מבולבל מתשובות MRI אשמח לתשובה מקצועית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

04/02/2019 | 18:11 | מאת: יוסי1946

שלום רב, הנני בן 72 מטופל כרגע באומניק פעמיים ביום וזאת לאחר אצירת שתן שהיתה.כרגע בבדיקת דם אחרונה PSA 8.25 קצת מבולבל ואשמח לעזרה, לאחר MRI ערמונית להלן התוצאות: הערמונית מוגדלת ממימדיה 3.6X5.1X5.1 ס"מ, נפח 48 סמ"ק סימני BPH ב- TZ קשרית ב-TZ של האונה השמאלית בגובה אמצע הבלוטה במימדים 0.6X0.8 ס"מ מראה אות נמוך הומגני בשקלול T2, בחלקה עם רסטריקציה ניכרת בדיפוזיה, ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת גדוליניום, מאפיינים המעלים חשד בינוני עד גבוה לממאירות PIRADS 3-4 הקופסית שמורה שלפוחיות הזרע בגדר הנורמה אין לימפאדנופיה באגן סעיף באספקט האחורי ימני של כיס השתן ** פניתי לקפלן על מנת לקבוע תור לביופסיית פיוז'ן וכך נאמר לי: ביצע MRI שבוצע במור-מאר מתואר נודול קטן ב-TZ ללא האדרה אך קיבל ניקוד PIRADS 3-4, ב-TZ הריסטרקציה אינה משפיעה ולכן אני לא משוכנע שזהו הניקוד PIRADS הנכון. כמו כן האדון אינו מועמד לביופסיה בהרדמה כללית מאחר וסובל מחסימות בכלי דם בצוואר וממחלת ריאות כרונית. אנו מבצעים ביופסית היתוך רק בהרדמה מלאה. המלצתי המשך מעקב ללא ביופסיה, המלצתי לבצע רביזיה של ה-MRI. ** הבלבול רב מאחר ותוצאות MRI לטענת קפלן אינן נכונות ולא מצריכות כרגע ביצוע ביופסיה. אשמח לתשובה מקצועית על מנת לדעת האם להמשיך בחיי ולהישאר במעקב או האם חיוני כרגע לבצע ביופסיה. תודה רבה

שלום רב, אינני יכול כמובן להתייחס בצורה מקצועית לMRI בלי לראות אותו ולהכיר את המטופל באופן יותר מפורט. יחד עם זאת אני כן יכול לאמר שכנראה שכרגע אין לך מחלה משמעותית בערמונית שמסכנת אותך. אתה כן סובל כנראה מערמונית מוגדלת שפירה שפוגעת באיכות חייך. מה שהייתי עושה זה קודם כל טיפול אורולוגי מצוין לתיקון אצירת השתן ולאחר מכן המשך מעקב PSA ובמידת הצורך שוקל ביופסיה במידה וVPSA ממשיך לעלות בצורה עקבית בברכה

10/02/2019 | 10:14 | מאת: יוסי1946

תודה רבה על תשובתך המפורטת. שבוע טוב

מנהל פורום סרטן הערמונית