אבחון ערמונית מבקש ייעוץ

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/12/2018 | 11:35 | מאת: rl123

לאחר PSA גבוה בסביבות 4.9 בדיקת DRE - ערמונית אינה מוגדלת, אינה חשודה ללא רגישות , ביצעתי MRI ערמונית ממצאים עיקריים: הערמונית מעט מוגדלת בסדרות 2T קיים סיגנל נמוך יחסית דיפוזית ב-ZP ללא עדות ממצא מוגדר המדגים ריסטריקציה ב-IWD. ממצא זה אינו ספציפי ויכול להיות עקב סיבות דלקתיות. ב-ZT שינוים קלים של BPH ללא עדות לממצא חשוד. אין עדות לממצא מוקדי החשוד לשאתי. אין עדות לפלישה חוץ קפסולרית. שלפוחית זרע ושתן ורקטןם ללא ממצא. ממצאים מתאימים ל-PIRADS2. ביצעתי לאחרונה גם בדיקת 4KSCORE שם רשום : 14% הסתברות להימצאות סרטן גליקסון 7 ויותר בעת ביטפסיה.וטוטל PSA: 4.7. שאלתי מה אומרים בגדול כל הממצאים הנ"ל - ומה מומלץהמשך טיפול בשלב הזה?

הממצאים מצביעים על סיכוי נמוך לנוכחות ממאירות משמעותית בערמונית. יחד עם זאת כדאי להמשיך מעקב PSA ובמידה שימשיך לעלות תדרש לבדיקות חוזרות ולשקול ביופסיה בעתיד בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית