פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
11/10/2015 | 18:43 | מאת: מיכאלה

בת 45 סוכרת 2 .a1c אחרון 6.4 בבדיקת חלבון בשתן שעשיתי {לא איסוף} יצאו התוצאות הבאות: מיקרואלבומין קריטנין 5 מיקרו אלבומין יו סמפל7.7 קריטנין יו סמפל 153 בבדיקות שעשיתי לפני חצי שנה התוצאות היו -לא ניתן לחישוב. האם זה מעיד על הרעה במצבי מכיוון שתוצאות אלה מראות על חלבון בשתן מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סליחה על האיחור בתשובה-היום חזרתי מחו"ל. רמות של מיקרואלבומין בשתן עד 30 באיסוף 24 שעות הן בתחום הנורמה. לכל אדם יש עקבות או קצת מיקרואלבומין בשתן, ובלק מהדגימות הוא כל כך מוך שהמכשיר במעבדה אינו יכול לזהות אותו.

11/10/2015 | 13:02 | מאת: אסתר

שלום,אימי בת 85 עם מחלת לב לחץ דם ,סוכרת,סובלת במיחושים שונים ומשונים בכל גופה,המיחושים המוזרים שהיא חושבת שכל הגוף שלה זוחלים חרקיםניכנסים לפה...לעיניים ,מתרחצת פעמיים ביום והם מתחילים לזחול לה בגוף...יש זמן קצר של הפוגה כשהיא לוקחת לוריוול,והם שוב חוזרים...זה נישמע שהיא זקוקה לפסיכיאטר והיא היתה שם וקבע שהיא מלאת חיים והבנה ואין לאשפז אותה,קיבלה כדורים פסיכיאטרים שלא עזרו לה,הלכה לכל מיני רופאים וכולם מנידים ראש בהכנעה ,כאילו היא זקנה ככה זה ואין מזור!!נו באמת איפה אקבל עזרה לאימי?? אולי מומחה שיודע דבר יתן לה כדור קטן ונכון ויסתיים הבעייה??איך לא יודעים מה זה? מה קורה לאן ללכת ?לאיזה רופא שיעזור לה ברגש בחיוך?? איפה? תודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סליחה על האיחור בתשובה-היום חזרתי מחו"ל. אימך זקוקה לייעוץ של מומחה פסיכיאטר או גריאטר ולא למומחה לסוכרת...

09/10/2015 | 19:00 | מאת: נעמה

כבר פעם שנייה (תוך 10 חודשים) שהסודיום סרום אצלי יוצא 145. אני מטופלת בסטטין וביבי אספירין. מוגדרת כחולת סכרת אך ללא תרופות מצליחה לשמור על 87-110 בצום ע"י אי אכילת לחם ומעט מאוד גריסים, אורז, תפו"א. אוכלת ביצים, יוגורט, עוף, סלומון, סרדינים, פירות וירקות, אגוזים. מה משמעות הבדיקה וכיצד להוריד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סליחה על האיחור בתשובה-היום חזרתי מחו"ל. רמות הסודיום (נתרן בעברית) מוגברות מעידות לרוב על אכילת מלח גבוהה מהמומלץ. פני לדיאטנית להדרכה באשר לדיאטה דלת מלח.

08/10/2015 | 15:35 | מאת: שאול

גיל 69 רזה BMI 19 ועוסק בספורט. האם A1C 5.7 מוגדר כטרום סוכרת? וצריך לבצע פעולה כל שהיא? רמת סוכר וטריגיליצרים וכולסטרול תקינים. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סליחה על האיחור בתשובה-היום חזרתי מחו"ל. טרום סוכרת ("קדם סוכרת" בעברית)מוגדר לפי רמות הסוכר בצום, כשהן בין 100 ל 126. המוגלובין מסוכרר של מעל 6.0% מאשש ראת האבחנה.

08/10/2015 | 13:10 | מאת: שרה

בדיקות שגרתיות(אחת ל 4 ח')נמצא טריגליצרין גבוה(350)כםלסטרול טוב 40,סהכ כולסטרול 103.A1C 6.3.סוכר 99. אני מקבלת 2גנואט 85/100,אנלדקס 20 מג פעמים ביום.1 דיזותיזואיד 25. סימבסטטין 10 מג.לחץדם 125/80 רוב הזמן. שינוי הרגלי אכילה נחןץ אבל האם יש גם טיפול תרופתי שיכול לשפר את מצבי .אני בת 66.דאגנית.יש היסטוריה של בעיות לב וסטרוקשל הורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שרה, הסימבסטטין מכסה אצלך יפה את בעיות רמת הכולסטרול, אך אין בו די להפחית גם את הטריגליצרידים בדמך מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בטיפול תרופתי מכוון לטריגליצרידים (בזאפיבראט=בזליפ למשל), וכן לפנות לדיאטנית להדרכה (TYPE IV) לגבי דיאטה לסוכרת דלת שומן

שלום לך שרה, הסימבסטטין מכסה אצלך יפה את בעיות רמת הכולסטרול, אך אין בו די להפחית גם את הטריגליצרידים בדמך מומלץ לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בטיפול תרופתי מכוון לטריגליצרידים (בזאפיבראט=בזליפ למשל), וכן לפנות לדיאטנית להדרכה (TYPE IV) לגבי דיאטה לסוכרת דלת שומן

תוצאות הבדיקות כדילקמן: תאריך גלוקוז A1C 25.10.2010 104 5.40 2.3.2011 114 5.50 15.5.2012 117 5.70 27.2.2013 122 5.30 30.3.2014 129 5.50 18.7.2015 123 5.60 רופא המשפחה אינו מוטרד אף על פי שאומר בפרוש שנראה לו מוזר. האם יש איזו שהוא הסבר לתוצאות אלו והן אינן מצביעות על סכרת? תודה יעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אין שום "אי התאמה ". כרגע התמונה אצלך מצביעה על מצב של אי סבילות לפחמימות בצום, כי הערכים בצום נופלים בין 100 ל 126. מידך, בשלב זה כנראה הערכים משך היום סבירים כך שהממוצע התלת חודשי של כל רמות הסוכר נמרגע לרגע, ביום או בלילה , לםני ואחרי האוכל הוא בתחום הסבביר עדיין. מצבך מעיד על "קדם סוכרת, שעלול להתקדם למצב של סוכרת של ממש. עליך לשנות את הרגלי חייך לכיוון של פעילות גופנית יומיומית מתונה, כלכלה ללא סוכרים זמינים בסיוע דיאטנית, ירידה במשקל באם יש לך יתר משקל, ומעקב תלת חודשי על ידי הרופא המשפחתי.

10/10/2015 | 19:29 | מאת: יעקב

ראשית תודה רבה על התשובה.איני יודע אם יש משמעות לגיל ושכחתי לציין זאת בשאלה אני בן 71 תודה יעקב

05/10/2015 | 23:00 | מאת: אילת

האם אתה מכיר ויודע משהו על אינסולין ארוך טווח ששמו tregludec? הוא לא בסל אבל האם הוא נחשב יעיל יותר? אשמח לשמוע פרטים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אילת, זהו אינסולין חדש שפותח על ידי חברת נובו, שמשך הפעילות שלו יכול להגיע עד 42 שעות בעוד שהאינסולין ארוך הטווח הרגיל יובד כיממה בלבד. הוא מתחיל לפעול בדומה לאינסולין הגלרגין תוך 30-90 דקות מההזרקה. הוא עדיין לא בסל, ולא ברור מה הסיכון בנטילתו לגבי עליה בשיעור הארועים ההיפוגליקגמיים

05/10/2015 | 13:41 | מאת: ב

שלום אני לוקחת מטפורמין 850 פעמיים ביום מזה כשנתיים לצורך טיפול באי פוריות ושחלות פולציסטיות. מה הסכנות לטווח ארוך של השימוש? האם יכול לגרום לבעיות בכבד או בלבלב? ברצוני לציין שאני בריאה, בדיקות דם תקינות מאז ומתמיד ונמצאת בגבול של תת משקל. יש לי שחלות פולציסטיות ללא תופעות הלוואי המוכרות של התופעה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך למעט אפשרות רחוקה של הופעתת שלשולים לאחר שנות שימוש מרובות, אין חשש להמשיך בנטילת המטפורמין לכל החיים.

05/10/2015 | 08:19 | מאת: רעיה

הנני חדשה במועדון הסכרת. האם הגוף מתייחס לממתיקים מלאכותיים כסוכר רגיל? האם כל מוצר עליו יש סימן של האגודה למלחמה בסכרת הוא בטוח לסוכרתיים?

שלום לך הממתיקים המלאכותיים למיניהם מפעילוים את חוש הטעם לתחושה שח נמתיקות. הם אינם פחמימות והגוף אינו מתייחס אליהם כאל גלוקוז. כשהייתי בין מקימי הועדה לבדיקת המוצרים על ידי האגודה, הועדה כללה רופאים ודיאטניות שבדקו את המוצרים לפני אישורם. אני מניח שגם היום קיימת ועדה כזו אך את התשובה המוסמכת תכלי לקבל מפניה לאגודה.

04/10/2015 | 08:14 | מאת: בני

אני בן68

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך באם אתה מקיים הרגלי תזונה תקינים הערך של 59 בדם ורידי הוא נמוך מהמקובל. מאידך יש אנשים שזוהי הרמה שלהם. אם אין לך שום סמני היפוגליקמיה אזי אין מה לחשוש. אם יש סימנים רצוי להיוועץ ברופא אנדוקרינולוג לגבי אפםשרות של המשך בירור.

03/10/2015 | 13:37 | מאת: עדי

אני סובל מסכרת כבר מספר שנים ומטופל בעזרת גלוקומין. בשנים האחרונות המוגלובין a1c שלי נשאר קבוע סביב 6.8. בבדיקת שתן שערכתי כעת נמצא אצלי יחס של 5.5מיקרואלבומין/קריאטינין. והמיקרואלבומין היה ברמה של 18.5. בדיקת השתן שלי לא הייתה באיסוף של 24 שעות. האם יש לי מה לדאוג מתוצאה זו. אשמח אם תוכל להרגיע אותי כמה שיותר מהר.

03/10/2015 | 13:56 | מאת: עדי

שכחתי לציין שאני בן 43.

03/10/2015 | 21:22 | מאת: ד

הבדיקות שתן תקינות, בסוכרת חדשה רצוי לשאוף להמוגלובין מסוכרר קטן מ 6.5 אם ניתן ללא היפוגליקמיות.

03/10/2015 | 23:36 | מאת: עדי

אין לי משקל עודף גדול: גובה 178, משקל :77. אני לוקח 2 כדורים של גלוקומין, האם עדיין אתה ממליץ על 3. דבר שני אני סובל מטריגליצרידים (רמה של 203 בבדיקה האחרונה). האם אתה ממליץ לי להעלות את המינון של הביזפיברט מכדור אחד של 400 מ"ג לשני כדורים. אודה על תשובתך.

11/10/2015 | 19:31 | מאת: עדי

כעת לאחר חצי שנה מאז הבדיקה הקודמת (שאותה תארתי מקודם) הקראטינין שלי בדם עלה מ0.88 ל1.0 , אולם הurea בדם ירד מ39 ל-33 , וכן בבדיקת שתן ( לא באיסוף של 24 שעות) המיקרואלבומין ירד מתחת לסף הרגישות, הקריאטנין בשתן ירד מ351 ל92 והיחס בינהם ירד מ5.5 ליחס שלא ניתן לחישוב. הפרוטאין בשתן ירד מתחת לסף הרגישות, על מה יכולה להעיד העליה הקריאטנין בדם , למרות שלא נמצאו חלבונים בשתן, והאם יש לדאוג בשל תוצאות אלו.

12/10/2015 | 06:50 | מאת: עדי

שכחתי לציין שלאחרונה שבבדיקה האחרונה , התוצאות של הקריאטנין עלו למרות ירידה דרסטית ההמוגלובין a1c מ6.8 ל5.8. ממה יכולה לנבוע העליה בקריאטנין? האם לאור חוסר חלבון בשתן עדיין יש מקום לדאגה?

28/09/2015 | 19:30 | מאת: ישראל

אשה בת 90 שלא סבלה מעולם מסכרת, מוזנת באמצעות פג מזה כ-8 חודשים. בשל חוסר יכולת לאכול עקב דמנציה. בחודשים האחרונים התגלה אצלה לפתע ערכים גבוהים של סכרת. כדורים לא עזרו ועכשיו הרופא רוצה להתחיל טיפול בזריקות. האם הסוכרת היא תוצאה של מזון מלאכותי שהיא מקבלת? האם ניתן לשנות את הרכב המזון שניתן לה בפג? האם מומלץ במצב זה להתחיל טיפול בזריקות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, קיימות מס' תמיסות שמותאמות למצבים מיוחדים כולל עבור מטופלים שמוגבלים במריכת הפחמימות (ןהן בד"כ דלות בלקטוז). התייעצי עם הצוות שמדריך אותך לגבי ההזנה ב PEG. מידע נוסף תוכלי למצוא באתר משרד הבריאות- www.health.gov.il/PublicationsFiles/pium_kiva_2.doc באם הסוכרים למרות התאמת התמיסה (שעלותה גבוהה ) יהיו גבוהים ניתן בתאום עם הרופא להזריק לה אנלוג אינסולין ארוך טווח שיכסה את כל היממה בהזרקה אחת ליום

27/09/2015 | 07:03 | מאת: רבקה

שלום. יש לי נטיה לסוכר קצת גבוה. ילדתי לפני 3 חודשים כאשר לאחר הלידה הסוכר בבוקר היה בין 90-100. בתקופה האחרונה התחלתי לקחת סרזט למניעת הריון ופתאום הערכים בבוקר היו בין 120-130(אפילו בהריון המקסימום היה 120).האם יתכן שהסרזט גרם לעליה בערכי הסוכר?

שלום לך, סרזט הינה גלולה המכילה פרוגסטרון בלבד, 75 מיקרוגרם של חומר בשם desogestrel. בחלק מהמשתמשות היא יכולה לגרום לעליה קלה ברמות הסוכר. בסוכרתיות המטופלות בתרופות לסכרת השילוב עימה יכול להפחית את עצמת פעילות התרופות לסוכרת. התייעצי עם הרופא שרשם לך את הגלולה לגבי המשך הטיפול.

25/09/2015 | 12:35 | מאת: דנה

בת 45 יש לי סוכרת סוג 2 כשלוש שנים בשנה האחרונה עלה לי a1c בהדרגה מ6 וכרגע 6.5 אני לוקחת גלוקפאז וחצי כל ערב ועכשיו העליתי את המינון ל2 כל ערב בבוקר עדיין 130-120 בצום. האם עדיף לקחת כדור אחד בצהריים ואחד בערב או 2 בערב ביחד מה כדאי?והאם זה בסדר שהעליתי את המינון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, המוגלובין מסוכרר ( HBA1C) של 6.5 הוא טוב מאד לסוכרתיים. ערכי הסוכר שלך הצום סבירים, וכרגע מומלץ לקחת 2 עדורים ביום- כדור בבוקר וכדור בערב, ולהיות במעקב רופא המשפחה.

25/09/2015 | 11:38 | מאת: דן

שלום רב האם חצי כדור גלוקומין אחרי ארוחת ערב יכול לגרום לבעיות במערכת העיכול למרות המינון הנמוך? בתודה מראש וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דן, יש אנשים רגישים שגם חצי כדור עלו לגרום להם לכאבי בטן.

24/09/2015 | 20:34 | מאת: דפנה

שלום רב בבדיקה בבית שעתיים אחרי ארוחת ערב ערך 99 האם זה תקין?

הערך הוא עדיין בתחום הסביר למי שלא לוקח תרופות ממריצות לבלב או לסוכרת.

24/09/2015 | 17:36 | מאת: אורית

שלום רב. בעלי חולה סכרת נעורים. לוקח אינסולין קצר וארוך טווח. בשבוע שבועיים האחרונים כפות רגליו התנפכו. ממה זה נובע ומה עליו לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, סוכרת נעורים אינה גורמת לרגליים נפוחות. לרוב הדבר נובע ממצבי צבירת נוזלים או הפרעות בניקטז הורידי ו/או הלימפוטי, ולכך סיבות רבות. פנו לרופא המשפחה לברור המצב.

24/09/2015 | 12:07 | מאת: אור

שלום, האם התוצאות תקינות? יש בעיה שמסבירה את אי קבלת המחזור, יתר האינסולין בדם, והיובש החזק בפה? -מה הטיפול בדרך כלל? תודה מראש. ------------------17 OH-Progesterone 3.00 לאחר הזרקת סינקטן בשעה 8:42 Expected values for reproductive aged women Follicular phase:0.10-0.80 ng/mL Luteal phase: 0.27-2.90 ng/mL 3rd trim. pregnant women: 2-12 ng/ mL Post ACTH: .2 ng/mL --------------------------------Cortisol 734.0 :הערות לאחר הזרקת סינקטן בשעה 8:42 תחום ייחוס לדגימת בוקר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הפני את השאלה לפורום העוסק באנדוקרינולוגיה .

21/09/2015 | 15:02 | מאת: יוסי

בן 50. בדיקה שגרתית גלתה 114 סוכר בדם בצום. אבל C1A של 5.5 העמסה של 75: אחרי צום 112. אחרי ההעמסה 103. רציתי לשאול. 1. מה המשמעות בסופו של דבר, תקין או לא. 2. איך יתכן שאחרי העמסה הערך נמוך מאששר אחרי צום. תודה יוסי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יוסי היו לך פעמיים ערכים שבין 100 ל 126 בצום, ערכים המצביעים על מצב של "אי סבילות לפחמימות בצום" שהוא מצב של קדם סוכרת. אם לא תשמור על כלכלה דלת סוכרים זמינים, על פעילות גופנית יומית מתונה ועל הפחתה במשקלך אם הינך שמנמן- אזי הסוכרת תופיע במלא הדרה תוך 3-5 שנים. ההמוגלובין A1C שלך עדיין בתחום הנורמה אך ערכיך בצום אינם תקינים. בתגובה להעמסת גלוקוז הסוכר אחר שעתיים אינו חוזר בדיוק לנקודת ההתחלה כי רמתו מגיבה באוסצילציות שיכלות להיות בתחום של 70 עד 140 ו שעתיים אחר ההעמסה. זה מצב סביר ובתחום הנורמה.

20/09/2015 | 08:03 | מאת: יוסי

דוקטור נכבד, אני כבן חמישים וחמש. בבדיקת דם שנתית בצום בקופת חולים נבדקה גם רמת האינסולין. הערך שנתקבל הינו 220 מתוך סקלה של 43 עד 194. הערך של הגלוקוז הינו 98 מתוך סקלה של 70 עד 100. מה המשמעות של האינסולין הגבוה? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בדיקת אינסולין בודדת ברנה מעט מעל לנורמה מעידה אולי על עליה קלה בתגובה הלבלית ואין מה להתרגש ממנה בפרט שהסוכרים בצום בגגדר הנורמה.

21/09/2015 | 07:15 | מאת: יוסי

תודה עבור תגובתך המהירה וגמר חתימה טובה.

19/09/2015 | 22:34 | מאת: דנה

בת 46 סוכרת כשלוש שנים a1c אחרון 6.4 . בחודש האחרון יש לי דורבן בעקב רציתי לדעת האם כשיש סוכרת הדורבן מחלים באופו איטי יותר והאם זה מסוכן יותר? האם כל טיפול לדורבן מתאים גם לי או שיש טיפולים שעליי להימנע בגלל הסוכרת?תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דנה, כל דלקת עלולה לקחת זמן ארוך יותר להלחמה בסוכרת שאינה מאוזנת. טיפולם כגלי קול והלם אינם מפריעים לסוכרת, תרופות שמכילות סטרואידים עלולות להשפיע על האיזון.

18/09/2015 | 11:31 | מאת: מושון

שלום לך אני בן 66 סוכרת 2 מטופל ב-אמריל 3 מ"ג -מטפורמין אספרין-רמיטנס 5-זריקת לבמיר+נובה ראפיד ועדין לאחר תקופה די ארוכה לא מאוזן האם התחדש משהו בנושא כדורים או כל דבר אחר שאתה יכול להמליץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, המלצתי לך היא לפנות בהקדם למומחה לסוכרת שמבין עניין, להשגת התאמה טובה יותר בין האינסולינים שאתה נוטל וכמויותיהם, לתרופות שאתה לוקח ולאפשרות שניתן לשלב תרופות מתקדמות יותר.

16/09/2015 | 20:27 | מאת: קארי

שלום,אני בת 32 ולאמא שלי יש סכרת. בימים האחרונים אני מריחה ריח מוזר בשתן, ריח קצת מתוק או של עץ אני לא בטוחה. האם יש סיבה לדאגה ? אני חייבת גם לציין כי בחודש וחצי האחרונים בעיקר אני נמצאת במתח רב עקב מצב משפחתי טעון וזה משפיע עלי פיזית בא לידי ביטוי בחרדה ומתח בשרירי בידיים והרגליים...

לקריאה נוספת והעמקה

שלם לך קארי, ריח מתקתק או דמוי תפוחים רקובים עלול להצביע על אצטון בשתן ויש לבדוק שתן לקטונים אצ אימך. אשר לסימני החרדה אצלך התייעצי עם רופא המשפחה באשר לתרופות הרגעה ממתח.

16/09/2015 | 17:54 | מאת: רונית

אובחנתי כחולת סכרת אבל מנסה לאזן ע"י אכילה נכונה. הצלחתי להוריד (88-100) בבוקר. 5.7 -5.6 A1C. האם מותר לי לצום ואם כן מה מותר לי לאכול בארוחה המפסקת? גמר חתימה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רונית, ללא טיפול תרופתי או אינסולין ובערכי הסוכר שלך שציינת אין מניעה מלצום ביום הכיפורים.

15/09/2015 | 22:47 | מאת: עדי

שלום, אני בת 30 בבדיקה האחרונה שביצעתי התקבל רמת סוכר 106, שעל פי הבנתי מעל הנורמה, יש היסטורייה משפחתית- אבא שלי מטופל באינסוליו וכן אובחן אצלי שחלות פוליציסטיות. רציתי לדעת מה אפשר לעשות, מבחינת המשך בדיקות, מניעה, תזונה וכן מעקב. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עדי, ערכי סוכר שבין 100 ל 126 מג% בצום מחשידים לאפשרות של קדם סוכרת, ואת נמצאת בקבוצת סיכון בשל הסיפור המשפחתי, אך לא די בבדיקה בודדת לאישור האבחנה. מומלץ לך לחזור על בדיקת הסוכר בדם בצום + שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן לבצע בדיקת המוגלובין A1C בדם ואז נדע טוב יותר מה מצבך העכשווי. אם יהיו סימנים לקדם סוכרת אז ההמלצות הן לשינוי הרגלי החיים לחיים בריאים יותר- כלכלה ללא סוכרים זמינים, פעילות גופנית מתונה יומיומית, ירידה במשקל לשמנמנות, ואולי אף כדור שיסייע לעצירת התהליך מלהתקדם לסוכרת של ממש.

12/09/2015 | 09:19 | מאת: יהונתן

שלום. אני בן 58. כשלושה חודשים הייתי עם רמת סוכר של כ-250. טופלתי בגנואט 50/100,פעמיים ביום(בבוקר ובערב).כמו כן לקחתי נובונורם 2 מ"ג לפני ארוחת צהריים וארוחת ערב. לפני כ-10 ימים התחלתי להזריק,בערב, לנטוס 12 יחידות,כאשר המשכתי עם הכדורים הקודמים שלקחתי. בשלושת הבקרים האחרונים אני קם עם סוכר ברמה של כ-70. כיצד עלי להמשיך .האם להפחית מכמות הכדורים או להפחית את מס' היחידות שאני מזריק. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הרמה בבוקר הנמוכה מ 100 מצביעה על כך שיש להפחית ממינון הלנטוס שנלקח בלילה. לגבי שאר התרופות משך היום תלוי מה הרמות בצהרים , בערב ולפנ השינה. התיעץ עם הרופא שלך.

יש לי סוכרת מסוג B. שנים רבות נטלתי כל יום 2 כדורי גלוקומין (בבוקר ובערב)וכדור אחד של גלובן בערב. רמת הסוכר בבוקר הייתה כ 90-100. לפני כחודשיים החליף לי רופא המשפחה את 2 התרופות הנ"ל בכדור יוקריאס 50/1000 שאני נוטל בבוקר ובערב. ההחלפה הזאת לא עלתה יפה ורמת הסוכר בבוקר עלתה לכ 150-160. הבנתי כי החומר הפעיל ביוקריאס דומה (או זהה) לזה שבגלוקומין ולא כולל מרכיב המחליף גלובן. האם ניתן לשוב וליטול את הגלובן (באישור של רופא המשפחה שלי כמובן) בשילוב עם היוקריאס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך עקרונית אתה יכול לנסות לשלב ממריץ לבלבי בערב תוך שיתוף פעולה ומעקב הרופא המטפל שלך

11/09/2015 | 17:26 | מאת: דנה

שלום בהריון האחרון היה לי סכרת הריון שבבוקר לא התאזן ולכן השתמשתי בלילה באינסולין. עכשיו וכעבור שנה בדיקות הדם שלי הראו, לאחר צום, על ערכים של 103. רציתי לבדוק עכשיו, באמצע היום, האם בהכרח יש לי סוכר גבוה או שאולי זו טעות... יצא לי כעבור שעתיים של אוכל 103. האם זה תקין ומה עלי לעשות כעת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דנה, רמת סוכר של עד 140 שעתיים אחר האוכל היא עדיין בגדר הסביר.

10/09/2015 | 13:30 | מאת: יוסי

שלום. אתמול עשיתי בבית חולים בדיקות כלליות ואקג והכל יצא תקין מלבד בדיקת הסוכר שיצאה 112.5. יש לציין שלא הייתי בצום ו3 שעות קודם לבדיקה אכלתי ארוחת ערב. רציתי לדעת אם זה תקין או שיש מקום לדאגה. הרופאה שמטפלת בי במרפאה שאני מטופל אמרה לי שזה גבולי. אבל הרופא במיון אמר לי שזה תקין. האם זה התחלה של סוכרת ? תודה יוסי

צריך לעשות זה שתי בדיקות: 1. בדיקה אחרי 8 שעות צום. 2. בדיקה אחרי 2 שעות אחרי אכילה בכל מקרה הבדיקות צריכות להעשות במעבדת הקופה אליה אתה שייך וזאת בגלל השיטה של הבדיקה. בדיקה ביתית עם מד סוכר עשוייה להטעות אותך.

09/09/2015 | 16:59 | מאת: מירי

בבדיקת סוכר שבצעתי היום אחרי צום של 12שעות ...ערך הסוכר שלי היה 104 האם זה מחייב התיחסות מיוחד?? ורציתי לציין שאני בת 25 ובריאה בכללי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מירי, ערכי סוכר שבין 100 ל 126 מג% בצום מחשידים לאפשרות של קדם סוכרת, אך לא די בבדיקה בודדת לאישור האבחנה. מומלץ לך לחזור על בדיקת הסוכר בדם בצום + שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן לבצע בדיקת המוגלובין A1C בדם ואז נדע טוב יותר מה מצבך העכשווי.

07/09/2015 | 18:08 | מאת: חגית

שלום רב אני בת 55 שוקלת 56 קג וגובה 172 נוטלת באופן קבוע תרופה אולנזפין כל ערב. בבדיקות מעבדה לפני 3 חודשים סוכר בצום 122 A1C 5.6 בבדיקות מעבדה מאתמול סוכר בצום 119 A1C 5.6 האם התוצאות מעידים על טרום סוכרת ואם עלי להתחיל בטיפול תרופתי ואיזה? לציין שאני עושה פעילות גופנית מידי יום ושומרת דיאטה. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך חגית, קבלת ערכים של רמת הגלוקוז בצום בין 10 ל 126 פעמיים , מחשידה לקיום מצב של קדם סוכרת. מומלץ לפנות לדיאטנית לכלכלה ללא סוכרים זמינים, לבצע םעילות גופנית מתונה יומיומית ולהמשיך במעקב תלת חודשי .

08/09/2015 | 07:48 | מאת: חגית

תודה על התשובה אבל אני שואלת עם במצב הזה עלי להתחיל לקחת גלוקומין? בתודה

06/09/2015 | 23:22 | מאת: יונית

שלום לדוקטור קנטר חולת סכרת לוקחת מטורמין שהוחלף לג'נוביה. לא משפיעים עלי הכדורים הללו. יש לי כל הזמן משיכה לפחמימות וסוכרים. יודעת על כדור חדש פורסיגה שתורם לירידת הסוכר דרך השתן . שואלת האם כדור הפורסיגה יכול לעזור בעיניין האם הוא מדכא את התיאבון לפחמימות וסוכרים? באילו מינונים הוא מגיע והאם יש לו תופעות לוואי? ומהן? מחפשת טיפול שימנע ממני פחמימות וסוכרים אשמח לתושבה תודה.בנוסף האם אתה מקבל דרך קופת חולים לאומית דרך הכרטיס של הקופה? היכן את מקבל ובאילו ימים ושעות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יונית, פורסיגה משתייכת לקבוצה חדשה של תרופות שמטרתן להגביר את הפרשת הגלוקוז מהדם דרך השתן.נוטלים טבליה אחת ביום, ובהשוואה לתרוות אחרות ממריתותץ לבלב המשקל יורד לאחר תקופת טיפול, ומדדי האיזון התלת חודשי משתפרים. אולם בשל עלית כמויות הסוכר בשתן בנשים עש מקרים רבים של זיהומים חידקיים בדרכי השתן וכן פרילחות באזורי המפשעה. לאחרונה התריע ה FDA שהופיעו מספר מקרים של חמצת קטותית בגלל שינויים במאזן החומצי בסיסי והם פרסמו אזהרה בנידון. לשאלתך- אני מקבל סוכרתיים לייעוץ ומעקב במרפאתי שבמרכז הרפואי ורדיה בחיפה. להזמנת תור יש להתקשר ל 04-8266333 או 04-8254025. מבוטחי כל הקופות מקבלים החזר של 80% מעלות הביקור (משלים מושלם, מכבי מגן, עדיף ולאומית).

06/09/2015 | 20:13 | מאת: אלונה

בבדיקות דם בצום יצא לי ערך של 85 בבדיקת a1c יצא לי ערך של 4.5 לפי האבחון של רופאת משפחה אין עדות לסוכרת או לטרום סוכרת. אך שעתיים לאחר ארוחה עשירה בפחמימות אני בודקת במכשיר והערך הוא 180 האם זו סוכרת? יש לציין שלפני שנה וחצי הייתה לי סוכרת הריון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלונה, ערכי הסוכרכ בצום ומדד ההמולובין ש1X הם בחלט בתחום הנורמה. על מנת להסיר ספק, מומלץ לבדוק סוכר בדם שעתיים אחר שתיית 75 גרם גלוקוז ולא ארוחה שאינה מוגדרת סטנדרטית. אם הרמה אחר שעתיים משתיית הגלוקוז תהיה מתחת ל 140 אז הכל בסדר. אם התוצאה תהיה בין 141-200 קיים חשד לתחילת מצב של קדם סוכרת.

שלום לך אלונה, ערכי הסוכרכ בצום ומדד ההמולובין ש1X הם בחלט בתחום הנורמה. על מנת להסיר ספק, מומלץ לבדוק סוכר בדם שעתיים אחר שתיית 75 גרם גלוקוז ולא ארוחה שאינה מוגדרת סטנדרטית. אם הרמה אחר שעתיים משתיית הגלוקוז תהיה מתחת ל 140 אז הכל בסדר. אם התוצאה תהיה בין 141-200 קיים חשד לתחילת מצב של קדם סוכרת.

03/09/2015 | 18:41 | מאת: יורם

לאחר 3 חודשים של דיאטה ולקיחת 2 כדורי ג'נואיט XR ביום ירדו לי ערכי הסוכר מ- 260 ל- 106 ן-A1C ירד מ 10 ל 6.5 האם עדיין אני צריך לקחת כדורים או שאפשר להוריד את המינון ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל עוד ערכי הסוכר בצום אינם נופלים מ 100 מ"ג% ואין ארועים היפוגליקמיים משך היום כדאי להשאר במינונים הנוכחיים.

03/09/2015 | 12:59 | מאת: אייזיק

לדעת יותר על התרופה ביידורון

שלום לך, הנושא נידון כבר באתר בעבר. לחץ על "חיפוש במדור זה" בראש העמוד, לגבי "בידוריון" וראה את המידע והתשובות שם, בפרט תשובתי לשאלה בנושא זה ממרץ השנה.

02/09/2015 | 08:49 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון בשבוע 25, וביצעתי העמסת סוכר 50 גר' שיצאה גבוה מאוד - 195. קיבלתי הפניה להעמסת סוכר 100 גר'. התוצאה נראתה לי מוזרה מאוד, ואז הבנתי שיום לפני ההעמסה התחלתי ליטול פרדניזון בעקבות חשש להחמרה באסטמה. ממה שהצלחתי להבין, זה יכול להעלות את ערכי הסוכר מאוד. כמובן שאני צריכה לעשות בדיקה נוספת, אך השאלה היא כמה זמן צריך להמתין מהפסקת הטיפול בפרדניזון עד לביצוע בדיקה על מנת שתוצאותיה ישקפו את מצבי ללא השפעת התרופות. כמובן שאני מעוניינת לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר, אך צריכה שהיא תהיה אמינה כדי לא לקבל תוצאות ואבחנה שגויה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טלי יתכן והקורטיזון השפיע על מבחן 50 הג' לשעה. רצוי על מנת לנסיר ספק לבצע העמסה של 100 גרם גלוקוז ונטילת דגימות בזמנים 0',60',120', ו180'. אחר ההעמסה. לפחות שבוע מהפסקת הפרדניזון.

30/08/2015 | 23:19 | מאת: שאלה

שלום, רציתי לשאול, באיזה אופן משפיעה אנמיה מיקרוטציטית (MCV = 76.40, המוגלובין=10.40, בבחורה בת 24) על ערכי ה-A1C? האם ה-A1C שמתקבל לא באמת משקף את רמות הסוכר בפועל? כי בסה"כ מדובר במדד שתלוי בהמוגלובין...ואם יש השפעה, האם ה-A1C ה"אמיתי" שלי גבוה יותר? או נמוך יותר? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אנמיה בגדול נותנת ערכי המוגלובין A1C נמוכיות מהמצב האמיתי.

16/08/2015 | 06:24 | מאת: דרור

לפני כמה ימים שאלתי, כיצד הסוכר שלי ירד אחרי שטרפתי כף סוכר... בסופ"ש האחרון, קיבלתתי מחבר אמריקאי בפיסבוק לינק לכתבה: http://www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2015/08/14/scientists-sort-of-settle-debate-on-low-carb-vs-low-fat-diets/ בעקבות מחקר רפואי שבוצע בארה"ב. מה שמשך את עיני - האמירה, שצריכת פחמימות, מעודדת יצירת אינסולין! האם אנחנו יכולים ללמוד משהו מהאמריקאים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דרור בחלק מהאנשים עם קדם סוטכרת ובשלבים ראשונים של סוכרת מסוג 2 הלבלב פעיל ביתר ומגיב בעזוז ובתנופה לאכילת סוכרים זמינים. אין כאן כל חדש ולא שום המצאה של האמריקאים...

14/08/2015 | 23:39 | מאת: נועה

היי , אני בת 28 , בהריון השני שלי גילו לי סכרת, אני שנתיים לאחר הלידה והסוכרת עדיין המשיכה איתי .. בבדיקת a1c יצא לי בתחילה ערך 6.9 ולאחר 3 חודשים ירד ל 6.7 וכיום עלה שוב ל 6.8 . יש לציין שירדתי במשקל לאחר הלידה וערכי הסוכר בצום הם עד 90 , ... כיום אני לא לוקחת תרופות אך הרופא מסר כי אני צריכה להתחיל גלוקמין .. אני נורא נלחצת ולא יודעת מה לעשות , אשמח לעצתך היות והערכים במכשיר יוצאים כל הזמן תקינים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נועה, הרופא שלך צודק. אמנם הערכים מראים על מדדי אידון תלת חודשי ממוצע סבירים אך על מנת למנוע את התקדמות הסוכרת מומלץ בנוסף לשמירה על דיאטה לסוכרת ופעילות גופנית מתונה גם לשלב כדור מטפורמין אחד כל ערב אחראי האוכל. כדור זה לא מוריד את הסוכר אך מונע את עליתו. אין מה להלחץ אלא לשחק את המשחק של ההתמודדות עם בסוכרת בצורה הנכונה.

שלום לכולם, הגיע הקיץ החם, ואני יוצא לעשות מסדרי בוקר לברבורים באגמי שוויץ. קרוב לוודאי שלא אוכל לענות לשאלות ולקושיות בתקופת חופשתי זה. קיץ נעים ולהשתמע בקרוב

שלום לכולם- החופש תם, נצא לדרך... נשמח לחזור ולענות לשאלות וקושיות בעניני סוכרת וסיבוכיה.

12/08/2015 | 12:35 | מאת: רפאל

שלום ד"ר בן 45 מאוזן על לנטוס וג'נואט A1C 5.9, ללא השמנת יתר וללא היסטוריה משפחתית של בעיות לב. רופאת המשפחה המליצה על קרסטור. שני רופאים אנדוקרינולוגים אמרו לי לא לקחת קרסטור (ולא שום סטטין אחר). הם טוענים שאם אני מאוזן אני כמו אדם בריא ללא סוכרת ולכן אין צורך. לאור הדברים האמורים הפסקתי לקחת קרסטור. ללא קרסטור ה LDL הוא 140 עם קרסטור ה LDL הוא 70 ה HDL עם/ללא קרסטור הוא 30 אני קצת מבולבל ואשמח לשמוע את דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאור רמות הLDL לא הקרסטור מומלץ לך לקחת ולהגיע עם הרמה לפחות מ 100. קרסטור גם מופיע המינונים נמוכים של 5 מ"ג באם הרופא שלך ימליץ להסתפק במינון מינימלי אפקטיבי. משקובע היא רמת הLDL

11/08/2015 | 17:29 | מאת: נועם

האם קיימת תופעה מוכרת של רגישות לאינסולין ממקור חיצוני? ואם כן, מה עושים במקרה שמדובר בסוכרתי סוג 1?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בעבר כאשר האינסולינים היו ממקורות כחזיר, בקר, דגים ועוד האלרגיות היו שכיחות. כיום האינסולין מיוצר בהנדסה גנטית והוא זהה במבנהו לאינסולין האדם ולכן אלרגיות הן נדירות. מאידך יכולות להיות אלרגיותת לחומר השימור של תמיסת האינסולין או אפילו ברגישים לניקל- בתגובה למחט ההזרקה.

11/08/2015 | 14:28 | מאת: שמעון

שלום אני נמצא בתחום של טרום סוכרת ללא טיפול אוכל ארוחת ערב אחרונה בשבע. האם עלי לאכול גם ארוחת לילה ובאיזו שעה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ארוחה קלה או פרי כמו בננה בלי קליפה לפני שאתה הולך לישון

11/08/2015 | 09:51 | מאת: דרור

אני סוכרתי טייפ II מקבל ג'נואט פעמים ביום (גם מטופל בלחץ דם וכולסטרול). בגלל שאני עכשיו ב-גט לג' וסובל מנדודי שינה, אני מסתובב במטבח בשעו הערב והלילה. אתמול, בשעות הערב המאוחרות, משום מה, התנפלתי על סוכר חום "דמררה" וטרפתי שתי כפות סוכר (כפות, לא כפיות) בהמשך הלילה, לאחר שנכנעתי לחצי כדור שינה (סטילנוקס 10) ואכלתי לחמניה רגילה. הייתי בטוח, שבבוקר, תהיה לי קפיצה משמעותית ברמת הסוכר בדם, אבל הופתעתי, התוצאה הייתה 109 (גם בבדיקה חוזרת) אז, שאלתי, האם יש הסבר לדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

לי אין.

11/08/2015 | 08:41 | מאת: ליאור

שלום רב , ענית לי כי פירות יבשים אינם מומלצים בשייק ירוק ושאלתי היא מדוע משמש מיובש אינו מומלץ כאשר המדד הגליקמי שלו למיטב הבנתי נמוך מ 40.

שלום לך האינדקס הגליקמי של תערובות מזון אינו ממוצע ל כלל המרכיבים, אלא לכל תערובת יש את הערך שלה. תוספות פירות יבשים לתערובת בד," מעלה את הערך.

11/08/2015 | 01:59 | מאת: שולה רוזן מת"א

שלום ד"ר, ותודה על הפורום המועיל. אבקש לדעת, בנושא כפות -רגליים שורפות, (מדובר על מבוגר בן 65 ,שאובחן לפני שנה בסוכרת מסוג 1) האם טיפול בעזרת כדורים של "חומצה אלפא-ליפואית", אכן ירגיעו את תחושת שריפת כפות הרגליים ? או שיש כיום משהו יעיל יותר למצב הזה ? בתודה מראש, שולה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נוירופתיה תחושתית ברגלים הא לא פעם בעייה טיפולית קשה. הגרמנים מחזיקים צחוממה אלפא ליפואית וטועני שהיא מביאה לשיפור סימפטוצטי. אענריקאים סוברים שאין די הוכלות לשיפור משמעותי בזמני ההולכה העצבית. איך שלא יהיה-ניתן לנסות, אולי אצלו זה ישפיע...

10/08/2015 | 20:13 | מאת: דנה

שלום , שאלתי לפני מספר ימים שאלה בקשר לממתיק מלאכותי, אולם נעניתי ע"י אדם שאינו רופא. אנא בטובך, אבקש את תשובתך . להלן שאלתי : רציתי לדעת לגבי ממתיק מלאכותי שמכיל גם סוכרלוז וגם דקסטרוז : לגבי הסוכרלוז - אני יודעת שמותר אותו לבעלי סוכר גבוה, אבל מה עם הדקסטרוז, שלמעשה הוא גלוקוז ? האם אפשר להשתמש הממתיק שמגיל דקסטרוז ? אודה לתשובתך ד"ר קנטור. תודה, דנה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כמות הדקסטרוז בממתיקים המלאכותיים היא במידה אפסית וניתן להתעלם ממנה. אפשר לכן לצרוך סוכרלוז ללא חשש.

10/08/2015 | 17:15 | מאת: אליהו

לד"ר קנטר שלום רב, תודה על תשובותיך לשאלותיי הקודמות ומאוד אשמח אם תוכל גם לענות לשאלה הזו. אני קיבלתי מטפורמין כאשר אובחנתי לראשונה עם סוכרת אך לא יכולתי להשתמש בו עקב הפרעות הגסטרואינסטינליות – בעיקר שלשול. השנה ניסיתי, בהמלצת רופאה האנדוקרינולוגית שלי, את מטפורמין בשחרור איטי המהווה אחד מהרכיבים בתרופה ג'נואט XR אך שוב סבלתי מהתקפי שלשול אם כי רק לאחר כמה שבועות של שימוש במקום באופן מיידי. אציין שהרופאה הנוכחית שלי מתעקשת בסירובה לאפשר לי לקבל אינסולין בזאלי כמו לנטוס או לבמיר. בשבוע שעבר בעת קניית תרופות בבית המרקחת, הרוקחת שטיפלה בי אמרה משהו לגבי מטפורמין שמעולם לא שמעתי קודם. לדבריה, התרופה (והכוונה הייתה כמובן לגרסה בשחרור איטי) לא תגרום לשלשול אם נוטלים אותה לאחר ארוחה נטולת פחמימות (ולא משנה מתי ביום). האם לדעתך יש אמת בקביעה הזו או האם בסופו דבר ההשפעה של התרופה משתנה מאדם לאדם? בתודה מראש ובברכה, אליהו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אליהו מטפורמין בשחרור איטי ו/או רגיל עלול לגרום לשלשולים קשים באחוז מסוים של המטופלים. במקרים אלו יש להפסיק מיד את התרופה ולא לחזור אליה יותר. ההמלצה הכללית היא ליטול את המטפורמין אחר הארוחות כי בכך יש פחות תלונות על כאבי בטן, אין שום קשר להרכב הארוחה אם הוא פחמימתי אם לאו.

10/08/2015 | 16:57 | מאת: הדר 33

שלום רב, אני בשבוע ה27 בהריון ביצעתי הבוקר העמסת סוכר 100. שלום רב, ביצעתי העמסת סוכר 100 היום הרופאה שלי לא נמצאת עד שבוע הבא. אשמח לדעת אם הבדיקות יצאו תקינות? להל"ן התוצאות 0 - התוצאה יצאה 80 ( לפני שתית הגלקוז 100) 60 לאחר שעה ראשונה - 178 120- לאחר שעה שניה - 182 180- לאחר השעה השלישית 121 האם יש סכרת כי ראיתי שבדיקה אחת עברה את הנורמל 155 שצריך להיות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הדר בבדיקה שלך תוצאה אחת היא קרובה לגבול והשניה (אחר שעתיים ) היא גבוהה מהנורמה. אם הבדיקות בוצעו במעהדת הקופה מדם ורידי אז זה עדיין קביל. אם הם בוצעו בדגימות מהאצבע- יש לחזור על הבדיקה תוך נטילת דגימות מהוריד ומשלוחן למעבדה.

10/08/2015 | 12:49 | מאת: שירן

שלום, אני מעוניינת בטבלה אמינה של מדד גליקמי של מזונות שונים, יכולה להיות גם באנגלית. תוכל להפנות אותי ? שנית, האם סטיביה ואגבה מעלים את רמות הסוכר ?

10/08/2015 | 15:37 | מאת: איציק

כאן: http://www.glycemicindex.com/ וגם כאן: http://www.mendosa.com/gilists.htm רשימות מקיפות.