סכרת הריון?

דיון מתוך פורום  סוכרת

10/12/2015 | 21:34 | מאת: גילי

היי. שבוע 33 להריון, עובר במשקל תקין. בהעמסת סוכר 50 יצא ערך 145 ובהסכמת הרופא במקום לעשות העמסת 100, אני מודדת סוכר עם גלוקומטר בצום ואחרי ארוחות. לשמחתי אחרי ארוחות הערכים תקינים (למעט פעם אחת בה אכלתי הרבה סוכר), אך דווקא בצום יוצא 87-93, אף פעם לא פחות. האם עלי לקבל טיפול כלשהו או להיות מוגדרת כסכרתית?

12/12/2015 | 18:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך גילי, ערך של 145 שעה לאחר מבחן סקירה של שתיית 50 גר גלוקוז הוא בעייתי כי הוא בין 140 ל 150. קים חשד סביר לאפשרות של סוכרת הריונית ולשם אבחנה מהיאה ומידית מומלץ שבצעי העמסת סוכר רגילה של 75 גר גלוקוז ונטילתץ דגימות בצום, שעה ושעתיים. לפי הקריטריונים החדשים שהוכנסו ב 2010 התוצאות הסבירת צריכות להיות בתגובה להעמסת 75 גר גלוקוז: פחות מ 92 מג% בצום פחות מ 180 מג% אחר שעה פחות מ 153 מג% אחר שעתיים. בהעמסה מסוג זה דיבתוצאה אחת חריגה כדי לאבחן מצב של סוכרת הריונית.

מנהל פורום סוכרת