מאכלים עם ערך גליקמי נמוך

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/12/2015 | 10:03 | מאת: לי

שלם רב, אבא שלי חולה סכרת מזה מספר שנים שהתפרצה לו בשל עבודה מאומצת, לחץ ומעבר לארץ עם אקלים חדש ולא מוכר. קראתי קצת על מזונות שמותר להם לאכול וראיתי שאחד הדברים הכי חשובים זה ערכים גלוקמיים ועלו לי מספר שאלות בנושא: 1. אם הערך הגלוקמי הוא החשוב, איך אני יכולה לדעת באיזה אוכל איזה ערך יש? לפי מה הוא מחושב? 2. האם בעצם מאכלים "ללא סוכר" יכולים להיות לא בריאים לחולי סכרת? 3. אם מצרפים לאוכל מספר דברים עם ערך גלוקמי נמוך, האם האוכל הזה יהיה לא בריא אם הכל ביחד יחושב יחד? למשל קראתי ששמנת מתוקה לעוגה ופתיבר עם עם ערך קליגמי נמוך. אבל אם אני מצרפת אותם יחד, זה בסדר? תודה מראש וסליחה אם אני נשמעת מבולבלת כי עד עכשיו תמיד חשבתי שמה שהוא בלי סוכר אז מותר ופתאום אני מבינה שכל הסיפור זה פחממות.

29/12/2015 | 12:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לי, הבנת נכון- הכל זה עניין של פחמימות, ההופכות בגוף מהר או לאט לגלוקוז שזהו סוכר הדם. יש פחמיות מורכבות שהופכות לאט יותר, ויש פחמימת "זמינות" שהופכות מהר. בהערכתמוצרי מזון "ללא סוכר" יש לקרוא היטב אם הכוונה היא ללא תוספת סוכר למוצר או שהוא מכיל פחמימות אחרות כפרוקטוז, לקטוז, מלטוז, ועוד ההופכים מהר יחסית לגלוקוז. גם פחמימות מורכבות כלחם או תפוחי אדמה הופכות בסופו של דבר לגלוקוז בגוף. לגבי מאכלים בודדים את יכולה למצוא באינטרנט בגוגל את הערכים הגליקמיים לכל סוג של מזון כשלעצמו. באשר לארוחות המורכבות מכמה סוגי מזון בעלי עאך גליקמי שונה הערך של הארוחה הסופי הוא לא ממוצע פשוט של כל ערכי המרכיבים הבודדים אלא לכל הרכב יש ערך גליקמי סופי משלו...

מנהל פורום סוכרת