רמת טסטוסטרון תקינה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

25/01/2019 | 13:47 | מאת: ניר

תודה על תשובתך מ 19 ינואר. זריקה אחת ניתנה לי לפני 7 חודשים ובבדיקה כעת psa 0.03 ורמת טסטוסטרון 0.8 וכתוצאה מכך עייפות בעיקר בערב וחוסר מרץ ואבקש להסביר בקצרה ומנסינך כמה זמן יחלוף, מתום מתן זריקה לחצי שנה ולקיחת 28 כדורים וכמספר הזה הקרנות , עד שרמת הטסטוסטרון תעלה ומה למעשה המצב האופטימלי - psa בלתי מדיד וטסטוסטרון שעולה ? ואם הוא לא עולה הניתן לקבל טיפול תרופתי להעלות את רמתו או עדיף מבחינת הישנות מחלה שישאר כך על אף תופעות הלוואי

אין תשובה חד משמעית לשאלותיך. באופן כללי עם תום החצי שנה ובהנחה שלא ניתנה זריקה נוספת הטסטוסטרון יתחיל לעלות תוך מספר חודשים (לאחר גמר ה6 חודשים). האידיאל זה שטסטוסטרון עולה וPSA נשאר נמוך. בד"כ אם לא היה ניתוח כריתה רדיקלית, הPSA יעלה קצת אבל יעצר. אם הוא לא נעצר וממשיך לטפס לרמות של מעל 1.0 אני כבר מתחיל לחשוד בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית