בדיקת A1C

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/12/2015 | 12:52 | מאת: גליה

אני בת 51 בריאה בדרך כלל שומרת על תזונה בריאה ללא סוכר ועושה ספורט. בדיקות סוכר בצום תקינות אצלי בסביבות 90. מה שמטריד אותי זה שה- A1C הוא 5.8 למרות שאני שומרת ומשקלי תקין לחלוטין. לפני שנה בערך ביקשתי העמסת סוכר 50 והתוצאה הייתה 170 שזה קצת גבוה. לרופאת משפחה לא היה הסבר לזה. אני יכולה להוסיף שיש הסטוריה משפחתית של סוכרת מצד האם וגם לאמי יש. מה אני אמורה להבין מתוצאות הבדיקות שלי והאם יש דרך להוריד את ה- A1C בדרך טבעית?

20/12/2015 | 11:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גליה, בדיקת העמסת 50 גרם היא מבחן סקירה לסוכרת הריונית , שזה לא מצבך הנוכחי. רמת ההמוגלובין המסוכרר שלך (A1C) כרגע היא תקינה. לבחנה של מצבך המטבולי מומלץ לבצע בהקדם בדיקת גלוקוז בצום +שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות ואז נדע אם יש או אין סימני סוכרת אן קדם סוכרת.

מנהל פורום סוכרת