טרום סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/01/2016 | 00:36 | מאת: מיקי

שלום לרופא כבר מעל חצי שנה ויותר בדיקות רמות הסוכר בצום נעות בין 110 ל- 115. רמת a1c=6.1. אני מקפיד על הליכה כמה פעמים בשבוע והכילה דלת פחממות, כמו כן אני רזה. ושאלתי א. האם אני צריך להתחיל בטיפול תרופתי ? איזה מינון ומתי לקחת. ב. מדוע בבדיקות דם בבית באצבע רמות הסוכר נמוכות בעשר נקודות ? ג. האם ההמלצה לבוא לבדיקת דם אחרי שתיית מים ? תודה

09/01/2016 | 14:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מיקי, קיימות היום שתי אסכולות באשר להתייחסות למצב של "קדם סוכרת", שזהו מצבך כרגע, על מנת לעצור את ההתקדמות למצב בלתי הפיך של סוכרת "של ממש". האחת מסתפקת בדיאטה מתאימה , פעילות גופנית וירידה במשקל. השנייה שאני אישית דוגל בה היא לשלב תרופה למניעה, אשר לא מפילה את הסוכר אלא מונעת את עלייתו- המטפורמין (=גלוקומין= גלוקופאג'=אפופאג' ועוד). לעניות דעתי, מומלץ לשלב כדור גלוקומין אחד ביום אחר ארוחת הערב. ב. דקירה מהאצבע מתקבל דם עורקי מלא הכולל את הנוזל ואת הכדוריות דם. בלקיחה מהוריד נשלח למעבד מהדם החרידי רק הנוזל (הפלזמה) כך שהערכים שלו נותנים את המצב האמיתי , בעוד שמהדקירה באצבע הערך נמוך בכ 10-15 %. ג.אין כל קשר לשתיית או אי שתייית מים לפנ הבדיקה.

מנהל פורום סוכרת