טיפול בלוקרין למחלה ממירה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

19/12/2018 | 23:44 | מאת: מרינה

שלום דר, לפני כ 8 שנים אבא שלי עבר קריתה רדיקלית של פרוסטטה בגלל סרטן. גלסון 7 לא נזקק להקרנות כי לא יצא מקפסולה. זה מה שזוכרת. נמצא במעקב PSA , בזמן אחרון התחילה עליה חדה ובגלל זה עשה PETCT (פעמיים בהפרש של חצי שנה שבבדיקה ראשונה לא היה כלום) בדיקה שניה הדגימה קליטה פטלוגי במקומות בודדים, ללא נגיעה לעצמות,ללא ראות, באזורים בודדים בלבד .הומלץ על טיפול בזריקות לוקרין. האם לדעתך הטיפול הזה יעיל בשלב של כזה(נאמר לנו שזה ממש שלב התחלתי), האם אחוז הצלחה גבוהים? האם לא עדיף הקרנות? לאבא יש קצת קראטינין גבוה אז רופא בהתחלה לא ידע בידיוק מה להמליץ אשמח לחוועת דעתך תודה רבה

לשלום רב, מצבו של אביך הינו כזה שהממאירות כנראה חזרה במספר מוקדים הטיפול בלוקרין הינו נכון אבל יתכן שאת צודקת בשאלתך ושיש מקום לשקול קרינה ממוקדת לאזורים החשודים לצורך כך צריך יעוץ מסודר אצל אונקולוג שמומחה בתחום בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית