סכרת ההריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/12/2015 | 21:52 | מאת: רבקה

שלום שבוע 26 עשיתי העמסת סוכר 50. לא אכלתי לפני. יצא לי 138 והרופא שלח לבדיקת 100. יש לי מספר שאלות בבקשה: 1. האם זה שלא אכלתי לפני משפיע על התוצאה? 2. אם העמסת 100 תהיה תקינה זה אומר שגם לא תוכל להתפתח סכרת בהמשך? 3. האם אני אמורה להגביל את כמות המתוקים שאני אוכלת כרגע? 4. מה הסיכויים שתאובחן סכרת?

26/12/2015 | 17:09 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רבקה, התוצאה של סקירת התגובה שעה לאחר למתן 50 גרם היא מתקרבת לגבול, ולכן הופנית להעמסה של 100 גרם גלוקוז. אין קשר אם אכלת או ל לגבי מבחן הסקירה. אם גם ההעמסה של 100 תהיה תקינה קרוב לודאי שלא תתפתח אצלך סוכרת הריונית. עקרונית מומלץ להגביל את כמות המתוקים (זה גם משמין...) בסיכויים אם תאובחן סוכרת? או שכן, או שלא...(קוב לודאי שלא)

מנהל פורום סוכרת