בדיקות מחשידות לסרטן הערמונית עצה להמשך.

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

09/03/2019 | 13:01 | מאת: MAORBEN241

בן 53 הופנה בשל PSA עלייה מ3.8 דרך 5.4 ב2017 וכעת 6.21. בדיקתי טונוס תקין נוקשות באפקס משמאל בדיקה חשודה. MRI- ערמונית בנפח 20 סמק. באזור הPZ משמאל באזור אמצע לכיוון הבסיס הודגם ממצא בגודל 13 ממ חשוד היפודנסי עם רסטרקיציה בADC והאדרה PIRADS. ההמלצה של הרופא להמשיך לביופסיית FUSION. ברקע סוכרת היפרליפידמיה. השאלה האם יש איזושהיא דרך קצת פחות פולשנית ומזיקה מאשר הביופסיה? מה דעתך על בדיקת 4KSCORE? אשמח לעצתך האם ניתן בבדיקות [אפילו פרטיות בעלויות קצת יותר גבוהות הכסף פחות מעניין] להימנע מן הבדיקה והתוצאות הלא נעימות שעלולות לבוא בעקבותיה? תודה מראש על עבודת הקודש שאתה עושה פה.

שלום רב, לצערי אני לא איש בשורות בעניין הביופסיה ואין כיום תחליף טוב. 4K זו בדיקה שמחזקת או מחלישה את המחשבה לביופסיה אבל בסוף אבחנה מלאה צריכה לעבור דרך ביופסיה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן הערמונית