גידול בכליה ושלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

25/02/2019 | 18:58 | מאת: איתן

2013 : גידולים בשלפוחית השתן LGTCC הוצאו 2016 : גידול T1HG בנפח 8 סמ"ק סולידי בצוואר כיס השתן 9-10-18 : נגע 1.44ס"מ האדרה קלושה יכול להתאים ל RCC papillary, קוטב תחתון כליה ימנית. 9-1-19 :ציטולוגיה נמצאו תאי אפיטל מעבר עם אטיפיה גרעינית קלה....ואטיפיה גרעינית קשה. שאלה - האם יש קשר בין הסרטן בשלפוחית השתן והסרטן בכליה ? והאם הוא יכול לנבוע מעבודה רבת שנים בקרבה למנועי סולר

27/02/2019 | 14:46 | מאת: איתן

האם האתר נסגר ????

לגבי השאלה הראשונה, לא ידוע לי על קשר. השאלה היא אם הממצא בכליה באמת הינו סרטן מסוג RCC או שאותו סוג כמו שהיה בשלפוחית. בכל מקרה לא אמור להיות קשר בין שני הגידולים מבחינה ביולוגית. בעניין הסולר, יתכן שיש קשר לגידול בדרכי השתן בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית