פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
16/07/2016 | 16:39 | מאת: תומר

שמתי לב שהאנשים בפורום בעיקר שואלים את הרופא שאלות וזה בסדר גמור אבל לדעתי אנחנו כחולים קצת מחטיאים את המטרה כי אנחנו לא מפתחים דיאלוגים כאן. מעבר לתשובות הרופא גם עצות של חולים אחד לשני יכולות לעזור ולתרום. אז בואו ונתחיל גם אנחנו לתת עצות מניסיוננו ועם התשובות של הרופא הפורום הזה יהיה יותר איכותי ומועיל לכולנו.

17/07/2016 | 09:38 | מאת: צוות האתר

שלום, זהו פורום רפואי בו הגולשים מצפים לתשובות מקצועיות של רופא. זהו אינו פורום קהילתי או פורום תמיכה. בברכה, צוות האתר.

16/07/2016 | 15:02 | מאת: אילנה

שלום האם מריחה של קרם רגלים מינרלי יש לו השפעה על עליית סוכר?

לא

שלום אני לוקחת 1 גלוקומין בערב האם אפשר גם לשלב בתפריט היומי כפית קינמון או כורכום שקראתי שמורידים סוכר וזאת בתוספת פעילות גופנית. ודיאטה סוכרים פשוטים. האם זה לא יותר מידי ויכול לגרום לירידת סוכר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כפית קינמון ביום לא "תפיל" את הסוכר אבל יכולה לסייע באיזון היומי הכללי.

16/07/2016 | 09:17 | מאת: יהודה

מתחיל ארוחה ב- 140. שעתיים אחרי מודד 160. האם זה בסדר? מהם ערכי המטרה שעתיים אחרי האוכל ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל יהודה, שעתיים אחר האוכל בסוכרתי ערכי המטרה הם 140-180.

16/07/2016 | 06:22 | מאת: ראובן

שלום, האם אני רשאי לשנות את מינון הלנטוס בהתאם למדידות. לדוגמא: ערב גבוהה לעלות בשתי יח' וההיפך ??? תודה

שלום לך את השינוי במינון הלנטוס מבצעים לפי ממוצעי 3 בדיקות של בוקר בצום ולא לפי ערכים בודדי גבוהים בערב און בלילה.

היוש, במצב של אי ספיקת כליות כתוצאה מלקחית כדור בשם גלוקומין/ גלוקופאג וחמצת לקטית מטבולית למרות שיש התוויה של התפועות לוואי בעלון הרוקחים, אפשרי לתבוע במצב שכזה אחרי שאדם מסויים נכנס אליו והגיע לדיאליזות וכתוצאה מהתרופה יש פגיעה בתפקוד של הלב ובמסתמים של הלב ופגיעה בכליות ובצקות בגלל פגיעה בכליות ?, אשמח לשמוע דעה בתודה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גלוקומין אינו גורם לאי ספיקת כליות. מאידך, היות והוא מופרש בשלמותו דרך הכליות, במקרים שבהם מתפתח וקיים כבר נזק כליתי משמעותי, הוא עלול להצטבר הגוף וכשהרמה שלו מצטברת לערכים גבוהים המצב יכול להביא לחמצת לקטית. מכאן שאין מקום לשום תביעה כי הגלוקומין לא גורם לאי ספיקת הכליות

15/07/2016 | 12:18 | מאת: דינה

שלום יש לי מכשיר לבדיקת סוכר ביתית של מכבי וכתוב שהכיול שקול לפלסמה מה זה אומר האם זה כמו במעבדה או יש סטייה?

שלום לך קרוב לוודאי שהמכשיר שלח מכויל לתיקון ההבדל בין דם עורקי מלא ולפלסמה של דם ורידי ואין לו סטייה.

15/07/2016 | 09:58 | מאת: מני

כעת, אחרי 3 שעות מהארוחה ירדתי ל- 113

שלום לך, בהמשך- בדוק סוכר כל יום-פעמיים ביום: בוקר+צהריים, למחרת בוקר + ערב, וביום השלישי בוקר+ לפני השינה, כל הבדיקות לפני האוכל [ולא שעה או שעתיים או שעתיים וחצי...]

15/07/2016 | 09:49 | מאת: מני

שלום, חדש עם לנטוס. חשבתי שאחרי ארבעה ימים מיוצב וקיבלתי עם 18 יח' + _נוונורם 1 מ"ג וג'נואט פעמיים ביום, ערכים טובים. מזה יומיים חלה הרעה. היום בבוקר בצום - 180. שעתיים אחרי האוכל - 161 ושעתיים וחצי אחרי: 131. ב-2 בלילה מדדתי 180. בארוחת הערב בלילה אתמול לא לקחתי גלולות וזה כיוון שבלילה הקודם הגעתי ל-60 (!). אכלתי משהו ע"מ לעלות ולתדהמתי קמתי בבוקר אתמול 190. אני במבוכה. איך מציע להמשיך ??? יכול לחזור לגלולות גם בערב +18 יח' כתמיד. יכול לעלות 2 יח' בלנטוס ויכול את שניהם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מני, בשלב הראשון יש לנטר ולכייל את מינון הלנטוס שהוא אנלוג אינסולין ארוך טווח. יש לבצע בדיקת גלוקוז כל בוקר בצום, לשים את התוצאות בשלשות, כשממוצע של כל שלשת סוכרי בוקר ברצף יהיה בין 100-140. אם הממוצע גבוה יותר תוסיף 2 יחידות. אם הוא נמוך מ 100 תפחית שתי יחידות. לגבי הנובונורם תראה בהמשך לאחר שתייצב את רמת הסוכר בבוקרו של יום.

14/07/2016 | 20:09 | מאת: כרמלה

שלום קניתי לחם עינן עם סמל האגודה לסוכרת אבל ברכיבים יש מולסה שהבנתי שאסור לחולי סוכרת לאכול איך זה מסתדר והאם לחם זה מותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כרמלה, הכל תלי הכמויות המולסה, אשר משמשת בין השאר לייצור השמרים לאפיה. אם הכמות מזערית אין בעייה מולסה בכמויות גדולות יכולה לגרום לשלשולים, והיא יכולה להיות באמת מופקת בתהליך יצור הסוכר, או מקליפות תפוזים או מסלק.

14/07/2016 | 16:22 | מאת: דפנה

שלום בעקבות עליית סוכר בצום במעבדה ל139 התחלתי לקחת כדור 1 גלוקומין בערב פעם ביום לאחר 4 חודשים בבדיקות מאתמול במעבדה בצום 101 A1C 5.4 לציין שאני לוקחת גם כל ערב 1 כדור אולנזפין .אני רזה מה לדעתך צריך להיות המשך טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דפנה, אני אישית הייתי ממליץ להמשיך עם הכדור בערב והדיאטה המותאמת לסוכרת. יש אחרים שהיו ממליצים לך לעבור לדיאטה מאוזנת בייעוץ דיאטני בלבד.

12/07/2016 | 23:39 | מאת: אסתר

גילו אצלי סכרת והתחלתי טיפול בזריקות אינסולין וכדורים, ואכן הסוכר התחיל להתאזן וכדימויים עמד בין 97-110 ואחרי יום עלה ל 125 , מה הסיבות שיכולות להיות? ושאלה נוספת הראיה מטושטשת ונבדקים אצל רופא עיננים והכל נמצא תקין , ולדבריו במהלך החודשים הבאים היטשטשו יעלם. האם אני יכולה להיות רגועה בנושא? היות ואני מרגישה שזה מחמיר יותר למרות שאני מקבלת טיפול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסתר, כשרמות הסוכר עולות בדם במיוחד לקראת הערב עדשת העין שהיא דו קעורה נעשית יותר כדורית וכתוצאה מאו אינו מתרכז כקודם ורואים מטושטש. עם התקדמות איזון הסוכרת הדבר מסתדר. כדאי לבדוק את רמות הסוכר לא רק בצום אלא גם לפני ארוחת הצהרים ולפני ארוחת הערב לראות אם הוא לא עולה משמעותית לקראת סוף היוםל

12/07/2016 | 23:32 | מאת: אתי

האם בשר סינטה מתאים לחולי סכרת? כמה פעמים בשבוע מותר לאכול בשר ואילו סוגי בשר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אתי אין סוגי בשר "מומלצים" לסוכרתיים, כי בשר מכיל בעיקר חלבון, שומנים וכולסטרול ואינו מכיל פחמימות. עקרונית מומלץ לצרוך בשר רזה ללא שומן, כי אז אחוזי החלבון גבוהים יותר.

12/07/2016 | 17:34 | מאת: שחר

אני בן 57 .עברתי לפני עשור התקף לב מטופל בתרופות. לאחרונה עשיתי בדיקות ויצא לי 320 סוכר בדם ו ac1- 11.5. התחלתי בתזונה נכונה משולבת עם ספורט בצורה מבוקרת ומתמידה. לאחר 4 חודשים שוב עשיתי בדיקות לדעת מה מצבי לאחר שינוי התזונה והספורט. הסוכר היה תקין וac1 יצא 5.1 !!! הרופא היה בהלם וכל זה ללא תרופות. שאלתי...שמעתי שמי שעבר ארוע לבבי אסור שac1 ירד מ- 7. האם זה נכון? הערך של 5.1 תקין נוכח ארוע לבבי שעברתי? תודה על מענה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שחר,. אין קשר בין רמות ההמוגלובין המסוכרר (A1C ) לבין התקפי לב. הערך של פחות מ 7.0% המוגלובין מסוכרר מתייחס לאיזון הסוכרת בסוכרתיים, שם ההמלצה היא להגיע מתחת ל 7.0 ורצוי ל6.4-6.5% על מנת לשמור על טווח בטחון מאירועי היפוגליקמיה. אם אמנם התוצאה שקבלת אינה טעות מעבדה, קיים חשש שהיו לך ב 3 החודשים שקדמו לבדיקה ערכים נמוכים מדי של הסוכר על פני היממה ורצוי לבצע ניטור ומעקב משך היום לראות אם ראי נפילות סוכר לתחומים נמוכים מהרצוי.

יש לי סוכרת ברמה גבולית . אני לוקחת כל יום כדור גלוקומין. רציתי לברר מתי יש לקחת כדור זה במהלך היום? לפני או אחרי אוכל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דורית, הגלוקומין (=מטפורמין) מומלץ כדור בערב אחר האוכל

רציתי לברר האם לחם, פיתות ולחמניות שנאפות מקמח קוסמין טובים (כמובן בהגבלת כמויות) לאכילת אנשים שהם חולי סוכרת? (אני יודעת שיש המלצה על לחם שיפון מלא). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צילי, לחם כוסמין שהוא בעל אינדקס גליצמי נמוך יחסית ללחם לבן מומלץ בסוכרת בדומה ללחם שיפון או חיטה מלאה או לחם דגנים. קמח חיטת הכוסמין הוא עשיר יותר בחלבון וסיבין תזונתיים ומופלת גלוטן בהשוואה ללחם מקמח לבן לכן הוא מותר בהחלט לשימוש בסוכרתיים תוך תיאום הכמויות עם הדיאטנית.

12/07/2016 | 13:08 | מאת: נחמן

שלום! אני בן 55.עד לשנה הזאת במשך 6 שנים רמת הסוכר שלי נעה סביב הערכים 100-120. לפני כחודשים עברתי תאונת דרכים וזה היה אירוע טראומטי מבחינה הרגשית. מאז רמת הסוכר נעה סביב ההערכים 156-196 רופא המשפחה רשם לי ישר כדורי מטפורמין פעמיים ביום והמלצה ללכת לדיאטנית. האם כדאי לנסות את הורדת הסוכר ע''י דיאטה בלבד? חשוב לציין שאני מטופל גם בסטטינים-רמת הכולסטרול שלי מאוזנת,אך רמת טריגליצרידים גבוהה מאוד-350. בתודה ובברכה, נחמן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נחמן, בשלב זה רצוי להמשיך בשילוב של הדיאטה והכדורים שהם למעשה אינם "מורידים" סוכר אלא מונעים את עלייתו. עם הזמן באם הרמות של הסוכר תרדנה משמעותית ניתן יהא לשקול הפחתת המינון או אפילו הפסקתם. הסטטינים אינם טיפול כנגד טריגליצרידים . התייעץ עם הרופא שלך לגבי בזאפיברטים.

11/07/2016 | 22:17 | מאת: דני

האם ניתן לחצות כדור סטטור 5 מ"ג על מנת להוריד את המינון היומי ל 2.5 מ"ג ? האם מינון של 2.5 מ"ג הוא עדיין בעל משמעות רפואית או הומאופטי ?

שלום לך דני, לפי המלצות היצרן אין לחצות את טבלית הקרסטור אלא לבלוע אותה בשלמותה. באם קיימת הוראה רפואית להפחתת מינון ניתן לקחת יום כן/יום לא טבליה שלמה של 5

11/07/2016 | 19:19 | מאת: אבי

שלום ד"ר לוקח כל ערב טרגלודק. לאחרונה הוספתי גם נובורפיד לפני ארוחות. שתי שאלות : 1. האם הנובורפיד מתווסף למינון של הטרגלודק או שאני אמור להפחית את מינון הטרגלודק עקב העובדה שהתחלתי גם להשתמש בנובורפיד ? 2. האם ניתן להזריק נובורפיד יותר מפעם אחת ביום והאם גם במקרה זה הטרגלודק אמור להישאר באותה הכמות או שיש להפחית מינון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הטרגלודק הוא אינסולין בזאלי שמטרתו לשמור על רקע סביר וזהה משך היממה. האנלוגים מהירי הפעולה דוגמת נובורפיד או אפידרה ניתנים בצמוד לארוחות ומטרתם להפחית את התגובה הגליקמית לארוחות העיקריות . מכאן שניתן להזריק אותם בוקר צהרים וערב לפני הארוחות ולהתאים את המינון לגודל הארוחה ותכולתה בייעוץ עם הרופא המטפל.

10/07/2016 | 18:08 | מאת: חנה

שלום הבנתי שצריך לאכול כל 3 שעות בדיאטה לסוכרתיים. האם זה בסדר לאכול גם אחרי שעתיים .

שלום לך חנה חלוקת הארוחות המומלצת היא לפי "חוק ה 3"- 3 ארוחות עיקריות, 3 ארוחות ביניים קלות, ומרווח של 3 שעות בין ארוחה לארוחה. קיימים מצבים של סובלים מהיפוגליקמיה תגובתית ששם מומלץ על ארוחות קטנות ושוות כל שעתיים .

09/07/2016 | 17:19 | מאת: מני

קניתי את המכשיר החדש: הליברה. ממש ממש מכשיר ידידותי ונהדר. לקח יומיים לגוף ולחיישן להתרגל זה לזה. במשך היומיים הללו התוצאות היו מאוד שגויות. אחרי יומיים קיימת סטייה של 15% קבוע מהתוצאה בגלוקומטר לתוצאה בליברה. בליברה מתקבלת תוצאה נמוכה יותר. האם זה סביר בעינך?

שלום לך מני, התופעה לא מוכרת לי. בד"כ בגלוקומטר (הבודק דם עורקי מלא) התוצאות נמוכות בהשוואה לדגימת דם ורידי שנשלחת למעבדה בקופה (כי שם נבדק רק נוזל הדם ללא כדוריות). לכן לא מובן לי מדוע בגלוקומטר קבלת תוצאות גבוהות בהשוואה לליברה. מומלץ להתקשר לחברה המשווקת ("גפן"- טלפון 6264*) לשאול אותם.

11/07/2016 | 09:43 | מאת: איציק

הבנתי שמכשירי המדידה הביתיים (המודרניים) מתקנים את התוצאה בהתחשב בכך שזה לא דם ורידי. האם אני טועה?

09/07/2016 | 15:12 | מאת: יעל

שלום, אני בת 35 עם תנגודת לאינסולין. 1.62 ושוקלת 67. עקב בקע בסרעפת ורפלוקס חמור(אני לוקחת קבוע נקסיום במינון מאוד גבוה) נאמר לי על ידי מומחה הגסטרו שאני חייבת ממש להגיע לבטן שטוחה כי ההשמנה אצלי היא מאוד ביטנית(תנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות). אני לוקחת כדור אחד של גלוקומין 850 מ"ג בבוקר כבר כמה שנים... העניין הוא שעם תפריט מאוזן של 1200 קלוריות וספורט 3 פעמים בשבוע, אני לא יורדת כמעט בכלל במשקל. האם לפי דעתך לגוף קשה לפרק שומן בגלל התנגודת לאינסולין? והאם הוספת גלוקומין עוד פעם נוספת או פעמיים נוספות ביום תוכל לשפר את המצב? ובנוסף, האם מומלץ לתנגודת לאינסולין וירידה במשקל תפריט שיכיל מעט פחמימות ויותר חלבונים, או שלרכז את הארוחה עם רוב הפחמימות לארוחה אחת בערב כפי שיש בדיאטת דרך המלך? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך גלוקומין שימש כחלק מטיפול משולב בעבר (בשילוב עם דיאטה מתאימה ופעילות גופנית) לירידה במשקל. ניתן לכן להכיע למינון אפקטיבי מקסימלי של 2000 מג ליממה באם קיימת סכרת קלה בשילוב עם דיאטה מופחתת קלוריות בחלוקה מאוזנת של פחמימות מורכבות על פני היממה

08/07/2016 | 17:05 | מאת: ירון

שלום, מצאתי דיווח על מחקרים שחושדים בקשר לגבי שימוש בלנטוס ועלייה בסיכוי לחלות בסרטן. מה יש לדר' הנכבד לאמר בנושא ??? http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=4&ContentID=190253

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הנושא נידון כבר באתר בעבר. עבודות שנערכו במגמה למצוא/לשלול קשר שכזה סוכמו שלנטוס אינו מביא לעליה בנטייה לפתח סרטן. במהלך העבודות גם התברר למרבה הפלא שבאוכלוסייה שקבל רק גלוקומין השכיחות אף הייתה נמוכה בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

08/07/2016 | 15:52 | מאת: אלכסנדר

אני בן 40 עם סוכרת 2 ונוטל גלוקומין 1 בבוקר ו 1 בערב. מה היא רמת הסוכר האופטימלית בדם בשעות שלאחר ארוחת צהריים הכוללת מנת בשר ירקות חלבונים ומנה של פחמימות מורכבות כגון חומוס שעועית וכו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלכסנדר, ערכי הסוכר בתגובה לארוחת צהרים הרצויים הם 160-140. ערכים של 160-180 נחשבים כסבירים, ומערכים 180 עד 200 אנחנו לא מתרגשים ולא מומלץ על שינויי טיפול.

08/07/2016 | 15:38 | מאת: עידן

נוטל לנטוס במינון קבוע ולא עובר את ה-140 בצום ושעתיים אחרי ארוחה. האם באופן חד פעמי, כאשר יודע שבערב מזומנת לי ארוחה דשנה מתמיד, נכון בערב הארוחה להגדיל חד פעמי את מינון הלנטוס? שהרי אם לא כך, אני צפוי בבוקר שאחרי לקום גבוה ואפילו גבוה מאוד...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עידן, הלנטוס הוא ארוך טווח ופועל לאורך 24 שעות ואינו מיועד להגיב מיידית. אם אתה אוכל באופן חריג ארוחה דשנה עתירת פחמימות יש לשקול נטילת טבליית נובונורם לפני הארוחה או אפילו כמה יחידות (6-8)אינסולין קצר טווח מהיר פעולה כ אפידרה או נובורפיד. התייעץ עם הרופא /המומחה המטפל שלך.

05/07/2016 | 08:21 | מאת: צימרמן אלי

אני בן 60 סובל מסוכרת סוג 2 מזה כ 6 שנים מטופל בכדורים. לפני כחודשיים התחלתי טיפול באינסולין מסוג לבמיר. הגעתי להזרקה של 60 יחידות ואני מאוזן. אבל סובל משלשולים חריפים מאז תחילת הטיפול. הרופא החליף לי את סוג האינסולין לטוגאו. הוא טוען שאני צריך להזריק את אותה הכמות כמו לבמיר 60 יחידות אני קצת חושש להתחיל טיפול באינסולין חדש מסוג שונה כל כך גבוהה. וחושש מהיפו. השאלה שלי מה לעשות. בתודה מראש צימרמן אלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלי טוגאו אינסולין מכיל ריכוז גבוה יותר (300 יח' למ"ל ) במקום הלבמיר או הלנטוס שמופצים בריכוז של 100 יח' למ"ל. אולם כשהמזרק מכויל לפי יחידות- אלו אותן היחידות, ולטענת משווקי הטוגאו התכשיר גורם לפחות אירועים היפוגליקמיים . כך שהרופא שלך צודק, וגם תזריק עכשיו כמות מופחתת של נוזל בכל הזרקה (מה שישפר את הספיגה מאזור ההזרקה) כשהיחידות תהיינה אותן היחידות.

05/07/2016 | 07:22 | מאת: א.נאור

שלום לרופא,16 שנים מטופלת בסוכרת. בבדיקה אחרוונה המוגלובין a1c8.7 קבלי תרופה חדשה בשם פורסיגה 10.בבוקר ומטפורמין בערב. האם התרופה לא תפגע בכליות.תפוקדי הכליות וכבד אצלי תקינים.אבקש לשמוע על התרופה יותר. אני בת 69. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הפורסיגה משתייכת לקבוצת התרופות המבוססת על מעכב תחרותי, הפיך וסלקטיבי של נשא הסוכר SGLT2 בכליה, המעכב ספיגה מחדש של גלוקוז וגורם להפרשה משמעותית ומוגברת של גלוקוז בשתן. כתוצאה מאבדן "המחסום הכליתי" שמונע מעבר סוכר מהדם לשתן כל עוד סוכר הדם אינו עולה על 180 מג% בצעיר בריא, הסוכר הגבוה עובר לשתן, והופך את השתן לתמיסה מרוכזת של סוכר שמהווה גן עדן לחיידקים. מעל ל 30% מהנשים שנוטלות את התרופה דיווחו על זיהומים לעתים קשים ביותר של דרכי השתן, פריחות וגרד במפשעות וזיהומיםן וגינאלים. הפגיעה במנגנון הכלייתי גם גרמה במספר מקרים לעליה בקטוזיס ושינוי מאזן חומצי בסיסי שהביאו למקרי קטו אצידוזיס , וכן ישנם דיווחים ראשונים על נזק לכליות. ההמלצות גם שלמשרד הבריאות בארץ הן לבצע מעקב צמוד שלתפקודי הכבד והכליות, אינה מומלצת מעל לגיל 75. יש עוד תרופות מקבוצות אחרות כיום בשימוש, ולא לשכוח שאפשר תמיד לשלב אינסולין ארוך טווח בהזרקה לילית. פני לייעוץ לרופא שלך על שילוב אינסולין ותרופות בהתאם לאיזון הסוכרת שלך שכרגע רחוקה מאיזון סביר

04/07/2016 | 13:45 | מאת: שמוליק

אני בן 49 בעל גוף רחב ומלא עם יתר לחץ דם , סוכרת ואי ספיקת כליות . כמה פעמים בשבוע / ביום מומלץ לבדוק בבית סוכר ומהי רמת הסוכר המומלצת בבדיקות אילו ? כל כמה זמן מומלץ לערוך בדיקת סוכר בקופת החולים ? ומהי רמת ה - A1C המומלצת לי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ראה את תשובתי לאמנון למטה ("מתי לבצע ניטור סוכר בדם-מינימום מעקב"). את בדיקת ההמוגלובין A1C מומלץ לבצע אחת לרבעון בקופה.

04/07/2016 | 02:33 | מאת: דניאל

נוטל לנטוס ומוסיף: נווונורם 1 מ"ג פעמיים ביום וג'נואט פעמיים ביום. מאוזן. * האם לקראת אירוע ערב בו מוגשת ארוחה, אני רשאי לצמצם מאוד את ארוחת הצהריים ולהגדיל את ארוחת הערב? * האם אני רשאי במצב כזה, לדלג על ארוחת הצהריים ולהגדיל את ארוחת הערב? * האם אכילת בשר בהיותו חלבון מעלה את הסוכר פחות מפחמימה? אציין שבשגרה אני מצמצם מאוד אכילת בשר, לחם, פסטה ואורז ומגדיל אכילת ירקות, כוסמת, עדשים, בוטנים, אגוזים, קינואה ודגים. תודה

שלום לך דניאל, הנובונורם היא תרופה המותאמת לגודל הארוחה והתמודדות עם תגובת הסוכר בגוף לארוחה. באם מפחיתים משמעותית ארוחה יש להפחית את מינון הנובונורם ב חצי כדור ובאם הולכים לזלול בערב- להוסיף חצי או כדור נוסף. עקרונית לא מומלץ ל"קפוץ"או לבטל ארוחה.

04/07/2016 | 01:11 | מאת: אמנון

אני בן 50 בעל מבנה גוף רחב עם סוכרת 2 לחץ דם גבוה ואי ספיקת כליות . מתי וכמה פעמים מומלץ לבצע בדיקות סוכר עצמאיות בבית במהלך שבוע ומהי כמות הסוכר בדם המומלצת לי ? כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקת סוכר בקופת חולים ? ומהו הערך המומלץ להמוגלובין a1c ? מודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2016 | 06:25 | מאת: דני

כל בוקר אחרי 8 שעות צום כל יום 2 שעות אחרי ארוחת צהריים בדיקה בקופת חולים כל 3 חודשים ו-A1C צריך להיות 5.7 (המספר משתנת קלות כתלות במי שואלים) גם אם תהיה מתחת ל-6 הרופא שלך יהיה מרוצה וכמובן לנהל רישום מדוייק של כל התוצאות.

שלום לך אמנון, מינימום בדיקות המעקב המומלץ הוא כל 3 ימים, פעמיים ביום הבדיקה, (פעם בוקר בצום +צהרים, פעם בוקר +ערב, פעם בוקר+לפני השינה וחוזר חלילה)- כל הבדיקות לפני הארוחות. ההמוגלובין A1C המומלץ לסוכרתיים הוא פחות מ 7.0%, כשרצוי ביותר הוא ברמות של 6.5% (ולא השטויות ה "מאד פשוטת" שכתב "דני" למטה)

03/07/2016 | 17:05 | מאת: איציק

שלום אימי בת 75 מזה שנים נוטלת מטאפורמין בלבד . בבדיקת דם אחרונה רמת סוכר בדם 245. רופא רשם אינסולין טוג'או 300 - 10 יחידות ביום . האם לא כדאי להתחיל עם לנטוס ? 1. לאיזה רמת סוכר נטילת 10 יחידות טוג'או 300 יוריד את הסוכר בדם ? 2. שימוש ראשוני באינסולין האם לא כדאי להתחיל עם לנטוס ? 3. האם אפשר להחליף שימוש בסוג אינסולין לאחר שימוש באחד מהם למשך מספר ימים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל איציק אין הבדל עקרוני בין אינסולין טוג'או לבין לנטוס, פרט לכך שלנטוס מוכר יותר ובשימוש מילונים מזה שנים וטוג'או אינסולין הוא תוצר חדש, שלדברי היצרנים גורם פחות להיפוגליקמיות. צריך לעקוב אחר רמות הסוכר בבוקר בצום ולהתאים את המינון בייעוץ עם הרופא.

03/07/2016 | 15:52 | מאת: אברהם

לאחרונה קראתי שיש דעות שניתן לקחת מטפורמין גם כשהקאטנין גבוה לי הדבר קריטי כי בבדיקות אחרונות הקראטנין אצלי כ-1.5 והפסיקו לתת לי אותו ( במקום גנואט ==> טרג'נטה ) והאיזון הקודם היה טוב יותר ( פחות מ6.5 לעומת 6.9 עכשיו). מה דעתך המלומדת בנושא??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אברהם, תרופות שמופרשות בשלמותן בכליה אין לקחת כשהקראטינין גבוה, מחשש להצטברותן בגוף, ומטפורמין היא אחת מהן, לכן אסור לך לקחת אותו כרגע. אם הרופא שלך מעוניין שתמשיך בטיפול בתרופה מקבוצת משפעלי האינקרטין אזי טרג'נטה היא היחידה כי היא מופרשת דרך המרה, עם או ללא שילוב אינסולין ארוך טווח בהזרקה לילית.

03/07/2016 | 15:45 | מאת: רונית

שלום, הסוכרת שלי לא מאוזנת סביבות 200. בעבר התנסיתי בהזרקות אינסולין וזה לא עזר (אפילו בתקופה שלקחתי אינסולין הסוכר בדם עלה לי ל- 300). בנוסף ההזרקה מאוד מאוד קשה לי, אפילו שהמחט קטנה. הרופא רוצה לרשום לי מחדש אינסולין. בדקו לי C-Peptide ומצאו שיש לי 1,000. האם אינסולין יעזור לי? האם אין לי מספיק אינסולין טבעי בגוף? אציין שאני מאוד אעדיף שלא להזריק אינסולין מכיוון שזה עושה לי תחושה מאוד לא טובה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רונית, הכל תלוי באיזה רמה את קמה בבוקר. אם את מעל ל200 זאת אומרת שהתרופות משך היום לא עוברות את הלילה ואז אין ברירה אלא לקחת אינסולין בזאלי ארוך טווח דוגמת לנטוס או לבמיר בהזרקה בלילה עד שהרמות של הבוקר יתאזנו, ואץ ההתמודדות עם עליות הסוכר בעקבות הארוחות ביום תעשי בעזרת תרופות לפי ייעוץ ומעקב הרופא המטפל שלך.

02/07/2016 | 20:39 | מאת: משה

מזריק חדש. התחלתי עם סוכר 300. התחלתי להזריק 10 יח'. השתפר הדרגתית. כל יום הוספתי 2 יח'. הגעתי בערב האחרון ל- 18 יח' היום: בצום: 124, שעתיים אחרי האוכל: 140. לפני א. צהריים: 101. שעתיים אחרי הארוחה: 105. לפני א. ערב: 99. שעתיים אחרי: 150. כיצד להמשיך. האם להישאר על 18, או לעלות עם הלנטוס ל- 20 יח' ??? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראה תשובה לשאלתך הקודמת

02/07/2016 | 11:25 | מאת: משה

חדש עם לנטוס. מזריק לפני השינה. עולה כל יום מזה 5 ימים ב-2 יח' כל ערב. ובאופן עיקבי המצב משתפר בהדרגה. לאיזה ערכים עלי לשאוף. בבוקר בצום ושעתיים אחרי הארוחות. היום: אחרי הזרקה של 18 יח' קמתי עם 124. ושעתיים אחרי א. בוקר מדדתי 140. לקחתי בבוקר נובונורם 1 מ"ג וג'נואט. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בשלב זה מומלץ שבמשך 3 השבועות הקרובים תבדוק כל בוקר סוכר בצום, ותעשה ממוצע לכל 3 בדיקות ברצף. ממוצע שלישית סוכרי בוקר בצום צריכה להיות בין 100 ל 140. אם הממוצע גבוה יותר יש להעלות לנטוס ב 2 יחידות. אם הממוצע פחות מ 100 יש להפחית 2 יחידות. כרגע תשאר על 18 יח' עד לקבלת הממוצע התלת בוקרי הבא.

01/07/2016 | 19:45 | מאת: לילך בראור

אני בת 43 עם סוכרת Type 2 ומטופלת על ידי גלוקומין 850 . האם חולי סוכרת יכולים לאכול אורז בסמאטי מלא ? ובאיזה כמות ביום ? מקריאת מאמרים שונים באינטרנט הדעות על אכילת אורז חלוקות בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה שלו .. וכמות הפחמימות הגבוהה שלו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/07/2016 | 06:27 | מאת: דני

ואני מניח שזה עונה לשאלה שלך.

06/07/2016 | 00:04 | מאת: סירות

את קובעת הכל באוכל שלך- מה, כמה, עם מה, בהתייחס לפעילות הגופנית, ולמידה מתוך מעקב איך מוצרים שונים משפיעים על רמת הסוכר שלך. אורז עם מה? עם תפו"א- לא! עם בשר מעט שומני- כן! כמה? מעט. כחלק קטן מארוחה, וללא מזונות עתירי פחמימות אחרים. לא קיים המומחה שיגיד לך "מותר" שאחיו תזללי המון, או "אסור" שאז תצרכי פחמימות אחרות... הרבי במדידות ורישמי את התוצאות, ובתקופת המדידה הקפידי על כמויות קבועות של מרכיבי הפחמימות בארוחותייך, ולימדי איך גופך מגיב. קיראי את ירחון האגודה הישראלית לסוכרת המכיל כתבות רבות על צריכה נבונה של סוגי מזונות. אפשר באתר שלהם.

שלום לך אורז יכול בהחלט להיות חלק מהרכב הכלכלה היומית בסוכרתי, ובהתאם לתפריט שיורכב ביעוץ דיאטנית ניתן לאכול חצי כוס אורז מבושל או תפוח אדמה קטן מבושל או אפוי בארוחה המרכזית של היום.

01/07/2016 | 16:18 | מאת: יוסי

שלום סובל זמן מה מיובש פנימי שמתבטא ביובש חיצוני גם בעור.בעיקר עניים ושפתיים ומרפקים מרגיש שהיובש פנימי שותה המון בדיקות כלליות ומעמיקות כולל סרו אנדו וסוכר a1c הכול תקין רופא עור נתן קרם והסיר קונדלימה אני אשמח לכיון מה עלי לעשות? הסבל נוראי במיוחד הגרד והיובש תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל יוסי, יובש בעור הוא בעייתי ביותר. קיימות מספר סיבות אפשרויות ליובש קיצוני בעור החל מלחות נמוכה בחורף בבתים מחוממים, או מגורים באזורי מדבר עם לחות נמוכה, שימוש בסבונים ודטרגנטים שמייבשים את העור, אמבטיות חמות ממושכות או שחיה בברכות עם כלור. בין המחלות עושות יובש בעיניים ובפה, גרד בעור ויובש בעור יש להזכיר את מחלת סיוגרן, שלם אבחונה יש לפנות לרופא עיניים או למעבדת רוק לבדיקה. מבחינת האתר שלנו- זה לא מהסוכרת שאין לך.

אני מטופלת באלטרוקסין כבר 9 שנים. בנוסף חולת סכרת נעורים ומטופלת באינסולין. אני מנסה להיכנס להריון ואחרי הרבה זמן שלא הצלחנו התחלתי טיפול בגונאל אף. לפני חודש עשיתי בדיקת TSH שהראתה 5.4 האנדורקינולוג שלי העלה לי מינון מ450 מג אלטרוקסין ל500. עשיתי בדיקות אתמול והראה שהTSH שלי קפץ ל9.14. האנדוקרינולוג העלה לי מינון ל700. אני מאוד חוששת מכיוון שהתחלתי לקבל זריקות גונאל F לנסות להיכנס להריון ואני לא יודעת אם להפסיק או לא. אני בזריקה השלישית שלי. השאלה אם העלתי מינון היום תוך שבוע זה כבר אמור להשפיע? אם אני יעשה בדיקות דם בשבוע הבא של הבלוטה אני יכולה לראות כבר שינוי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לוקח לפחות כ 3 שבועות עד שתראי את השיפור המצופה בתפקודי ה TSH שסביר שיבוא לאור המינון הגבוה של אלטרוקסין שאת מקבלת התייעצי והישארי בקשר עם האנדוקרינולוג שלך.

29/06/2016 | 22:14 | מאת: מני

אני מזריק לנטוס ברגל. ממתין 15 שניות ומסיים. עם היציאה יורד לי דם. האם בדם הזה אני לא מאבד אינסולין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יציאת כמה טיפות דם לאחר הזרקה היא אפשרית, ולא ניתן לשלול שכמות זעירה של אינסולין יוצאת עימן, בד"כ בכמות לא משמעותית בפרט בהזרקת כמות של למעלה מ 8 יחידות. מומלץ להכניס את המחט ולהוציא אותה לאחר מכן ניצבת למקום ההזרקה ולהשתמש במחטים קצרות ככל האפשר (6 מ"מ)

29/06/2016 | 08:37 | מאת: אורנה

בוקר טוב ד"ר, אני בת 56 ,עד כה לא אובחנתי כלוקה בסוכרת. בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי ערכי הגלוקוז היו 112 וה-6.5 HbA ה-BMI שלי הוא 39 ובסביבות אוקטובר ,אחרי שאגמור את כל הבדיקות והאישורים, אני צפויה לעבור ניתוח בריאטרי. שאלתי היא האם כדאי להתחיל כעת בטיפול תרופתי לטיפול בסוכרת ואם כן איזה כדורים היית ממליץ. תודה רבה, אורנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, לאור המשקל הנוכחי וערכי ההמוגלובין A1C מומלץ בנוסף לדיאטה לשלב גם מטפורמין (=גלוקומין=גלוקופאג') בערב אחר האוכל. קרוב לוודאי שלאחא שתעברי ניתוח בריאטרי בהצלחה ותפחיתי משמעותית במשקלך רמות הסוכר ישובו לנורמה ולא תזדקקי יותר לתרופה.

29/06/2016 | 07:41 | מאת: שמוליק

שלום בן 54 מזה שנה ויותר לוקח ויקטוזה 1.2 לנטוס 40 גלוקומין בבוקר ושני לאחר ארוחת צהריים בצום בוקר אני מאוזן וכן a1c 6.6 שמעתי על טוגאה ופורציגה האם אפשר להחליף את שתי ההזרקות היומיות בהזרקה יחידה והאם אפשר להוריד גם כדור אחד ביום לפחות במקום השניים שאני נוטל היום?? תודה שמוליק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אתה מאוזן כרגע בצורה סבירה- אז למה לשנות? קיימות כיום מספר אופציות לשינוי תרופות מקבוצות שונות , יש להתאים כל אופציה למטופל בהתאם לצרכיו ובהתאם לתפקודי הכבד, תפקודי הכליות ועוד. התייעץ עם הרופא המטפל שלך בנידון.

שלום מכשיר ה ACCU CHEK PERFORMA אינו מבחין כי הנחתי טיפת דם ואינו קורא אותה .על הצג מופיע ציור מהבהב של המתנה לטיפת הדם . לעומת זאת כשבדקתי את רמת הסוכר של בעלי הוא מיד הציג את רמת הסוכר שלו על הצג. כמו כן ,שמתי לב כי הדם של בעלי סמיך יותר וכהה יותר מהדם שלי . שנינו משתמשים בקרטיה מה יכולה להיות הסיבה לכך שהמכשיר לא מזהה שהנחתי דם על הסטיק ?

גם אני, לאחר אין ספור ניסיונות מתסכלים שלא הצלחתי לבצע בדיקה עליתי על שיטה והיא לשתות כוס מים חמים 10 דקות לפני הבדיקה וכמו כן לעסות את כרית האצבע מס' שניות לפני הדקירה. בהצלחה

28/06/2016 | 16:36 | מאת: מני

מזריק לנטוס בלילה. נוסע לטיול 9 ימים לטנזניה ושואל עצמי כיצד לאכסן את הלנטוס. על הקופסא כתוב שמזרק לפני שימוש יש לאכסן במקרר בטמפ' נמוכה. מזרק בשימוש יש להשאיר מחוץ למקרר עד טמפ' של 25 מעלות. נרתיק נשיאה מיוחד שומר על טמפ' של 18-26 מעלות. באוטו יש מקרר. בחדר המלון לא. ניתן כנראה לעשות שימוש במקרר מרכזי בכל מלון. כל יום מחליפים מלון. יש לקחת בחשבון גם טמפ' העולה על 30 מעלות. מה לעשות ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, זוהי בעייה. ניתן לאכסן את האינסולינים במקררי המטבח במלון אך יש לתאם ולהבטיח שלא ייגנב או יעלם בטעות. למכוניות קיים מתקן קרור קטן שמתחבר למצבר המכונית, או אם משתמשים במתקן נשיאה יש לדאוג שהקרחומים יוכנסו כל לילה למקפיא במטבח המלון. תברר מראש גם אם יש אפשרות תמורת תשלום נוסף לקבל מקררון קטן לחדר.

28/06/2016 | 16:33 | מאת: סוכרתית

אני סוכרתית,היסטרית טיפה.. האם שימוש בדבש כמסיכה טיפוח(מורחת על הפנים דבש ומשאירה לשעה) יכול להעלות לי איכשהוא את רמת הסוכר בדם.? ההיגיון הבריא אומר שלא,אבל שואלת בכל מקרה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין חשש ממסכת דבש כל עוד לא מלקקים אותה ואין דבורים בסביבה. מומלץ לשקול בסיוע מומחית יופי על מסכות אחרות

28/06/2016 | 10:33 | מאת: יואלה

שלום, לפני מספר חודש אובחנתי עם ערך של 105 בצום ו- A1C 6.3%. מאז אני על דיאטה דלת פחממות עד 30 פחמימות ביום). כשאני מודדת סוכר בבית בבוקר זה נע בין 104-110 בממוצע. אני בדיאטה זו כבר 4 חודשים!! כמו כן משקל גופי תקין לגמרי!! אני תוהה ומבקשת את חחות דעתך ל- 1. האם נראה שהדיאטה דלת פחמימות משפיעה בכלל? 2. האם ייתכן שערכי הסוכר נובעים מלחץ נפשי ואם כן מה אפשר לעשות? 3. האם יש בדיקות אותן ניתן לעשות שמחפשות את מקור הבעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יואלה קיים ויכוח לגבי דיאטה דלת פחמימות קיצונית, כי הגוף זקוק לכמות פחמימות מורכבות יומית על מנת שיהיה מספיק גלוקוז למוח (אם יש..), ועל מנת שלא ימשוך יותר מדי סוכר מהמחסנים בכבד דבר שמעלה את הסוכר בסופו של דבר. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית לגבי הרכב דיאטה מתאימה יותר וחלוקת ארוחות נכונה על פני היממה. לחץ נפשי תורם גם הוא לעליות הסוכר. היות והתמונ שלך מתאימה חמצב של קדם סוכרת, רצוי לשקול שילוב של פעילות גופנית מתונה יומית, וכן כדור גלוקומין בערב אחר האוכל בנוסף לדיאטה מאוזנת יותר.

28/06/2016 | 15:43 | מאת: לירי

תודה על מתן התשובות, רק שלשאלה הקריטית הזו לא ענית: האם יש בדיקות אותן ניתן לעשות שמחפשות את מקור הבעיה? (כלומר לא רק לעשות ניסוי ותהייה אלא בדיקות מעבדה מקיפות) אודה מאוד על תשובה

28/06/2016 | 10:22 | מאת: יעלה

שלום, האם יש איסור ליטול גלוקומין למי שאובחן כחולה בשחמת הכבד, כאשר השחמת מאוזנת (תפקודי הכבד כרגע מאוזנים)? בברכה, יעלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יעלה כאשר תפקודי הכבד תקינים אין מניעה לנטילת גלוקומין. כאשר יש אי ספיקת כבד מתקדמת מומלץ שלא לקחת גלוקומין.

שלום רב, אני בשבוע 33 להריון עם סכרת הריון חוזרת. מטופלת בחצי כדור גלובן מזה כשלושה שבועות (בשל ערכים של כ- 100-110 לאחר 8 שעות צום בלילה. בשאר היום הערכים היו תקינים בקבות דיאטה). עד כה הסכרת מאוזנת באמצעות הדיאטה והתרופה. ביומיים האחרונים הערכים לאחר צום של 8 שעות בלילה עומדים על 60-65. האם יש משהו שעלי לעשות? האם להפסיק עם הכדור? אני שואלת בפורום לאור הדחיפות, קבוע תור לרופאה המטפלת רק בעוד כשבוע וחצי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בשלב זה ועד לפגישה עם הרופאה מומלץ להפסיק עם חצי הגלובן בלילה.

27/06/2016 | 17:24 | מאת: חזי דותן

שלום רב . בן 50 עם סוכרת מסוג 2 במשך כמה שנים . ברמה העקרונית מה נחשב ערכי סוכר תקינים בדם לאחר א. צהריים (כדוגמה) .. שעה אחרי ? שעתיים אחרי ? ושלוש שעות אחרי ? כוונתי היא ארוחה מאוזנת ובריאה המרכיבה את כל אבות המזון ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התגובה של סוכרתי לארוחה גבוהה מזו שבלא סוכרתי וגם תלויה בסוגכ הטיפול התרופתי שהוא נוטל (ממריץ לבלבי לפני האוכל? תרופת רקע פעמיים ביום? וכן הלאה). רצוי שבסוכרתי שאינו נוטל תרופות- הסוכר שעה אחר האוכל לא יעלה על 180 ושעתיים אחר האוכל בין עד 150

שלום רב,יש לי סכרת הריונית אני בשבוע 34. עקב ערכים מעט גבוהים בצום , לקחתי בשני הערבים האחרונים כחצי כדור גלובן לפני ארוחת הערב. הכדור השפיע עלי ממש רע , כשעתיים לאחר נטילת הכדור התחילו לי בחילות , סחרחורות , הזעה ותחושה שעומדת להתעלף. האם זה הגיוני שכדור הגלובן ישפיע בצורה כזו ?

לקריאה נוספת והעמקה

וידאת שלא נכנסת להיפו?

שלום לך, הגלובן שייך לקבוצת "ממריצי הלבלב" ובחלק מהנוטלים אותו ללא קשר להריון התגובה יכולה להיות היפוגליקמיה. עקרונית הוא לא מומלץ להריון. התייעצי עם הרופא שלך אם בנוסף לדיאטה נכונה ומאוזנת בשיתוף דיאטנית את צריכה לקחת גם תרופה או אולי אפילו אינסולין במינון אפקטיבי מינימלי לפנ השינה לתקופת ההריון.

25/06/2016 | 14:40 | מאת: ירין לוי

בן 48 סובל מסוכרת סוג 2 . עד עתה לקחתי גלוקומין 850 פעמיים ביום. בתקופה האחרונה התחלתי דיאטה המבוססת על אכילת פחמימות מועטות ומאז יש הטבה במדדי הסוכר . רופא המשפחה החליט להוריד את הגלוקומין לכדור 1 בלבד .שאלתי היא - האם ניתן לקחת חצי כדור בבוקר וחצי כדור בערב .. ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה שעדיף כדור שלם בערב אחר הארוחה