העמסת סוכר 100

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/01/2016 | 15:19 | מאת: הריונית123

שלום, אני בהריון בשבוע 27, ביצעתי היום העמסת סוכר 100 ואלו הערכים שקיבלתי: בצום - 84 לאחר שעה - 195 לאחר שעתיים - 129 לאחר 3 שעות - 48 האם יש לי סוכרת הריון? האם התוצאה האחרונה נחשבת גם היא כתוצאה חריגה ? תודה רבה

13/01/2016 | 11:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בתדשובות ההעמסת 100 גר' שלך יש תשובה אחת חריגה, (אחר שעה לא צריך לעבור 180). לשם אבחנת סוכרת הריונית דרושות לפחות שתי תוצאות חריגות גבוהות מבין 4 הלקיחות בזמנים שלאחר שתיית 100 גרם. מאידך ירידת הסוכר אחר 3 שעות מצביעה על תגובה לבלבית ערה למתן גלוקוז, ולכן מומלץ לך להתייעץ עם דיאטנית לגבי דיאטה מוגבלת סוכרים זמינים, וחלוקת ארוחות קטנות ושוות כל שעתיים וחצי/שלוש על פני היממה. סוכרת הריונית כרגע אין

מנהל פורום סוכרת