שאלה בנוגע לערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

06/02/2019 | 08:38 | מאת: משה

אני בן 60. רופאת המשפחה הפנתה אותי לאולטרסאונד בשל הליכה מוגברת לשירותים בלילה. במהלך היום אין שום בעיות. התוצאה שנתקבלה הינה לכליה ימינית ושמאלית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה אין עדות להידרונפרוזיס אין עדול לאבנים. כיס שתן הודגם היטב וכבולותיו סדירים. בלוטת הערמונית מוגדלת בנפח של 45 סמק. התרוקנות אין עדות לשארית שתן משמעותית. בעקבות הערמונית המוגדלת הופנתי לאורולוג שבדק אותי רקטואלית ולא מצא משהו חריג. אני חושש שהערמונית עשוייה להמשיך לגדול. האם זה בד"כ קורה? האם לעשות בדיקת אולרסאונד נוספת בעוד נניח שנה, או רק במקרה שתהיה החמרה בתסמינים של מתן שתן? בתודה

השאלות שאתה מעלה הן לאורולוג ולא לאונקולוג. הדבר היחידי שאני יכול לאמר שאין לך ממה לדאוג מהגדלה נוספת של הערמונית כי זה לא מסכן אותך. זה לא סותר שצריך לטפל בזה אבל זה לא מסוכן בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית