פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
26/11/2015 | 07:17 | מאת: אילנה

דר' שלום בשאלה שלי על קינמון כתבת שיש לקחת כדור שלם של מטרפומין ולא חצי כדור כמו שכתבתי מה הכוונה בכך? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לעניות דעתי הכמות ביצי כדור בטלה בשישים, ואם כבר לוקחים מטפורמין אחד ליום יש לקחת אבליה שלמה, ללא קשר לקנמון.

25/11/2015 | 11:52 | מאת: דניאל

דוקטור קנטור היקר, זה אני מבשאלה למטה. אן סוכרתי אוכל כל שלוש שעות הוא לא יכנס לתוך הערכים של בין 6—7. הלא כן?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הוא אוכל נכון, 3ארוחות עיקריות+3ארוחות ביניים קלות תחת הדרכת דיאטנית ונוטל תרופות במינונים הנכוניח כפי שהותאמו על ידי הרופא/מומחה המטפל בו אין סיבה שיחרוג מהממוצע הנדרש.

24/11/2015 | 19:20 | מאת: שמואל

שלום וברכה למאסטר. מה דעתו של הרופא לגבי הגלולה החדשה שנקראת "גרדיאנס" הגם שאין לה עדיין וותק בשוק? לתשובת אדוני אצפה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על תכשיר בשם זה. האם אתה בטוח בשם?

28/11/2015 | 16:27 | מאת: הלל

אם הבנתי נכון את כוונת המשורר. תרופה חדשה שתורמת לאיזון הסוכרת ע"י עידוד הפרשת גלוקוז בשתן. אשמח מאד לדעת את הדעה גם כן.

שלום לך שמואל, התרופה עליה אתה שואל, משתייכת לקבוצץ תרופוןת חדשות המעכבות קו פקטור בכליה שאחראי על מעברי נתרן-גלוקוז, ובכך, גורמות לביטול המנגנון שמונע מעבר סוכר לשתן. כתוצאה עובר הגלוקוז מהדם לשתן בכמויות גדולות ובכך באופן עקיף הסוכר בדם יורד. קיימות בארץ ובחו"ל 3 תרופות מקבוצה זו : פורביגה, אינקבנה וג'רדיאנס. היות ועקב פעילותן השתן הופך לתמיסת סוכר, החיידקים והפיטריות בדרכי השתן חוגגים, וכתוצאה עלולים להופיע זיהומים קשים בדרכי השתן, דלקות באברי הנין באישה ובגבר. בנוסף יש מקרים רבים של גרד קשה במפשעות, ירידות לחץ דם, וארועים היפוגליקמיים בפרט בשיךוב עם אינסולין או ממריצי לבלב דוגמת סולפנילאוראה בשנה הראשונה לכניסת התרופות תיאר ה FDA מעל ל20 מקרים של חמצת (אצידוזיס) בשלשינויי המאזן החומצי בסיסי בדם ממקור הכליות, הזהיר ישי לנקוט זהירותצ בשימוש בתרופות אלו. בנוסף תוארו עליות ברמות ה LDL כולסטרול, בחילות, תגובות מע העיכול, כאבי פרקים, וזיהוני דרכי הנשימה. תופעות לוואי אלה בפםרט מצד דרכי השתן שכיחות עוד יותר במטופלים מבוגרים ויש חעניות דעתי לחשוב פעמיים ולנקוט משנה זהיאות בשימוש בהן או בשילובים שלהם עם תרופות מקובלות אחרות.

24/11/2015 | 12:11 | מאת: דינה

שלום האם אפשר לקחת ויטמין די עם מטרפומין?

24/11/2015 | 14:55 | מאת: איציק

בהחלט.

24/11/2015 | 10:20 | מאת: אילנה

שלום אני נוהגת לצרוך כל יום כפית שטוחה של קינמון. עכשיו אני צריכה להתחיל טיפול של חצי כדור מטרפומין כל יום אחרי ארוחת ערב. האם אפשר להמשיך לקחת גם קינמון?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה להמשיך עם הקינמון עם לקיחת המטפורמין לפחות כדור אחד (ולא חצי) בערב אחר האוכל. (לגבי הקינמון - לא ברור אם בכמות שאת לורקחת הוא עושה משהו לסוכר..)

25/11/2015 | 19:40 | מאת: אילנה

דר' שלום לא הבנתי למה הכוונה בלקחת כדור מטפורמין שלם ולא חצי כדור?

24/11/2015 | 09:03 | מאת: דפנה

שלום רב בבדיקה ביתית בצום ערך 118. מה זה אומר ומה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דפנה, רמת הסוכר בצום צריכה להיות עד 100. אבחנות נעשות רק לפי רמתצ הסוכר בדם ורידי במעבדה של הקופה. מולץ לחזור על בדיקת הסוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחמימתית במעבדה בקופה ואז נוכל לקבוע אם מצבך תקין, או שיש מצב של קדםן סוכרת המצריך התייחסות.

30/11/2015 | 12:17 | מאת: דוד

הנמדדים בבוקר. האם הדבר לגיטימי? האם זו לא מעין רמאות או הונאה או אשליה? מה הדעה הרפואית לגבי זה? רק לידיעה - ממוצע המדידות שלי (עם חצי כדור ג'נואט בערב) הוא 100. פרוסת לחם בערב מורידה את הערכים ל-90 ופחות. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל קשר, ואין שום הסבר "רפואי" לסיפור הזה.

23/11/2015 | 19:14 | מאת: אסי

אלה הערכים של MICROALBUMIN/CREAT 340.96 µg/mg crea בביקת שתן שערכתי . מה המשמעות. בגרף זה מופיע מחוץ לנורמה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסי, בדיקת המיקרואלבומין בשתן היא בדיקת סקירה לגילוי פגיעה ראשונית של הסוכרת בכליות. רמת המיקרואלבומין הסבירה היא עד 30 מיקרוגרם, צתוקנת לפי ערכי הקראטינין. ערכים כמו שלך הם גבוהים מאד ומעידים על איבוד חלבון ניכר בשתן. עלילך לבצע איסטף שתן של 24 שעות לסך החלבון הכמותי (לא רק המיקרו) ולפנות לרופא/מומחה לךהתאמת הטיפול \שתיה רבה, איזון של לחץ הדם בתרופות מסוג מעכבי אייס או AT1), איזון אידאלי של הסוכרת והפח החלבון בדיאטה] מומלץ לך להציץ בפרק על סיבוכי הסוכרת בכליות בספר החשוב:"סוכרת (כרך שני)-סיבוכי הסוכרת-להתמודד ולהצליח" בחנות הספרים בקניון הקרוב.

23/11/2015 | 14:33 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, אם ההמלצה לגבי סכרתיים היא לאכול כל שלוש שעות, ובהנחה שרמת הסוכר שעתיים אחרי כל ארוחה היא בערך 180, כיצד ניתן לצפות לערכי המוגלובין מסוכרר בתוך הנורמה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דניאל, רמת ההמוגלובין המסוכרר [A1C] המומלצת בסוכרתיים אינה ב"תחום הנורמה" של הבריאים ללא סוכרת, אלא בתחומים שבין 6.0-7.0%, שניתן להשיגם (כממוצע של סך רמות הסוכר בשלושת החודשים שחלפו).

23/11/2015 | 04:47 | מאת: מני

בן 63. נוטל תרופות. מתקשה לשלוט. שואל: לאיזה ערכי גלוקוז עלי לשאוף בבוקר? תודה.

בין 90-140מג%

22/11/2015 | 15:07 | מאת: גידי

בן 52 5 שנים סוכרת 2 נוטל יוקריאס פעממים ביום + אמריל 1 מ"ג בערב לפני ארוחה . לפני חודש עם ערכי סוכר בבוקר 135-125 . בשבועיים אחרונים ערכי סוכר בבוקר 185-210 . בדיקה בשעה 5-6 בבוקר . אני מבין שזה תסמונת השחר . מה עושים חצי שנה אמריל עבד כעת זה החמיר . אודה לחוות דעתך . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גידי, כאשר התרופות הנלקחות משך היום אינן עוברות את הלילה זה הזמן לשילוב של הזרקת אנלוג אינסולין ארוך טווח בלילה לפני השינה (לנטוס או לבמיר) כך שהסוכר בצום בבוקר יהיה סביר, ומשם התרופות ימשיכו לכסות את עליות הסוכר שמהארוחות. פנה לרופא/מומחה שיתאים לך מינונים

20/11/2015 | 20:43 | מאת: מקסים

יש ברשותי אקטוס לטיפול בסוכרת 30 מג ועליי לקחת 15 מג. האם ניתן לחצות את הכדור לשניים בעזרת סכין? תודה מראש על התשובה,

שלום לך אקטוס מיוצר/מיובא במינונים של 30,15 ו45 מ"ג. למיטב ידיעתי אינו מצופה כך שניתן לחצותו רצוי במכשיר לחציית טבליות. מומלץ להתייעץ אם היצרן או היבואן של התכשיר שבידיך אם ניתן לחצות את התכשיר שהם מייצרים או מייבאים מחו"ל.

19/11/2015 | 19:29 | מאת: מיש

האם חולה סוכרת יכול לקחת גלוקוזומין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, גלוקוזאמין מהווה תוסף מזון ואף תרופת מרשם לחולים הסובלים מבעיות סחוסים ופרקים. בניסיונות בעבר בבעלי חיים התרשמו החוקרים שהגלוקוזאמין יכול להחמיר מצבי תנגודת לאינסולין והלעלות רמות הסוכר בצום בחוית ניסוי. במחקרים בודדים בסוכרתיים לא נצפתה השפעה שכזו, וההמלצה לסוכרתיים היא שניתן לקחת את הגלוקוזאמין "בזהירות" תוך מעקב אחר רמות הסוכר...(כל עוד לא יתפרסמו תוצאות מחקרים חדשים בנידון).

17/11/2015 | 00:43 | מאת: חגית

אני מזריקה חד שבועי בידוריון מזה חודש וחצי בימים האחרונים יש לי כאבי שרירים חזקים האם יש קשר לתרופה זו או אולי מתרופות אחרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חגית, לא ידוע לי על כאבי שרירים מביידורון (אקסנטיד בהזרקה חד שבועית). רוב תופעות הלוואי מתרכזות בבחילות, הקאות כאבי בטן וכדומה. מאידך תרופות מקבוצת הסטטינים כנגד שומני הדם עלולות לגרןם לכאבי שרירים. פני לרופא המשפחה

16/11/2015 | 21:19 | מאת: יואב

אני טרום סוכרתי בן 45 - מודע לעניין כשנה. במהלך השנה הורדתי את משקלי לBMI אידאלי ואני עושה כושר על בסיס יומי. עברתי לתזונה בריאה והורדתי פחמימות זמינות. ה A1C שלי נע בין 6 כשגיליתי ונע כרגע על סקאלת ה- 5. הבעיה המרכזית שלי היא סוכר גבוה בצום.קלאסי. אחרי ארוחות אין לי בעיה ובד"כ אני הרבה מתחת ל 140 אחרי שעתיים. אני כבר מבין היום שאין סיכוי לחזור לערכי נורמה אבל שאלתי היא אם לדעתך אפשר וניתן לעצור את התקדמות הסוכרת ולהישאר גבולי כל חיי? האם בערכים הקיימים כרגע ובדרך החיים בה בחרתי ניתן למנוע את כל התופעות הנלוות לסוכרת ולחיות כאדם בריא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מצב של קדם סוכרת ללא כל טיפול והתייחסות עובר תוך 3-5 שנים לסוכרת של ממש שממנה אן חזרה. נאידך כמחצית מאלו הנמצאים במצב של קדם סוכרת אשר שומרים על אורח חיים בריא, ארוחות ללא סוכרים זמינים סדירות ובמועדים הנכונים, פעילות גופנית מתונה יומיומית עם או ללא שילוב של מטפורמין במינון אפקטיבי מינמלי נשארים במצב זה לאורך שנים, ובכ שליש שהיו שמנים ורזו קיימת אפשרות של שיבה למצב תקין.

14/11/2015 | 15:07 | מאת: מיכל

שלום , אני משתדלת לאכול בצורה בריאה, ומעדיפה בכל ערב לאכול דיסת קואקר. הסוכר שלי גבולי, ואני ואני כרגע מנסה לרדת במשקל בתקווה לשיפור. יש לי שאלה בקשר לקואקר : ראיתי שבין המרכיבים עפ"י הגדרת היצרן (לגבי 100 גר'), בסעיף של פחמימות כתוב כך: סה"כ פחמימות 60 גר',מתוכן: סוכרים 1.1 גר' סיבים תזונתיים 9.0 גר' וכו' השאלה שלי היא מה המשמעות של הסוכרים שבין המרכיבים ? האם אני יכולה להמשיך ולאכול את המוצר על בסיס יומיומי ? (אני אוכלת בכל דיסה המורכבת מ- 35 גר'). בתודה מראש , מיכל .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קוואקר נחשב כמוצר תזונתי "בריא" כי הוא מכיל את כל אבות המזון וכן עשיר בויטמין B. המנה שאת אוכלת כל ערב היא בסדר גמור. היות והקוואקר עשוי משיבולת שועל שהיא דגן הוא מכיל כמו רוב הדגנים גם גלוטן ופחמימות מורכבות שמומלצות בסוכרת.

13/11/2015 | 20:43 | מאת: eli

בבדיקת דם מקיפה לאחר צום רמת הסוכר שלי היית 99 וההמוגלובין a1c6% אני במשקל עודף של כ9 קילוגרם bmi29/5 {180 גובה 95.5 } כרגע בעיצומה של דיאטה בה הורדתי כ5 קילוגרם עד עתה . כיצד לדעתך עלי לנהוג?

13/11/2015 | 20:44 | מאת: eli

שכחתי לציין גילי 61 בריא ואיני מטופל בשום תרופה

שלום לך אלי, הרמות שלך הן גבוליות ובחלקן בתחום הנורמה. ירידה במשקל, פעילות גופנית מתונה יום יומית ושמירה על כלכלה ללא סוכרים זמינים הם בשלב זה הדרך המומלצת, ויש לבצע שוב בעוד 3 חודשים לאחר שתרד עוד במשקל ותשמור על הדיאטה -בדיקות סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה פחימתית, וכן המוגלובין A1C ואז נדע את מצבך לרשורו.

11/11/2015 | 21:38 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 15 עם עודף משקל קל לאחרונה עשו לי בדיקת דם במיון שעקרונית לא הייתה לאחר צום אבל לא אכלתי בערך15 שעות לפני והגלוקוז יצא 109 מצד אבא כולם סוכרתיים יכול להיות שגם לי יש סוכרת? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הבדיקה שעשו לך במיון אינה משמעותית. על מנת לאבחן מצבעי קדן סוכרת או סוכרת של מממש יש לבצע בקופת החולים בדיקת גלוקוז בדם בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירה בפחמימות. היות ויש הרבה סוכרתיים במשפחתך ואתה שמנמן- מומלץ לבצע זאת בהקדם, וקרוב לודאי שהבדיקות תהיינה בסדר גמור.

בת 35 עשיתי בדיקת דם לאחר לילה שבו קמתי הרבה והייתי בחרדה. האם הלחץ בו שהיתי בכת הבדיקה ולאחר נדודי השינה יכול להשפיע על הסוכר בצום לערך של 101. יש לציין שאני נמנעת מסוכרים זמינים כמוכן ההומגלובין המסוכרר תקין. אשמח לעצתך ,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עדי, הערך של הסוכר שלך בצום אחר לילה של חרדות הוא גבולי ביותר ויתכן שהושפע מהמתח הרב שבו היית נתונה. מומלץ לבצע בהקדם בדיקת גלוקוז בדם בצום +שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות על מנת לראות אם הכל בסדר, לאחר לפחות 3 ימים של תזונה רגילה (ללא צומות, דילוג על ארוחות וכ') ולילות נטולות מתחים, ואז נהיה חכמים יותר.

שלום לכולם שמי אלון ואני מעוניין להזמין אתכם ליריד הסוכרת השנתי של אגודה ישראלית לסוכרת. היריד יתקיים ביום שני, 16.11.2015, בכפר המכבייה ברמת גן, ויכלול הרצאות של מיטב המומחים, דוכני בדיקה, ייעוץ וטעימות, מכירה מיוחדת של מוצרי בריאות ומוצרי עזר ושירות לסוכרתיים ועוד. למידע נוסף על היריד אנא לחצו על הלינק המצורף: http://bit.ly/1WK08hH תודה ולהתראות אלון.

בהצלחה

11/11/2015 | 13:19 | מאת: אהובה

בבדיקת סוכר בבוקר התוצאות הן מעל 100 ויכול להגיע ל-115. בבדיקת העמסת סוכר שעשיתי בקופ"ח יצא לי 103, שזה תקין. איך אני אמורה להתייחס לזה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אהובה, כל ערך מעל למאה, (גם 103) אינו "תקין", וכל עוד הערכים שלך בצום נעים בין 100 ל 126 בצום מצבך מוגדר כ"קדם סוכרת" כלומר מצב שיוביל ראותך תוך זמן לא רב לסוכרת "של ממש". פני לדיאטנית להדרכה לדיאטה לסוכרת, ופני לרופא לייעוץ לשינוי אורח החיים ושמירה על המשקל.

11/11/2015 | 00:04 | מאת: יעלה

שלום, בת 62 עם ערכי סוכר גבוהים A1C מעל 9. התחלתי ליטול פורסיגה. רופא הסוכרת הציע לי למדוד קטונים ורשם לי מכשיר וסטיקים למדידת קטונים בדם אשר נרכש באופן פרטי. הרופא ביקש שאמדוד קטונים פעם בשבוע. בקופת החולים שאני שייכת אליה אמרו לי שאני זכאית למכשיר וסטיקים למדידת קטונים בשתן בחינם דרך קופת החולים. האם יש הבדל משמעותי בין מדידת הקטונים בדם לבין מדידת הקטונים בשתן? אם אין הבדל משמעותי, אולי עדיף שאבקש את מד הקטונים בשתן והסטיקים שניתנים בחינם, כי הסטיקים למדידת קטונים בדם יקרים ונרכשים באופן פרטי... אודה לתשובתך, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ה FDA פרסם אזהרה למשתמשי פורסיגה שארעו מספר מקרים של קטו אצידוזיס במשתמשי תרוןפה זו בשל שינויי מאזן חומצי בסיסי. לכן הרופא שלך נוקט אמצעי זהירות ומחפש קטונים (חומצחות קטו). בדיקת השתן לקטונים היא מספקת כי בסוכרת מסוג 2 בניגוד לסוג 1 אין הופעת קטונים בשתן בסוכרתי רגיל. לאור הדיווחים על עליות בזיהומיםןבדרכי השתן שבשל הפורסיגה הופך להיות עתיר סוכר וחגיגה לחיידקים בנשים- אולי כדאי לשקול תרופה אחרת...

10/11/2015 | 05:00 | מאת: שמואל

מודה לאדוני על התשובה המחכימה בקשר להוספת או להורדת מינון ב:2 יחידות בהתאם לצורך בהזרקת הלנטוס. אך שאלתי היא מהו גבול ההוספה או ההפחתה? מהו הגבול העליון בהוספה? או לצורך העיניין אם אני מגיע לרמות של 100 או מתחת בבוקר, האם אני רשאי להפסיק את הזרקת האינסולין? אל ישלח אותי אדוני לרופא סכרת בקופה, כי אתה כפי שנאמר כבר, אתה הוא מורי ורבי. תודתי שלוחה אליך מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמואל, כל פעם שממוצע שלישית סוכרי הבוקר בצום הוא פחות מ 100 מומלץ הןריד 2 יחידות. אם ההפחתה באינסולין נמשכת כל שלושה ימים ואתה מגיע לתחום של 4-6 יחידות בלבד בהזרקת האנלוג ארוך הטווח בלילה, יש לשקול בשיתוף עם הרופא אפשרות להפסקת האינסולין. לגבי הרמות העולות כל פעם למעלה בשל רמה ממוצעת של מעל ל 150- בשמיים הם הגבול..

09/11/2015 | 19:20 | מאת: רינה

שלום , אני בשבוע 26 ובבדיקת העמסת סוכר של 50 גרם יצא ערך של 87.אני יודעת שזה תקין אך הייתי בצום עוד מהלילה והבנתי בסוף מהאחות שאני הייתי אמורה לאכול ארוחה בוקר רגילה . האם אני צריכה לחזור על הבדיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רינה, בדיקת העמסת 50גרם הסוכר לזיהוי חשד לסוכרת הריונית אינה קשורה חארוחה כל שהיא. הבדיקה שלך תקינה

09/11/2015 | 12:06 | מאת: עמית

שלום ד"ר קנטר, בבדיקות הדם האחרונות שלי גילוי רמת סוכר 169 ו A1C 8.2. זאת לאחר שלפני כשנה וחצי הערכים עמדו על 99 ו 6.3 בהתאמה. במהלך התקופה כמובן (לצערי) שלא שמרתי על אורך חיים בריא במיוחד, כולל השמנת יתר (173 ס"מ, 100 ק"ג). האם הממצא הנ"ל מעיד באופן חד משמעי כי אני חולה סכרת לכל החיים או שישנה אפשרות להחזיר את המצב לגבולות ברי שליטה ללא טיפול תרופתית. מה מבחינת החולה מגדיר אותו כחולה סכרת ? הרבה תודה, עמית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עמית, רמת ההמוגלובין A1C מעידה שלפחות ב 3 החודשים שקדמו לבדיקה רמות הסוכר שלך היו גבוהות נאד. ההנחה כיום היא שכל עוד הרמה גבוהה מ 7.0% מחלת הסוכרת "מכרסמת" אותך מבחינת כלי הדם הגדולים והקטנים ופוגעת אט אט בכליות, עיניים , עור, עצבים וכלי הדם הגדולים בלב ובגפיים, ובמוח . עליך להתייעץ בדחיפות עם הרופא/מומחה לסוכרת וכן הדיאטנית למעבר מהיר לאורח חיים בריא יותר והתאמת המערך התרופתי הנדרש לאיזון מהיר ולאורך זמן של מחלתך. כבר אמר החכם "פעם סוכרת-תמיד סוכרת.."

22/11/2015 | 14:28 | מאת: עמית סלומון

ד"ר קנטר שלום שוב ותודה רבה. קראתי את תשובתך. במקביל גם הכנסתי את עצמי למסלול כולל כל הנדרש, תזונתי , תרופתי וגופני. ביצעתי את כל הבדיקות הנדרשות כולל נפרולוגיות, עצביות, ראיה ולב כולל צינטור וירטואלי במדיקל. נכון לזמן כתיבת שורות אלו יצאו תקינות לחלוטין למזלי הרבה. כמו כן יודע שע"פ המחקרים למעלה מ 40% אינם מצליחים לשמור על אורח החיים הנדרש מחולה סכרת, אך מכיוון שכבודו יקירי עם אופי של ברזל, במידה ואשאר אופטימי שכן אצליח, האם לא קיימת אפשרות לחיות ללא תרופות (כיום אני עם גלוקופז אחד 875 ) ? שוב תודה ולא פחות על הסבלנות עמית

07/11/2015 | 18:25 | מאת: חממי דודו

שלום מאיזה ערכים מתחילים במתן אינסולין רציתי לציין שבבדיקה האחרונה של סוכר מהוריד הייתי קצת במתח עצבים וכו והיה לי תוצאה של 150 סוכר והמוגלובין מסוכרר 6 האם יש סיבה לדאגה מה עליי לעשות שלא יעלה יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בסוכרת מסוג 2 הטיפול ההתחלתי הוא דיאטה מתאימה, פעילות גופנית ותרופות. המטרה היא לשמור על ממוצעי רמות סוכר בצום בין 90-140 והמוגלובין A1C פחות מ 7.0%. כאשר רמות האיזון אינן תואמות ניתן לשקול בין שילובי כמה תרופות עם או ללא אינסולין בהזרקה לילית, ןכשגם דרך זו אינה מצליחה והלבלב אינו מגיב עכרצוי יש צורך בשילוב מס' הזרקות ביממה.

06/11/2015 | 09:41 | מאת: ראובן יוגב

מהי רמת סוכר נמוכה מדי ומסוכנת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ראובן, רמת הסוכר בתחום הנמוך של הנורמה היא 65 מג%, אולם קיימים מצבים בהם בריאים (בפרט נשים) חיים באופן נורמלי עם רמuת יורדות ל 50-55. באדם בריא ירידה של מתחת ל50 מעוררת סימני אזהרה של דפיקות לב, הזעה רטט ובלבול שמתגברים ונעשים מסכני חיים ברמות שמתחת ל 40. בסוכרתיים רבים בפרט מבוגרים הסף לתחושות ההיפו עלול להיות גבוה יותר, ויש לי מטופלים מבוגרים רבים שמרגישים "היפו" בסוכר של מתחת ל110-120. הדבר נעשה מסוכן יותר בסוכרתיים שאיבדו את סימני האזהרה ועלול ליפול להיפו קשה , בלבuל ואף ערפול הכרה ללא סימני האזהרה המקובלים . עקרונית אחנו מעונינים שבסוכרתיים צעירים הרמה לא תרד מתחת ל90, ובמבוגרים יותר הסף הנמוך המומלץ הוא 100 (שבחלקם אפילו גבוה יותר) מומלץ לך להציץ בפרק על מצבים דחופים בסוכרת-היפוגליקמיה בספר החשוב: "סוכרת-לחיות עם להרגיש בלי" בחנות הספרים הקרובה.

04/11/2015 | 05:00 | מאת: שמואל

מורי ורבי השלום והברכה. רציתי לברר עם כבודו מדוע קורה לי שעם העלאת מינון האינסולין אני משיג תוצאה הפוכה מהמצופה. כלומר שרמות הסוכר בדם עולות. לדוגמא: הייתי מזריק 27 יחידות ובבוקר קם עם רמות של 200+ וכדי לנסות להוריד את הרמות הללו בבוקר הגברתי את יחידות האינסולין ל 30 והשגתי בבוקר רמות של 300+. הניסוי הזה נערך על פני מספר ימים. האם כבודו יתן מנוח לנפשי ויאמר לי האם יש הסבר מדעי רפואי לתופעה זו? לתשובתך המלומדה כרגיל, אצפה ואודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמואל בעל הקושיות, אינסולין לא "מעלה את הסוכר".. אתה צריך לנטר את זריקת האינסולין הלילית שלך לפני השינה (מדובר בלנטוס או לבמיר), ולשנות אותה אם צריך לפי ממוצעי תוצאות ערכי בדיקות הסוכר בבוקר בצום. אם ממוצע של 3 הבדיקות האחרונות בצום הוא מעל 140- עליךלהוסיף +2 יחידות.אם הממוצע של שלשת בדיקות בצום היא מתחת ל 100 עליך להפחית -2 יחידות. אם הממוצע (לא בדיקה בודדת) של שלוש הבדיקות האירונות בצום נהוא בין 100-140 תמשיך באותו מינון ללא שינוי. השינויים הם תמיד ברמה של שתי יחידות לכאן או לכאן (ולא יחידה אחת או שלוש ). בהצלחה

03/11/2015 | 20:14 | מאת: שמעון

שלום רב, אני חולה בסוכרת B מזה 5 שנים. הערכים נעים, בדרך כלל, בין 120-200. לאחרונה אני נמצא במתח נפשי (למעשה חליתי בסוכרת עקב סטרס) ובעקבות כך לפני כמה ימים הרגשתי צורך לבדוק ונדהמתי כאשר הערך היה מעל ל-350... עד כה נטלתי גלוקומין 750 1X3 והרופא המטפל שלי הציע לי ליטול פעמיים ביום כדור בשם יוקריאס 50 / 850 מ"כ (בוקר וערב) ואילו בצהריים להמשיך עם גלוקומין. מה דעתך בנדון? בתודה מראש, שמעון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שמעון, הרופא שלך צוד בכך שיש לשנות את מערך התרופות שצלך. מעבר ראשוני ליוקראס שהיא תרופה משולבת של גלוקומין עם גאלבוס נראה הגיוני, ויתכן שתצטרך בעתיד גם לשלב תרופה נוספת. בשלב זה מומלץ להתחיל ביוקראס 50/1000 פעמיים ביום ולא תריך להוסיף גלוקומין בצהרים. המשך להיות בקשר ובמעקב אצל הרופא שלך.

03/11/2015 | 00:26 | מאת: ריי

שלום רב, בבדיקה שגרתית מלפני חודשיים גיליתי שהגלוקוז הגיע ל- 350 וה- a1c עמד על 14.1. התחלתי ביוקריאס 850 ודיאטה דלת פחמימות.. כיום הערכים בבדיקה ביתית נעים בין 95-130 כשבבוקר הערכים על הצד הגבוה. האם זה נחשב מאוזן ובמידה וכן האם הסיכון לסיבוכים מתבטל לחלוטין במקרה של איזון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ריי, אנחנו מאמינים כיום שכאשר המדד לאיזון הממוצע התלת חודשי- בדיקת ההמוגלובין המסוכרר(HbA1C) תגיע אל מתחת ל 7.0% מחלת הסוכרת תהיה "כלואה" ולא ימשיכו להיווצר סיבוכים בכלי הדם הגדולים והקטנים. לאור הערך הגבוה מאד שהיה לך ( 14%) רק לפני חודשיים אתה וד רחוק מהאיזון הרצוי. לא מספיק לבדוק את סוכרי הבוקר בלבד אלא יש לבצע עקומות יומיות אחת ליומיים שלושה של בדיקות הסוכר לפני ארוחות הצהריים העב ולפני השינה להערכת האיזון עלפני היממה.

07/11/2015 | 06:43 | מאת: ריי

תודה רבה דוקטור.. אני כן מבצע בין שלש לחמש בדיקות ביתיות ביום ובכולן אני נו בין 100-130 כולל שעתיים אחרי האוכל. העניין הוא שבצום (בבוקר) זה תמיד בין 120-130. אציין שביצעתי שינוי דרסטי בתזונה וכעת אני על דיאטה דלת פחמימות (עד כמעט ללא) תוך שילוב ירקות באופן משמעותי. שוב תודה רבה

01/11/2015 | 20:37 | מאת: אבי

שלום, האם לחולי סוכרת מומלץ להתחסן נגד שפעת ? באופן כללי לאדם בריא מומלץ או לא מומלץ להתחסן? כל פעם אני שומע דעה אחרת בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה

עקרונית מומלץ לכל אדם, ובמיוחד חולי סוכרת להתחסן כנגד שפעות החורף הצפויות. גם אם החיסון המבוסס על זנים מהשנה הקודמת עלול שלא להתאים בדיוק לזנים חדשים אפשריים, המחלה אם תבוא תהיה קלה יותר בהשוואה לשפעת במי שלא מחוסן. אל נשכח שבשנת 1919 מתו מליונים באירופה משפעת (כשלא היו עוד חיסונים...)

01/11/2015 | 20:35 | מאת: אבי

שלום בזמן הזרקת הלנטוס יש לי לעיתים צריבה כואבת (לא מהמחט אלא מהחומר עצמו). מה ניתן לעשות ?

שלום לך אבי, יש להקפיד לאחר ההזרקה שלא תשאר טיפה בקצה המחט, אשר לאחר כיסויה עטיפת הפלסטיק החומר מתפשט ועוטף את כל המחט כך שבהזרקה הבאה מגישים צריבה מהאינסולין שעל המחט.

29/10/2015 | 18:50 | מאת: אולגה

שלום רב! אמא שלי בת72 סובלת מסוכרת מסג b. קודם לקחה 3 פעמים תרופה גלוקומין. אך סבלה משלשולים. לפי יעוץ לקחה תרופה אמריל במינון מינימאלי? אך גרם לה לירידה חדה של הסוכר עד לתוצאות של 50. אחר כך רופא נתן תרופה בשם אונגלייזה אך היתה רמת הסוכר 7.0 . וחודש ימים הוספנו את גלוקומין בשילוב של אונגלייזה. אחרי חודש מאז התחלת הטיפול בגלוקומין חזרו לה שלשלולים. אנחנו מודאגים, כי בשנת 2009 הייתה לה לימפומה של קיבה. האם יש לך המלצה להמשך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בשל השלשולים אין מקום לטיפול במטפורמין(=גלוקופאג'=גלוקומין=אפופאג'). אונגוליזה או ג'נוביה במינונים אפקטיבים מינימלים יכולים לעזור. התייעצי עם רופא /מומחה.

29/10/2015 | 09:18 | מאת: רן

שלום רב, אני סקרן מדוע הערכים הם כאלו והאם אני צריך לדאוג: אני לא יודע אם אני סוכרתי ולא מטופל בתרופות . בבדיקות במכשיר ביתי שיש לחבר סוכרתי בעבודה שעשיתי מס' פעמים בשעה 8 וחצי בבוקר יצא לי 124 אחרי צום של לילה ( לא תמיד 12 שעות ). אחרי שאני אוכל בבוקר ומחכה שלוש שעות יוצא לי 94. האם צריך לדאוג? האם זה מצב טרום סוכרתי? תודה רן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לא צריך לדאוג, כי הסטרס גק מעלה את הסוכר.. מומלץ לשם אבחנה כמו שצריך לבדוק סוכר בצום+שעתיים (לא שלוש..) אחר האוכל, במעבדה מוכרת של הקופה, מדגימת דם ורידי.

28/10/2015 | 12:38 | מאת: יואב

האם בדיקת דם באצבע יעילה לאבחון ראשוני לסוכר גבוהה ? (כך עושים פעם בשנה ברכב נייד של האגודה לסוכרת - אם זכור לי טוב)

שלום לך, אבחנת סוכרת נעשית אך ורק מדם ורידי שנלקח מהוריד ונשלח למעבדה מוכרת, ולא בבדיקת אצבע מזדמנת של דם עורקי מלא.

27/10/2015 | 21:33 | מאת: רוני

שלום רב, אני בן 49, לא מעשן, BMI24, עוסק בספורט באופן סדיר - 3 פעמים בשבוע אימון של 5 ק"מ הליכה ו-7 ק"מ ריצה. מרגיש מצוין. רמת סוכר לפני שנה 97 ובבדיקה מלפני יומיים 99. אני טבעוני ומקפיד מאוד על 3 ארוחות ביום ותזונה בריאה הכוללת קטניות, דגנים מלאים, אגוזים והמון ירקות. בין הארוחות אני אוכל רק פירות ובקיץ אני לא מוותר על אבטיח, ענבים ותאנים מדי יום. לא נוגע בסוכר לבן, שותה רק מים ותה. אציין כי כל שאר הפרמטרים בבדיקת הדם תקינים. האם באופן יחסי לנתונים שצייתני ניתן לומר כי רמת סוכר 99 היא חריגה? מה יכולה להיות הסיבה לרמת סוכר גבוהה חרף קיום אורח חיים בריא? הייתכן כי שורש הבעיה נעוץ באכילה מרובה של פירות? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סוכר בצום בתחומים שבין 65-100 הוא בתחום התקין ואיןמקום לדאגה

27/10/2015 | 21:31 | מאת: אני

שלום, אני בן 39 עשיתי בדיקת דם לפני שבועיים וגלוקוז יצא 102. הרופאה שלחה אותי שוב היום לבדיקה והתוצאות: hemolytic -0 icteric-0 lipemic-0 גלוקוז-100 המוגלובין A1C-5.3 האם זה תקין? קצת מודאג, יש לציין שאימי חולת סכרת תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עלמנת לקבוע מצב של קדם סוכרת צריך לגקבל פעמיים תוצאות שבין 100 ל 126 בצום. אצלך רק תוצאה אחת היא גבולית (102) וההמוגלובין A1C תקין בהחלט. לאור העובדה שיש סוכרת במשפחה בקרבה ראשונה, מומלץ לך להמנע מסוכרים זמינים בדיאטה השלושת הודשים הקרובים ולחזור אז על בדיקת סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן המוגלובין A1C כדי לוודא שהכל עדיין בסדר.

26/10/2015 | 14:23 | מאת: אמה

היי, קיבלתי את תוצאות הבדיקה כלהלן: תוכל בבקשה להסביר לי המשמעות של התוצאות? 0 - 88 60- 145 120 - 182 180 - 65 תודה מראש, אמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אמה, בהנחה שזו העמסת סוכר של 100 גרם (ולא 75 גר), ובהנחה שלא חעית בשיוך הזמנים לתוצאות, והבדיקה נעשתה לגילוי אבחון סוכרת הריונית, הרי ש: תוצאה אחת חריגה נמצאה אחר 120' דקות, 3 התוצאות האחרות תקינות. על מנת לקבוע אבחנה של סוכרת הריונית יש צורך בשתי תוצאות חריגות לפחות (מתוך הארבע). מכאן שהתוצאות אינן מתאימות למצב של סוכרת הריונית.

שלום לך אמה, בהנחה שזו העמסת סוכר של 100 גרם (ולא 75 גר), ובהנחה שלא חעית בשיוך הזמנים לתוצאות, והבדיקה נעשתה לגילוי אבחון סוכרת הריונית, הרי ש: תוצאה אחת חריגה נמצאה אחר 120' דקות, 3 התוצאות האחרות תקינות. על מנת לקבוע אבחנה של סוכרת הריונית יש צורך בשתי תוצאות חריגות לפחות (מתוך הארבע). מכאן שהתוצאות אינן מתאימות למצב של סוכרת הריונית.

22/10/2015 | 16:30 | מאת: דינה

שלום רב אני אוכלת ארוחת ערב אחרונה בין 19.00 ל19.30 ועולה למיטה בסביבות 20.00 בערב . רואה טלויזיה כשעה לפעמים יותר והולכת לישון. בבוקר בבדיקה סוכר בצום ביתית תוצאות הם בין 101-110. האם יש קשר לארוחת ערב המוקדמת ומה עלי לעשות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, למעשה את צריכה לאכול לפי שיטת ה 3+3- שלוש ארוחות עיקריות, 3 ארוחות ביניים קלות (כולל ארוחה לפני השינה), ולשמור של יעברו 3 שעות בין ארוחה לארוחה.

22/10/2015 | 12:51 | מאת: גליה אלעד

שלום לאחר מספר בדיקות אובחנתי עם טרום סכרת בבדיקת העמסת סוכר 75 התוצאה הראשונה בצום יצאה 111 שזה חריג מהנורמה ולאחר העמסת הסוכר יצא 113 שזה בנורמה מה המשמעות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גליה, באם התוצאות שציינת הן בצום, הרי כל ערך בצום בתחום שבין 100 ל 126 מחשיד לטרום סוכרת. מה היו התוצאות שלך אחר שעתיים מההעמסה ומה היו בצום?

22/10/2015 | 09:47 | מאת: מרינה

שלום אני בת 35 הריון שלישי , קודמים היו תקינים . עקב הופעת צירים ודימומים הוחל טיפול ה פרוגסטרון . ישיתי עמסת סוכר GTT יצאה 147 . בבדיקה חוזרת של OGT התוצאות הן צום 91 , לאחר שעה 189 , שעתיים 169 , שלוש שעות 161 . האם זה נחשב לסכרת הריונית ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מרינה התוצאות כולן קצת מעל לערכים הרצויים בכל הנקודות. תוצאות אלו מעידות על סוכרת הריונית. פני לדיאטנית ולרופא שלך להדרכה ולמעקב במהלך ההריון, לשמירת איזון אידאלי.

21/10/2015 | 20:10 | מאת: רונה

לפעמים בדיקה בבוקר תראה גבוה (110-120) ובדיקה שנייה כמה דקות לאחר מכן תראה 90-100. לאיזה תוצאה להאמין? לפעמים לא יוצא מספיק דם לבדיקה ואני שותה כוס מיים. האם זה מפריע לקבלת תוצאה נכונה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רונה, רמת הסוכר בדם אינה קבויה אלא משתנה מרגע לרגע. כל זאת ובהתחשב בתחום השגיאה של המכשיר הביתי מסביר שינויים של עד 5% בין בדיקות. אם יש לך בעיות עם גודל טיפת הדם מומלץ לעבור למכשירי one touch ששם דרושה טיפת דם מינימנלית כראש סיכה.

20/10/2015 | 15:16 | מאת: אביחי

שלום אני בן 25 משתדל לעשות כושר שוקל 75 על 168 גובהכבר שבוע פתאום בעמידה או ישיבה סתם נץמרגיש חלק בגוף תחושת נימול מציקה וגם איבוד שיווי משקל בעמידה לפעמים הנימול מורגש בשתי צידי הגוף

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מומלץ לך לפנות בהקדם לבדיקה אצל נוירולוג.

17/10/2015 | 22:29 | מאת: moran

שלום, אני סובלת מהשימוטו ומטופלת ביוטריקס 50 מ"ג כל יום, בחודשים האחרונים אני בנסיון כניסה להריון והרופא העלה לי את המינון ל 100 מ"ג , תקופה מסוימת ערכי ה TSH היו בטווח התקין. השבוע עשיתי בדיקות ואלו התוצאות שהתקבלו , כולן מחוץ לטווח TSH 0.02 mIU/L T3- FREE 6.7 pmol/L T4- FREE 26.8 pmol/L הבעיה היא שהשבוע היה הביוץ, בהנחה שאכן ניכנסתי להריון ואני יודעת כמה חשוב להיות מאוזנים , מה ההשפעות שיכולות להיגרם לעובר כתוצאה מכך שערכי הTSH מחוץ לטווח? איזה מינון עליי לקחת בהתחשב בתוצאות על מנת להיות מאוזנת ? ( התור לרופא רק בעוד שבועיים).. אודה לעזרה, לחוצה מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הפני את שאלתך לאתר העוסק באנדוקרינולוגיה/תירואיד. שאלתך אינה בתחום הסוכרת על סיבוכיה.

שלום דוקטור, אבא שלי במצב טרום סוכרתי ואחיו התאום חולה סוכרת אמא שלי בת 57 מדדה במכשיר ביתי ויצא לה 106 אחותי בת 23 מדדה ויצא לה 110 אחותי השניה בת 18 ויצא לה 102 איך ייתכן שלכולם יש סוכר? האם המכשיר אמין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבחנת הסוכרת נעשית בבדיקת רמות הגלוקוז בדם ורידי במעבדה של הקופה ולא במכשירים ביתיים.

14/10/2015 | 12:41 | מאת: תומר מימון

יש לי סוכרת 106 אחרי צום עשיתי בדיקה.זה הרבה דוקטור?מה אני צריך לעשות עכישו מה אני יכול לאכול מה לא האם לחם לבן מותר?מה יהיה?אנא תייעץ לי בבקשה-תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2015 | 06:54 | מאת: יוסי

תראה תומר, זה די פשוט. תפסיק לאכול מאכלים עם פחמימות (או דלי פחמימות)ודברים הכוללים סוכר מכל סוג שהוא, קפה תשתה עם ממתיק מלאכותי, תצמצם בפירות (פרי אחד ליום). ואחרי 3-4 חודשים תחזור על הבדיקה בצום ותבקש גם בדיקה של A1C (שמציג את מצבך ב-3 חודשים אחרונים)

שלום לך, סוכרים שבין 100 ל 126 בצום, לפחות בשת בדיקות שונות, מחשידים להתפתחות מצב של "קדם סוכרת" שבעקבותיו עלולה להופיע סוכרת "של ממש". מטומלץ ךכן לחזור על הבדיקה בצום וכן שעתיים אחר ארוחה פחמימתית, ואם התוצאות תהיינה מחשידות לעבור לכלכלה מופחתת סוכרים זמינים בסיוע דיאטנית. עקרונית מומלץ להפעיל את "חוק השלוש"- 3 ארוחות ביום, 3 ארוחות ביניים קלות, ושלא יעברו שלוש שעות בלי לאכול. לפחות 3 פרוסות לחם דגנים, חיטה מלאה או שיפון- לא מקמח לבן. 3 פירות ביום, לא ענבים או פירות יבשים. 3 ירקות אדומים ביום, ועד 3 ארגזים של ירקות ירוקים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית שתרכיב לך ארוחות ממזונות שאתצה אוהב והםלטעמך.

13/10/2015 | 19:41 | מאת: עמית

שלום. אני בת 31 בשבוע28 בהריון וגיליתי לפני חודש שיש לי סכרת הריון. בהוראת הרופא ביצעתי a1cויצא 4.1. שזה אומר שהממוצע סוכר בדם עומד על 70. אפילו שאני מאוזנת התוצאה לא נראת לי הגיונית בכלל. בנוסף ביצעת בדיקת fructosamine שיצאה 185 (מה זה אומר על ממוצע הסוכר בצום בשבועות האחרונים?) בנוסף יש לציין שההמוגלובין שלי 11.4. האם זה משפיע על תוצאות הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בדיקת הפרוקטוזאמין מצביעה על ממוצעי הסוכר בתקופת 2-3 שבועות שקדמו לבדיקה. ברוב המעבדות רמה של עד 280 נחשבת לסבירה. הבדיקה אינה מושפעת ממצבי אנמיה, בניגוד להצוגלןבין A1C שאיבוד דם, מצב ערס כדוריות, קיצור משך חיי הכדורית עלול לתת תוצא נמוכה מהצפוי. רמה של פרוקטוזרמין 180 מעידה לרוב על ממוצע תלת שבועי של רמות סוכר בתחום הנמוך של הנורמה.

12/10/2015 | 21:52 | מאת: הי

אבקש את עזרתכם: בגלל נוירופתיה סוכרתית יש לי צורך לקחת בכל יום כדור של 600 מ"ג, אך בגלל שהחומר יקר רציתי לברר האם הוא מופיע כתרופה עם מרשם באחת מקופות החולים. וכן רציתי לדעת האם יש אפשרות לקבל את החומר הזה דרך הוריד. (כך שמעתי מרופא, שכך מקובל בארה"ב). בכל אופן, לפי מה שאני רואה, יש בתוסף הזה תועלת גדולה לטיפול בתסמיני נוירופתיה סכרתית. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סליחה על האיחור בתשובה-היום חזרתי מחו"ל. חומצה אלפא ליפואית ניתנת כתוסף מזון ולא כתרופה. התועלת שבה נידונה מספר פעמים בעבר באתרנו, ומומלץ לך להפעיל את כפתור החיפוש שבראש העמוד בנושא החומצה הליפואית.

12/10/2015 | 18:00 | מאת: שמואל

שלום עליך מורי ורבי. שאלתי בעת הזו היא לגבי הטווחים של הלנטוס. כפי שלמדתי וחקרתי הרי שהלנטוס מתחיל את פעולתו כשעה וחצי מרגע ההזרקה והוא טוב לכ:24 שעות לערך. אם כן מדוע הרופאים ממליצים להזריק כמחצית השעה בלבד לפני האוכל? הרי שכך גופנו ישאר ללא השפעת האינסולין כשעה וחצי ובינתיים כבר החילונו באוכל? האין זה כך? לתשובתך המחכימה אצפה בכיליון עיניים ועל כך נתונה לך תודתי מראש.

שלום לך שמואל בעל הקושיות, ראשית, סליחה על האיחור בתשובה-רק היום חזרתי מחו"ל. אין שום קשר בין הזרקת הלנטוס בערב לפני השינה לבין מועד הארוחות או צמידות לזמני הארוחות. הוןא צריך להינתן אחת ל 24 שעות פחות או יותר באותה שעה בכל ערב .

12/10/2015 | 09:08 | מאת: חי

שלום, אני מחפש בשביל אבא שלי מד סוכר ללא דקירה. חיפשתי בכמה אתרים, חברות, בארץ בחול, לא מצאתי מוצר שעומד לשיווק בצורה פשוטה. משהו כאן שמע על מוצר שכזה? תודה מראש, חי.

שלום לך, סליחה על האיחור בתשובה-היום חזרתי מחו"ל. בעבר היו ניסיונות לייצר ולשווק מכשירים ללא דקירה אף אמינותם נכשלה או שהם גרמו לכוויות מקומיות. כרגע אין בשוק מכשיר ניטור חד פעמי או רציף ללא מגע מחט חיישנית עם העור או דוקרן להוצאת טיפונת של דם .