פורסיגה

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/12/2015 | 19:02 | מאת: אולגה

שלום! אמא שלי בת 71 חולת סוכרת. לוקחת אונגליזה5 מ"ג. עד זמן אחרון לקחה גם גלוקומין. אחר כך היא הפסיקה אותו לקחת בשל תופעות לווי (כאבי בטן ושילשולים). בגלל זה הרמה שלה של סוכר עלה עד 140-150 בבוקר ואחרי נטילת אונגליזה 115-120. הרופא המליץ תרופה בשפ פורסיגה 10מ"ג.האם כדאי ליטול את התרופה? כי אנחנו חוששים קצת מהיפוגליקמיה? דבר שקרה לה כשניסתה 1קחת מנת מינימום של אמריל? HA1C לפני נטילת גלוקומין (רק אונגליזה) 7.0 אחרי נטילת גלוקומין 6.3 כיוון שהפסקנו את גלוקומין לפני שבועיים עוד לא עשינו בדיקת HA1C אחרי הפסקה נטילת גלוקומין תודה מראש.

20/12/2015 | 11:10 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ראי את תשובתי מ 29.11.15 באתר לשאלה על "ג'רדיאנס-מעכבי SGLT-2" שפורסיגה משתייכת אליהם ותביני.

מנהל פורום סוכרת