תמיד ולכן נדרש כאן יעוץ מסודר, לראות את התמונה המלאה ולקבל החלטות מושכלות בברכה

07/01/2019 | 17:44 | מאת: מרינה

תודה על תשובתך הקליטה היא ב צוור : קליטת PSMA מוקדית בבלוטות קטנות על בריחיות משמאל, הממצא חדש. בטן ואגן: כיום קליטת PSMA מוקדית בבלוטה זעירה לאורך כלי הכסל החיצוני מימין, מעט בולטת יותר בהשוואה לבדיקה הקודמת,נמדדת כ-5.0 ס"מ זה המקומות עם הקליטה. שאלה נוספת רופא אמרה לבדוק PSA שבועיים לאחר זריקה שניה שהיא באצם עוד 3 חודשים האם יש טעם לבדוק PSA לפני רק כדי לוודא שזה בירידה? תודה רבה

מנהל פורום סרטן הערמונית