2 שאלות

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/01/2016 | 19:51 | מאת: שמואל

רופאי נכבדי. השלום והברכה. רציתי לדעת מה אומרות תוצאות בדיקות המחקר שעשיתי באנגליה. 1)ADMA-0.42 2)ארגינין- 36 האם אילו תוצאות טובות או רעות? והשאלה השנייה היא מה דעתו המלומדה של אדוני לגבי התרופה החדשה שנקראת "טרג'נטה" 2.5/1000 והאם היא טובה מהיוקריאס ובטוחה לשימוש?. מודה מראש לאדוני.

09/01/2016 | 15:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל בעל הקושיות, לא ברור לי באיזה מחקרים אתה משתתף באנגליה ולאיזו מטרה. בכל אופן: ADMA (אסימטריק דימתיל ארגינין) הו תוצר ביניים בתאים המתקבל מתהליכי פירוק החלבונים. הוא והחומmה האמינית ארגינין משתתפים ביצירת ה NO (ניטריק אוקסיד) שחשוב ביצירת תהליכי הטרשת בדפנות כלי הדם בגוף בעיקר בלב. בשנות התשעים באנגליה ראו שניתן למדוד את רמת הADMA בפלזמהשעובר מהתאים לפלזמה, ושכנראה עליות הרמות במחלות לב, טרשת, סוכרת וחלק ממחלות הכליה מסמלות מצב מחשיד , ומאז נעשים נסיונות שונים ומשונים להשפיע על הפחתת רמות ADMA מוגברות בדם בתקווה שזה יסייע לטיפול בהפרעות בכלי הדם הגדולים בגוף כמו ללב או למוח. בין הנסיונות היו מחקרים שבו ניתנו רמות מוגברות של ארגינין מתוך תקווה הארגינין יפחות את רמות ה ADMA בחולי בהם הן מגברות אך התוצאות אינן חד משמעותיות והחוקרים חלוקים לכאן ולכאן. תחום הרמות הנורמליות לאדם בריא הן: לגבי ADMA-(במיקרו מול) 0.349-0.361 לגביl-ארגינין (במיקרומול) 40.0-87.8. מכאן שהתוצאות שלך, אם הן ביחידות של מיקרומול מראות עליה של הADMA ורמה נמוכה מהרצוי של ל-ארגינין. תשאל את עורכי המחקר האנגלים שלך מה הם מציעים... בקשר לשאלה על טרג'נטה- עקרונית הפעילות דומה לגאלבוס ו/או ג'נוביה. הבדל הוא שתוצרי הפירוק בגוף של הטרג'נטה מופרשים בגוף דרך המרה ולא דרך הכליות, כך שזוהי התרופה היחידה שניתן לתתן אותה לסוכרתיים עם הפרעה בתפקודי הכליות שלהם. אך רק כטרג'נטה ללא שילוב תוספת של מטפורמין כפי שיש ביוקראס או בג'נואט ה

מנהל פורום סוכרת