בדיקת GAD II

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/01/2016 | 20:36 | מאת: ניב קפלן

אני בן 29, אובחנתי לפני כחודשיים כחולה סוכרת,נשלחתי עי הרופא לבדיקת GAD II אחרי כחודש הגיעה התוצאה10.9, גבוה בהרבה מהערך שצריך,מה זה אומר?

11/01/2016 | 22:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בין הנוגדנים שמתפתחים בגוף המעידים על תהליך אוטואימוני שיכול להביא לסוכרת מסוג 1 נמצאים גם הנוגדנים כנגד GAD. על מנת לבסס את האבחנה שהסכרת החדשה היא על רקע של המקרים מחלה אוטואימונית, בה פוגעת המערכת החיסונית בתאי β בלבלב או באינסולין עצמו. הביטוי לפגיעה בתאים יוצרי האינסולין הוא בהופעת נוגדנים בפלזמה כנגד אינסולין(IAA),, נוגדנים עצמיים לחלבון טרנספורטר של אבץ הידוע כ-ZnT8, נוגדנים כנגד תאי הלבלב ( ICA), וכן נוגדנים אנטי GAD,, כאשר האחרונים מכוונים נגד האנזים Glutamic acid decarboxylase (להלן GAD)). בנוסף נוכחות של נוגדנים עצמיים ל-GAD נכרכה גם בתסמונות אחרות הם שכיחים במיוחד במצבי סוכרת, בהפרעות תפקוד התירואיד וכן בדלקת מפרקים רוימטואידית. לאבחנה סופית של סוכרת חדשה מסוג 1 יש להדגים בנוסף גם עליה בנוגדנים כנגד תאי לבלב וכנגד אינסולין. בנשים שעברו סוכרת הריונית בעבר , המצאות נוגדנים כנגד GAD שמה אותן בקבוצת סיכון להופעת סוכרת עתידית ?0עד 10 שנים).

מנהל פורום סוכרת