פורום סרטן הערמונית

רוב הגברים מגיל 50 ומעלה סובלים מהפרעות חסימתיות במתן השתן עקב הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) או עקב סרטן הערמונית (CAP). לצערנו הרב, הגיל יורד כיום וכבר החל מגיל 45 אנו נתקלים בשתי המחלות הללו. אבל יש הבדל עצום ביניהם, היות שההגדלה השפירה של הערמונית היא תופעה פיזיולגית, בזמן שסרטן הערמונית הנה מחלה ממאירה שיכולה לשלוח גרורות לאיברים אחרים ולגרום למוות. בישראל מתים מדי שנה כ-700-800 איש עקב סרטן הערמונית. חשוב מאד למנוע את המחלה בעיקר על-ידי תזונה נכונה, לגלותה בגיל מוקדם ככל האפשר ובשלבים הראשונים של המחלה. הגילוי המוקדם יכול להציל נפשות. סרטן הערמונית מאד שכיח. זו המחלה הממארת הראשונה בשכיחותה אצל גברים והסיבה השניה לתמותה בקרב גברים. בעולם המערבי 1 מתוך 11 גברים יחלה במחלה. הגילוי נעשה לרוב עקב עליה בערכים של בדיקת דם PSA או עקב גוש קשה בערמונית בבדיקה רקטלית. האבחון נעשה על-ידי ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי ולרוב עדיף שהחולים יעברו בירור נוסף שכולל CT בטן ומיפוי עצמות. לאחר גילוי המחלה קיימות אפשרויות רבות לטיפול וזה גורם לבלבול רב אצל החולה שזה עתה התגלתה אצלו המחלה. ניתן לעזור לחולים אלו על-ידי הכוונה טובה. למעבר לפורום לחצו כאן.
2151 הודעות
1987 תשובות מומחה

מנהל פורום סרטן הערמונית

30/06/2020 | 15:22 | מאת: גליל

ביצעתי גם טיפול הורמונלי לחצי שנה וה-psa היה 8.5 תודה

אז זה צריך לרדת לרמת PSA בלתי מדידה

30/06/2020 | 13:34 | מאת: גליל

פרופ" שלום רב לאחר ביצוע 5 הקרנות sbrt לערמונית לאיזה רמת psa צריך לצפות כעבור כ-3 חודשים? תודה

לא אמורה להיות ירידה דרמטית. אני מצפה לירידה הדרגתית תוך שנה לרמה של 1-2. אם יורד יותר אז מה טוב

30/06/2020 | 09:16 | מאת: רון

שלום במהלך השנתיים האחרונות אני במעקב אחרי עלייה של של psa לפני כ שנתיים היה 4 ומאז זוחל למעלה. לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקת 4k אשר התוצאה הייתה 25% עם psa 7.5. לאחר מכן בצעתי mri בשיבא אשר שלל סרטן.(מוזמן לבדוק) היום psa12 והרופא ממליץ על ביופסיה, אני מעדיף שלא לבצע את הביופסיה מאחר ואני נוטל plavix , האם יש סיבות נוספות לעלית psa ושמומלץ לבדוק לפני הביופסיה?, להבנתי ביופסיה הינה סוג של ניסוי וטעייה בבחירת המיקום,שלא בהכרח תקדם את הנושא. האם יש מה לעשות לפני הביופסיה? אשמח לחוו ד . בברכה רוני

שלוםרב, באופן כללי כן מדובר במצב שמחייב שקילת ביופסיה. יחד עם זאת אני מסכים שעליה של PSA ב5 יחידות בקונסטלציה שלך זה קצת חשוד ויתכן שנובע מדלקת או זיהום וכיוב לכן הייתי חוזר על בדיקת PSA תוך 6 שבועות מהבדיקה האחרונה ולאחר מכן מקבל החלטה בעניין ביופסיה או MRI חוזר. בברכה

28/06/2020 | 12:54 | מאת: עמוס

פרופ ברגר שלום בן 48 נשא מוטציה בגן brca1. בנובמבר 18 התגלה סרטן ערמונית גליסון 6.psa אחרון לפני ניתוח יוני 18 היה 0.39. למרות המלצות למעקב פעיל עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית ב23.1 .2019 פתולוגיה גליסון 3+3, hige grade pin, מוקד אחד של prinuriel invision .שוליים נקיים קופסית שלמה לא הוצאו בלוטות לימפה. 8 שבועות אחרי הניתוח psa קטן מ0.03 וכך מאז כל 4 חודשים תמיד קטן מ0.03. השבוע כ17 חודשים אחרי הניתוח psa 0.04 שליטה מלאה בשלפוחית כמעט מיד לאחר הניתוח חרד מאוד מחזת הסרטן .1.האם הסרטן חזר ? 2. ממה עוד יכולה להיות העלייה בpsa? 3 הומלץ לי לחכות חודשיים שלושה לבדיקה נוספת לראות מה המגמה. 4. הבנתי שש יתרון להקרנות מוקדם עוד לפני הגעה לחזרה ביוכימית כהגדרתה כפסא 0.2, אז מדוע לחכות?

שלום רב, אני מסכים שנכון להמתין. מנסיון, קורה לא פעם שרואים לפתע עלית ערך ב0.01-0.02 לעומת בדיקה קודמת ואחכ זה יורד לערך הנמוך. כנראה סטייה של המכשיר. לכן רק מספר בדיקות עוקבות שמראות עליה הדרגתית מהווים ממצא שמחייב התייחסות. בכל מקאה, הפרוגנוזה שלך מצויינת והכל בסדר. בברכה.

25/06/2020 | 12:46 | מאת: ש

אני בן 70, שוהה בגרמניה, מרותק קורונה ומבצע בה את הבדיקות, וייתכן שאעבור גם את הטיפול בברלין. ב MRI גוש של 1 ס"מ עם PIRADS 3, ושני של 2X1 ס"מ עם PIRADS5. בפיוז'ן ביופסיה 4 דוגמיות מתוך 10 בצד הימני בלבד עם גליסון 7. 2 עם 4+3, 2 עם 3+4. אין יציאה מהקפסולה. אבצע מחר PET PSMA. בהתייעצות עם אורולוג מנתח ורדיותרפיסט, נאמר לי שסיכויי הריפוי זהים ב 2 השיטות, והחלטה צריכה להילקח בהתאם לתופעות הלוואי. ניתוחים נעשים כאן עם דה וינצ'י. הקרנות למקרה שלי ללא טיפול הורמונלי, אבל גם ללא ג'ל/בלון להגנה על המעי. טוענים שהם מאד מדויקים. המליצו לי על הקרנות משך 4 שבועות, בעדיפות על 8 שבועות וגם על 5 הקרנות בשיטצ סטראוטקטית. כאן עובדים עם CYBER KNIFE כבר 7 שנים, אבל אין מספיק נסיון מצטבר לאורך זמן. לא מומלצים לי ברכיתרפיה וטיפולים מקומיים ממוקדים. הפעילות מובלת ע"י אורולוגים, אבל הבעייה שלי היא בעיקר אונקולוגית, לכן מבקש המלצה. אני חושש מניתוחים מאחר ואני רגיש לכאבים. איני מצרף תוצאות הבדיקות כי הן בגרמנית, אבל עשיתי גם תרגום גוגל לאנגלית. תודה

שלום רב, בגיל 70, לדעתי אין מקום לניתוח. זאת עקב הסיכון לדליפת שתן שעומד לדעתי על עשרות אחוזים. אותו דבר בעניין הסיכון לאחן אונות. חשוב לי לאמר שדיעה זו איננה מקובלת על האורולוגים אך זו דעתי כי להערכתי הפגיעה באיכות חיים קשה יותר מאשר בהקרנות בברכה

22/06/2020 | 22:52 | מאת: טלי

היי ד״ר, אבי בן 79 ונשלח לבצע ביופסיה עקב psa גבוה 28 בערך. בביופסיה התגלה גידול והוא נשלח לבדיקת psma והיום קיבלתי את התוצאות, אני לא מבינה מה הן אומרות ואשמח להסבר. אני יודעת שצריכה לקבוע תור לאונקולוג אך התורים די ארוכים בשיבא ואשמח לחוות דעתך בהקדם ולסוג הטיפול המומלץ והיעיל במקרה הנוכחי. מצ״ב תוצאות הבדיקה בקובץ. תודה רבה.

אינני מצליח לראות פיענוח כלשהו בכל מקרה המלצתי היא להגיע לאונקולוג מומחה בתחום שיעריך את המצב ויקבע תכנית טיפול מסודרת בברכה

שלום פרופסור בן 65 עברתי ניתוח כריתה לפני שמונה חודשים ביופסיה לאחר הניתוח גלסון7(3+4) וגם 3+3 רק בצד אחד בדיקת pet psma חודש לפני הניתוח היתה נקיה לחלוטין חודש אחרי הניתוח psa לא מדיד שלושה חודשים אחרי 0.03 ובבדיקה האחרונה עכשיו psa עלה ל 0.04 מה עלי לעשות? להמתין או יש צורך בטיפול ? ואיזה? הודה לתשובתך!

אין ספק שאתה צריך להמתין. מדובר בעליה שבמסגרת הטעות הסטטיסטית. המשך מעקב בלבד בברכה

17/06/2020 | 19:35 | מאת: עמיר

אדם בגיל 76 בריא בדרך כלל. גליסון 6 במשך 5 שנים, הפך לאחרונה לגליסון 7 ויש המלצה להקרנות עם טיפול הורמונאלי. השאלה, בהנחה שבשל חשש מתופעות לוואי ופגיעה באיכות חיים יבחר בטיפול הקרנות בלבד. מה ההשלכה מבחינת הצלחת הטיפול, סיכויי הישנות וכו'?

זה די תלוי. אם מדובר בGleason 3+4=7 ומצוין נפח מחלה קטן אז אין לדעתי צורך בטיפול מסרס הורמונאלי כי הערך שלו אפסי אם מדובר ב Gleason 4+3=7 ונפח מחלה בינוני או גבוה אז הייתי מוסיף טיפול הורמונאלי מסרס לחצי שנה בברכה

27/06/2020 | 19:47 | מאת: עמיר

מה ערכי המדידה של נפח המחלה?

17/06/2020 | 07:14 | מאת: אבי

מדי פעם, פעם בכמה חודשים יש לי מין כאב חד שחולף באיזור הפין . מין דקירה באיזור ואז זה חולף. זה בתדירות מאוד נמוכה וחוויתי את זה גם לפני כצה שנים ואין איזה שהוא משהו מיוחד מעבר. האם זו תופעה ידועה? ייתכן וזה התכווצות שרירים באיזור? יש לי גם נקודה חומה קטנה מאוד בקצה העטרה, מאוד קטן ולא בולט

אם זה ממש מפריע לך אז תלך להבדק אצל אורולוג

14/06/2020 | 18:38 | מאת: יוסי

עשיתי בדיקת 4KSCORE קיבלתי תוצאה ובין היתר היה כתוב המשפט הבא: there is a 24% probability that this patient will have gleason score>=7 prostate cancer if biopsy were to be performed אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי מה זה אומר תודה

המשפט אומר בדיוק את מה שכתוב, שאם תתבצע ביופסיה יש 24% לאבחון סרטן ערמונית גליסון 7 בסיכון בינוני. בעיקרון הייתי עושה MRI לערמונית כדי לבדוק אם יש ממצא חשוד ואם כן, אז הייתי עושה ביופסיה מונחית בפיוז'ן בברכה

11/06/2020 | 23:50 | מאת: איתן

שלום, בן 62, סרטן ערמונית, גליסון 7 (3+4) T2C, PSA 5.7 ניתוח לפני 6 שנים, קופסית שמורה אך שוליים חיובים. לפני 3 שנים PSA 0.23 ואז 28 הקרנות למיטת הערמונית, PSA לפני שנה 0.02, לפני 7 חודשים 0.01, והיום נשאר 0.01 כלומר הפסיק לרדת לאפס. שאלות: 1. האם זה אומר שנשארו תאים ממאירים והקרינה כבר לא משפיעה? כבר לא יהיה ריפוי מלא? 2. האם בהמשך ה PSA עלול לעלות שוב? 3. מאיזה ערך PSA צריך לפעול? 3. איזה טיפול מומלץ, חזרה על הקרנות? הורמונלי? אחר? תודה

תשובות לכל שאלה בנפרד בסוף השאלה 1. האם זה אומר שנשארו תאים ממאירים והקרינה כבר לא משפיעה? כבר לא יהיה ריפוי מלא? לא, מאד יתכן שלא נשארו תאים ממאירים. 0.01 משמעותה, ערכי PSA בלתי מדידים 2. האם בהמשך ה PSA עלול לעלות שוב? זו תמיד אפשרות ובגלל זה המעקב 3. מאיזה ערך PSA צריך לפעול? זה כבר יהיה בקצב העליה אם באמת הוא יתחיל לעלות 4. איזה טיפול מומלץ, חזרה על הקרנות? הורמונלי? אחר? תודה. זה כבר יהיה תלוי בהרבה גורמים. בכל מקרה לא תהיה חזרה על הקרנה לאותו אזור

10/06/2020 | 19:49 | מאת: נדב

פרופ שלום לאחר סיום 5 הקרנות לערמונית sbrt היתבקשתי להגיע לביקורת בעוד 3 חודשים עם ס"ד כימיה מלאה psa טסטוסטרון בדיקת שתן כללית ותרבית.השאלה היא כמה זמן לפני הביקור צריך לבצע את הבדיקות. תודה רבה

כמה ימים לפני בהצלחה

03/06/2020 | 08:53 | מאת: גרין

פרופ שלום רב. ביצעתי ביופסיה פיוזן האם באפשרותך לקבל הסבר ומה המשמעות? חומר שנשלח 27862/1 אפקט rt 27862/2אמצע r1 27862/3בסיס rt 27862/4אפקטl1 27862/5אמצעlt 27862/6בסיסlt 27862/7 f1 בדיקות קודמות 19-21277 תיאור מיקרוסקופי 27862/1 2 גלילים באורך 1 1.2 ס"מ 27862/2 2 גלילים באורך 1.4 1.7 ס"מ 27862/3 2 גלילים באורך 1.3 1.5 ס"מ 27862/4 2גלילים באורך 1 1.3 ס"מ 27862/5 2גלילים באורך 1.2 1.4 ס"מ 27862/6 3גלילים באורך 1 עד 1.6 ס"מ 27862/7 מס גלילים מ 0.5 עד 1.3 ס"מ תיאור מיקרוסקופי 27862/1 2 prostatic cores free of tumor 27862/2 2 prostatic cores,one of them shows adenocarcinoma,gleasons score 7 (4+3 involving 2% of cores volume 27862/3-7-cores of benign prostatic tissue אבחנה 19-2782/1 M81403 T92000 תודה רבה

שלום רב, המשמעות היא שיש לך ממאירות בדרגה בינונית בערמונית ככל הנראה בנפח מאד קטן בבלוטה. חסרים לי נתונים נוספים כדי לייעץ בעניין אבל אני ממליץ בהחלט שתפנה לרופא אונקולוג מומחה בתחום בברכה

18/06/2020 | 11:18 | מאת: גורן

פרופ שלום אנני יודע איזה נתונים חסרים.אם באפשרותך לפרט? תודה רבה

03/06/2020 | 07:17 | מאת: אילן

שלום

שלום

02/06/2020 | 20:21 | מאת: ירוסלב

בן 68 לפני 3 שנים כריתה רדיקלית עקב PSA 12.7 ו 4+4 8 = GS ותוצאת פתלוגיה 5+4= 9 GS שוליים הכריתה משמאל חיוביים בקוטר של 0.4 סמ'. PET-PSMA חצי שנה לאחר הכריתה - ללא מוקדי קליטת יתר החשודים להישנות עקב עליית PSA עד 0.17 לאחר שנה מהניתוח עברתי 28 הקרנות מנה של 50.4 לניקוז הלמפטי , 63 גריי למיטת הערמונית וכן זריקת אליגראד 45 מג ו - 30 כדורי קאסודקס בתום הטיפול הקרינתי וההורמונלי PSA כל 3 חודשים 0.03 ולאחר שנתיים וחצי היה חד פעמי 0.06 ואילו כעת בבדיקה לאחר חצי שנה במלאת שלוש שנים - חזר להיות 0.03 טסטוסטרון טיפס מ 0.8 אחרי הטיפול ובכמה בדיקות אחרונות 15 או 16 קורה משהוא טוב ויש אור בקצה המנהרה ד"ר ? או שנגזר עלי לחיות בפחד הישנות וכל כמה זמן היית ממליץ על בדיקתPSA תודה על פועלך בפורום

בהחלט קורה משהו טוב! אמנם צריכים המשך מעקב אבל מצבך טוב מאד לפי הפירוט ששלחת בברכה

27/05/2020 | 09:28 | מאת: שלמה

בן 69 מאוגוסט 2019 42 הקרנות, אליגרד, אבירטרון. בגלל סרטן ערמונית וגרורות הבדיקה מלפני 10 ימים מראה קליטה חדשה בערמונית וחלקית בעצם עם הפחתה הונחיתי להמשך טיפול. שמעתי אותך מדבר על טיפול חדש או נוסף. מה דעתך?

אם הPSA ירד ואין סימן שהוא מתחיל לעלות, לא הייתי עושה דבר. אינני ממליץ על טיפול ממוקד לערמונית שכבר הוקרנה. בברכה

שלום רב, עברתי הסרבה רדיקלית של הערמונית. רציתי לדעת האם המעקב הסדיר התלת חודשי כולל אך ורק בדיקת PSA ?

גם בדיקה אורולוגית מסודרת. אם ישנן תופעות כגון אימפוטנציה ודליתפת שתן אז רצוי לברר ולבדוק אם ניתן לטפל בזה

25/05/2020 | 15:18 | מאת: יובל

שלום רב,גיל 68 לפני כשנתיים ניתוח רובוטי לכריתה מלאה. לאחר הניתוח רמות psa קטן מ 0.03 בבדיקה לפני כ 3 חודשים הpsa עלה ל 0.05 ובבדיקה האחרונה עלה ל 0.11. אשמח לדעת מה אתה ממליץ לעשות מכאן. תודה רבה

כדאי לפנות לאונקולוג שילווה אותך בעניין. בעיקרון אתה צריך לקבל הקרנות למיטת הערמונית אבל נדרשים עוד פרטים לפני קבלת החלטה ואם להוסיף טיפול הורמונאלי בברכה

25/05/2020 | 13:27 | מאת: דור

שלום רב בן 55 בבדיקת PSA הערך 7.99 בבדיקה רקטלית טונוס שמור ערמונית +1 עם נוקשות דיפוזית בעיקר באפקס השמאלי יש לי תור לביופסיה לעוד כחודש מהיום ול MRI ערמונית עוד כחודשיים האם היית ממליץ בעקבות הממצאים ולוחות הזמנים היחסית קרובים לבצע תחילה את ה MRI ערמונית ורק לאחר קבלת הממצאים את הביופסיה תודה

בהחלט הייתי שוקל ביצוע MRI קודם ולאחר מכן לשקול ביופסיה בפיוז'ן

24/05/2020 | 15:53 | מאת: דורון

דר שלום , ברצוני לברר בדיקת MRI שעשיתי לאחרונה , האם תוצאותיו אומרים משהו ?? --------------------------------------------------------------------------------------- הבדיקה בוצעה בתאריך: 2019/08/09 נבדק נכבד, להלן ממצאי בדיקת MRI של הערמונית טכניקה: הבדיקה כוללת הזרקת גדוליניום ורצפי DWI. התוויה קלינית: הגברת PSA. ממצאים: הבדיקה מוגבלת ללא הזרקת גדוליניום עקב סירוב הנבדק. הערמונית מוגדלת עם שינויים של BPH. .מ"ס 5.1*3.9*4 הערמונית מימדי במרכז הערמונית שינויים קלים של BPH. בהיקף הערמונית ב- PZ קיים חוסר הומוגניות עם אזורים נרחבים של סגנל נמוך ב- T2 ,יתכן על רקע דלקת בעבר. עם זאת קיים אזור שנראה יותר מוגדר והיפו-אינטנסי באזור הבסיס הימני שמדגים רסטריקציה בדיפוזיה. ממצא זה חשוד לתהליך שאתי, מגיע בקוטרו ל- 4.1 ס"מ, מתאים ל- PIRADS 4. לציין שאין לדון בצורת ההאדרה שלו עקב חוסר הזרקת גדוליניום. אין עדות לפריצה חוץ קפסולרית. שלפוחיות הזרע, שלפוחית השתן והרקטום ללא ממצא. אין בלוטות מוגדלות. המבנה הגרמי עם סיגנל שמור. התרשמות: ממצא בבסיס הימני חשוד ל- PIRADS 4 כמתואר. הבדיקה מוגבלת ללא הזרקת גדוליניום. בברכה דורון

זה אומר שיש לך ממצא חשוד לסרטן ערמונית בסבירות בינונית גבוהה. ממליץ לפנות לאורולוג למרות שמפאת הזמן שעבר שווה היה לחזור על הבדיקה אם לא עשית כלום מאז בברכה

21/05/2020 | 11:36 | מאת: אריק

האם בדיקת PSMA יכולה גם להתריע על גידול ממאיר במעי הגס (אם יש)?

לא

עדכון לתשובה השלילית. המרכיב של CT בבדיקה יכול להעלות חשד לממצא במעי הגס

21/05/2020 | 11:30 | מאת: אריק

שלום פרופסור ברגר, מה שלומך? הכל בסדר? אני שואל כי עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי הפשוטה מיום 7/5/20 ואח"כ מיום 9/5/20

עניתי, ראה למטה

21/05/2020 | 09:59 | מאת: אילנה

שלום , אבא שלי בן 57 עבר לפני 7 חודשים ניתוח רובוטי להורדת ערמונית הממצאים שלו היו גליסון 3+4 אחרי ולפני ניתוח, אחרי ניתוח היה PERINERVAL INVASION 0.25 , US דרכי שתן תקינים חצי שנה אחרי ניתוח תוצאות PSA 3 שבועות לאחר ניתוח -0.21 3 חודשים אחרי ניתוח-0.34 7 חודשים אחרי ניתוח- 0.74 עד עכשיו יש לו דליפות שתן ,-4 תחבושות ביום-עובד בעבודה פיזית לא חזר לכלל לתקפוד הרגיל שהיה לפני הניתוח ,לא מבחינה תפקוד מיני ובמתן שתן יש דליפות. בבקשה אודה לתשובתך מה המשך הטיפול המומלץ לו? והאם זה נראה כמו משהו אגרסיבי? מודה לראש!!!

שלום רב, בשלב ראשון הייתי שולח אותו לבדיקת PET Ga68 PSMAולפי התשובה מתקדם. בד"כ כשההישנות היא במיטת הערמונית אז מקרינים. במקרה שלא יהיה כדאי לדחות ככל שניתן ולתת לו אפשרות לפתור את בעיית הדליפה ככל שניתן בברכה

20/05/2020 | 20:06 | מאת: לילי

אבא שלי בן 92 בדיקת הpsa שלו 31 האם יש מקום לדאגה?

לא ממש לדעתי, כי גם אם יש לו סרטן וכמעט בטוח שזה המצב, מדובר בממאירות שבד"כ מתנהגת באיטיות והטיפולים יכולים להאריך את חייו בשנים רבות. אז מה שחשוב באמת זה להתייחס לתסמינים אם הם מתעוררים ואז לקבל החלטה טיפולית בכבוד רב

18/05/2020 | 21:01 | מאת: LEONCH47

לפני כחצי שנה PSA היה בסביבות 8.0. הופניתי לבדיקת MRI ולא מצאו בעיה בערמונית. גם בדיקה רקטלית היתה תקינה. כיום PSA עלה ל-9.46. מה מומלץ לעשות כעת? בברכה, לאון

מה נפח הערמונית? במידה שיש לך ערמונית מאד מוגדלת (אמור להיות רשום בפיענוח MRI) הייתי ממשיך מעקב ושוקל MRI חוזר רק במידה שהסמן ממשיך לעלות בברכה

17/05/2020 | 16:30 | מאת: גבי

שלום רב לאחר השתלת ג"ל ו-3גרגרים לערמונית ביצעתי 5 הקרנות sbrt. בכוונתי לבצע בדיקת קולונוסקופיה לא דחוף. שאלתי היא כמה זמן צריך לחכות לביצוע הבדיקה מסיום ההקרנות. תודה

הייתי מחכה אפילו חצי שנה אם אין דחיפות לקולונוסקופיה

12/05/2020 | 16:38 | מאת: שייקה60

2013 אובחן סרטן ערמונית גליקסון 9 , עברתי ניתוח רובוטי אחריו 30 הקרנות ו 3 שנים זריקות דקפפטיל.ואחריהם הפסקה , לפני כשנה וחצי עליה בפי אס אי ל1 ראו קליטה בפט בדופן הרקטום מקבל מזה כשנה וחצי זריקת דקפפטיל פלוס אפלוטימייד, מזה כחמישה חודשים עליה בפי אס אי עכשיו 0.37 בפט קליטה חזקה יותר בדופן הרקטום נראה מחלה מקומית ללא קליטה במקומות אחרים. מה עושים איזה קווי טיפול נוספים??נשא בראכה

שלום רב, זה מצב מורכב כי ההישנות של הממאירות עדיין מקומית אבל באזור שהוקרן. לכן ישנה אפשרות להתערבות ממוקדת כלשהי בצורת קריותרפיה או HIFU אבל זה עלול לגרום לך לנזק משמעותי ופגיעה באיכות חיים. מעבר לכך אפשר להתחיל טיפול תרופתי חדש, להכנס לפרוטוקול מחקרי וכדאי מאד להתייעץ עם האונקולוג שלך מה האופציות

12/05/2020 | 08:03 | מאת: מורנו

פרו"פ שלום רב האם באפשרותך לעיין בתשובת הביופסיה? מה לדעתך אפשרויות הטיפול. בן 68

לא צורף הפיענוח..

11/05/2020 | 09:09 | מאת: איילת

שלום ד ר. בעלי עשה בדיקת דם psa והתוצאה psa 4.26 psa free 0.76 psa index 0.18 בעקבות תוצאות אלו בעלי נשלח לעשות ביופסיה. בבדיקת אולטרסאונד לא נמצא משהו חריג, כמו כן בבדיקה רקטיאלית גם לא הורגש משהו. האם יש מקום לדאגה? יש לציין שבמשך השני ה psa עולה. בעלי בן 56 ובדרך כלל בריא. אודה לתשובתך.

שלום רב, אני ממליץ שתבררו אם ניתן לבצע בדיקת MRI לפני הביופסיה. זה יעזור סביב עניין שיקול הדעת בביצוע הביופסיה והעלאת אפשרות לביופסיה בפיוז'ן שהינה הרבה יותר מדויקת בברכה

08/05/2020 | 14:42 | מאת: אילן

בן 81 גליסון 5 5. מקבל טיפול הורמונלי ומתכונן ל-39 הקרנות. שאלתי: מה הסיכון והאם כדאי לי לבצע השתלה של ספייסר (SPACER) לפני ההקרנות?

אם ישנה אפשרות, אז כן.

שלום, בעקבות התוצאה הנ"ל קבעתי תור לאורולוג קופ"ח שהפנה אותי בהתחלה לבדיקת MRI ואח"כ לביופסית פיוז'ן, שבעקבותיה עברתי PET/CT. האם זה הגיוני, או כדאי לפנות ישר לאונקולוג של קופת החולים?

אולי שאלתי לא ברורה. אני שואל אם בשלב הזה זה הגיוני לחזור ולהתייעץ עם האורולוג, או שכדאי לפנות לאונקולוג? אגב, כל אונקולוג, או רק אונקולוג שמתמחה בגידולים אורולוגיים? תודה מראש

כדאי מאד שאונקולוג יהיה בתמונה. רצוי מאד אונקולוג מומחה בתחום האורולוגי בברכה

בן 73 PSA=4.7 ב MRI מוקד בקוטר כ 1.4- ס"מ בבלוטה פריפרית שמאלית קדמית, בגובה של אפקס בביופסיה פיוזיון גליסון 7 (4+3) מנגע בANT HORN משמאל בלבד מוצע לי טיפול פוקלי – קריותרפיה אודה לדעתך על הטיפול המוצע והאם יש טיפול אחר מומלץ למצב זה

אני חושב שאין מקום לטיפול בקריותרפיה למצבך בברכה

שלום בן 65. לאחר גילוי סרטן ערמונית עברתי 32 הקרנות בסוף 2017 ותשע זריקות לוקרין 11.25, האחרונה באוקטובר 2019. כיום מרגיש בסדר וללא בעיות סכרת/לחץ דם. האם יש מניעה לקבל חיסון לשלבקת חוגרת (הרפס זוסטר) ? תודה דוד

לא

02/05/2020 | 17:36 | מאת: צבי שלום

ביום של הזריקה התפתח לי חום של 38.6. למחרת התחילו כאבים חזקים בצד והקאות. נסעתי אתמול לטר"ם ורופא טען כי יש זיהום באיזור של הזריקה ונתן לי עירוי של אנטיביוטיקה ,מרשם לאנטיביוטיקה וקרם למריחה באיזור של הזריקה. גם היום טרם פחת הכאב והחום מסרב לרדת. מה עלי לעשות?

להערכתי זה לא זיהום. זו כנראה תגובה אפשרית לזריקה. תגיע לאונקולוג שלך ותתיעץ איתו

01/05/2020 | 14:37 | מאת: רחמים

שלום רב, מצורפת תשובת mri של אבי. שאלתי היא לגבי המשפט "מח עצם בעל אות בלתי אחידה ללא פריצה קורטקס. בגוף אליום מימין הודגם נגע בעל אות נמוך ב t1 ו t2" האם זה מחשיד לגרורות? תודה

לא ראיתי את כל הפיענוח אבל שווה לקרוא את הסיכום ואם ישנה פרשנות לממצאים

30/04/2020 | 09:40 | מאת: דרור

שלום רב, בן 51 . PSA - 37.47 2.06 FREE PSA TOTAL RATIO - 5% מה כל זה אומר???

כשה PSA בערך של 37 שאר הנתונים שהבאת לא רלבנטי. אתה בסיכון לסרטן ערמונית וצריך לגשת לבירור אורולוגי כולל ביופסיה בריאות שלמה

23/04/2020 | 21:16 | מאת: חיים

לאחר 10 חודשים מההקרנות הPSA היה 0.008 בבדיקה שעשיתי אתמול הPSA עלה ל0.1 מה זה אומר?

אתה צריך לתת יותר פרטים כי אם קיבלת גם טיפול הורמונאלי מסרס וסיימת אותו אז העליה נובעת מעלית הטסטוסטרון. אם לא טופלת הורמונאלית המשמעות אחרת. אני מניח שקיבלת טיפול הורמונאלי.. בברכה

טופלתי הורמונלית 18 חדשים

שלום רב, פרופסור. לפני כחצי שנה אבא שלי עבר הקרנות בגלל סרטן הערמונית. מאז שהסתיימו ההקרנות, נבדק ה psa ונמצא שערכו הוא 0.02 (נכון לחודש ינואר השנה). הוא ממשיך לקבל זריקת דקפפטיל פעם בחצי שנה (קיבל כבר שתי זריקות מאז הגילוי והתחלת הטיפול). בעייתנו היא שפעם בכמה זמן אין לו שליטה על הסוגרים, והוא משלשל. לעיתים יש לו שליטה, אך יש לו יציאות כמה פעמים ביום. לעיתים זה מלווה בכאבי בטן עם או ללא דימום רקטלי. שאלותיי הן: האם יתכן שמדובר בתופעות לוואי מההקרנות? האם ייתכן שהמעי נפגע מההקרנות? האם יש סיכוי שזה הפיך וזה יעבור? האם הסיכון הוא שמדובר בנזק בלתי הפיך? האם עלינו לדאוג עוד יותר בגלל הדימום? (מדובר בדימום בניגוב בעיקר- לא כמות רבה). בתודה מראש על כל התייחסות ומענה!

שלום רב, התשובה ל3 השאלות הראשונות - כן ל2 האחרונות - לא

תודה רבה, פרופסור. תבורך בטוב!

שלום פרופ' ברגר בעלי יצחק עבר הקרנות בגרורות של סרטן הערמונית (5 הקרנות בסוף מרץ ותחילת אפריל בשיבא) מאז הוא בחולשה גדולה , שוכב הרבה במיטה ויש לו הפרעות שינה. ברקע יש לו קוצב לב ולכן לא עשה לפני זה MRI. האם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות כדי לגלות מה הסיבה לתופעות אלה?

אם את רואה קשר ישיר בין ההקרנות לבין ההידרדרות שלו אז כדאי לבצע בירור כללי כולל בדיקות דם לספירה כימיה PSA ואולי גם השמיות כדי לנסות להבין מה קורה בברכה

לפרופ.ברגר שלום סיימתי לפני 5 חודשים טיפול של שנתיים בדקפפטיל + הקרנות בעקרון המדדים שלי טובים אני מרגיש טוב עובד ועושה פעילות ספורטיבית לאור מחלת הקורונה ברצוני לברר האם הטיפול שעברתי יכול לפגוע במערכת החיסונית בהנחה שאין מחלות רקע קודמות כמו כן האם אני מוגדר כחולה בסיכון לאור הטיפול שקבלתי תודה

הטיפול שעברת לפני 5 שנים לא שם אותך בקבוצת סיכון. זה לא סותר שאם אתה מבוגר מעבר לגיל מסוים או שיש לך מחלות רקע אחרות אז הן יכולות לשים אותך בסיכון, אבל אם אתה ברור לחלוטין אז הרבה פחות.

עברתי ניתוח בשלפוחית השתן ליפני שבוע אני עושה הרבה פיפי כל שלושה ימים לערך יוצה לי הרבה מאוד דם מה לעשות

לפנות לאורולוג שלך

31/03/2020 | 22:57 | מאת: שייקה 60

בן 67 , 2013 ניתוח רובוטי גליקסון 9 , 30 הקרנות פלוס 3 שנים טיפול הורמונאלי , נשא בראכה , לפני כשנה וחצי הישנות מקומית חזרה לדקפטיל פלוס ארלדה , בחודשים האחרונים עליה בפי אס אי , יש קליטה בפט MRI תקין , היום פי אס אי 0.22 תוך חודשיים הכפיל. מה עושים עכשיו מה האפשרויות?? האם הארלדה עדיין אפקטיבית למרות העלייה??

אני מודה שאינני יודע מה זה ארלדה.. האם ארדיה? האם אתה עדיין מקבל דקפפטיל? או שקיבלת לפני שנה וחצי וכעת אינך מקבל? בלי זה קשה לי להתייחס בברכה

03/05/2020 | 22:22 | מאת: שייקה60

השם של התרופה אפלוטמייד מקבל בנוסף דקפפטיל כל חצי שנה

31/03/2020 | 02:26 | מאת: שמואל

שלום רב לך דוקטור/פרופסור יקר.בגיל 59 לאחר בדיקת דם ערך psa היה 293 התחילו כאבים בעצמות הירך לאחר בדיקה רקטלית וביופסיה התגלה סרטן ערמונית ממארת בינוני גרורתי לכמה איזורים בגוף .קבלתי טיפול בדקקפיד 22.5 +אבירטרון 1000מ"ג ליום ב"ה מיד ירד הערך של של הpsa לאחר חודשיים בערך ל 0.06 ולאחר חצי שנה ירד ל0.03 ולאחר שנה עלה ל0.05 אני מרגיש מצויין חוץ מזה שלחת הדם שלי הסיסטולי עלה עד לרמה בין 120 -150 האם אפשרי להפסיק הטיפול הביולוגי וההורמונלי? זה חשוב לי עקב הסירוס המלווה לטיפול.או שזה עדיין מוקדם והאם יש חשש להישנות המחלה? ומה תוחלת החיים הצפויה על פי הסקר המקצועי.תודה רבה לך מראש דוקטור יקר

שלום רב, תיאורטית אסור להפסיק טיפול מסרס. יחד עם זאת כל מקרה לגופו. מתי אני כן שוקל מעבר לטיפול לסירוגין? 1. כשהמטופל רוצה ועניין יחסי המין מאד חשוב לו (לא אצל כולם זה המצב) 2. כשהמחלה באמת בנסיגה וכשהפיזור ההתחלתי לא היה יותר מדי נרחב. 3. כשקיימת כתוצאה מסעיף 2 אופציה לשלוט במחלה באמצעים ממוקדים כגון קרינה ממוקדת לגרורה או מספר גרורות ספציפיות. לסיכום, מחשבה כמו שלך צריכה להכנס לשיקול דעתו של הרופא ולמצוא את דרך המלך לשמר את איכות חייך ככל שרק ניתן תוך כדי זה שלא תיקח סיכונים גדולים מדי בברכה

תודה רבה לך דוקטור רענן היקר .תבורך אתה ומשפחתך בכל הברכות בעז"ה. בהמשך לתשובתך. אני מעוניין לשלוח לך סיכום ביקור אצל רופא אונקולוג שמטפל בי בהדסה עין כרם אבקש ממך לדעת אם ניתן לעבור לטיפול לסירוגין במצבי או אפילו לסיים את הטיפול לגמרי או להחליף טיפול על מנת שלא יפגע באון הגברי ואם לא אז מתי כן ? בתודה מראש דוקטור. שמואל

27/03/2020 | 10:28 | מאת: ברלה

שלום ד"ר, 24.6.2019 - PSA - 1.54. 8.8.2019 - זריקת DECAPEPTYL 26.3.2020 - PSA - 0.02 האם בשלב זה להמשיך רק במעקב PSA? תודה ושבת שלום. ברלה.

אני צריך קצת יותר פרטים. לא סיפרת לי איזו מחלה יש לך (מלבד זה שיש לך סרטן בערמונית) בקיצור, צריך כאן קונטקסט

עברתי ביופסיית פיוזן לערמונית בשבוע שעבר ומאז אני רואה שיש דם בפליטת נוזל הזרע, מספר פעמים. זאת בעיה? מתי זה יפסיק?

קרוב לוודאי שזה לא דבר מיוחד. יחד עם זאת היתי עושה הפסקה ב"פליטת זרע" לכמה ימים ולאחר מכן בודק את המצב..

מתנצל שלא פתחתי את הפורום בחודש האחרון במקרה שלך זה תסמין די נפוץ לאחר ביופסיה אבל אני מניח שזה כבר עבר לך.. בברכה

גם אני לא נכנסתי לפורום מאז תשובתך הראשונה. צודק, זה עבר לי. תודה

16/03/2020 | 18:13 | מאת: אברי

בן 75, לפני כ-6 שנים סיימתי טיפול בזריקות הורמונליות והקרנות. מאז ה=PSA 0.00 אבל הטסטוסטרון רק בסביבות 2. כתוצאה מכך אני מרגיש חולשה בהליכה ובספורט. האם ניתן להעלות את רמת הטסטוסטרון? מה ועד כמה הסיכון בזה, האם הסיכון מצדיק פעולה זו?

בעיקרון בדרך כלל לא מומלץ טיפול בטסטוסטרון במטופלים שאובחנו עם סרטן ערמונית. יחד עם זאת כל מקרה לגופו וניתן לשקול זאת במקרים מיוחדים ויתכן שאתה אחד מהם

טיפול הורמונאלי הפחית פי. אס.איי משמעותית, אך גרם לתופעות לוואי מסוכנות מאוד. האם ניתן לשקול טיפול ממוקד בלוטציום ?

זו שאלה מאד כללית ולא ברור איך עוד טופלת לוטיציום מיועד לחולים גרורתיים שכבר קיבלו כמה קווי טיפול

14/03/2020 | 12:21 | מאת: אילן

לאחר 4 שנים של שימוש בתרופה, התגלה אצלי סרטן הערמונית גליסון 10. התחלתי החודש בטיפול הורמונלי עם דקפפטיל 11.25 האם להמשיך עם האבודרט?

לא, אבל כדאי מאד לשקול טיפולים נוספים. ממליץ לך להגיע לאונקולוג מומחה בתחום בהקדם בברכה

10/03/2020 | 21:44 | מאת: SISLAND

בבדיקת CTU התקבלה תשובה בהקשר לערמונית כדלקמן: "ערמונית מוגדלת עד 6.3 ס"מ. בעלת מרקם הטרוגני לאחר הזרקת חומר ניגוד." אבקש לדעת מה משמעות ממצא זה? בעיקר ההתיחסות להטרוגני.

אין משמעות לבדיקת CT באבחנה כלשהי בערמונית. רק MRI בשלב שעוד לא ידוע על ממאירות בברכה

שלום. שתי ביופסיות שעברתי, אחת מסוג פיוז'ן קבעו לי רמת ממאירות של גליסון 6. PSA מתחת ל-10. כרגע אני נמצא במעקב פעיל. בגלל שהגידול משמעותי (כך נאמר לי), מציעים לי שלל הצעות מניתוח דרך קריותרפיה וברכיתרפיה. (בהתייעצויות שונות). כל מה שמציע אחד (חוץ מניתוח שאני לא רוצה לעבור), האחרים קוטלים ואני נשאר מבולבל. האם גידול ברמת ממאירות של גליסון 6 יכול לשלוח גרורות והאם ידוע שזה קרה? תודה.

תיאורטית גליסון 6 יודע לשלוח גרורות ולעיתים רחוקות אנחנו נתקלים בזה. אני הייתי פונה לאונקולוג מומחה בתחום להתייעץ על הכל ולצאת עם החלטה בברכה