סרטן ערמונית בן 69

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/03/2019 | 20:51 | מאת: נתנאל

שלום אבא שלי בן 69 סבל מזרימה איטית בשתן וצריבה, פנה לאורולוג קיבל כדורים לשיפור הזרימה ושלח אותו לאולטרסאונד שם מצאו שה PSA הוא 9.67, ואז שלח אותו לביופסיה ושם מצאו לפי תשובת הרופא "סרטן הערמונית גליסון 6 בשתי האונת" , לאחר מכן נשלח ל-MRI, לפי תשובת MRI בטופס רשום ערמונית מוגדלת עם BPH. קצת לא מסתדרים לי הדברים, לפי מה שקראתי BPH זה לא סרטן וזה גידול שפיר של הערמונית, ולפי דברי הרופא רשם שיש סרטן. אפשר בבקשה הסבר? מצ״ב לינקים לכל התוצאות: MRI www.interload.co.il/upload/8308490.jpg אולטרסאונד- www.interload.co.il/upload/9907041.jpg ביופסיה- www.interload.co.il/upload/357895.jpg המשך ביופסיה- www.interload.co.il/upload/6372393.jpg מכתב רופא- www.interload.co.il/upload/8356404.jpg

שלום רב, הכוונה בתשובת הMRI שהתמונה מתאימה לBPH. ברור שלאביך מעבר לכך ישנה גם ממאירות שכנראה הינה בדרגה נמוכה גליסון 6 שזה מצוין. מה שחשוב בבדיקת הMRI שלא התגלה ממצא חשוד מעבר למה שאנחנו יודעים ולכן ניתן כעת לקבל החלטה בין אופציות טיפוליות שונות עם פרוגנוזה מצוינת בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית