Psa 0.05 עלה לאחר חצי שנה מהניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

12/03/2019 | 18:01 | מאת: ישראל ישראלי

בחודש יולי האחרון עברתי ניתוח להסרת הערמונית בעקבות גידול ממהיר. בצעתי כל 3 חודשים בדיקת דם לבדוק את רמת ה psa בשתי הבדיקות הראשונות התוצאה הייתה נמוך מ 0.03 בבדיקה השלישית והאחרונה שעברתי עלה הpsa ל 0.05 אשמח לדעת על מה זה מעיד וכיצד עליי לפעול

עלית PSA לאחר ניתוח מעלה חשד של שארית מחלה לאחר הניתוח. יחד עם זאת לעיתים יש פלוקטואציות ברמות הPSA ובהחלט ישנה אפשרות שהPSA בבדיקה הבאה ירד.לכן הייתי ממתין לעוד 2 בדיקות לפחות לפני קבלת החלטות בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית