ערכי PSA משתנים, משמעות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

30/01/2019 | 21:15 | מאת: שלום

שלום, בבדיקה שגרתית שבוצעה ב-07-2017 נמדד ערך PSA=3.64, ב-12-2018 נמדד 6.43. נבדקתי בדיקת US, ובדיקה רקטלית, ע"י אורולוג, ונשלל ברמת סבירות, כל חשד, אך נשלחתי לבדיקה חוזרת כעבור כחודש. המדידה הראתה 5.41 - הועלתה השערת דלקת (ניתנה תרופה אנטי דלקתית). במקביל ערך ה-PSA Ratio (Free/Total היה: 0.32. זומנתי למעקב בעוד שלושה חודשים. האם יש מקום לדאגה או ברור מעמיק יותר שלום

שלום רב, אינני יודע את גילך אבל נתוני הPSA מחייבים בירור כדי לשלול ממאירות בערמונית. אני בהחלט מסכים שישנה סבירות שאין לך סרטן אך אסור להזניח. בהנחה שלא הופיעו לך סימפטומים משמעותיים במתן שתן ובסה"כ התפקוד שלך רגיל אז לא הייתי ממתין 3 חודשים. הייתי שוקל לבצע בדיקת PSA נוספת עוד כחודש ולאחר מכן במידה שאין ירידה משמעותית ברמת הPSA המלצתי היא או ללכת לפי הסטנדרט ומפנה לביופסיה מהערמונית או שהייתי מפנה לMRI כדי לקבל תמונה טובה יותר על הנעשה בערמונית טרם ביופסיה. 2 האפשרויות טובות לדעתי.

מנהל פורום סרטן הערמונית