בדיקת MRI ערמונית, סיכום

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

28/02/2019 | 17:41 | מאת: ויקטור

ד"ר ברגר שלום רב, לאחר המלצה לביופסיה עשיתי בדיקת MRI ערמונית 3 טסלה ללא סליל באסותה רמת החייל , הסיכום: להלן ממצאי בדיקת MRI של האגן מכוון לערמונית. בוצעו סריקות המכוונות לערמונית בערכי T1W ,לפני ולאחר הזרקה דינאמית של גדוליניום, בערכי T2W כולל ערכי DWI ו-CSI .. הסריקות בוצעו במישורים קורונלי, אקסיאלי וסגיטלי. סיבת הפניה: ידוע על מצב לאחר US טרנס רקטאלי. קיים שינוי באזור TZ לפי בדיקת US הומלץ על ביצוע ביופסיה. ממצאים: הערמונית מודגמת בגודל כ- 6.5*3.4*6 ס"מ, נפח משוער של הערמונית שווה CC75 מוגדלת מתבלטת לתוך שלפוחיתהשתן. אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופים, מדובר ב- BPHPIRADS2. אזור פריפרלי קטן מאוד ולחוץ על ידי אזור TZ.. בגובה GLAND MID פוסטרו-לטרלי משמאל מודגמת קשרית אשר מתבלטת לאזור פריפרלי מאזור TZ. . באזור פרפרלי מודגם סיגנל נמוך בערכי T2W בגובה האפקס לכיוון MID מימין ומשמאל בולט מעט יותר מימין. מימין קיימת קשרית פסטריורית 0.5 ס"מ זעירה אשר מגלה דיפוזיה רסטרקטיבית מינימלית מתאדרת לאחר הזרקת חומר ניגוד PIRADS3. .הקפסולה נראית שמורה. שלפוחיותהזרע במילוי חלקי. שלפוחית השתן בקיבולת חלקית. ללא לימפאדנופתיה חריגה. מבנה גרמי שמור. סיכום: ערמונית מוגדלת בצורה משמעותית מתבלטת לתוך שלפוחיתהשתן. באזור TZ שינויים על רקע היפרטרופיה .BPH .PIRADS2 באזור פרפרלי מימין בגובה האפקס לכיוון ה- GLND MID מוקד בעל מאפיינים מתאימים ל- .PIRADS3 למה לא כתבו שום דבר על שימוש במפת ADC לאגדרת PIRADS ? האם מקובל באסותה להשתמש ב במפת ADC לפענוח תוצאות הבדיקה? האם מכשיר MRI באסותה מייצר מפת ADC באופן אוטומטי בזמן הבדיקה? האם אני יכול לבקש ממכון MRI לשלוח לי קובצ מפת ADC או לשלוח פענוח של מפת ADC? בכבוד רב, ויקטור

שלום, אלו שאלות שיש להפנות לרדיולוג. אני אונקולוג ואינני יכול לעזור במקרה שלך בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית