פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
04/01/2016 | 00:36 | מאת: מיקי

שלום לרופא כבר מעל חצי שנה ויותר בדיקות רמות הסוכר בצום נעות בין 110 ל- 115. רמת a1c=6.1. אני מקפיד על הליכה כמה פעמים בשבוע והכילה דלת פחממות, כמו כן אני רזה. ושאלתי א. האם אני צריך להתחיל בטיפול תרופתי ? איזה מינון ומתי לקחת. ב. מדוע בבדיקות דם בבית באצבע רמות הסוכר נמוכות בעשר נקודות ? ג. האם ההמלצה לבוא לבדיקת דם אחרי שתיית מים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיקי, קיימות היום שתי אסכולות באשר להתייחסות למצב של "קדם סוכרת", שזהו מצבך כרגע, על מנת לעצור את ההתקדמות למצב בלתי הפיך של סוכרת "של ממש". האחת מסתפקת בדיאטה מתאימה , פעילות גופנית וירידה במשקל. השנייה שאני אישית דוגל בה היא לשלב תרופה למניעה, אשר לא מפילה את הסוכר אלא מונעת את עלייתו- המטפורמין (=גלוקומין= גלוקופאג'=אפופאג' ועוד). לעניות דעתי, מומלץ לשלב כדור גלוקומין אחד ביום אחר ארוחת הערב. ב. דקירה מהאצבע מתקבל דם עורקי מלא הכולל את הנוזל ואת הכדוריות דם. בלקיחה מהוריד נשלח למעבד מהדם החרידי רק הנוזל (הפלזמה) כך שהערכים שלו נותנים את המצב האמיתי , בעוד שמהדקירה באצבע הערך נמוך בכ 10-15 %. ג.אין כל קשר לשתיית או אי שתייית מים לפנ הבדיקה.

03/01/2016 | 17:39 | מאת: זאב

בעבר צרכתי שני כדורי גלוקומין,בבוקר ובערב. לאחר שיפור בערכי הסוכר רופא המשפחה הוריד כדור אחד והנחה אותי לקחת כדור בצהריים. האם זה המועד המתאים לכדור אחד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בד"כ עדיף לקחת כדור בודד של מטפורמין (=גלוקומין) בערב אחר הארוחה

03/01/2016 | 21:40 | מאת: זאב

תודה.למה הכדור צריך להיות צמוד לארוחה בערב? ואם ללא ארוחה בערב יקרה משהו לא בריאותי?

31/12/2015 | 20:04 | מאת: יעל

שלום, בהריון הראשון היתה לי סכרת הריון שאובחנה בשבוע 28, מאוזנת בדיאטה. אני בשבוע 7 להריון והרופאה שלחה אותי לבצע בדיקת גלוקוז בדם (בצום). הערכים יצאו תקינים. האם אין צורך לבצע בשלב זה גם בדיקת העמסת סוכר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יעל, זה עדיין מוקדם מדי. יש לחכות לשבוע 24-28, לבצע מבחן סקירה של תגובת הסוכר בדם שעה לאחר שתיית 50 גר גלוקוז, ואם הערך יהיה גבולי - לבצע העמסה כמקובל.

30/12/2015 | 13:04 | מאת: אלינור

היי אני בת 35 עשיתי בדיקות דם לסכרת והתוצאה היתה 182 בצום ואחרי העמסת סוכר בשעתיים היה לי 126 עלי לציין שבדיקת הדם אינסולין היתה לי 2.5 מתחת לטווח הנורמה ובדיקה נוספת לאינסולין ab שעדיין מחכה לתוצאה.. הרופא לא נתן לי תשובה ברורה פעם אמר סכרת ופעם לא ואחר מכן ביקש שוב בדיקת דם והמליץ לי על כדורים.. עלי לציין שבמשפחתי יש סכרת לאמא ולדודים..אני מודאגת מזה האם זה סכרת או לא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלינור, רמת סוכר בדם ורידי במעבדה שמעל ל 126 בצום מעידה על סוכרת ולשם ביסוס האבחנה יש לחזור עוד פעם על הבדיקה בצום כי דרושות שתי תוצאות בנפרד שמעל ל 126 בצום לאישור סופי של האבחנה. מומלץ גם לבצע בדיקת המוגלובין A1C בדם שתצביע על הרמות הממצעות של הסוכר בדמך בשלושת החודשים שחלפו. אם גם בבדיקה הדחופה החוזרת בצום תהיי מעל 126 יש להתחיל מיד בטיפול מתאים- דיאטה לסוכרת בשילוב עם כדורים לפי המלצת ומעקב הרופא המטפל.

03/01/2016 | 16:52 | מאת: אלינור

בקשר לסוכרת שרשמתי לך שבצום היה 182 ואחרי ששתיתי גלוקוז 75 היה 126 ואחרי שבועיים כמעט שוב עשיתי בדיקת דם בצום היה לי 131 ואמרת לי לעשות בדיקת המוגלובין ושכחתי לרשום שאכן עשיתי אותה והיה לי 5.. אני התחלתי לשמור מרחק ממתוקים והתחלתי לשמור אז אם המוגלובין תקין מה זה אומר

30/12/2015 | 01:09 | מאת: קתרינה

עברתי מעט על הפורום, ונוכחתי לראות כי אתה עושה מלאכת קודש, עונה לכל שואל בפירוט ובקשב. תודה!!!

מודה לך על התייחסותך

30/12/2015 | 01:01 | מאת: קתרינה

שלום רב, אני בת 50 סוכרתית מזה כמה שנים, hbA1C=6.5 ללא תרופות. לחץ דם מעט גבוה 160/90. בשנה האחרונה עלה יחס אלבומין-קריאטינין בשתן ל-5 ואחרי שנה ל-10 אחרי שהיה 0 במשך כל השנים. אני יודעת שהמספרים הם בטווח הנורמה, אבל בכל זאת רואה בזה נורת אזהרה. שאלתי: א. האם המצב הפיך? ב. האם כדאי להתחיל לקחת תרופות בשלב זה? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הערכים הם בתחום הנורמה ואים שום צורך בטיפול תרופתי כלשהוא לנושא זה. מומלץ לשמחור ען איזון הסוכרת 0באם ישנה כזו), איזון לחץ הדם ושיתה רבה.

29/12/2015 | 17:29 | מאת: ששון ויקטור

שלום רב לקחתי במשך שנתיים זריקות פורטאו עם גמר הטפול אבקש לדעת אם יש צורך בטפול נוסף או בדיקות מיוחדות בברכה ויקטור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הזרקות פורטאו נועדו לטיפול באוסטיאופורוזיס, ואינם קשוראות לסוכרת. . הנושא אינו בתחום האתר שעיקרו סוכרת. מחומלץ לך לפנות לאתר העוסק באנדוקריולוגיה ו/או אוסטיאופורוזיס עם שאלתך זו.

29/12/2015 | 10:03 | מאת: לי

שלם רב, אבא שלי חולה סכרת מזה מספר שנים שהתפרצה לו בשל עבודה מאומצת, לחץ ומעבר לארץ עם אקלים חדש ולא מוכר. קראתי קצת על מזונות שמותר להם לאכול וראיתי שאחד הדברים הכי חשובים זה ערכים גלוקמיים ועלו לי מספר שאלות בנושא: 1. אם הערך הגלוקמי הוא החשוב, איך אני יכולה לדעת באיזה אוכל איזה ערך יש? לפי מה הוא מחושב? 2. האם בעצם מאכלים "ללא סוכר" יכולים להיות לא בריאים לחולי סכרת? 3. אם מצרפים לאוכל מספר דברים עם ערך גלוקמי נמוך, האם האוכל הזה יהיה לא בריא אם הכל ביחד יחושב יחד? למשל קראתי ששמנת מתוקה לעוגה ופתיבר עם עם ערך קליגמי נמוך. אבל אם אני מצרפת אותם יחד, זה בסדר? תודה מראש וסליחה אם אני נשמעת מבולבלת כי עד עכשיו תמיד חשבתי שמה שהוא בלי סוכר אז מותר ופתאום אני מבינה שכל הסיפור זה פחממות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לי, הבנת נכון- הכל זה עניין של פחמימות, ההופכות בגוף מהר או לאט לגלוקוז שזהו סוכר הדם. יש פחמיות מורכבות שהופכות לאט יותר, ויש פחמימת "זמינות" שהופכות מהר. בהערכתמוצרי מזון "ללא סוכר" יש לקרוא היטב אם הכוונה היא ללא תוספת סוכר למוצר או שהוא מכיל פחמימות אחרות כפרוקטוז, לקטוז, מלטוז, ועוד ההופכים מהר יחסית לגלוקוז. גם פחמימות מורכבות כלחם או תפוחי אדמה הופכות בסופו של דבר לגלוקוז בגוף. לגבי מאכלים בודדים את יכולה למצוא באינטרנט בגוגל את הערכים הגליקמיים לכל סוג של מזון כשלעצמו. באשר לארוחות המורכבות מכמה סוגי מזון בעלי עאך גליקמי שונה הערך של הארוחה הסופי הוא לא ממוצע פשוט של כל ערכי המרכיבים הבודדים אלא לכל הרכב יש ערך גליקמי סופי משלו...

28/12/2015 | 14:47 | מאת: רובי

שלום לפני 3 חודשיים היה לי סוכר רגיל - 87 סוכר בדם 5.8 המשכתי לאכול כרגיל, כולל מתוק ולא עשיתי כושר. עכשיו עשיתי בדיקת דם, וחשבתי שהתוצאה תהיה אותו דבר או קצת עלייה קלה, והנה התוצאה מוזרה - ירידה דרסטית מ87 ל67 וסוכר בדם 5.6 (חייב לציין שמרגיש צורך במתוק כל כמה שעות) מה קורה לי? למה זה ירד ככה דרסטי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רובי, אין פה "ירידה דרסטית" אלא שינויים בתחום הסביר בגלל שרמות הסוכר אינן קבועות אלא משתנות כל הזמן. הערכים שנמדדו (בצום?) הם בתחום הסביר ואינם חורגים למעלה או למטה.

30/12/2015 | 00:19 | מאת: רובי

שלום תודה על התשובה המהירה. האם אתה שולל את העניין שאולי כבר הלבלב לא עומד בקצב של הסוכר, ואז יש ירידת סוכר לא מאוזנת. אולי כבר זה אומר שחליתי בסוכרת?

28/12/2015 | 14:13 | מאת: GILA

שלום לפני 5 חודשים עשיתי בדיקות דם ותוצאות הGLUCOSE עמד על 108 לאחר 5 4 חודשים חזרתי על הבדיקה התוצאה היתיה 105 כמו כן ביצעתי גם בדיקת HABA1C התוצאה 5.9

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גילה, התוצאות של בצום הן בין 100 ל 126, עם המוגלובים מסוכרר (A1C ) גבולי. יש לך מצב שנקרא IFG כלומר פרעה ברמות הסוכר בצום, מצב זה הוא מקדים לסוכרת ודורש התייחסות על ידי המנעות ממאכלים עם סוכרים פשוטים, פעילות גופנית מתונה קבועה ושמירה על משקל תקין. בעוד 3 חודשים יש לחזור על סוכר בצום +שעתים אחר ארוחה פחמימתית, וכן המוגלובין A1C למעקב אם לא התקדמת לכיוון הסוכרת.

24/12/2015 | 18:47 | מאת: משה סלע

שלום אשמח לקבל מיידע מהו ההבדל בין שתי התרופות תודה

שלום לך, מבחינת האפקט על איזון הסוכרת אין הבדל עקרוני בין שתי התרופות.(יוקראס לג'נואט -לא יוקראט וג'ולייט....)

22/12/2015 | 08:26 | מאת: אילנה

שלום רב אני הולכת על הליכון כל יום במשך 30 דקות .איך אני יודעת מה המהירות המתאימה לפעילות מתונה. איך אני יודעת שההליכה מספקת לא יותר מידי ולא פחות מידי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ההמלצות הן ללכת בקצב רגיל 150 דקות בשבוע לפחות, כך שחצי שעה כל יום זה בסדר גמור

20/12/2015 | 21:52 | מאת: רבקה

שלום שבוע 26 עשיתי העמסת סוכר 50. לא אכלתי לפני. יצא לי 138 והרופא שלח לבדיקת 100. יש לי מספר שאלות בבקשה: 1. האם זה שלא אכלתי לפני משפיע על התוצאה? 2. אם העמסת 100 תהיה תקינה זה אומר שגם לא תוכל להתפתח סכרת בהמשך? 3. האם אני אמורה להגביל את כמות המתוקים שאני אוכלת כרגע? 4. מה הסיכויים שתאובחן סכרת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רבקה, התוצאה של סקירת התגובה שעה לאחר למתן 50 גרם היא מתקרבת לגבול, ולכן הופנית להעמסה של 100 גרם גלוקוז. אין קשר אם אכלת או ל לגבי מבחן הסקירה. אם גם ההעמסה של 100 תהיה תקינה קרוב לודאי שלא תתפתח אצלך סוכרת הריונית. עקרונית מומלץ להגביל את כמות המתוקים (זה גם משמין...) בסיכויים אם תאובחן סוכרת? או שכן, או שלא...(קוב לודאי שלא)

20/12/2015 | 16:42 | מאת: נעמי

הי אני בת60 מטופלת ב2 גלוקומין ליום .בדיקות הסוכר האחרונות" A1C-6.2 וגלוקוז 112. בבדיקת שתן נמצאו 70 RBC ו-25 WBC. יתר התוצאות הנן בגבולות הנורמה. על מה זה מראה ומה עלי לעשות? בעלי בן64 מטופל למעלה מ-20 שנה ביתר לחץ דם ומקבל כבר שנתייים פראדקסה 150 כל 120 שעות בגלל הפרעות קצב הלב. בבדיקת שתן נמצא : מיקרואלבומין/קריאטינין 58.8 MCG/MG. זו פעם ראשונה שעשו לו את הבדיקה הזו.בדיקת שתן לכללית יצאה תקינה. מה זה יכול להיות ומה עליו לעשות. תודה! נעמי

לקריאה נוספת והעמקה
20/12/2015 | 16:43 | מאת: נעמי

בעלי מדבל פראדקסה 150 כל 12 שעות סליחה

שלום לך, יש לך מעט כדוריות אדומות בשתן . הדבר אנו קשור לסוכרת. הסיבה יכטלה להיות "חול" או אבנים בשתן, טפטוף דמי גניקולוגי או תגטובה למדללי דם או אספירין. פני לרופא המשפחה. אצל בעלך יש רמה גבוהה במקצת של מיקרואלבומין, קרוב לודאי על רקע של יתר לחץ דם (באם הוא לא סוכרתי). מומלץ לבצע איסוף שתן של 24 שעות לסך החלבון הכמותי ולפנות לרופא המטפל באם התוצאה מעל לנורמה לשינוי הרכב התרופות ללחץ דם במידת הצורך.

20/12/2015 | 14:42 | מאת: אבי

שלום, אני סובל כבר זמן רב מהשתנה מרובה, לפעמים אפילו מספר פעמים בשעה עם שתן שרב ושקוף. בנוסף יובש בפה שבא והולך. מהרגשה שלי, יש איזשהו קשר לזמנים שהם אני צורך סוכר. בבדיקת דם אחרונה לשלילת סכרת יצא גלוקוז 95 ו-HbA1c 5. התוצאות דומות היו גם בבדיקת דם לפני שנה. אני מבין שהתוצאות הן תקינות, אך האם יש איזשהו סיכוי שבכל זאת יש קשר לסוכר בדם? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבי, על מנת שרמות הסוכר יעבו מהדם לשתן הן צריכות להיות מעל ל"סף" ששומר על כך שבראדם בריא הסוכר לא יעבור לשתן. כך כשכל עוד הסוכר בדם אינו עובר 180 הסוכר לא עובר לשתן. בסוכרתי עם רמות סוכר גבוהות מעל 180- הסוכר עובר לשתן, השתן נעשה מרוכז, מושך נוזלים והגוף מתייבש .כתוצאה יש שתינה מרבה ביום ובלילה, יובש בפה וצמא. אצלך רמות הסוכר נראות תקינות ובתחום הנורמה כך שמומלץ לפנות לאורולוג כי הסיבה היא לא מהסוכר.

19/12/2015 | 11:11 | מאת: יפה

שלום רב כבר 8 ימים לוקחת חצי כדור גלוקומין בערב, במהלך השבוע בבדיקות בצום בבית -110 107 111 .אני מתלבטת באם להתחיל לקחת כדור שלם. רופאת הסוכרת אומרת שכדור שלם לוקחים מעל ערך בצום של 150 160 . היא גם טוענת שערך בצום עד 120 זה בסדר. אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות אבקש את דעתך. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יפה, אני ממליץ למטופלותי לקחת כדור שלם. פ

18/12/2015 | 12:52 | מאת: גליה

אני בת 51 בריאה בדרך כלל שומרת על תזונה בריאה ללא סוכר ועושה ספורט. בדיקות סוכר בצום תקינות אצלי בסביבות 90. מה שמטריד אותי זה שה- A1C הוא 5.8 למרות שאני שומרת ומשקלי תקין לחלוטין. לפני שנה בערך ביקשתי העמסת סוכר 50 והתוצאה הייתה 170 שזה קצת גבוה. לרופאת משפחה לא היה הסבר לזה. אני יכולה להוסיף שיש הסטוריה משפחתית של סוכרת מצד האם וגם לאמי יש. מה אני אמורה להבין מתוצאות הבדיקות שלי והאם יש דרך להוריד את ה- A1C בדרך טבעית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גליה, בדיקת העמסת 50 גרם היא מבחן סקירה לסוכרת הריונית , שזה לא מצבך הנוכחי. רמת ההמוגלובין המסוכרר שלך (A1C) כרגע היא תקינה. לבחנה של מצבך המטבולי מומלץ לבצע בהקדם בדיקת גלוקוז בצום +שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות ואז נדע אם יש או אין סימני סוכרת אן קדם סוכרת.

17/12/2015 | 17:36 | מאת: דניאל

אצלי בבדיקה האחרונה הוא 30.73. מקסימום בנורמה הוא 30. מה המשמעות של תוצאה חריגה גבולית זו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דניאל, התוצאה היא אכן גבולית ויכולה להצביע על כך שהסוכרת מתחילה לגרום לבריחת חלבון מהדם לשתן. היות והיא "על הגבול" יש לחזור על איסוף שתן של 24 שעות למיקרואלבומין ולסך החלבון הכמותי.בעוד כ שלושה חודשים ואז נדע לבטח.

17/12/2015 | 14:18 | מאת: נועם

שלום בבדיקת מעבדה סוכר בצום 139 A1C 5.5 רופאת סוכרת רשמה לי חצי כדור גלוקומין בערב. לאחר יומיים מלקיחת הכדור בבדיקה סוכר בצום בבית 121, לאחר יומיים נוספים 110 האם יש מגמת ירידה והאם להמשיך בחצי כדור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אני הייתי ממליץ על כדור שלם בעראב אחר האוכל.

17/12/2015 | 14:11 | מאת: דפנה

שלום מה עושים במקרה ולא מצליחים לבצע בדיקת סוכר בבית. כמות הדם מספקת ואני מניחה את המכשיר נכון על טיפת הדם והמכשיר מראה שגיאה וכך 4 נסיונות נוספים. התחלתי לקחת חצי כדור גלוקומין ואני לא יכולה לדעת עם זה מספיק. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, משהו לא בסדר עם המכשיר או עם מקלון הבדיקה. התקשרי לסוכן החברה שמייצרת את המכשיר לבדיקתו או נסי במכשיר אחר.

16/12/2015 | 19:15 | מאת: ערן

אשתי בחודש שבעי בקרוב היא עשתה לפני חודש בדיקת סוכר ויצא לה 90 לפני שבוע היא עשתה המסת סוכר ואמרו לה שהתוצאה היא 221 האם זה הגיוני. שהסוכר קבץ לרמה ב זו את

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל ערן, לא ציינת מתי במהלך ההעמסה יצאה תוצאה של 221 מג%, והאם ההעמסה הייתה של 100 או 75 גר גלוקוז. מכל מקום התוצאה היא גבוהה ויש לפנות לרופא בהקדם.

16/12/2015 | 19:02 | מאת: אולגה

שלום! אמא שלי בת 71 חולת סוכרת. לוקחת אונגליזה5 מ"ג. עד זמן אחרון לקחה גם גלוקומין. אחר כך היא הפסיקה אותו לקחת בשל תופעות לווי (כאבי בטן ושילשולים). בגלל זה הרמה שלה של סוכר עלה עד 140-150 בבוקר ואחרי נטילת אונגליזה 115-120. הרופא המליץ תרופה בשפ פורסיגה 10מ"ג.האם כדאי ליטול את התרופה? כי אנחנו חוששים קצת מהיפוגליקמיה? דבר שקרה לה כשניסתה 1קחת מנת מינימום של אמריל? HA1C לפני נטילת גלוקומין (רק אונגליזה) 7.0 אחרי נטילת גלוקומין 6.3 כיוון שהפסקנו את גלוקומין לפני שבועיים עוד לא עשינו בדיקת HA1C אחרי הפסקה נטילת גלוקומין תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ראי את תשובתי מ 29.11.15 באתר לשאלה על "ג'רדיאנס-מעכבי SGLT-2" שפורסיגה משתייכת אליהם ותביני.

15/12/2015 | 19:59 | מאת: אפרת

שלום רב אני לוקחת חצי כדור גלוקומין ביום וחוצה את הכדור בעזרת סכין. קרה לי שחציתי וקצת מהחצי כדור התפורר ממש בקטנה. האם זה נורא.

את הכדור. זה זול ונוח וחוץ מזה אם את לוקחת חצי כדור ביום אז לא נורא אם באחד המקרים הוא קצת התפורר

13/12/2015 | 21:26 | מאת: אורטל כהן

היי בבוקר לקחתי 1.2 ויקטוזה ועכשיו בשעה 21:00 בטעות במקום לוימיר הזרקתי שוב ויקטוזה אבל בערך 1 יחי האם זה מסוכן ביגלל התרופה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורטל, חשוב בסוכרתייםן מזריקים לבדוק טוב טוב נה הם מזריקים! טעות נפוצה היא שבמקום אנלוג אינסולין ארוך טווח בלילה (לנטוס, במיר)מזריקים כמות זהה של אנלוג מהיר פעולה (אפידרה, נובוראפיד או הומלוג) שעלולה לסכן חיים בהיפו קשה. במקרה שלך לא קרה שום דבר אך יש להזהר בעתיד ולהקפיד על מה שאת מזריקה!

13/12/2015 | 18:55 | מאת: חנה

שלום רב עקב סוכר גבוה בצום התחלתי לקחת גלוקומין בערב לאחר הארוחה האחרונה שלי שהיא בשבע וחצי בערב אני הולכת לישון בערך בשמונה וחצי תשע. האם זה בסדר או שאני צריכה לקחת לפני השינה ללא קשר לארוחה? בתודה

16/12/2015 | 11:19 | מאת: חנה

עלי לציין שהסוכר בצום ירד משמעותית .

13/12/2015 | 17:53 | מאת: חגית

שלום רב עקב עלייה בסוכר בצום התחלתי ליטול חצי כדור גלוקומין. לפני שהתחלתי עם הכדור היתי עושה הליכות על הליכון בעצימות של 5.1 והדופק היה לא יותר מ123 כיום אני עושה הליכות בעצימות של 4 והדופק מגיע 145. מה הסיבה והאם הליכה בדופק כזה טובה לסוכרת. לציין שאני לא מרגישה קושי בהליכה או דפיקות לב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חגית, אין קשר בין שינויי הדופק לבין חצי כדור המטפורמין.

13/12/2015 | 12:40 | מאת: רינה

אני בת 40 לפני כחודש וחצי התגלה אצלי סכרת בערכים מאוד גבוהים 304 ירידה ניכרת במשקל לפני , השתנה לילית (7-8 פעמים בלילה) הרגשת צימאון ויובש בבדיקת A1C - 11.2 ערכים של תפקודי כבד גבוהים מיזה 10 שנים ללא טיפול או מציאת הבעיה פרט לכבד שומני. BMI - 30 בקריאת אמרים ראיתי שיש סכרת מסוג LADA , הרופאת סכרת טענה שיש לי סכרת מסוג 2 בבדיקת Antinuclear Ab Adults התוצאה היתה 5.6 (לאחר חודש של טיפול בגלוקומין) האם זה מעיד על סכרת מסוג LADA, או שזה לא קשור? אודה לביעור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רינה, בסוכרת על רקע אוטואימוני בגיל מבוגר (LADA) ניתן בחלק קטן מהסוכרתיים לאתר נוכחית נוגדונים לתאי לבלב, לאינסולין ואנטי GAD,. לביסוס האבחנה ניתן לבדוק את מידת הפגיעה הלבלבית על ידי מדידת רמות ה C_PEPTIDE בצום טשעתיים אחר ארוחה פחמימתית או מתן גלוקוז. בסוכרת מסוג 2 הרמות תהיינה גבוהות, ב LADA הן תהיינה נמוכות. אין קשר לבדיקת הנוגדנים האנטי נוקרלארים .

11/12/2015 | 17:55 | מאת: שמעון

שלום רב האם ארוחות קלות כל שעתיים יכולים לעלות סוכרת?

שלום לך שמעון, לגבי סוכרתיים ההמלצה היא לאכול לפי עקרון השילוש הקדוש- 3ארוחות עיקריות+שלוש ארוחות ביניים ןשלא תעבורנה 3 שעות בין ארוחה לארוחה.

16/12/2015 | 11:24 | מאת: שמעון

כמה זמן יש לעבור מארוחה עיקרית לארוחת ביניים. ובין ארוחת ביניים לעיקרית תודה

11/12/2015 | 16:15 | מאת: נורית

שלום רב בבדיקה בצום במעבדה סוכר 139, A1C 5.5 רופאת המשפחה נתנה לי לקחת כל ערב חצי כדור גלוקומין .האם זה מספיק ?והאם זה אומר שיש לי סוכרת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמעון, בדיקת סוכר בצום מעל ל126 מג% מעידה על סוכרת של ממש ויש לטפל בדיאטה, פעילות גופנית ותרופות בהתאם. המשך בטיפול לפי המלצת הרופאה שלך.

11/12/2015 | 13:22 | מאת: חנה

אני עובדת עם אנשים שסובלים מפגיעה בקצות האצבעות בעיקבות בדיקות בגלוקומטר. איך אפשר להקל?

שלום לך על ידי הפחתת מספר הבדיקות למינימום האפקטיבי בהתיעצות עם הרופא המטפל, ובשימוש במכשיר בדיקות ניטור סוכר שמאפשר נטילת דגימה גם מכף היד או מהאמה (דוגמת One Touch)ובכך ל"שמור" על קצות האצבעות מהדקירות הרבות (והמיותרות בחלקן).

11/12/2015 | 12:42 | מאת: אסתר

שלום רב התחלתי לקחת גלוקומין כדור בערב .אחרי כמה זמן עלי לעשות בדיקה במעבדה לראות עם הכדור משפיע? כמו כן עשיתי לפני 3 חודשים בדיקות כולסטרול ושומנים ויצא תקין האם עלי לחזור על הבדיקות עקב העלאת הסוכר? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסתר, יש לבצע במכשיר סוכר ביתי בדיקות כל 3 ימים בשבוע בצום ולפני ארוחת צהרים, ולאחר שלושה ימים בצום+לפני ארוחת ערב וכן אחר שלושה ימים נוספים בצום+לפני השינה למעקב רציף. אחת ל 3-4 חודשים יש לבצע במעבדה בקופה המוגלובין A1C להערכת הממוצע התלת חודשי.

10/12/2015 | 21:34 | מאת: גילי

היי. שבוע 33 להריון, עובר במשקל תקין. בהעמסת סוכר 50 יצא ערך 145 ובהסכמת הרופא במקום לעשות העמסת 100, אני מודדת סוכר עם גלוקומטר בצום ואחרי ארוחות. לשמחתי אחרי ארוחות הערכים תקינים (למעט פעם אחת בה אכלתי הרבה סוכר), אך דווקא בצום יוצא 87-93, אף פעם לא פחות. האם עלי לקבל טיפול כלשהו או להיות מוגדרת כסכרתית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גילי, ערך של 145 שעה לאחר מבחן סקירה של שתיית 50 גר גלוקוז הוא בעייתי כי הוא בין 140 ל 150. קים חשד סביר לאפשרות של סוכרת הריונית ולשם אבחנה מהיאה ומידית מומלץ שבצעי העמסת סוכר רגילה של 75 גר גלוקוז ונטילתץ דגימות בצום, שעה ושעתיים. לפי הקריטריונים החדשים שהוכנסו ב 2010 התוצאות הסבירת צריכות להיות בתגובה להעמסת 75 גר גלוקוז: פחות מ 92 מג% בצום פחות מ 180 מג% אחר שעה פחות מ 153 מג% אחר שעתיים. בהעמסה מסוג זה דיבתוצאה אחת חריגה כדי לאבחן מצב של סוכרת הריונית.

10/12/2015 | 17:26 | מאת: דוד

שלום,יש לי מין דיאטה כזאת שבמשך 4 ימים אני אוכל כחלק מהתפריט פצמימות לא מעובדות כמו תפוחי אדמה או עדשים ולאיר 5 ימים אני אוכל מלא סוכר ופחמימות באותו היום.. האם זה מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דוד, לא ברור לי לאיזו מטרה אתה מבצע דיאטה מוזרה זו- האם יש לך קדם סוכרת ו/או סוכרת? משקל יתר? או סיבה אחרת? עקרונית דיאטה שכזו אינה מומלצת, בטח לא אם יש בעיה במטבוליזם הפחמימות בגוף.

10/12/2015 | 16:24 | מאת: חדוה

שלום רב בבדיקות במעבדה במרפאה סוכר בצום 139 וA1C 5.5 מה זה אומר והאם עלי להתחיל טיפול תרופתי איזה ומה המינון? לציין שבבדיקות לפני 3 חודשים סוכר בצום 119 וA1C 5.6. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חדוה, שתי תוצאות של גלוקוז בצום שהן מעל ל 100 אך פחות עדיין מ 126 מג5 מעידות של מצב של קדם סוכרת. מצב זה דורש התייחסות על מנת שלא יתקדם למצב סוכרת של ממש. מומלחץ על מעבר לדיאטה ללא סוכרים זמנינם רצוי בסיוע דיאטנית, שמירה על משקל תקין והפחתת משקל במקרי משקל יתר או השמנה, פעילות גופנית מתונה יומיומית, ומעקב תלת חודשי. אני ממליץ למטופלי גם לשלב טבליה אחת של גלוקומין 850 מ"ג אחר ארוחת הערב על מנת לסייע במניעת התקדמות המצב.

09/12/2015 | 20:16 | מאת: עינבל

שלום, בת 36, הריון ראשון, שבוע 25. תוצאת העמסת סוכר - 125. נלקחה לאחר שתיית קפה ומס' עוגיות. לרוב בבדיקות גלוקוז בדם תוצאות הבדיקה הן סביב 80-90. 1. האם התוצאה תקינה? 2. האם כדאי לעשות העמסה של 100 גרם? 3. האם לקפה והעוגיות בבוקר יש השפעה על התוצאה, האם הייתה משתנה אילו הייתי אוכלת יותר/פחות? תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עינבל, אם המדובר במבחן סקירה של שתיית 50 גרם גלוקוז לא בצום- תוצאה לאחר שעה מהשתיה של מתחת ל 140 היא תקינה ואין צורך לבצע העמסה של 100 גרם גלוקוז ארוכה.

06/12/2015 | 14:46 | מאת: עדי

האם לקיחת ויטמין E במינון של 800 מג אמורה לעזור במיקרה של נוירופתיה? שורפות לי הרגליים מאוד - חולת סוכרת והרופא אמר לי לקחת evitol להתחיל מ200 מג ליום ולעלות ל800? האם התכווצויות שרירים ברגליים בלילה קשורים לנוירופתיה סכרתית??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, המינון המכסימלי המימלץ על ידי האיגוד האירופי לסוכרת הוא 400 ולא 800 של ויטמין E. הוא גם מסייע להקלה במקרי התכווצויות שרירים, ואינו טיפול לנוירופתיה. אני ממליץ לקחת אותו בקפסולות המכילות נוזל ולא אבקה, של אחת מחברות התרופות הטבעיות . כמות של 800 במטופל שלוקח קבוע אספירין, ו/או אומגה 3 עללה לתרום לדימומים.

10/12/2015 | 12:41 | מאת: איציק

יש עדויות עם תמיכה מחקרית מסוימת לכך שהיא יכולה להקל על הסימפטומים של נוירופתיה. למשל זה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20421656

05/12/2015 | 21:57 | מאת: רובי

שלום ידוע שקינמון מוריד את הסוכר בדם. האם זה אומר שבמקום לאכול עוגיות עם שוקולד או שוקולד וכו' עדיף לאכול נגיד קוראסון קינמון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נושא הקינמון בסוכרת נדון רבות בעבר באתר זה. הפעל את החיפוש באתר ותמצא הסברים מפורטים בנושא. כמותצ הקינמון הקרואסון היא אפסית, ומאידך הקרואסון מעלה את רמות הגלוקוז בדם, וכנ"ל עוגיות עם שוקולד.

05/12/2015 | 13:14 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, בן 57.מאוזן למדי.כתוצאה מאלרגיה לאוגמינטין הוזרקה לי לוריד זריקת סטרואידים. כבר מספר ימים שהסוכר בצום מעל 200 במקום עד 140. האם הפיך? ואם כן, כמה זמן בערך? חן חן לאדוני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דניאל, בד"כ "קפיצת"רמות הסוכר בתגובה למתן סטרואידים בהזרקה נמשכת כ שלושה ימים.

04/12/2015 | 10:14 | מאת: מאיה

שלום ד"ר אני בהריון שבוע 32+6 בע"ה, נמצאת במעקב סוכר עקב תוצאה חריגה אחרי 50 גר' העמסת סוכר (148) ותוצאה אחת גבוהה אחרי העמסה של 100 גר' (כעבור שעה 180.5). חודש כבר אוכלת לפי תפריט מסודר וקיבלתי מד סוכר. תוצאות טובות (אחרי צום למשל עומדת על בערך 70..שעתיים אחרי אוכל בממוצע עומדת על 95). היום בבוקר הרשתי לעצמי להכניס כפית סוכר שטוחה לקפה (יחד עם שתי פרוסות לחם עם חמאה ) ואחרי שעתיים יצאה תוצאה של 84.. האם זה אומר שזה בסדר עבורי לשתות קפה פעם ביום בבוקר עם כפית שטוחה של סוכר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מאיה, אני בספק לגבי האבחנה שלך, כי התוצאות שקבלת היו גבטוליות, מבחן הסקירה של 50 גר דלוקוז צריך להות מעח 150, ולשם אבחנת סוכרת הריונית בהעמסה של 100 גרם 3 שעות יש צורך בלפחות שתח תוצאות מעל לרצוי , ותוצאטה אחת חריגה אינה מסםיקה לאבחנה. רצוי שתבצעי בדיקת המוגלובין A1C להשלמת ההערכה של מצבך. נראה שכפית שטוחה של סוכר בבוקר אינה מזיקה לך.

02/12/2015 | 22:39 | מאת: ליאורה

גלוקוזb. בגובה 126 A1c 5.6 מה מצבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ליאורה, רמת סוכר בצוןם בין 100 ל 126 מחשידה למצב של קדם סוכרת המצריחך התייחסות. לא די בבדיקה אחת כדי לאשר את האבחנה, בפרט שההמוגלוהין A1C שלך שהוא ממוצע כל רמות הסוכר בשלושת החודשים שחלפו הוא תקין לחלוטין. מומלץ לך לחזור על בידקתצ הסור בצום+שעתיים אחר ארוחה פםחמימתית ואז נוכל לקבוע בבטחון יותר מה מצבך הנוכחי.

היא אומרת שהילדה הזריקה, ודם של הילדה עף עליה והילדה ניקתה את הדם מעל הבת שלי בגזה המלוכלכת. אין ממה לחשוש נכון? סוכרת אינה מדבקת בשום צורה גם אם יש מגע עם דם החולה?

לא, סוכרת אינה מידבקת.

01/12/2015 | 18:35 | מאת: שמעון

שלום יש כתבה פה באתר על אימון אינטרוולי בעצימות גבוהה שמטיב עם חולי סוכרת. מהו אימון זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמעון, מדובר בשיטת אימון גופני אירובי דוגמת ריצה, שחיה או אפניים.מכיוון שהאפקטיביות של האימונים הממושכים בעצימות נמוכה לא נמצאו יעילים במיוחד , וכןמשום שהם משעממים, התפתחה בשנים האחרונות שיטת אימון בשם High Intensity Interval Training) - HIIT). כמו כל אימון גופני זה תורם לבריאות אך לאו דוקא לחולי סוכרת.

01/12/2015 | 10:26 | מאת: אברהם

שלום, בן 48 עם סכרת כרגע לא מאוזנת בתהליך איזון וכולסטרול מאוזן. הבוקר (וכבר קרה לי במספר הזדמנויות בתדירות של מספר שבועות/חודשים) בדרכי לעבודה הרגשתי מן חולשה קלה באזור הלב ומיד לאחר מכן החלה מתקפת שיעול חזקה במהלכה תחושה של רצון להקאה ופליטת ליחה שקופה עם בועיות אויר. התחושה נעה בין חולשה ושיפור כאשר התקף השיעול עצמו נמשך כ-20 דקות לאחריו נעלם, אך נותרה רק העייפות, תשישות בגפיים תחתונות ורצון ליציאה. כעת נותרה רק עייפות. מבקש להתייעץ - האם מדובר ברפלוקס ? (אמש בשעה 21:00 אכלתי המבורגר עם צ'יפס - לא בריא, ידוע) ובחצות תפוז אחד. האם ייתכן כי התחושות נגרמו מרפלוקס והאם יתכן והוא יופיע ויורגש בצורה כזו רק 12 שעות לאחר הארוחה ? האם הסממנים יכולים להצביע גם על בעיה לבבית ? או אולי בעיה שנגרמה מהסוכרת ? מבקש את דעתך בנושא. תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אברהם, אין כל קשק לסוכרת בבעייה שתארת. מומלץ לפנות לרופא המשפחה או גסטרואנטרולוג לשלול בעית רפלוקס או אחרת, בכל אופן זה לא מהסוכרת.

30/11/2015 | 19:50 | מאת: נועם

שלום רב דיאטנית במכון סוכרת רשמה לי בין יתר הדברים לאכול חביתה בכל יום. במאמר באינטרנט רופאה רשמה שלחולי סוכרת מותר 2 ביצים בשבוע. מה הנכון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נועם, אם רמות שומני הדם הן בגדר הנורמה, ואין בעיה של פרוטאינוריה מסיבית בשתן, אין מניעה לסוכרתי כמו ללא סוכרתי לאכול יום יום ביצה (ללא הקליפה..)

30/11/2015 | 18:26 | מאת: דניאל

שלום, ביצעתי היום העמסת סוכר 100 לפני שתיה 90 הטווח עד 95 לאחר שעה 186 הטווח עד 180, לאחר שעתיים 160 הטווח עד 155 ולאחר 3 שעות 129 הטווח עד 140 מודאגת מזה ששתי התוצאות )לאחר שעה ולאחר שעתיים( יצאו מחוץ לטווח מה לעשות? חוששת ומבולבלת, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דניאל, כאשר 2 תוצאות בהעמסת 100 גר גלוקוז חורגות מהרצוי קיים חשד סביר לסוכרת הריונית. יש להשתחיל לשמןר על דיאטה מתאימה ללא סוכרים זמינים בהדרכת דיאטנית ולפנות לרופא המטפל למעקב וטיפול מתאים במידת הצורך, אפילו אינסולין לתקופת ההריון על מנת לשמור על איזון יותר טוב מטוב במהלך ההריון.

28/11/2015 | 20:49 | מאת: שמואל

שבוע טוב לאדוני.בהמשך לשאלתי לגבי ה"גרדיאנס" ובכן כן אדוני אני בטוח בשם התרופה והרי שמה בלועזית :JARDIANCE 25 MG.זוהי התרופה החדשה אשר מנקזת את הסוכר דרך השתן. בטוחני כי אדוני שמע על תרופה זו אך מחמת צניעותו וגודל ענוותנותו העמיד פנים כאילו לא שמע. מהלך ענק . ובכל זאת אבקש מכבודו לנדב לי מידע על תרופה זו. האם היא בטוחה לשימוש -האם היא משתנת כי מאז הנני נוטל אותה זה כארבעה ימים הנני בכל כשעה ומחצה רץ לשירותים לתת שתן. אוסיף לאדוני עוד שם לתרופה והוא: EMPAGLIFLOZIN. ממתין למידע מכבודו ועל כך נתונה לך אדוני תודתי מראש.

שמואל הנכבד, ראה תשובה מפורטת לשאלתך במועד שנשאלה לראשונה. אם אתה רץ בעקבותיה כל שעה לתת שתן כנראה שהיא לא התרופה בעדיפות ראשונה עבורך...

28/11/2015 | 14:41 | מאת: אלינור

שלום, שמי אלינור ואני בת 33 בריאה בדרך כלל לאחרונה יש לי תסמינים של היפו ירידת סוכר ככה ממה שאמרו לי והבנתי.רעידות חולשה הזעה וצריבה ומעין רעב בקיבה. בשישי הרגשתי ככה והגעתי לחמותי לארוחת ערב היא עשתה לי בדיקה ביתית ויצא לי 59. אכלתי מתוק ולאחר 20 דקות בערך חזרתי לעצמי ואז נהייתי ממש רעבה. מה זה אומר ה59?? בכל אופן קבעתי לרופא ליום שני. תודה שבת שלום

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלינור, רמת הסוכר ה"נורמלית", היא בד"כ בין 65-100 מג% בצום. ברמות נמוכות מכך יש אנשים ונשים רבות שחשות סימני אזהרה גופניים מפי "היפו". יש לפנות לרופא/ממחה אנדוקרינולוג לעריכת בירור (העמסת סוכר ארוכה, רמות אינסולין וכד').

27/11/2015 | 22:37 | מאת: מגי

לפני כשעה היתה לי נפילת סוכר(46) מאז יש לי תחושת הרדמות באזור הפה והשפתיים . חוץ מזה המון בחילות יש סיבה לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מגי, התופםעות שתארת הן חלק נהסימפטומים שך נפילת רמת הסוכר. יש לדאוג כיצד למנוע בעתיד ארועי היפו שכאלה. מומלץ להתייעץ עם הרופא/מומחה המטפל , בשאלה להבין למה קרה הארוע שקרה, ואיך למנוע אותו בעתיד. הצצה בחנות הספרים הקרובה בספר החשוב:"סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי" בפרק על ההיפו תוכל לסייע לך רבות בעתיד להבנה נוספת.

26/11/2015 | 18:47 | מאת: נועה

שלום אני בודקת סוכר בבית ולפעמים אני דוקרת את האצבע ולא יוצא מספיק דם ולכן אני דוקרת שוב עד לטיפה מתאימה והשאלה באם כל דקירה חדשה מצריכה להחליף מחט .או אפשר להשתמש באותו מחט כמה פעמים? בתודה

27/11/2015 | 10:56 | מאת: איציק

אין צורך להחליף מחט אחרי כל דקירה.

26/11/2015 | 14:37 | מאת: שירה

שלום. אמי בת 83.נוטלת קונטרולוק 20 מ"ג פעם ביום,פלביקס,קרדילוק 1.25 פעם ביום,אומגה,מסמיך (עקב אספירציות לנוזל ) וג'לי (מתוק ). בבדיקת דם גלוקוזה 81 mg/dl hb a1c 5.8 % שאלה : האם יש מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בגילה הצעיר של אימך יש תמיד מקום לכל מיני דאגות, אך לא לנושאים הקשורים לסוכרת (שאין לה...)