אינסלין

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/01/2016 | 16:39 | מאת: שולה

שלום רב רציתי לשאול על בדיקת דם לאינסוליןab מה זה בדיוק ולמה לוקח לו הרבה זמן לקבל תוצאות תודה מראש

09/01/2016 | 14:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שולה, סוכרת מסוג 1 מתפתחת על רקע אוטואימוני, תהלי שבו הגוף מייתר נטוגדנים "כנגד עצמו" הפוגעים בשלמות תאי הלבלב. כשתהליך כזה מתחיל, מופיעים בגוף נוגדנים שונים- כנגד תאי לבלב, כנגד אינסולין, וכן כנגד תסס בשם GAD). כאשר מנסים לעשות אבחנה בין מצבי סוכרת מסוג 1 לסוג 2, בסוכרתי או בחשד לסוכרת חדשה, נוכחות הנוגדנים מסייעת לאבחנה. הם יכולים להופיע כחצי שנה לפםני הופעת הסוכרת, ולנעלם תוך שנה אחר הגילוי.

מנהל פורום סוכרת