פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
09/05/2016 | 17:00 | מאת: מיכל

שלום, אני שבוע 26. מזה כשבועיים מרגישה יובש הפה וצימאון רב. שותה המון מים בלי הפסקה. בנוסף, הדחיפות במתן השתן התגבר. רצה כל הזמן לשירותים. בבדיקת העמסת סוכר 50מג קיבלתי תוצאה של 134. מה דעתך על התוצאה? האם לאור הנתונים שהצגתי כדי לעשות העמסה של 100 מ"ג? תודה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בדיקת הסקירה שלך תגובה ל50 גר סוכר היא בתחום הסביר, אך אם יש ספק לאור הסחמפםטומים ניתן לבצע הענסת גלוקוז רגילה של 75 גר למשך שעתיים.

09/05/2016 | 01:49 | מאת: Libar

אני חולה סכרת סוג 2 הייתי לוקחת כדור טרזנדה וכדור רפאגליניד היום הרופא נתן לי את זריקת ויקטוזה האם עליי להפסיק לקחת את הכדורים הקודמים או אפשר את הזריקה עם הרפאגליניד אשמח לתשובה מהרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ניתן לשלב את הויקטוזה עם הרפאגליניד

08/05/2016 | 02:43 | מאת: אלי

שלום לכולם בן 28, מבצע בדיקות דם מדיי שנה באותו החודש, משהו שקשור למקום העבודה. לפני שלוש שנים - סוכר בצום 12 שעות היה 96, לפני שנתיים - 98, השנה - 104. ברור לכל כי משהו כאן לא תקין. אח חולה סכרת (סוג 1), הורה חולה סכרת (סוג 2) סבתא נפטרה מסיבוכי סכרת (סוג 2) - הגנטיקה לא לטובתי. אישית - סובל מעודף משקל לא דרמטי, אבל לא פעיל גופנית והתזונה שלי לקויה מאוד ועשירה בג'אנק. לאחר הבדיקה האחרונה קיבלתי טראומה פסיכולוגית עקב התוצאה שמוגדת כבעלת סיכון גבוה להתפתחות סכרת. הורדתי כ-10 קילו מ-90 ל-80, (כרגע ממשיך בדיאטה - רוצה להגיע ל-70-75), עברתי לתזונה שכוללת - לחם מלא, גבינות רזות, ירקות, מעט פירות, אורז (במידה קטנה) וחזה עוף בלבד מתחום הבשרים. נכון להיום כחודש עושה פעילות גופנית כ-5 פעמים בשבוע שעה בכל פעם (אירובי ואנאירובי) שאלתי היא - מה הסיכוי להוריד את רמות הסוכר בצום לאור השינויים הנ"ל, (בעקבות גנטיקה גרועה), ומתי כדאי לעשות בדיקות דם חוזרות על מנת לבדוק האם יש שינוי תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, על ישי שינוי אורח החיים לבריא יותר , שמירה ל דיאטה ללע סוכרים זמינים, ירידה במשקל ופעילו גופנית מתונה יומיומית, יש סיכוי טוב למנוע את המשך עלית הסוכר הזוחלת ואפילו לחזור לרמות תקינות של מתחת ל 100 בצום. מומלץ ל אחת לשלושה חודשים לבצע בדיקות סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית וען המוגלובין A1C לאור היותך בקבוצת סיכון לסוכרת בשל המטען המשפחתי.

02/05/2016 | 15:04 | מאת: חיים שוויצר

אני ניסיתי גישה אחרת כי התייאשתי כבר וזה ממש עזר לי. חיים פרטים נוספים כאן: http://up01.go2cloud.org/aff_c?offer_id=5&aff_id=230

02/05/2016 | 15:07 | מאת: חיים שוויצר

הנה הלינק הנכון. סליחה, חיים http://up01.go2cloud.org/SHo

02/05/2016 | 00:12 | מאת: shlomo

בן 38 אני סובל מסכרת בבדיקות מעבדה 240. מטופל כשלושה חודשים בגלוקומין ואין שינוי . יש לי במשפחה היטוריה לא טובה עם סכרת. אני סובל גם ממאניה דיפרסיה והשמנה . הכדורים גורמים לי תאבון ולא יכול לעשות דיאטה לסכרת. שאלתי האם אפשר לבקש מרופא המשפחה שיטפל בי בזריקות אינסולין? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט כן

בת 50 משקל תקין סוכר בצום 110 A1C תקין תוצאות העמסת סוכר תקינות. האם יש בעיה לתרום כליה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך זוהי שאלה קשה משום שהתמונה יכולה להתאים למצב של קדם סוכרת. מומלץ להתייעץ עם מומחה להשתלת כליות

01/05/2016 | 07:19 | מאת: ליאור

שלום. אני בן 40 חולה סוכרת באינסולין. בדרך כלל לא יושן המון שעות . ודי מתעורר בקלות וחוזר לישון בקלות אבל לפעמים אני נכנס לשינה של כמה שעות עמוק עמוק עד למצב שלא מחובר לסביבה בכלל אם זה רעש או טלפון. לפעמים יש מצבים שגם ביום אני פתאום נרדם לכמה דקות על הכיסא. או בסרט. האם זה קשור לסכרת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קיימת אפשרות שאתה עובר מצב של היפו ולכן ישן עמוק ומתקשה להתעורר.

29/04/2016 | 16:46 | מאת: חגית

שלום בבדיקת מעבדה בצום קודמת ערך 137 A1C 5.5 התחלתי לקחת גלוקומין 1 לאחר ארוחת ערב בבדיקות חוזרות במעבדה לאחר 3 חודשים ערך בצום 125 A1C 5.5 לציין שאני בת 56 רזה BMI 19 ולוקחת כל ערב 1 כדור אולנזפין שאלתי האם לאור נתונים אלו עלי להמשיך בכדור 1 שלם של גלוקומין או לרדת לחצי כדור? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נראה לי שניתן כרגע להסתפק בחצי כדור גלוקומין.

שלום האם מותר בדיאטה סוכרתית לאכול מצה עשויה מ100% קמח מלא ומים בלבד לציין שאני לוקחת 1 גלוקומין לאחר ארוחת ערב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מותר לכלול מצה בדיאטה של סוכרתיים. יש לזכטר שמצה בגודל המקובל היא שוות ערך לשתי פרוסות לחם.

25/04/2016 | 17:10 | מאת: קרן

בבדיקה עצמית. בבוקר לאחר צום יוצא לי בין 97 ל 109 . שעצ ת ים לאחר ארוחת צהריים רגילה יצאת פעם 157 ופעם אפילו 190 שעתיים אחרי אוכל. מה צריכה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קרן ערכים שבין 100 ל 126 בצום ובין 140 ל200 שעתיים אחר האוכל מחשידים למצב של קדם סוכרת. מצב זה הוא מצב ביניים בין מצב נורמלי ותקין לבי וכרת של ממש ויש להתייחס אליו ברצינות על מנת לעצור את התקדמות ההתדרדרות לקראת סוכרת. עליך לעבור לדיאטה ללא סוכרים זמינים בהדרכת דיאטנית, לקיים פעילות גופנית מתונה קבועה, לשמורעל המשקל ולחזור על הבדיקות במעבדה של סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית וכן המוגלובין A1C בעוד כחודשיים .

שלום לך קרן ערכים שבין 100 ל 126 בצום ובין 140 ל200 שעתיים אחר האוכל מחשידים למצב של קדם סוכרת. מצב זה הוא מצב ביניים בין מצב נורמלי ותקין לבי וכרת של ממש ויש להתייחס אליו ברצינות על מנת לעצור את התקדמות ההתדרדרות לקראת סוכרת. עליך לעבור לדיאטה ללא סוכרים זמינים בהדרכת דיאטנית, לקיים פעילות גופנית מתונה קבועה, לשמורעל המשקל ולחזור על הבדיקות במעבדה של סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית וכן המוגלובין A1C בעוד כחודשיים .

24/04/2016 | 00:06 | מאת: ליאת

שלום, האם רמת סוכר 155 בדם כשעה לאחר האוכל היא בעייתית? תודה.

24/04/2016 | 11:31 | מאת: כ

לא בודקים אחרי שעה, זו שגיאה וטעות. בודקים רק אחרי שעתיים

21/04/2016 | 14:55 | מאת: סרג'

20/04/2016 | 19:01 | מאת: הדס

שלום אני בחודש ה 6 להריון עם תאומים וביצעתי העמסת סוכר 100 להלן התוצאות החלקיות שלי . השאלה האם זו ממש סוכרת ? מה עושים למי פונים ? לאחר צום 96 לאחר שעה 209 לאחר שעתיים 167 אני מחכה לנתון הרביעי . מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל שלושת התוצאות הן מעל לרצוי, מה שמחשיד שיש לך כרגע סוכרת הריונית. עליך לפות לרופא המטפל בך לשקילת טיפול מתאים ולדיאטנית להדרכה לדיאטה לסוכרת מתאמה להריון כשלך.

19/04/2016 | 20:03 | מאת: לירון

לחולה סכרת סוג 1 כמה בירה מותר לשתות? כמה מילילטר מותר לשתות ??? והאם צריך לאכול לפני או אחרי ששותים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עדיף בסוכרת להמנע ממשקאות אלכוהולים בכלל. מידה ואתה חש במורך בלתי נשלט לבירה מומלץ להשתמש בבירה עם מינימום אלכוהול 0בירה קורונה, קוורלייט וכד'). יש סוכרתיים שמארבבים שליש בירה כזו עם שני שליש דיאט ספרייט

19/04/2016 | 16:26 | מאת: כ.א.

האם לאחר שאני לוקחת כדור גלאבוס אחד בבוקר וכדור גלוקומין אחד בערב ערכי סוכר בבוקר 121 ולשלושה חודשים 6.5 זה נקרא סוכרת מאוזנת. יש לציין שלפני שהתחלתי לקחת כדורים היה אותם תוצאות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הערכים מצביעים על איזון סביר לסוכרתית. מומלץ להמשיך בתרופות ובדיאטה ללא שינוי

18/04/2016 | 10:50 | מאת: זוהר

שלום, בדף המידע של האינסולין (לנטוס) נרשם שיש להפסיק השימוש באינסולין לאחר חודש מיום תחילת השימוש במחסנית, גם אם נשארה עוד תרופה. אני משתמשת בכמויות מאוד קטנות ובסוף חודש נשאר לי קרוב לחצי מחסנית. יוצא שאני זורקת לא מעט. האם יש להקפיד על ההוראה הנ"ל או שניתן להמשיך להשתמש עד לסיום המחסנית. תודה על התגובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך במקרה שלך יש לשמור על האינסולין במקרר על הדלת ובכך תוכלי להמשיך ולהשתמש גם מעבר לחודש.

18/04/2016 | 13:53 | מאת: זוהר

תודה. אז כל עוד ששומרת במקרר אפשר להתשמש עד לסיום המחסנית?

שלום, בעלי בעקבות בעיות בלבלב, סובל מסוכרת. סוכרת שה-A1C המקסימום היה 7.2 . למרות הטיפול, חלה בנוסף בבעיות בכליות, לב, ראייה בעין אחת. מטופל בנובנורם פעמיים ביום וזריקת ליבאמיר בערב 12 יחידות. בעקבות טפול זה במדידת דם ביתית הנורמה היא בסביבות 95. לאחרונה בבוקר הספירה נמוכה. לאחר שהורדתי את כמות הליוומיר, הפסקתי לו לחלוטין הזריקה בערב. לאחרונה בבוקר הספירה היא בסביבות ה-70 ולפעמים אף פחות. גם בבוקר אינו לוקח כדור ועברנו לפעם אחת ביום. התור המוקדם ביותר לרופא שלו הוא רק בעוד חודש. האם ההתנהלות שלי נכונה?

שלום לך עקרונית אם הרמה בבוקר פחות 10 הצנהלת נכון . יש לבדוק אם לא חלה החמרה בתפקוד הכליתי.

17/04/2016 | 14:51 | מאת: אלי

שלום אני סכרתי שמשתמש רק בלנטוס תשע יחידות כל ערב קניתי אריזה של חמישיית מזרקי לנטוס. ובטעות הם נשארו לילה אחד על השיש בבית לא בקור . האם אפשר להשתמש בהם מעכשיו והלאה אם הם יישמרו בקור ?

17/04/2016 | 21:08 | מאת: אבי

אלי, אל תתקמצן על 60 ש"ח. אתה יכול להשתמש רק במזרק אחד לחודש את השאר תזרוק לפח

שלום לך עקרונית המזרק יכול להשאר בטמפר' חדר עד שבוע/10 ימים. באזורים בהם הטמפרטורה קרה יותר - עד 28 יום .

שלום רב, אבי חולה סכרת מזה מספר שנים,לאחרונה התבשר שיידרש (עדיין לא ברור מתי) להתחיל לבצע המו-דיאליזה לאור פגיעה בכליות. לאחר שעבר פרוצדורה להתקנת התקן ביד לביצוע דיאליזה, התחילה נפיחות בידו שכנראה נגרמה ע"י חסימה באחד מהורידים בידו. על מנת לאתר את הוריד החסום נאמר לו שיידרש לבצע CT הכולל הזרקת יוד לאיתור הוריד החסום. האם יש חלופה אחרת (ללא שימוש ביוד) לאיתור וריד חסום? אנו חוששים ששימוש ביוד יקדים את התחלת ביצוע הדיאליזות. תודה רבה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך להדגמת כלי דם יש צורך להשתמש בחומר ניגוד ולבדיקות הדימות ולהדגמת חסימות. אין אפשרות אחרת, למרות שנגרם נזק זמני חולף אפשרי לתפקוד הכליתי.

16/04/2016 | 12:43 | מאת: יובל

אני עושה עבודה על מחלת הסוכרת, וכחלק ממנה אני צריכה לתת מידע על מכשיר שקשור למחלה. אני אשמח לקבל הסבר כמה שיותר מפורט על המכשיר בשביל שאוכל להשתמש בהסבר זה בתוך עבודתי. בתודה ראש.

17/04/2016 | 13:19 | מאת: איציק

הסבר לא רע בכלל: http://engineering.mit.edu/ask/how-do-glucometers-work

15/04/2016 | 18:50 | מאת: מצרף חדש כנראה

לדר שלום אני בן 45, בריא, ב 5 השנים האחרונות רמות הסוכר בצום 12 שעות שלי עלו מ 85 עד ל 112. יש לציין כי תוצאות הנעות בין 107 ל 112 נותרו קבועות ב 4 בדיקות דם שונות בשנה וחצי האחרונות (האחרונה הייתה 109). בדיקות A1C בהתחלה היו 5.5% אבל לאחר ששיניתי הרגלי תזונה (הפסקה מוחטת של כל מזון עם סוכר מוסף), בשתי הבדיקות האחרונות קבלתי 5.2% ו 5.1%. בדיקת סוכר שעתיים לאחר ארוחה עם פחמימות (אורז מלא, סלט, פרי) אצל האחות הייתה 129 ו 132 בשתי בדיקות האחרונות. אני במשקל תקין (גובה 186 ומשקל 85). רץ 10 ק"מ 3 פעמים בשבוע. אוכל מאד בריא כבר שנתיים (טבעוני, הפסקתי לאחות לחם, פסטה וכל דבר מבוסס קמח לבן או עם סוכר). לוקח המון תוספי מזון שאמורים להוריד רמות סוכר בהמלצת דיאטנית. רופא המשפחה אמר שיותר מזה אין מה לעשות. דרך כללית מושלם פניתי לפרופ' בכיר אנדוקרינולוג, שהמליץ לי לרכוש מד סוכר ביתי ולעקוב אחר רמות הסוכר. המליץ גם לשקול התחלת טיפול. הבעיה היא שרופא המשפחה מתנגד לטיפול וגם מסרב לתת לי מרשם למד סוכר. אבר שאין לכך שום תועלת ושאין מה לעשות, היות ולאבי יש סוכרת סוג 2 מגיל 50, אז אני גם אפתח את המחלה ושזה בלתי נמנע. האם יש מה לעשות מעבר לדיאטה וספורט מוגבר שלא ממש עוזרים (אולי עושרים כדי לעצור את ההדרדרות אבל לא נראה שהם מחזירים את המצב לקדמותו). האם מומלץ להתחיל לקחת טיפול תרופתי וכיצד אפשר לעשות זאת אם רופא המשפחה עקשן וחושב שאין דרך חזרה? אגב מהי תוחלת החיים של סוכרת סוג 2. המנתי שהרוב מתים מכשל כלייתי בגיל 60 עד 70 לערך. האם יש דרך למנוע את הבלתי נמנע? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

מאיפה הבנת ש"הרוב מתים" עד גיל 70?

שלום לך קדם סוכרת שמתבטא כמו אצלך ברמות סוכר בצום בין 100 ל 126 הם מצב מעבר מטבולי בין מצב תקין למצב סוכרת "של ממש". שינוי הרגלי חיים, שמירה על דיאטה ופעילות גופנית קבועה מתונה, שמירה על משקל, דיאטה ללא סוכרים זמינים ושילוב של טבלית מטפורמין בערב אחר האוכל מסייעים למניעת המעבר ה"טבעי" לסוכרת של ממש , ומונעים אותו למספר שנים טובות. לכן רצוי שיהיה לך מכשיר למעקב כל שלושה ימים, וכן מומלץ שילוב תרופתי כנ"ל. לא צריך להגזים -סוכרת מאובחנת בזמן ומאוזנת היטב תוחלת החיים היא קצת פחות משל הלא סוכרתיים. מי שמעשן- נמצא בסיכון גבוה יותר..

18/04/2016 | 14:39 | מאת: מצרף חדש כנראה

המלצתך זהה לזאת של אותו פרופ' אנדרוקינולוג. הבעיה שאני פניתי אליו באופן עצמאי כרופא יועץ למבוטחי כללית מושלם ולא נשלחתי אליו עי רופא המטפל. הוא המליץ על כדור אחד טיפולי אבל רופא המשפחה התנגדת לכך בכל תוקף ואף תען שאני לא במצב של קדם סוכרת כי ערכי ה A1C שלי תקינים וגם רמות הסוכר שעתיים לאחר הארוחה הנמוכות מ 140 הן נורמליות לחלוטין. הוא מסבר לתת לי מרשם למכשיר (המכשיר לא יקר אבל לקנות את המחטים באופן פרטי זה לא זול בכלל). אני לא יכול לעבור רופא משפחה כי אני גר בקיבוץ מרוחק ויש שם רק מרפאה אחת עם רופא יחיד שנמצא 3 ימים בשבוע. יש לציין כי הרופא הוא פרופוסור בכיר ומנהל מחלקה בבית חולים ציבורי גדול ומומחה לתחום אחר ברפואה. הרופא מתגורר באותו קיבוץ ולכן משמש כרופא הקהילה שם כסוג של התנדבות. הוא מאד עקשן ובטוח בעצמו. אמר שטיפול תרופתי לפני התפרצות המחלה אינו יעיל ורק גורם לנזקים. הוא גם מתעקש שבדיקות דם ביתיות אינן יעילות ולא תורמות שום דבר לאדם שלא זקוק להזרקת אינסולין. גם אמר שהמכשירים הביתיים אינם מראים תוצאה מדוייקת ולכן מיותרים לגמרי לאדם שאינו סוכרתי. בדיקות דם אחת לחצי שנה מספיקות בהחלט במצבי לתענתו השאלה היא כיצד ניתן לעקוף אותו מבלי להחליף מרפאה כי זה מאד לא היה נוח לנסוע שעה לעיר סמוכה בשביל לראות רופא. גם רמות הכולסטרול שלי גבוהות (220 כולל, ו 130 LDL). רופא המשפחה הקודם נתן לי סטטינים 10 מ"ג להיום שזה הוריד את הרמות הכוללות ל 165 אבל הרופא הנוכחי הפסיק לי את הסטטינים ומסרב להחזיר אותם. אמר שרמות ה HDL שלי 68 גבוהות מספיק כדי לפצות על ה LDL אני לא זקוק לסטטינים. כפי שאמרתי, רופא מאד דעתן ועקשן שנוטה לזלזל בכל הרופאים האחרים. כאשר אני אומר לו שרופא מומחה יועץ באינטרנט תוען אחרת, הוא עונה בזלזול שרופא שמכבד את עצמו לא נותן עצות באינטרנט מבלי לראות את הפציינט. הוא מתנגד לדעה שרמות סוכר מעל 100 הם קדם סוכרת. אמר שעד לפני עשור 110 היה הגבול העליון ושהרמות שלי רק נושקות לגבול העליון. מבחינתו קדם סוכרת זה מעל 110 ב 3 בדיקות רק בשילוב של רמות בצום מעל 140 ו A1C מעל ל 5.7% גם ב 3 בדיקות שונות. כל עוד וזה לא קורה, אני במחינתו עדיין קדם סוכרתי אם אני מתעקש לקבל אבחנה, אז לתענתו אני במצב של קדם-קדם סוכרת וגם זה בספק. בקיצור, אני ממש חסר אונים כאן ואף שוקל לעזוב את הקיבוץ, רק שאשתי עובדת בו ומתנגדת לכך... שוב, רק אחזור על השאלה שלי: כיצד ניתן לקבל מרשם למטפורין מרופא אחר באופן ישיר ולא המלצה למרשם שהרופא המטפל אפילו לא הסכים לקרוא את סיכום חוות הדעת של האנדרוקינולוג בטענה שהוא לא שלח אוי אליו ולכן השעה שלו לא מעניינת אותו כלל... תודה

15/04/2016 | 00:02 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, בשנה וחצי האחרונה אני נוטלת טרגלודק כיוון שסובלת מסוכרת נעורים. שמתי לב שלאורך תקופה זו עליתי 8 קג מבלי שיניתי תזונה. ניסיתי לעשות דיאטה ואני פשוט לא מרזה. האם אינסולין זה ידוע כאינסולין שעלול לגרום לעליה במשקל? חזרה לשימוש בלבמיר עשוי לסייע לי לירידה במשקל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
18/04/2016 | 08:43 | מאת: נעמה

שלום לך תיאורטית טרגלוטק לא צריך להעלות משקל בהשוואה לאינסולינים אחרים.

12/04/2016 | 10:44 | מאת: תמר

היי, אני בשבוע 33, לעובר יש עורק טבורי בודד ואני עם סכרת הריון. העובר קטן בשבוע מגיל ההריון בכל הערכות המשקל שעשיתי. נאמר לי שסכרת יכולה גם לגרום לעובר קטן. האם זה נכון? נראה לי מוזר בעיקר כי הפחד בסכרת הוא עובר גדול.. אשמח לשמוע מה הסכנות הנוספות של סכרת הריון. כמו כן - אני מטופלת באינסולין לבמיר ושמתי לב שרק יום אחרי שאני מעלה את המינון ב-2 יח' אני מאוזנת בבוקר. האם ניתן כל יום להעלות ב-2 יח' או שחייבים ממוצע של כמה ימים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בסוכרת היונית העובר גדול ולא קטן. מומלץ לך לעיין בפרק על סוכרת הריונית והריון בסכרתיות בספר החשוב "סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי" באשר לבעיות בסוכרת ההריונית . מקובל לשנות את מינוני האינסולין לפי ממוצעי 3 בקרים בצום.

18/04/2016 | 16:44 | מאת: תמר

שלום רב, בת 69. בשנים האחרונות, תוצאות הבדיקות שלי היו סביב גלוקוז: 110, A1C: 6.1. רופאת המשפחה אמרה שזו כנראה קדם סוכרת, ואמרה לקחת מטפורמין, כמניעה. אבל קראתי שמטפורמין עלול לפגוע בתאי המוח, ולגרום לתמותה מוגברת שלהם. להלן קישורים למחקרים. אשמח מאד לשמוע את דעתך האמיתית בנושא. http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/sri-sri040513.php (והלינק לתקציר בפאבמד / http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23583109 ) מטפורמין פוגע ביכולת הנוירונים לייצר אקסונים חדשים (stalks). ובנוסף, גורם שעמילואיד בטא יותר הורס סינפסות וזאת כי מאקטב ביתר את הקינאז AMPK, ובכך פועל כמו רוטנון, שמעכב את קומפלקס 1 במיטוכונדריה, ובכך פוגע בשרשרת העברת האלקטרונים, וגורם לפירוק המיטוכונדריה http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26816379 (זה מחקר שפורסם ב Science ) כלומר מטפורמין, גורם לאיקטוב יתר של הקינאזה AMPK. https://en.wikipedia.org/wiki/AMP-activated_protein_kinase#Function Recent research [22] has implicated overproduction of AMPK in the genesis of Alzheimer's disease. This has raised theoretical concern over the safety of Metformin. שאלותיי הם 1. לאור הסיכון האפשרי לתאי המוח, אני מתלבטת אם לקחת מטפורמין, היות שזה רק קדם סוכרת, ולא סוכרת. 2. הרבה פעמים רמות גלוקוז בדם לא היו כ"כ גבוהות, ובכל זאת A1C גבוה יחסית. א. האם יש גורמים נוספים שיכולים לגרום עודף סיכרור (גליקציה), חוץ מאשר רמות גלוקוז גבוהות ? ב. אילו מזונות או תרופות יכולות ישירות להפסיק את הגליקציה, חוץ מאשר להוריד את ייצור הגלוקוז העצמי בכבד ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2016 | 12:30 | מאת: יוסי

12/04/2016 | 16:23 | מאת: איציק

אבל אם יש לך LDL גבוה תועלתו גדולה מנזקו (לדעת רוב הרופאים), על אחת כמה וכמה אם כבר יש לך סוכרת.

הליפיטור לא מעלה את ההמוגובין המסוכרר.

16/04/2016 | 14:35 | מאת: רותם

היתה תקופה שלקחתי מטפורמין, והוא הצליח להוריד רמות הגלוקוז לסביב 90, אבל בכל זאת A1C נשאר גבוה. כך שלפחות במקרה הספציפי שלי, יש עוד גורמים בגוף שלי, שמעלים את הA1C . והייתי רוצה לטפל גם בהם, ולא רק ברמות גלוקוז. אז שאלותיי הן 1. אילו עוד גורמים ומנגנונים מעלים גליקציה של חלבונים בגוף, ומעלים A1C, חוץ מאשר רמות גלוקוז גבוהות ? 2. מה עוד אני יכולה לעשות, כדי להפחית את תהליכי הגליקציה בגוף, בנוסף להורדת רמות גלוקוז בדם (אקסוגני ואנדוגני) ?

שלום לך מה שגורם לגליקציה מוגברת של המוגלובין A1C או פרוקטוזאמין אלו הן רמות הגלוקוז בדם ולא שום חומרים אחרים. שמירה על כלכלה מאוזנת ללא סוכרים זמינים, ארוחות במועדן תחת יעוץ ומעקב דיאטני יסייעו בשמירה על רמות הגלוקוז בדם ולשפר את הגליקציה.

בכדי שבדיקת A1C תראה את ההשפעה האמיתית יש לערוך את הבדיקה רק לאחר תקופה של לפחות שלושה חודשים בהם נוטלים מטפורמין. אם לא דייקת בתקופה או בבדיקה רק בחלוף התקופה- ה A1C יראה נתון גבוה יותר, כי הבדיקה נותנת ערך ממוצע, ודי בחריגות מועטות ברמת הסוכר בכדי שהממוצע יוטה מעלה.

שלום לך יש הרבה מחקרים והרבה תיאוריות, אך נכון לעכשיו לא מקובל שלא לקחת גלוקומין בשלל חשש לאלצהיימר או למוח. זו עדיין התרופה הנפוצהביותר כיום לגבי סוכרת מסוג 2 או קדם סוכרת. ההמוגלבין A1C מבטא לא רק את סוכרי הבוקר הבודדים בנמדד אלא את ממוצע כל רמות הסוכר משך היממה , לפני, תוך כדי ולאחר הארוחות וסך הממוצע של כל הרמות הוא זה שבא חידי ביטוי.

שלום בן 42 ובריא. לאחר שבוע של חום ממושך ללא סימטומים אחרים שהגיע ל 41 ובלוטת ליפה נפוחה בצואר. הופניתי עי הרופא למיון. ההיתי מאושפז עם חשש ללימפומה. בוצע אולטרסאונד ו CT חזה ותודה לאל למפומה נשללה ללא צורך בביופסה, כי האבחנה על סמך CT היא דלקת ריאות אטיפית (נשלל גם HIV). בכל אופן, בלי קשר לזיהום שטופל עי אנטיביוטיקה רחבה, ושוחררתי היום לאחר אשפוז של 5 ימים. הופתעתי לגלות במכתב השחרור המון ערכים חריגים בדם (לימפוציטים 260 - ערך נמוך באופן קיצוני מאד שגבול העליון הוא 900, חריגות בתפקידו כבד, אנמיה קלה ועוד). כל אלו לפי הרופא ניתן להסביר בגלל הזיהום הויראלי. אבל ערך אחד מאד הדאיג אותי. רמת גלוקוז של 152 שנלקחה אמנם לא בצום, אך בבדיקה במיון ההיי לפפחות כמה שעות לאחר האוכל. בשתי בדיקות דם בהפרש של יומיים במחלקה, רוב המדדים הסתדרו קצת, אך רמת הגלוקוז בבדיקה השניה 130 והשלישית 128. בדיקת הדם בצום האחרונה היא מ 2014. שם הכל היה תקין. גלוקוז היה 95. האם אני מפתח סוכרת? אני רזה ללא הסטוריה של סוכרת במשפחה. עושה ספורט 3 פעמים בשבוע ולא אוכל כמעט מתוק. רופא המשפחה אמר שייתכן שזה בעקבות הזיהום והסטרס בזמן האשפוז בו היה חשש ללימפומה. הציע לבצע בדיקות דם בצום בעוד חודש כדי לאפשר החלמה מלאה מהזיהום (אני עדיין על אנטיביוטיקה למשך עוד 4 ימים). האם כדי לבצע בדיקות נוספות? האם חריגות כאלו נורמליות בהתחשב במה שעבר עליי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בעת מחלה פעילה תוך שהות בחדר מיון עם כל הסטרס הכרוך בכך עלולות להיות רמות סוכר חריגות שבד"כ מסתדרות עם ההחלמה והשיבה הביתה לחיים היומיומיים הרגילים. מומלץ לחזור בעוד 6 שבועות על בדיקות סוכר בצום+שעתיים אחר האוכל, ובינתייםלהמנע מסוכרים זמינים בדיאטה.

07/04/2016 | 23:04 | מאת: שושנה

סובלת מכאבים עזים בברך. רופא המשפחה מתנגד למתן הזריקה בטענה שרמות הסוכר יסכנו אותי בעוד האורטופד טוען שהסוכר יעלה ל 400 מקסימום (ציטוט!!!!) ואחרי 4 ימים ירד ואיתו הכאב בברך. מאוד חוששת מהזריקה. מה אתה ממליץ?

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2016 | 22:41 | מאת: שושנה

מטופלת בגלוקומין ולא באינסולין

שלום לך שושנה הזרקת סטרואידים מקומית למפרקים כברך או כתף נותנת הקלה זמנית וחולפת של הכאב. במקרי כאביפ בלתי הסבלים כשאין פתרון אחר משתמשים באמצעי זה . בעקבות ההזרקה יש "קפיצה" של רמות הגלוקוז ל300-400 ליום יומיים ואז הערכים חוזרים לנורמה תחת נטיפול הרגיל בסוכרת. מי שמקבל תרופות יכול בתאום עם הרופא שלו להכפיל את המינונים ליומיים אחר ההזרקה. למ שמזריק יותר קל כי הוא מגביר זמנית את מינוני האינסולין.

שבוע 26+4, נשלחתי לעשות העמסת סוכר 100 למרות שהעמסת 50 יצאה תקינה (87) בגלל ריבוי גבולי של מי שפיר. התוצאות: בצום- 82 60 דקות אחרי שתית התמיסה- 174 120 דקות אחרי- 103 180- 33 שאלתי היא האם היפוגליקמיה כזאת בזמן 180 יכולה להעיד גם היא על סכרת הריון או על בעיה אחרת? בכל האתרים מתייחסים רק לחריגות כלפי מעלה כבעייתיות. שאר התוצאות בנורמה אם כי להבנתי קצת בקצוות לשני הכיוונים (ה-60 דקות קרובה לרף העליון שהוא 180 וה-120 דקות כבר קרובה לרף התחתון שהוא 100). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התגובה הערה אצלך להעמסת הסוכר אינה מחשידה לגב סוכרת הריונית, אך מראה על תגובת יתר לגלוקוז מה שאומר שיש להזהר שלא לאכול ארוחות גדולות עשירות בסוכרים זמינים מחשש לראקטיב היפוגליקמיה (נפילת סוכרת תגובתית).

07/04/2016 | 22:40 | מאת: שמואל

האם כבודו יכול להמליץ לי על כדור שאני אקח פעם אחת והוא יעלים לי את הסוכרת ואני אהיה בריא ויאכל את כל הממתקים שיש בעולם ?

שלום לך חשבתי שאתה הרבה יותר רציני בנושאי סוכרת... אין כדור פלא שכזה.

06/04/2016 | 20:07 | מאת: שחר

שלום אני בת 32 ושוקלת 47 ק"ג. חודשיים וחצי אחרי לידה. בהריון התגלתה לי סכרת בשבוע 24 בהעמסת סוכר הייתי מאוזנת יפה בדיאטה ונולדה תינוקת בריאה. לפני כחודש עשיתי העמסת סוכר של 75 על מנת לראות אם הסכרת עברה. תוצאת הבדיקה היתה 128. הסוכר שלי בצום נע בין 77-85. אבל בימים האחרונים ביצעתי כמה מדידות. אחת מהן היתה גבוהה. שעתיים אחרי סנדוויץ משני לחמים מדגנים יצא 150 בגלוקומטר. מאז המדידות האחרות יצאו תקינות (למשל אחרי פיתה עם שוקולד יצא 103) האם יכול להיות שעל אף תוצאות ההעמסה אני במצב של טרום סכרת? אני מאוד חוששת ולא ככ יודעת איך להתנהל עם התזונה וכמה עלי להקפיד.. האם יכול להיות שהסכרת נשארה??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שחר, בחלק מהמקרים של סוכרת הריונית הסוכרת נשארת, אך ברוב המקרים היא חולפת לאחר הלידה. כל עוד הסוכרים בצום הם פחות מ 100 ושעתיים אחר ארוחה פחמימתית פחות מ 140 המצב סביר ואין קדם סוכרת

06/04/2016 | 13:22 | מאת: דן

תודה על התשובה מי שרשם לי את הכדור הנוסף רופא משפחה הסוכר שלי לא מאוזן ונתן את הכדור הנוסף האם אתה ממליץ תודה

באיזה כדור מדובר?

05/04/2016 | 22:49 | מאת: שמואל

ובהמשך לשאלה הקודמת ברצוני לשאול דעת רופא מלומדה האם לנוכח ירידה ברמות הסוכר בדם לרמות שמתחת ל:100 האם אוכל על דעת עצמי להפסיק הזרקת האינסולין תוך מעקב יומיומי אחר רמות הסוכר? המינון שהייתי צורך כל ערב היה 26 יחידות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בשום פנים ואופן אין להפסיק נטילת אנלוג אינסולין ארוך טווח (לנטוס או לבמיר) באופן פתאומי. מומלץ לבדוק סוכר בצום כל בוקר, ולעשות את ממוצע ערכי הסוכר בצום של 3 בקרים ברצף. אם הממוצע הוא פחות מ 100 יש להפחית את המינון ב 2יח', ולחזור ולהמשיך לעקוב. אם הממוצע נופל בין 100 ל140 יש להישאר באותו מינון, ואם הוא מעל ל 140 ניתן להוסיף+2 יחידות. השינויים מבוצעים אחת ל 3 ימים לפי הממוצעים כנ"ל.

שלום לך רופא נכבד. רציתי לשאול את כבודו אם יש הבדל במנגנון הפעולה בין היוקריאס לבין הטרג'נדה שניכנסה לשוק התרופות לא לפני הרבה זמן? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ג'נוביה, גאלבוס, טרג'נטה ואונגוליזה הן כולן תרופות שמנגנון פעולתן מבוסס על כך שהן מעכבות DPP. ג'נוביה+מטפומין זה ג'נואט, וגאלבוס+מטפורמין זה יוקראס. "הבדל" ראשון הוא שהיוקראס כבר כולל בתוכו מטפורמין. "הבדל" שני הוא שהטרג'נטה מופרש דרך המרה כך שגם מי שיש לו בעיה עם תפקודי הכליות יכול להשתמש בו .

05/04/2016 | 14:03 | מאת: דן

שלום חולה סכרת מטופל באמריל בבוקר ופעמיים גנואט 1000 קיבלתי עוד כדור forxiga מתי כדאי לקחת אותו והאם זה מתאים אם הכדורים האחרים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מומלץ לפנות לרופא שרשם לך את השילוב המוזר הזה ולהתייעץ איתו

05/04/2016 | 11:20 | מאת: יואב

שלום ד"ר אני בן 46 - עושה כושר על בסיס יומי, BMI מדוייק, תזונה מאוזנת ללא פחמימות זמינות. Ha1c 5.6 ללא כדורים.רגיל להתעורר עם ערכי סוכר של בין 100 ל110 בד"כ ותמיד הרבה מתחת ל 140 שעתיים אחרי האוכל. בשלושה ימים האחרונים אני מתעורר כל בוקר עם ערכים של 122 -125 ללא ששיניתי דבר באורחות חיי.אני רגיל שבמהלך היום ולפני ארוחות רמת הסוכר אצלי פחותה מ 100 וכרגע רוב היום אני עומד על 100 + (אחרי ארוחות אני חוזר לנורמה כרגיל) מה פשר התופעה? רוצה לציין שבשבועות האחרונים כשהסוכר היה נמוך מ 80 הגוף אותת לי .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כללית ערכי ההמוגלובין המסוכרר שלך מעידים על איזון טוב ורמות סבירות. ערכי הסוכר יכולים לעולת קמעא בהרבה מצבים בינהם אכילת פחמימות זמינות בלתי מתוכננת, מתח מסיחבה כל שהיא, מחלה קלה ברקע ועוד. בשלב זה פרט למעקב ושמירה על דיאטה ואורח חיים בריא לא הייתי עושה דבר ובטח לא דואג (דאגות מעולות את הסוכר..)

04/04/2016 | 12:44 | מאת: גדי

שלום ד"ר קנטר, אני בן 60 עם ערכי גלוקוז בצום של 102-106 וגם המוגלובין מסונכרר מעט מעל הנורמה. רופא המשפחה הציע גלוקומין 850 מ"ג שהוחלף לג'ונוביה 100 מ"ג בגלל תופעות לוואי במערכת העיכול. ערכי הגלוקוז בצום נשארו זהים למצב בלי תרופה ולמרות זאת הרופא המליץ להישאר באותו מינון, לא להעלות ולא להפסיק את התרופה, מה שנראה לי תמוה כי על פניו אין לתרופות במינון זה השפעה. אודה על המלצתך. תודה, גדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גדי, מטפורמין (גלוקומין) היא תרופת הבחירה למניעת התקדמות הסוכרת, אך חלק מהמטופלים אינםיכולים לקחתה בגלל בעיות ותגובות מעיים. ברמות שלך נראה לי שניתן להסתפק בדיאטה נכונה למותאמת לסוכרת בעזרת דיאטנית ופעילות גופנית מתונה ימויומית. בעתיד אם רמות הסוכר יעלו מעל 150 בבוקר בצום ניתן יהא לשקול תוספות תרופות שאינן מכילות מטפורמין.

שלום לך גדי, מטפורמין (גלוקומין) היא תרופת הבחירה למניעת התקדמות הסוכרת, אך חלק מהמטופלים אינםיכולים לקחתה בגלל בעיות ותגובות מעיים. ברמות שלך נראה לי שניתן להסתפק בדיאטה נכונה למותאמת לסוכרת בעזרת דיאטנית ופעילות גופנית מתונה ימויומית. בעתיד אם רמות הסוכר יעלו מעל 150 בבוקר בצום ניתן יהא לשקול תוספות תרופות שאינן מכילות מטפורמין.

31/03/2016 | 22:16 | מאת: תמי

שלום . אמא שלי מבוגרת הסובלת ממחלת הסוכרת ונוטלת שני כדורים. היא סובלת מגירודים חזקים ברגליים וביידים ולפעמים במקומות אחרים בגוף. היא קיבלה כדורים נגד הגרד ומשחות למריחה. הטיפול מסייע בזמנים מסויימים אך הגרד חוזר ואף רופא לא יודע ממה נגרם . השאלה היא האם יש קשר בין הסכרת לגירודים???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך תמי, בחלק מהמקרים כשהסוכר בדם עולה לרמות של 300 ויותר מופיעה תושת גרד קשה. כך שדבר ראשוןיש להבכטיח שהסורת אצל אימך תהייה מאוזנת ווןב טוב וברמות סוכר סבירות. יחד עם זאת יש להמשיך ולחפש סיבות אחרות לגרוד החל מתופעות בעור ועד אלרגיות (למזון? לאבק?לסבון? לחומרי כבעסה? ועוד)

בעלי סיים לפני חודשיים טיפולים כימותרפיים וכן קיבל כמות גדולה של קורטיזון. בבדיקת דם בצום סוכר 195 ו a1c 10. בבדיקות קודמות היה לו סוכר גבולי. האם זה מהטיפולים וזה יחלוף ?? אני מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה
31/03/2016 | 17:07 | מאת: דניאל

יעלה היקרה, ראשית, החלמה מהירה לבעלך. אינני רופא, גם אני קיבלתי קורטיזון שהקפיץ לי את רמת הסוכר לקרוב ל 300. רק לאחר שינוי בטיפול ולאחר חודש התאזנו הערכים. תמתיני כמובן לתשובת ד"ר קנטר הגדול מכולם!

שלום לך יעלה בחלק מהמטופלים בקורטיזון הטיפול גורם להופעת סוכרת של ממש שברוב המקרים נשארת. כרגע לבעלך לאור רמות ההמוגלובין A1C הגבוהות יש סוכרת גבוהה של כמה חודשים לפחות ויש לטפל בו בהתאם על ידי דיאטה ותרופות בסיוע ויעוץ /מעקב הרופא/המומחה לסוכרת .

שלום בבדיקות סוכר בצום במעבדה במרפאה סוכר 125 A1C5.5 לוקחת כל ערב 1 גלוקומין כמו כן מטופלת בכדור אולנזפין ביום. בת 56 וBMI 18.9 . האם נכון הוא להמשיך לקחת 1 כדור גלוקומין ביום? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן

בדיקת דם לילד בן 13 לאחר צום של 12 עומד על 94 האם זה תקין

לקריאה נוספת והעמקה

כן

29/03/2016 | 21:25 | מאת: אבי

שלום ד"ר קנטר ידוע כי הסיכון לשבץ מוחי בקרב חולי סוכרת גבוה מהממוצע. כחולה סוכרת מאוזן מסוג 2 ברצוני לשאול מספר שאלות ואם תשובתך חיובית לחלק/כל התשובות אשמח גם לדעת את המינונים. 1. האם מומלץ לקחת סטטינים, למרות הסיכון מתופעות לוואי בתרופה זו, על בסיס יומי כטיפול מונע ? 1.1 תת שאלה : האם סטטינים יכולים לגרום לאיבוד זכרון או סוג של דמנציה ? 2. אותה השאלה כמו שאלה 1 רק שהפעם אני שואל על אספירין ? 3. האם קיימים עוד תרופות או עוד טיפולים שאתה יכול להמליץ להקטנת הסיכון לשבץ מוחי ? תודה מראש עבור התשובות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שבץ מוחי יכול להיות תוצאה של סתימת כלי דם במוח עקב טרשת או דימום עקב פיצוץ כלי דם או אנויריזמה מולדת. הסטטינים נחוצים לשמירה על רמת שומנים תקינה בדם למניעת שקיעתם בכלי הדם . בסוכרתיים יש לשמור על רמות של LDL כולסטרול מתחת ל 100מג% וכל עוד הערך גבוה יש לשתמש הבסטטינים. לקיחת אספירין במינון נמוך למניעה באופן קבוע מומלצת כבר מגיל צעיר, למעט מטופלים שמסיבות רפואיות אחרות אסור להם להשתמש באספירין

28/03/2016 | 11:13 | מאת: איציק

הבנתי שיש מקרים בהן ה A1C אינו משקף באמת את הממוצע של הסוכר בדם (למשל בגלל אורך חיים גבוה מהממוצע של הכדוריות האדומות או נטיה שלהן להתחמצן מהר מסיבות שונות). שאלתי היא אם ל-A1C גבוה עצמו יש השפעה מזיקה על הגוף? להבהרה: נניח שהממוצע האמיתי של הסוכר בדם שלי הוא 120 (שמתאים ל A1C = 5.8) אבל ה A1C שלי הוא 6.4. האם הנזקים ארוכי הטווח שנגרמים לי הם עפ"י הממוצע (120) או עפ"י ה A1C שמתאים לממוצע של 137?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ההמוגלובין המסוכרר משקף את ממוצע סך רמות הגוקוז בדם בשלושת החודשים שחלפו. כדורית אדומה חיה 3 חודשים. כל דקה ודקה נולדות חדשות ומתפרקות ה"זקנות". סך הכדוריות האדומות בדמך נע בין ארבע לחמשה מיליון. אלא ש"נולדו" ברגע זה ונכנסו ממח מהעצמות למערכת הדם פגשו את רמת הגלוקוז ברגע זה ו"זוכרות" אותו בהתאם להמוגלובין המסוכרר שבתוכן המשתנה בהתאם לרמה אותה פגשה הכדורית ו"זוכר, אותה כל שלושת חודשי חייה. כשלוקחים דם לדגימה הוא מכיל אוכלוסית כדוריות בנות כל הגילים- מרגע ועד 90 יום ולכן רמת ההמוגלובין המסוכרר שבדגימה משקפת את ממוצעי הסוכרים שהיו , מרגע לרגע, ב 3 החודשים שחלפו. כך שלרמת ההמוגלובין הסוכרר שנמדדת אין השפעה על שום דבר, פרט לזה שהיא משקפת ממוצע רמות תלת חודשי ומהוה מדד ל"איזון" הסוכרת התקופתי האחרון, שצריך להיות פחות מ 7.0% בסוכרתי.

30/03/2016 | 15:59 | מאת: איציק

אך דומני שלא ירדת לסוף דעתי. אנסח שוב את השאלה שלי: ידוע שיש גורמים שעלולים לתת תוצאה שגויה של A1C (למשל: אנמיה) ואני שואל אם במקרים כאלה ההמוגלובין המסוכרז עצמו מהווה גורם סיכון בריאותי או שאם ממוצע הסוכר האמיתי בדם נמוך ה-A1C הוא חסר חשיבות (בדומה לספידומטר מקולקל במכונית).

27/03/2016 | 20:19 | מאת: מיקי

שלום לרופא עד לפני שלושה חודשים רמת ה a1c=6.1 וסוכר בצום 110. עם חצי גלוקופג'בארוחת בצהריים. (כמובן הליכות ודיאטה) אני רזה BMI=26 וכבר כאן הייתה לי ירידת משקל מתונה. הרופא החליט להוריד את רמת ה- A1C עוד יותר ורשם לי כדור גלוקופג' שלם אחד בבקר ואחד ובערב. וגם החליף את סינווסטטין 20 מ"ג ללפיטור 10 מ"ג . התוצאות שקיבלתי אחרי 3 חודשים הם : מדדי השומנים ירדו, סוכר בצום ירד ל91 ה- A1C=6 וגם ה-BMI=23 ואני נראה לא טוב במשקל הזה. (הצפייה הייתה ששני כדורים יורידו עוד יותר את ה- A1C וזה לא קרה) ושאלתי : האם יתכן שאני לוקח את הכדורים לא במועדים הנכונים לגוף שלי? או שהם לא מתאימים לי ? שאר הבדיקות תקינות . אודה על תשובתך מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאור התוצאות ואיבוד המשקל נראה לי שתוכל להסתפק בכדור מטפורמין אחד בערב אחר האוכל

שלום דוקטור בהמשך להמלצתך להוריד כדור אחד בגלל אבוד משקל ושאלתי: כמה זמן להערכתך שאריות הכדור נשארות בגוף, ואולי כדי לחלק את הכדור של הערב למחצית בערב ומחצית בבקר. תודה

27/03/2016 | 17:34 | מאת: דליה

שלום רב אני לוקחת 1 גלוקומין כל יום בערב. האם זה יכול להשפיע על תפקוד הכליות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מטפורמין אינו משפיע על הכליות-זו אגדה שרופאי הקופה אוהבים להשתמש בה. מאידך היות והוא מופרש בשלמותו מהגוף דרך הכליות, אם יש הפרעה בתפקודי הכליות עקב הסוכרת, יתר לחץ דם או סיבה אחרת ורמות הקראטינין בדם עולות - אסור להשתמש בו כי הוא עלטל להצטבר בגוף ולגרום לבעיות.

הייתי מאוזן עם 13 יחידות לבמיר+ גנואט כתוצאה מעליה בראטינין הועברתי לטרגנטה וכרגע יצאתי מאיזון על אף שעליתי בלבמיר ל-16 יחידות שאלותי: האם יש זמן הסתגלות לטרגנטה או האופטימום מושג במיידי? איזו תרופה ניתן להוסיף במקום המטפורמין שהופסק??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אברהם, מטרת הלבמיר היא לספק לך "רקע"רציף של אינסולין על פני היממה ולהביא לכך שתקום בבוקרותתחיל את היום עם ערכי סוכר "סבירים" בין 90 ל 140מג%. מאידך היות והלבמיר אינו יכול להתמודד עם עליות הסוכר שבעקבות שלושת הארוחות הגדולות ביממה עליך להעזר בשילוב תרופות משך היום. בין התרופות האפשריות לשיקול הרופא המטפל שלך יש מספר תרופות שאינן מופרשות דרך הכליות ולכן ניתן להשתמש בהן גם כשהקראטינין בדם גבוה. ביניהן אפשר להזכיר את הטרג'נטה המופרשת דרך המרה, את הנובונורם לפנ הארוחות שאינו מתפרק בכליות ויוד. פנה לרופא/ממחה לסוכרת לייעוץ ומעקב נוסף.

25/03/2016 | 05:15 | מאת: שלומי

קבלתי תוצאה של 102 האם אני חולה סוכר? האם לשנות את התזונה שלי? האם לבצע בדיקת נוספת לוודאות לסוכר לדעת באמת האם אני מפתח סוכר בדם, כמו העמסת סוכר שאכן בצעתי לפני שנה והיה תקין? נ.ב אני פעיל ספורטיבי וגוף משקל תקין. תודה רבה

27/03/2016 | 13:02 | מאת: שלומי

קבלתי היום תוצאה של HBA1C = 5 תודה רבה

שלום לך, ערך גבולי חד פעמי אינו מחשיד לסוכרת, בפרט שההמוגלובין A1C שלך הוא נמוך מאד. מומלץ לך בשלושת החודשים הבאים לא להגזים עם זלילת סוכרים זמינים, ולחזור אז על בדיקות הסוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן המוגלובין A1C ואז נראה.

23/03/2016 | 07:47 | מאת: רונית

שלום דוקטור, אני בת 26 וביצעתי לפני חודשיים בדיקת דם וההערך של ההמוגלובין המסוכרר יצא 5.8, אני לא סוכרתית ואין הסטוריה משפחתית, האם זה מעיד על משהו? לפני 6 שנים הערך עמד על 5.6. אודה על תשובה

23/03/2016 | 07:50 | מאת: רונית

עוד משהוא שחשוב לי לציין, בהריון לפני שנה ביצעתי העמסת סוכר ויצא תקין

ערב טוב, אשמח מאוד לחוות דעת רפואית בנוגע לתוצאות בדיקות שערכתי היום. אני בהריון בשבוע 7. בהריון הקודם אובחנה סוכרת הריון בשבוע 25 והצלחתי לאזן אותה באמצעות תזונה מתאימה בלבד. פניתי היום לרופאה שלי מפני שמאז תחילת ההריון (ממש משבוע 4) אני מרגישה כל הזמן צמא (מאוד לא אופייני לי) וכאשר אני רעבה, ממש כחמש דקות לאחר שמתחילה תחושת רעב, אני מרגישה חולשה רצינית ותחושת עילפון (גם אם אכלתי רק לפני שלוש-ארבע שעות). התוצאות שהתקבלו בבדיקות היום (אחרי 12 שעות צום) - Glucose - 92 HbA1C - 5.10 Fructosamine - 298 לפי טבלת הערכים של מכבי הבנתי שרק בערך של הפרוקטוזאמין ישנה חריגה. האם זו חריגה שמחייבת המשך בירור כרגע? מהו המשך הבירור? (האם יש טעם לעשות כבר עכשיו בדיקת העמסה 100)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאור העבר שלך מומלץ בשלב זה לבצע בדיקת סקירה של תגובת הסוכר בגופך למתן 50 גר' גלוקוז ובדיקת התגובה לאחר שעה. רמה של מעל ל 145 הנה מחשידה ואז תצטרכי לשקול בערת הרופאה ביצוע העמסת סוכר שלמה רוכה של 100 גרט גלוקוז

27/03/2016 | 18:50 | מאת: ליה

22/03/2016 | 18:54 | מאת: לי לוי

שלום אני צריכה לעשות בדיקת העמסת סוכר, קראתי באיזשהו פורום שאם עושים דיאטה דלת פחמימות בימים שלפני זה עלול לגרום לזיוף התוצאות אני הרבה זמן אוכלת מעט פחמימות, האם מספר ימים לפני הבדיקה עליי לאכול הרבה פחמימות ובאיזה אופן? מדוע דיאטת דלת פחמימות עלולה לזייף תוצאות? אשמח לפירוט תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לי, מומלץ בשלושת הימים לפני בדיקת העמסת סוכר (מה שנבדק זה הסבילות שלך לפחמימות ולא "ההעמסה" עצמה), לאכול שלו ארוחות מלאות רגילות ללא הפחתת הפחמימות על מנת לשמור על רזרבות תקינות של הכבד ולא להביא למצב של דמוי רעב ודלדול המחסנים, דבר שיכול להשפיע על תוצאות תגובת הגוף למתן הגלוקוז בהעמסה.

22/03/2016 | 17:31 | מאת: חיים .ב.

מאיזו רמת סוכר בצום ו/או מאיזו רמה של H1C יש להתחיל בטיפול תרופתי (למרות משקל תקין, פעילות ספורטיבית, שינוי הרגלי תזונה) ?

27/03/2016 | 18:34 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך חיים, מומלץ לשקול טיפול תרופתי בנוסף לדיאטה ולפעילות הגופנית כשרמות הסוכר בצום עולות צעל ל 126 והמוגלובין A1C מעל 6.3

שלום רב. אני בן 46. לפני כשנתיים גיליתי שאני טרום סוכרתי. טיפלתי בעצמי וכיום משקלי אידאלי, עושה כושר על בסיס יומי,תזונתי מסודרת, בריאה וללא פחמימות זמינות. ה Ha1c עומד על 5.6 (התחלתי ב-6) אבל עדיין כל בוקר במדידה ביתית אני מעל ה 100 (בד"כ בין 100 ל 110 אבל לעתים גם קצת יותר) האם יש סיכוי שאצליח להחזיר את מצבי לנורמה? האם ובמידה ואמשיך כך אוכל להישאר במצבי הסטטי תמיד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יואב קשה לי להאמין שתוכל לחזור למצב הנורמה אם כי זה לא בלתי אפשרי. על ידי המשך שמירה על כלכלה ללא סוכירם זמינים, ארוחות במועדן, פעילות גופנית קבועה, ושמירה על משקל תקין יש סיכוי טוב שתשאר במצב הנוכחי של קדם סוכרת לאורך זמן. אי שמירה על אורח חיים כנ"ל תתרום למעבר מצבך המטבולי לסוכרת של ממש ללא דרך חזרה.