פורום סוכרת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
13224 הודעות
10512 תשובות מומחה

מנהל פורום סוכרת

משפחת doctors מרכינה את ראשה בעקבות מותו של ד"ר יורם קנטר ז"ל שתרם רבות לניהול פורום סוכרת
20/03/2016 | 14:42 | מאת: אורלי

שלום רב, האם מודדים את הסוכר (ע"י דקירה) לאחר שעתיים מהביס האחרון או מהראשון? מה קורה אם אוכלת ארוחה במשך 40 דקות? למדוד שעתיים מסוף הארוחה או תחליתה? מדובר על סכרת הריון. תודה רבה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך המדידה המומלצת היא מסוף הארוחה, ורצוי לסיים אותה תוך 20 דקות

20/03/2016 | 14:31 | מאת: לי לוי

השאלה הזו לא מיועדת לי, אבל רציתי לדעת האם שמעת על צמח בשם כתילה חריפה לטיפול בסוכרת ואיפה אפשר להשיג מיצוי שלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מדי פעם בפעם מופיעה ידיעה על תמח פלא זה או אחר שיכול להפחית את רמות הסוכר. קיימים ב"רפואה" העממית ובאגדות ובשמועות אין ספור של צמחים, כשורשע הדושאים, סירה קוצנית, שן הארי , טיון דביק, חרחבינה מכחילה ועוד ועוד, שעושים נסים ונפלאות. הצמח התורן כרגע הוא הכתילה החריפה ש"החוקריםעומדים להציג" מחקר בנידון באוניברסיטת אריאל(?) כל עוד אין שני פרסומים מדעים בעיתונים מקצועיים רצינים ומבוקרים על תוצאות חיוביות משמעותציות סטטיסטית בניסויים כפולי סמיות בבני אדם שיוכיחו חד משמעית שצמח זה אכן פועל כמצופה- ואין להתייחס לפרסומים בעתונות ולשמועות העממיות בנושא.

20/03/2016 | 13:51 | מאת: סיגל

אני בת 50, תוך הקפדה על דיאטה ופעילות גופנית ערכי הסוכר שלי בצום נעים בין 96 - 110. מבינה שזה מצב של טרום סוכרת. בהנחה שאמשיך עם הדיאטה והפעילות הגופנית והערכים הללו לא ישתנו, האם עשוי להיגרם לי נזק בטווח הארוך? האם עלי להתחיל בטיפול תרופתי? (אני סובלת גם מלופוס ומיתר לחץ דם). מניסיונך, האם תמציות תה כמו גלוקודן וכו'..עשויות להועיל? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך רמות סוכר בצום בין 100 ל 126 מעידות על מצב של קדם סוכרת, אשר ללא התייחסות עובר תוך 3-5 שנים לסוכרת "של ממש" בלתי הפיכה. פעילות גופנית קבועה מתונה, שמירה על משקל תקין, דיאטה ללא סוכרים זמינים וארוחות בזמן ותוספת כדור מטפורמין אחר ארוחת הערב מכייעים לעצירת התהחיך, ובמקרי הפחה במשקל אצל שמנים של 8% ויותר אף להשבת המצב לתחום הנורמה. חליטות תה גלוקודן מכילות תערובות צמחים שלגבי חלק מהם מייחסים "מאמינים" שונים "תכונות" של הפחתת הגלוקוז, וחלקם מיוחסים להם תכומות אנטי אוקסידנטיות. זוהי לא תרופה אלא מוגדרת כ "תוסף מזון" בלבד. חליטת גלוקודן מכילה לפי דיווח המפיצים שלה : מרווה משולשת, סטיביה, עלי זית, אקליפטוס, לימונית, לואיזה, ג'ימנמה, טיון. חליטות מעין אלו אינן מוכרות כטיפול תרופתי מונע על ידי הקהיליה המדעית .

שלום, אני בריאה, מעולם לא הרגשתי בעיות בהכנסת סוכר לתאים או בצריכת סוכר. מזה חצי שנה אני בדיאטה דלת פחמימות, שרק עושה למערכת העיכול שלי טוב. אוכלת הרבה ירקות, בשר בכמות סבירה, ביצים, הרבה מים, מעט אגוזים ומעט פירות או פירות יבשים. ירדתי 12 קילו למשקל תקין. לא מעט הרגשתי מדי פעם עייפות, סחרחורות הופיעו לעיתים רחוקות, ומיד ידעתי לאכול פירות או פירות יבשים וחזרתי לרעננות. ידעתי שהגוף צריך סוכר וסיפקתי לו אותו. לאחרונה התחלתי להוסיף לחם דבש וכו.. ולהגדיל את רמת הפחמימות, אבל דווקא עכשיו פתאום התחילו לי סחרחורות אחרי האוכל של פחמימות. וזה ממש לא ברור לי, כי פעם הייתי אוכלת חצי מגש פיצה וז ה בטח לא עשה לי סחרחורות. עכשיו, אחרי חצי שנה אני חוזרת לאכול לחם ואפילו לחם בריא: פיתה מקמח כוסמת לדוגמא, או לחם מלא, ויש לי תחושה של סחרחורות באופן קבוע אחרי מנת של כמות יחסית סבירה של פחמימות, שלרוב האוכלוסיה וגם לי בעבר לא היתה עושה תחושה כזו. השאלה שלי היא מדעית. האם יש הסבר מדעי, לתחושת סחרחורת אחרי מנת לחם, לבן אדם שהיה בדיאטת דלת פחמימות? האם שמעת על דבר כזה בעבר? כי אני פשוט לא מבינה את זה. מטרת השאלה להבין. ולא רק להרגיש טוב, כי תכלס זה לא כזה נורא, ולא מפריע לי גם לא לאכול לחם, אני רוצה לדעת אם יש הסבר מדעי לנושא. או הסבר שאתה כרופא יכול לשער עליו. אשמח לרעיונותך. תודה רבה מייטל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל אדם זקוק לפחמיות מורכבות כחלק מהדיאטה. לחם לבן הוא בעל אינדק'ס קלחורי גבוה ו"מקפיץ" את הסוכר יותר נאשר לחם דגנים , שיפון או חיטה מלאה. לעתים בתגובה ללחם לבן ודבש שהם עתירי פחמימות זמינות יכול תיאורטית להתפתח מצב של "היפוגליקמיה תגובתית" שבה הסוכר בדם נופל מתחת לרצוי שעתיים עד שעתיים וחצי אחר הפחמימה הזמינה. פני לרופא המטפל או למרפאת אנדו לבדיקת העמסת גלוקוז עם בדיקת תגובת הרמות בדם אחר שעתיים ושעתיים וחצי לשלול את המצב של הראקטיב היפוגליקמיההאפשרית.

זו גם הסיבה ששייכתי זאת לאכילת פחמימות בכמות גדולה ממה שהייתי אוכלת בחצי שנה האחרונה. האם ידוע לך על זה משהו?

19/03/2016 | 22:42 | מאת: אלה

שלום רב, בת 26, שבוע 30, עם מצב טרום סוכרתי לפני ההריון. תוצאה מעט גבוהה של העמסת סוכר 50 ג'. את ה-100 לא בציעתי אך התחלתי דיאטה. סוכר בצום בבוקר בדרך כלל 103-105 ושעתיים לאחר אוכל הערכים עוברים את ה-130 (לפעמים גם 140), תלוי בארוחה. הרופא שלי המליץ על 6 יחידות לבמיר לפני השינה. לאחר שראיתי ש6 יחידות לא משפיעות העליתי ל-8 יחידות (לאחר אישור הרופא המטפל כמובן). בבוקר הראשון הסוכר יצא פחות מ-100, אך הערכים לאחר האוכל לא משתנים ונשארים גבוהים. יש לציין שלפי הרופא המטפל, העובר מעט קטן לשבוע(1110 ק"ג), כמות מי השפיר תקינה ולא נראה שהעובר מושפע מהסוכרת ולכן לדבריו אין צורך להקפיד על דיאטה מחמירה שרק מונעת ממני לאכול. שאלותיי- 1.האם לבמיר לא אמור להשפיע ל-24 שעות ולכן גם אמור להשפיע על רמות הסוכר לאחר ארוחות? 2. האם יש צורך להעלות את מינון הלבמיר ע"מ שישפיע על רמות הסוכר לאחר אוכל? (ואם כן עד כמה מותר לי להעלות?) או אולי להחליף לאינסולין שמוזרק לאחר ארוחות? 3. שאלה נוספת - האם הגיוני שלפעמים 3 או 4 שעות לאחר ארוחה הסוכר עולה למעל 150? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הלבמיר צריך לעבוד 22-24 שעות, והתגובה לנעילתו בלילה לפני השינה צריכה להביא לרמות סוכר בבוקר בצום בהריון של 95מג%. יש לבצע ממוצעי 3 בדיקות יום אחר יום בצום בראצף, והמממוצע לא צריך לעבור 95. יש להעלות את מינון הלבמיר ב 2 יחידות כל שלושה ימים עד להשגת ממוצע הבוקר הרצוי. הלבמיר משפיע על האינסולין ברקע ולכן לעתים בעקבות ארוחה דשנה או מכילת פחמימת זמינות הסוכ עולה, כך שיתכן שאת זקוקה גם למינונים נמוכים של אינסולין מהיר פעולה כמו נובורפיד לפני הארוחה העיקרית של היום- כל זאת בייעוץ תיאום ומעקב עם רופא מומחה לסוכרת הריונית. אשר לדיאטה יש חובה להקפיד עליה בשיתוף ומעקב דיאטנית שמבינה עניין.

22/03/2016 | 10:19 | מאת: אלה

18/03/2016 | 13:27 | מאת: התייעצות

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לאור הכמות העצומה של חלבון בשתן והפגיעה בתפםקודי הכליות מומלץ לך לפנת בדחיפות לרופא נפרולוג שייעץ לך באשר לתרופות המאימות לך להפחתת לחץ הדם התוך כלייתי והפחתת "בריחת" החלבון בשתן. האתר אינו תחליף לביקורת אצל רופא מומחה. נראה שגם מינוני האינסולינים שלך דורשים רענון על ידי רופא מומחה/סוכרת לאור חוסר האיזון בו אתה שרוי.

17/03/2016 | 14:22 | מאת: יןנה חיים

עשיתי בדיקת דם,בתאילנד.סוכר.160.בצום.טרגיצילים...מעל 1000...כול משפחתי סובלים משומנים בדם..שאלתי,ההם הטריגצילים...הגבוהה משפיע על הסוכר בדם.קיבלתי כדורים נגד,השומנים,בדם...ונגד,הסוכר..אני מאוד,..מודאג..כי אני, חושב לטוס לארץ...אני,גר,בתאילנד..4,שנים...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דבר ראשון יש לך סוכרת הדורשת התייחסות -טיפול ומעקב על ידי תרופות ודיאטה לשם איזון. פנה לרופא מיידית הטריגליצרידים אינם משפיעים על הסוכרת אך מאידך סוכרת בלתי מאוזנת תורמת לעליה בטריגליצרידים. הרמות אצלך הן גבוהות מאד ומסכנות אותך לאפשרות של הופעת פנקראטיטיס. עליך לפנות מיידית לרופא ולהתחיל טיפול משמעותי בתרופות ובדיאטה מתאימה בנסיון להפחית את רמת הטריגליצרידים

17/03/2016 | 10:02 | מאת: יהונתן

שלום. אני בן 59.מזריק לנטוס 10 יחידות וזנואט פעמיים ביום. בבדיקה C-pepitide התקבלה תוצאה של 0.24. מה המשמעות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יהונתן בדיקת סי-פפטיד היא הבדיקה היחידה שמראה ישירות את פעילות הלבלב וניתן לבצע אותה גם במי שמקבל אינסולין. אם התוצאות שלך הן ביחידות של ננוגרם למ"ל הרי שהתוצאה של 0.24 היא נמוכה מהרצוי ומעידה שהלבלב אינו מגיב בצורה מלאה ויש צורך במתן השלמה על ידי הזרקת אינסולין יומיומית.

שלום רב רופא אנדוקרינולוג אמר לי שיש הבדל של 20 אחוז בתוצאות בין בדיקה ביתית לבדיקה בקופת חולים בוריד. הוא דיבר על פער של 20 אחוז. האם זה ייתכן. (כותבת כי בבדיקות ביתיות תוצאה בצום ממש טובה בין 85- 95) תודה אלונה

שלום לך ראי למטה את ההתכתבויות בשאלתה של שרון מה 13.03.16

שלום רב, אני הריון בשבוע 18 (הריון שני). בהריון הקודם אובחנה אצלי סוכרת הריון ( בדיקה 50 גר היתה לא תקינה, בדיקה 100גר ערך אחד לא תקין) החליטו במרפאת הריון בסיכון שאין לי סוכרת. בשבוע 29 נתגלה ריבוי מי שפיר - ורק אז החליטו שיש לי סוכרת וטופלתי במרפאת הריון בסיכון (הסוכרת היתה מאוזנת בעזרת דיאטה בלבד ). התחלתי לאחרונה לבצע מדידות סוכר בבית. קיבלתי ערכים לא תקינים (170 שעה אחרי ארוחת הערב). הרופא ביקש שאבצע העמסת סוכרת רק בשבוע 24 (עוד חודש וחצי). האם יש צורך לבצע את הבדיקה? האם לא ניתן לאבחן סוכרת רק על סמך המדידות? והאם אני צריכה לבקש הפניה למרפאת הריון בסיכון ולהתחיל במעקב תזונתי כבר עכשיו, לאור התוצאות הלא טובות במדידות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לא די בבדיקה בודדת שעה אחר ארוחת הערב. מומלץ לבצע בדיקה בבוקר בצום ושעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות. היות ולפי ההיסטוריה שלך את בסיכון מוגבר בהדווה למי שבהריון רגיל, רצוי לשמור על כלכלה מופחתת סוכרים זמינים כבר מעכשיו

שלום לפני 3 חודשים בדיקות במעבדה בצום 139 A1C 5.5 התחלתי בחצי כדור של גלוקומין חודשיים וחצי ולאחר מכן העלתי לכדור שלם כשבועיים בדיקות מעבדה מאתמול בצום 125 A1C 5.5 לציין שאני במשקל נמוך BMI 18.9 בת 56 ולוקחת כל ערב כדור אולנזפין שאלתי לאור הנתונים האם עלי להמשיך בכדור שלם או לרדת חזרה לחצי. בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היות ואת רזה נראה לי שתוכלי בשלב זה להסתפק במחצית הכדור בערב אחר האוכל

שלום בדקתי סוכר בצום בבית והיה 107 למחרת בבדיקת מעבדה בצום היה 125. האם זה יתכן כזה פער של כ15%?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הנושא נידון ונלעס ונטחן אין ספור באתר. בבדיקה מהאצבע הדגימה היא של דם עורקי מלא (נוזל +כדוריות). בבדיקה מהוריד נבדק הנוזל (פלזמה) בלבד בדם הורידי לאחר הפרדת הכדוריות. קיים הבדל של עד 15% בין הבדיקות, ומב שקובע לצורכי אבחנה היא בדגימה של הדם הורידי. משתמשים בבדיקה באצבע חצורכי מעקב אחר המצב ולא לשם אבחנת מצב סופית.

אני במקרה עובד בחברת אקו-צ'ק. המכשירים עוברים כיול מתקדם ותהליך המדידה כולל אלגוריטם תיקון ופיצוי שעושה שימוש במודל סטטיסטי בכדי לתאם את תוצאות הדם העורקי המלא מהאצבע, אלו שהיו מתקבלים בדיקת כדוריות דם שנלקחו מהווריד. השגיאה המותרת היא 5%. את כתבת שהיה הבדל של יממה בין שתי הבדיקות, כך שלא ניתןלהסיק כלום מהתוצאות. ראשית ממליץ שתעברי להשתמש ב אקו-צ'ק פרפורמה. תקראי טוב את ההוראות (יש סרטוני הדרכה). חשוב לשטוף ולנגב ידיים לפני. את הבדיקה הבאה עם המכשיר תבצעי כמה דקות לפני בדיקת הדם של המרפאה בזמן שאת ממתינה לתורך. את תראי שההבדלים לא יהיו גדולים מידי. בהצלחה

13/03/2016 | 15:23 | מאת: דניאל

לפני כחודש ביצעתי בדיקת דם לגלוקוז בקופת חולים. באותה שנייה שדקרו אותי בוריד דקרתי את עצמי ובדקתי במכשיר הביתי מהסוג אותו ציינת. והפער עמד על 5% בדיוק. בקופה גבוה יותר מהביתי.

שלום לך מספר חברות הוציאו לשוק מעשירים עם נסיון לצמצום הפער ע"י הוספת פקטור תיקון תוצאות המכשיר. במכשירים ללא "תיקונים"שכאלה ההבדל עלול להגיע ע 15%.

12/03/2016 | 23:56 | מאת: צביקה

שלום רב, באוגוסט 2014 גילו לי קדם סוכרת, עם ערכים של 126 בצום, והמוגלובין מסוכרר 6. לאחר טיפול תזונתי מקיף ופעילות גופנית סדירה, באוגוסט 2015 הגעתי לתוצאות של גלוקוז 96, והמוגלובין 5.6. בחודשיים האחרונים "חטאתי" הרבה, וגם לא עסקתי בפעילות מספיקה. בבדיקה שערכתי לאחרונה היה גלוקוז 108, אך ההמוגלובין 5.3! מה משמעות העניין? האם חזרה לי הקדם סוכרת? האם הקפדה מחודשת על תזונה ועל פעילות תיטיב את המצב? אשמח לתשובתכם המהירה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ערכים בצום שבין 100 ל 126 מעידים על קדם סוכרת. מומלץ לך לחזור לדיאטה ללא סוכרים זמינים ולהמשיך בפעילות גופנית מתונה וקבועה.

12/03/2016 | 13:55 | מאת: אנונימי

שלום ד"ר, בבדיקות דם שלי הרמת גלוקוז שלי ב4 שנים האחרונות נעה בין 93-96 , כאשר המקסימום הוא 100. יש לציין שאני ספורטאי מקצועי ומפתח גוף. בנוסף אני בקושי אוכל מתוקים. אני מפחד שאני על סף כניסה לאיזור הסוכרת , מה דעתך ומה אפשר לעשות? תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך בשלב זה הרמות בצום בתחום הנורמה. אם אתה לא שקט ניתן לבצע בדיקת דם להמוגלובין A1C שנותנת את ממוצע סך הרמות משך היממה לפני, במהלך ואחרי הארוחות, ב 3 החודשים האחרונים. כי אם הרמות שלך למשל עולות לקראת הערב הן לא באות לביטוי בבגדיקות סוכרי הבוקר בצום

11/03/2016 | 11:43 | מאת: דפנה

שלום רב בבדיקות מעבדה סוכר בצום 125 A1C 5.5 לוקחת 1 גלוקומין לאחר ארוחת ערב . האם עלי להמשיך בכדור שלם או עלי לקחת חצי כדור.

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי במשקל- אם את בעודף משקל אזי רצוי להשאר עם כדור שלם אחר ארוחת הערב.

13/03/2016 | 17:22 | מאת: דפנה

תודה אני ברמה הנמוכה של BMI שלי זאת אומרת כמעט בתת משקל. האם לרדת לחצי כדור .

10/03/2016 | 14:08 | מאת: חנה

שלום רב בבדיקת מעבדה סוכר בצום 125 A1C 5.5 לוקחת כחודשיים וחצי חצי כדור גלוקומין ובשבועיים האחרונים לוקחת כדור שלם . האם אני אראה עוד שיפור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי ההמוגלובין A1C יש כבר שיפור ניכר.

09/03/2016 | 11:56 | מאת: שולה

שלום ד"ר, אני בת 60 בריאה. לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. רציתי לברר על פי הנתונים שאציג, האם אני נקראת סוכרתית או מה משמעות התוצאות. Glucose בשש שנים האחרונות (בעשר בדיקות שעברתי) יציב ונע בין 93-98 היה פעמים 100. המוגלובין A1C בשש שנים האחרונות יציב (עשר בדיקות) הוא נע בין 6.4 ל 6.2, פעם אחת היה 6.6 לאור התוצאות האלו, (חוץ משמירה על אוכל דל סוכר), האם אני מוגדרת סוכרתית, האם אני בסיכון? במצבי האם אני חייבת לעבור בדיקות נוספות? האם מותר לי מידי פעם לגעת באוכל מתוק? תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ערכי המוגלובין A1C בין 6.2-6.6 מחשידים מאד שיש לך סוכרת של ממש. מומלץ לבצע במעבדה בדיקות סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות ולפיהן ייקבע האם את קדם סוכרתית או כבר סוכרתית של ממש. מכל מקום בינתיים מומלץ לפנות לדיאטנית ולהתחיל לשמור על דיאטה ללא סוכרים זמינים מותאמת לסוכרת.

09/03/2016 | 00:34 | מאת: דניאל

היי דר.. אבי אדם בן 60. עם היסטוריה של 2 התקפי לב וסוכרת. מזריק אינסולין. לאחרונה יש תופעות תוך כדי עמידה הוא נכנס למאין בועה רועד ומאבד תחושה ברגלים ונופל. הוא לא רוצה להבדק בטענה שיש לו את זה שנים והוא לא רוצה להדאיג אותנו. המשפחה נמצאת בחרדות. הסוכרת באמת יכולה לגרום לזה? או שזה מהמוח שמסמל על דבר שעומד לקרות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מומלץ לפנות בדחיפות לנוירולוג שיבדוק אותו ויאבחן מה הבעייה.

בן 44 עם עודף משקל BMI 32 תוצאות בבדיקה מד סוכר ביתי * בצום בין 97-99 * שעתיים לאחר הארוחה 89-90 האים המשמעות היא טרום סכרת . האים נדרש להתחיל טיפול כלשהו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הערכים בצום מתקרבים לגבול, והיות ומה שקובע היא רמת הסוכר בצום +שעתיים אחר האוכל בדם ורידי (ולא דם מלא עורקי מהאצבע) מומלץ לך לבצע זאת במעבדה בקופה.

08/03/2016 | 14:06 | מאת: נטלי

שלום להלן 2 שאלות שמעניינות אותי. אשמח למענה. 1. אם נניח אישה מקפידה שלא לאכול מתוקים בזמן ההיריו האם לפני לפני בדיקת העמסת סוכר 50 כדאי לה כן לאכול יותר פחממות וסוכרים? אני שואלת כי קראתי שהפחתת כמות הסוכרים והפחמימות גורמת ללבלב לייצר אינסולין באופן איטי יותר ובכמויות מעטות יותר. ואז, ביום הבדיקה כאשר מעמיסים עליו כמות עצומה של סוכר, והוא אינו עומד בעומס- וכך תוצאות הבדיקה עלולות להיות שגויות. ז"א האם מישהי שמקפידה לא לאכול הרבה סוכר ופחממות כי זה לא בריא וגם כדי לא להשמין צריכה להגביר את אכילת הסוכרים והפחממות לפני הבדיקה? 2. למה יש המלצה 3 ימים לפני העמסת סוכר 100 לאכול הרבה פחממות? האם כך הלבלב שומר על רמה נכונה של אינסולין? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ל נטלי, בדיקת הסקירה של תגובת הראשה ההרה למתן 50 גר גלוקוז לשלילת חשד לסוכרת הרינוית יוכלה להעשות הצום או שלא בצום ואין הוראה להרבות בפחמימות ביום הבדיקה. זוהי בדיקה ראשונית בלבד ואם היא חיובית יש לבצע העמסת גלוקוז ארוכה של 100 גרם בצום לקביעת האבחנה הסופית. ההוראה למי שעומד לבצע העמסת סוכר אבחנתית לשמור את כלכלה מלאה כולל פחמימות בשלושת הימים שלפני הבדיקה ניתצנת על מנת שלא יהיה מצב שבו מחסני הגליקוגן בכבד יתרוקנו (כמו במצבי תת תזונה מקדימים) והתגובה להעמסה הן של הלבלב והן של מידת שחרור הסוכר מהכבד יהו כצפוי וללא הפרעה.

08/03/2016 | 10:18 | מאת: שרה

שלום רב, בשנים האחרונות תוצאות בדיקות-דם בצום היו לי גבוהות. לפני כשבועיים הייתי אצל אנדוקרינולוגית שהגדירה אותי כסגרתית והורתה לי להתחיל לקחת גלוקומין. היא אמרה לי להתחיל בכדור אחד, לאחר ארוחת הערב. כעבור 10 ימים להעלות לכדור וחצי וכעבור עוד 10 ימים להעלות ל-2 כדורים ביום. כל זאת בהנחה שאין תופעות לוואי. התחלתי בטיפול, וכעבור כמה ימים הפסיקו כאבי בטן שהיו לי בהתחלה. השאלה היא האם לקחת את 2 הכדורים בערב. או לחלק לכדור בבוקר וכדור בערב? - מה יהיה הכי נכון והכי אפקטיבי? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
08/03/2016 | 14:56 | מאת: עודד

לא לקחת שני כדורים ביחד!!!!!!! גם לא כדור וחצי.

09/03/2016 | 16:34 | מאת: שרה

וואוו. אוקיי ידוע לך למה? ומתי עדיף את השני? בבוקר? בצהריים? זה משנה?

שלום לך חלוקה לשני כדורים ליום נראית מועדפת, אחרי האוכל.

06/03/2016 | 17:17 | מאת: חיה

שלום דר יורם קנטר לבעלי סכרת. לוקח 3 מטפורמין ליום. בדיקת A1c אחרונה 6.8 (הפסיק לאכול דגנים/לחם) אבל בדיקת רשיו אלבומין קריאטנין עלתה ל-90! תמיד היתה 30 מה עליו לעשות? רוב תודות על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הבדיקה מעידה כי החלה "בריחה" לא רצויה של חלבונים בשתן. עליו לבצע בדיקה של איסוף שתן ל 24 שעות של סך החלבון הכמותי (טוטאל פרוטאין), ולפנות לרופא להתאמת תרופות מתאימות ומעקב אחר התפקוד הכליתי.

06/03/2016 | 14:36 | מאת: אבא מודאג

שלום לפני כחודשיים גילו לבני בן ה5 סוכרת נעורים אניואשתי כבר בתוך זה לומדים את הנושא ומטפלים בילד 24 שעות ביממה קראתי כתבות די מלחיצות על מצב שאנשים וילדים עם סוכרת נעורים איבדו עם הזמן את הכלייה וזה מאוד מלחיץ אותי מה אני צריך לעשות כדי לשמור על מצב שלא תהיה פגיעה בכליות האם החוסר איזון יגרום לזה כי יש מצבים שהסוכר שלו גבוה ויש מצבים שהוא בהיפו למרות כמה שאנחנו משתדלים ושומרים אשמח לכל עצה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, המטרה היא להגיע לאיזון טוב ככל האפר, ואז הסיכויים לסיבוכי סוכרת עתידיים פוחתים משמעותית. יש להתייעץ עם מרפאה/רופא סוכרת ילדים מקצועי שיוכל לסייע לכם לשמור על האיזון הרצוי. פעולה שהיא קשה בדרך כלל בגיל 5

06/03/2016 | 13:21 | מאת: תמר

היי, האם יש קשר בין בדיקת A1C לסוכר בצום? עשיתי בדיקת A1C שיצאה 5.4 אבל הסוכר בצום באותה בדיקה יצא 118. יש קשר בין 2 הבדיקות והאם הן מעידות על טרום סוכרת? תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אין קשר בין בדיקה בודדת בצום לתוצאת ההמוגלובין A1C שהיא מבטאת את ממוצע סך רמות הסוכר, בצום, באוכל, אחר האוכל,ביום ובלילה, בחושך ובאור בחג וביום חול של סך כל היממות של שלושת החודשים שקדמו לבדיקה. תוצאה בודדת בצום של מעל ל 100 מחשידה לאפשרות של קדם סוכרת אך יש לחזור עליה כי לא די בבדיקה בודדת לשם אבחנה, ורצוי בנוסף גם לבדוק את רמת הסוכר שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות.

04/03/2016 | 20:58 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, מזה כחודשיים מטופל בויקטוזה 1.2 סמ"ק. היא אכן הביאה את הבשורה ואיזנה אותי לחלוטין. אך אליה וקוץ (עצירות)בה... האם תוכל להשיא עצה מנסיונך? אציין כי אני טבעוני ומנהל אורח חיים בריא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דניאל, לנטילת ויקטוזה יש מספר תופעות לוואי, ביניהן בחילות ושלשולים מחד או עמירות שיכולה להיות קשה ביותר מאידך. מומלץ לך להרבות בשתיית נוזלים- מים, סודה , תה, להרבות במאכלים עתירי סיבין תזונתיים, פירות ופירות יבשים דוגמת שזיפים מיובשים. להמנע ככל האפשר מבננות ומאורז שמסייעים להגברת העצירות, ובמידת הצורך לשקול בעזרת רופא המשפחה שימוש במרככי צואה או במשלשלים על בסיס סיבים. תמיד אפשר גם לשקול עם הרופא/המומחה לסוכרת הפסקת הויסקוזה ומעבר לתרופות דומות אחרות...

03/03/2016 | 20:05 | מאת: אוה

שלום דר קנטר,בת 68 15 שנים מטופלת במטפורמין 1 בערב.בחודשים האחרונים עליתי 5 ק"ג עקב צריכת פחמימות.והגעתי ל 9 HA1C. הרופא רשם גנואט 50-1000 xrפעמיים ביום. מאז יש לי דופק מהיר.בנוסף אני לוקחת נוסטרול להורדת הכולסטרול. האם במקום תרופות אלה אפשר לקחת משהוא אחר.אני מרגישה לא טוב אודה על תשובתך אוה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אוה הסוכרת שלך מצריכה מעקב על ידי בדיקות עצמוניות של רמות הסוכר בצום וכן משך היום לפני הארוחות. בהתאם לתוצאות הרופא שלך ידע אם די בג'נואט פעמיים ביום או שאת זקוקה לתרופות נוספות לאיזון הסוכרת. חשובה במיחד אצלך היא השמירה על דיאטה נכונה וארוחות בזמן בהתאם להדרכה צמודה של הדיאטנית. אין קשר בין הדופק המהיר לסוכרת .

01/03/2016 | 13:36 | מאת: עמית אלתם

לאחרונה בדיקות סוכר בצום, עלה לי הסוכר מאיזור ה88-90 ל98 99 בבדיקה במיון ( עקב לב) לאחר ארוחה היה 165. אני טבעוני (ללא סוכרת) ורונה לבדוק מה ארוחת בוקר של פירות בלבד גורמת, האם עוזרת לשליטה סוכר? כפי שאומרים וכותבים, מנחי/מטפלי/מורי טיבעונות פירותנית, כך שאם אני בודק שעה שעתיים אחרי ארוחת הפירות, איזה ערכים הם טובים ואיזה חשודים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל עוד רמות הסוכר בצום הן מתחל ל 100 מג% אין לך מה לדאוג ואין לך סוכרת. אם שעתיים אחר ארוחת פירות טבעונית הסוכר מתחת ל 140מג% אזי הכל סביר. אם הרמה שעתיים אחר ארוחה כזו היא בין 141 ל 200 יש חשד למצב של "קדם סוכרת".

בן 76.בעברי 3 צנתורי לב ו 2 אירועים מוחיים. כיום מאוזן היטב על ידי תרופות ואורח חיים קפדני. האם התרופות החדשות מסוג Jardiance יכולות לעזור לי ואיך אפשר לקבלן בתודה זהר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אם אתה מאוזן היטב כיום על ידי התרופות שלך לשם מה לחפש צרות ולהחליף לקבוצות אחרות? התייעץ עם הרופא המטפל שלך האם יש סיבה כל שהיא לחפש תרופות אחרות.

שלום רב אני בן 62 נוטל מיזה שנתיים שלשה כדורי גלוקומין .לאחרונה נראה לי שזה לא מספיק כי אני מתעורר עם ערכים גבוהים של סוכר 13 ואפילו 140 בדיקת איי ואן סי לפני שבועיםם 6.3 . כמו כן לאחרונה הפה שלי מאד יבש לקראת הבוקר . מבקש לדעת האם אני צריך לעבור לתרופה אחרת . מה המלצתכם . תודה ויום טוב / יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הרמות שאתה מציין עם 3 כדורי גלוקומין ודיאטה מעידות על איזון סביר. רצוי לבדוק את הרמות לפני הארוחות גם לאורך היממה (צהרים, ערב, לפני השינה) על מנת לראות שאתה שומר ען ערכים יציבים לאורך היום, ואם לא -לשקול ביחד עם הרופא המשפחתי/המטפל על שילוב אפשרי של תרופה נוספת.

27/02/2016 | 16:09 | מאת: ירון

לדר' שלום אני בן 44, רזה ובריא. אני טבעוני ולא צורך שום מזון עם סוכר או פחמימות קלות (לא אוכל לחם או שום מוצר עם גלוטן), האוכל המבושל היחיד שאני צורך זה אורז אורגני מלא. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע. שני הורי פתחו סוכרת סוג 2. אבא בגיל 40 ואמא בגיל 55. מזה שלוש שנים שערכי הסוכר שלי בצום במגמת עליה. 95 ואז 98 ואז 102 ולאחרונה 110 נראה שהערך 110 נשאר יציב במשך השנה האחרונה. שום תוסף מזון שמבטיח להוריד רמות סוכר כמו חילבה, כרום, ג'ימננה ועוד אינסוף תוספים שרכשתי לא משנים את רמות הסוכר בצום. יש לציין כי 4 בדיקות ha1c שעשיתי היות תקינות ונמוכות מ 5% (4.9 בבדיקה האחרונה). לאחרונה רכשתי מכשיר בדיקת סוכר ביתי של אקו-צ'ק.הופתעתי לגלות כי בדיקה אקראית מראה לי תוצאה של 88 עד 92 ללא צום. שעתיים אחרי ארוחה התוצאה במכשיר היא 108. אבל לאחר 16 שעות צום התוצאה 114. מה פשר התוצאות? בבדיקות שעשיתי בקופת חולים צמתי 12 שעות. נראה שככל שאני צם זמן רב יותר, ערכי הסוכר שלי עולים! כיצד זה ייתכן? האם זה יכול להעיד על בעיה רפואים אחרת? יש איזו בדיקות נוספות שיש לבצע? האם מומלץ שאני אוכל משהו כל כמה שעות כדי לשמור על רמות גלוקוז נמוכות? התתכן בעיה בלבלב? קראתי שלעיתים יש קשר בין חוזר איזון ברמות סוכר וגידולים בלבלב? רופא המשפחה שלי שלל את זה ואמר שאם העליה בסוכר הייתה בעקבות גידול אז לא הייתי שורד שנתיים כי גידולים כאלו מתפתחים באופן מאד מהיר ואגרסיבי.. מבחינתו אין לי כל בעיה כל עוד רמות הסוכר נמוכות מ 125. הוא גם סירב לתת לי בדיקת העמסת סוכר... אשמח להתייחסותך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בדיקות סוכר בצום מדם ורידי במעבדה לאחר צום לילה הן תקינות כל עוד הרמה פחות מ 100 מג%. אם הרמה נעה כין 100 ל 126 הרי שזה מחשיד למצב של קדם סוכרת" שיכול להוביל לקראת סוכרת של ממש עם הזמן, בפרט שיש לך סיכון כי שני הוריך סוכרתיים. מומלץ לשם ההירות לשמור על כלכלה ללא סוכרים זמינים בעזרת דיאטנית ולעקוב כל 4 חודשים אחרי רמות הסוכר בצום, שעתיים אחר ארוחה פחמחמיתית והמוגלובחן A1C שעדיין תקין אצלך.

25/02/2016 | 23:44 | מאת: לוגי

שלום רב , חולת סכרת מזה 5 שנים מטופלת ב3 כדורי מטאפורמין. הקושי שלי הוא בשליטה בהתקפי רעב והצורך במתוק....סובלת מחולשה עייפות וסחרחורות מתקשה בניהול חיי יום יום תקינים. קושי בפעילות גופנית. איך מתגברים על הצורך במתוקים? (ממש צורך פיסיולוגי...לא רק מתוקים פחמימות) כבר שנים המצב לא משתפר המינונים בהתאם לבדיקות. אשמח לקבל עצה שתטיב עם איכות חיי. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך צריך לשלול ארועי נפילת סוכר (היפוגליקמיה) כסיבה ל"הצקפי הרעב"אצלך. יש לבצע העמסת גלוקוז 75 גר פומית ולבדוק סוכר בזמנים 0',60',120',150' ו 180' ולראות אם אין נפילת רמות הגלוקוז בין שעתיים ל שלוש, על מנת לשלול מצב של "היפוגליקמיה תגובתית"

25/02/2016 | 19:46 | מאת: מני

רציתי להודות לך על העצה בקשר למחטים bd micro_fine היו לי קושיים רבים לקבל מרשם למחטים אלו בטענה כי קשה ליראות את הקווים שעל גבי המזרק ואכן נכון הדבר אך לאחר ניסיון של חודש ימים אני מזריק חצי יחידה בלילה ומצליח לאזן את רמת הסוכר בדם בבוקר זה חודש ראשון שאני קם בבוקר עם ערך של בין 90 ל100 ישנה עוד בעיה קטנה שאין לי הסבר המזרק מגיע כשלא כל האויר בחוץ כלומר אני צריך להוציא אויר ורק אז לשאוב אינסולין עד לקו השני של ההזרקה פניתי לאחיות בסניף אך גם הם לא יודעות להסביר ובכלל אינני מבין את ההתנגדות הנמרצת נגד השימוש בחצי יחידה של הנובו רפיד עוד שאלה בבדיקה שעשיתי יצא היתנגדות לאינסולין 2.23 האם זה סביר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלםו לך לא מובנת לי השאלה בקשר למחטים- מתי אתה "מוציא" אויר? איזה בדיקה עשו לך שהראתה ,היתנגדות חאינסולין,.

25/02/2016 | 00:25 | מאת: תמר

היי, אני בת 26, בריאה בדרך כלל, משקל תקין (לעיתים גם תת משקל). כבר כמה שנים שהסוכר שלי גבוה בצום (115-117). רופא המשפחה שלי המליץ על מעקב ואמר שאין הרבה מה לעשות עם זה. כרגע אני בהריון ראשון, בשבוע 26. משקל עובר תקין וגם המשקל שלי, עליתי 5 ק"ג מתחילת ההריון. בדיקת העמסת סוכר של 50 יצאה 147 (אכלתי ארוחת בוקר לפני הבדיקה בהמלצת האחות). את הבדיקה של ה-100 גרם הקאתי לצערי ואני לא מסוגלת לחזור עליה. רופא הנשים שלי שלח אותי לדיאטנית וביקש שאבצע בדיקות סוכר עצמאיות 4 פעמים ביום. שאלתי היא האם יש קשר בין סכרת טרום הריונית לסכרת הריון? האם זה שהסוכר שלי גבוה מעיד בהכרח על סכרת הריון? הרי הסוכר שלי גבוה כבר שנים ללא קשר להריון. הוא פשוט נשאר אותו הדבר. בנוסף - במידה ומדובר בסכרת הריון (אף שלא אובחנה ב-100%) - יש איזו תרופה שניתן לקחת בהריון ע"מ למתן את רמות הסוכר בדם? (כמובן בשילוב עם תזונה נכונה). אשמח לתשובה. תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי העכרים שציינת כבר היית במצב של ,קדם סוכרת" לפני ההריון. ההריון יכול להחמיר א המצב ולהעבירו לסוכרת ,של ממש" שתשאר בהמשך כסוכרת קבועה, או להשאר בתחום של סוכרת הריונית בלבד שאחרי הלידה בשעה טובה ומולחת תשוב למצב של קדם סוכרת או אפילו לתקין. מכל מקום צריך להתייחס כאילו יש לך עכשיו סוכרת הריונית, לשמור טוב טוב על דיאטה בהדרכת דיאטנית ולקיים מיקב אחר רמות הסוכר בהדרכת רופא/מומחה לסוכרת הריונית.

25/02/2016 | 23:17 | מאת: תמר

תודה על התשובה :) במדידה עם מד סוכר ביתי מדדתי היום בבוקר בצום 105 וכשעתיים לאחר ארוחה - 138. האם הערכים תקינים?

24/02/2016 | 14:07 | מאת: 7

יכולים לקבל סוכרת אם ל 1 מההורים יש ת'זה ?

שלום לך סוכרת אצל בן משפחה בדרגת קרבה ראשונה מגבירה את הסיכון להופעת סוכרת בהשוואה לאוכלוסיה רגילה.

23/02/2016 | 14:38 | מאת: סנדרה

בני בן -14 עם עודף משקל סוכר בצום, 115,123 סוכר מסוכרר 6.3 ינסולין בדם 40 האם זה טרום סכרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך התוצאות מחשידות לקדם סוכרת. מומלץ לפנות בדחיפות לרופא שלו ולדיאטנית.

20/02/2016 | 23:49 | מאת: משה בן חמו טבריה

שלום רב שמי משה אני בן 53 סובל מזה שנים מבעיות אורולוגיה חסימות בדרכי השתן לרשונה הופיעה אצלי סוכר בשתן 100 יש לציין שבמשפחה יש איסטוריה של סכרת מצד האמא רוב האחים שלה נפטרו מסכרת מה עליי לעשות תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך סוכר מופיע בשתן כאשר רמתו בדם גבוהה. בד"כ עד רמה של 180 בדם הסוכר לא עובר לשתן. צכל מקום עליך לפנות בדחיפות לרופא המשפחה ולבצע בדיקת רמות הסוכר בדם בצום+שיתיים אחר ארוחה על מנת לוודא שלא הופיעה אצלך סוכרת קיימת הדורשת טיפול חוהתייחסות רפואית.

18/02/2016 | 09:45 | מאת: אבי

בן 55, סכרת מאובחנת מזה 15 שנים, מטופל כיום בשני 50\1000 Januet ביום. המוגלובין מסוכרר אחרון 7.5 וסוכר בצום 200. לוקח כדור אחד אחרי ארוחת בוקר וכדור שני אחרי ארוחת ערב. ארוחת הבוקר היא ארוחה קלה. לעומתה, ארוחות הצהרים והערב יותר מלאות. האם כדאי להעביר את הכדור מהבוקר לצהרים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אבי השאר את הנטילה פעמיים ביום במרווח של 12 שעות.

16/02/2016 | 21:26 | מאת: אלי

בהמשך להודעה הקודמת שלי על ויטמין E אני מבין שאין בעיה לצרוך ורצוי טבעי פעם ביום . קיבלתי תוצאות בדיקות חלבון 24 שעות ויצא 116 כאשר הנורמה עד 150 בכל זאת זה מדאיג - זה מעיד על התחלת בעיה ? כמו כן מיקרואלבומין USAMP ויחיס מיקרואלבומין לקריאטינין היו מתחת לסף החישוב ( כנראה נמך מאוד) מצד אחד בדיקת האלבומין טובה מאוד מצד שני החלבון אולי בעיה יש לציין שאני מאוזן אבל אוכל לא מעט חלבון ושומן , ומעט פחמימות אשמח לחוות דעתך תודה רבה על ההקשבה והנכונות שלך לעזור , אינך יודע איזה ערך רב יש לזה למתמודדים חדשים עם המחלה הארורה הזו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלי, ערכי החלבון שלך תקינים, בתחום הנורמה טאין לך מה דאוג. אל תמהר לחרף ולגדף את "המחלה הארורה הזו" . לפעמים עדיף להיות קצת מתוק (במידה..) מאשר מר, חמוץ או מלוח..

16/02/2016 | 18:03 | מאת: אלי

שלום רב יורם התגלתה לי סוכרת לאדה לפני שנה עם ac של 11 . התאזנתי מהגילוי ל ac של 6ועכשיו 5.4 . אני מטופל בלנטוס פעם ביום וזהו -תזונה וספורט . למרות האיזון הגעתי לרופא עיניים וגיליתע להפתעתי שיש ממצא של כמה נקודות בעין bdr mild . הרופא אמר שאין מה לדאוג רק לעקוב . האם יש מה לעשות ? יש לציין שישי לי קצת נימול פה ושם . קראתי ברשת שויטמין e יכול לעזור למניעת התדרדרות אבל אין לזה הוכחות ולכם אין ממש המלצה . האם מנסיונך ויטמין e עוזר לבוכרתיים במצבי למניעת התדרדרות ?האם עדיף צורה טבעית או מלאכותית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אלי, סוכרת בלתי מאוזנת עם רמות המוגלובין A1C מעל ל 7.0% היא מחלה שפוגעת בכלי הדם הקטנים והגדולים. כנראה שאצלך הופיעו סימנים ראשונים של פגיעה בקפילרות ברשתית העין לאחר תקופה בה היית בלת מאוזן. עקרונית בין שאר הטפולים למניעת טרשת קייםן מקום לנוגדי חימצון דוגמת ויטמין E. המנה המוסכמת על ארגון הסוכרת נאירופי היא קפסולות של 400 להלן קטע מהספר החשוב: "סוכרת (כרך שני)-סיבוכי הסוכרת-להתמושש ולהצליח" בו תוכל לעיין בפרקים העוסקים במניעת טרשת ובסיבוכי הסוכרת בעיניים להשלמת המידע בחנות הספרים בקניון הקרוב. ..."ויטמין E (טוכופרול), בכמות יומית של 400 מ"ג ליום, מגיל 35 לסוכרתיים ולכל החיים. ויטמין E הוא אנטי-אוקסידנט חזק, המגן על ממברנות התאים מפגיעות הרדיקלים החופשיים. בנוסף הוא נותן מיטריית הגנה כנגד פגיעתם הרעה של הרדיקלים החופשים בכולסטרול הרע (LDL). חמצון ה HDL על ידי הרדיקלים החופשיים מעלה את הסיכון למחלות לב ואוטמי שריר הלב. קיימים תכשירים של ויטמין E טבעיים, וכן בצורה סינטטית (אביטול). הויטמין הטבעי יותר פוטנטי, ביחידות של מ"ג – 67 מ"ג של ויטמין ממקור טבעי, שווים בעצמתם ל100 מ"ג של הויטמין הסינטטי (אביטול). התכשיר זול יחסית, וניתן להשיגו בכל קופות החולים ללא הגבלה. אין כל חשש ממתן ויטמין E בכמויות גדולות. בטבע הויטמין E נמצא בגרעיני חיטה וגרעיני דגנים, בזרעים (פיצוחים), צהוב של ביצה וירקות עלים. אולם על מנת לקבל את המינון התרופתי היומי של ויטמין E – יש לקחתו בטבליות מדי יום ביומו...."

16/02/2016 | 08:59 | מאת: בן בסט אסתר

שלום רב אני מוגדרת כטרום סכרת או בשלב ההתחלתי. בדיקה אחרונה בצום בקר 138. 6.6 חלבון מסוכרר. בדרך בבקר בצום בבדיקה עצמית בין 105-120 , לוקחת גלוקומין 1 בערב לפני השינה. הולכת כמעט כל יום חצי שעה במכון כושר. האם אני זקוקה לתרופה נוספת או מינון אחר? בת 62 אמי חולת סכרת. חוטאת לפעמים במעט מתוק.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אסתר, היית פעם "פרה סכרתית", אבל לצערי עכשיו את מוגדרת כסוכרתית "של ממש". רמות בצום מעל 126 מג% עם המוגלובין מסוכרר מעל ל 6.0 הנם ערכים של סוכרת הדורשת דיאטה קפדנית בסיוע דיאטנית, גלוקומין בשלב זה, שמירה כל המשקל ופעילות גופנית מתונה יוםיומית. ללא שום "חטאים"של מתוק, ומעקב הרופא המטפל כל 3-4 חדשים.

20/02/2016 | 10:40 | מאת: בן בסט אסתר

שלום דק קנטור. בהמשך להכוונתך , בדיקות הבקר שלי בצום בבית נעים בין 110-120 בממוצע. האם עלי להעלות את מינון הגלוקומין? אני מטופלת באחד לקראת שינה. רופא המשפחה רשם שלוש ביום אך ברצוני לחכות 3חדשים לעשות את הבדיקות ואז לבדוק אם לקחת יותר מאחד. האם מומלץ שאבקש הפניה למכון סכרת לאור הבדיקה האחרונה שלא היתה טובה? תודה .

14/02/2016 | 17:53 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר, אין כמוך!!!

גם אתי חושבת כך משום מה

14/02/2016 | 05:29 | מאת: אלברט טוויג

ד"ר קנטר יורם שלום רב אבקש משמעות והטפול: 1. protein u srip 70 בשתן 2.creatinine 1.54 בדם 3.שתן: קריאתנין 86, מיקרואלבומין גדול מ1500,היחס מיקרואלבומיןלקריאתנין לא נית לחישוב, היחס פרוטנין לקריאתנין 5.96 זה נמשך תקופה מעל 3 שנים ללא שינוי למרות טיפול בכדורים שונים ואף התיעצוצת ...? מאוד מודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך לפי רמת הקראטינין בדם יש לך פגיעה בינונית בתפקודי הכליות, וכנראה גם "בורח" הרבה חלבון בשתן. יש לבצע בדחיפות איסוף שתן של 24 שעות לסך החלבון הכמותי ("טוטאל פרוטאין") להערכת מצבך הנוכחי ולפנות לנפרולוג אם הרמה היא מעל ל 300 (נורמה-עד 150).

שלום רב, לפני כשלושה חודשים , בבדיקת מעבדה - התגלה אצלי סוכר 106. אני בן 34, ללא משקל עודף, לא מעשן. החלטתי על מהפך בתפריט שלי שכלל המון מתוקים, פחמימות, שתייה קלה ומסוכרת ועוד. בבדיקות שערכתי בעזרת מכשיר ביתי אצל חבר התגלו נתונים של 91, 91, 92 בשלוש בדיקות שונות בהפרש של כחודש זו מזו. במרץ מתוכננת לי בדיקה חוזרת במעבדה - כולל בדיקת ההמוגלובין שלוקחת 3 חודשים אחורה. השאלה שלי: קראתי רבות אונליין אודות חוסר הדיוק של הבדיקה העצמית, עד כדי כך שהפער יכול להגיע ל 10 - 15%. זה הוא למעשה הפער בין רמת סוכר תקינה לבין רמת הסוכר שנמדדה אצלי לפני כמה חודשים ולפני המהפך בתפריט. עד כמה ניתן להסתמך על המכשיר הביתי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כבר דנו רבות בנושא של הפער בין בדיקת דם עורקי מלא צהאצבע לבין בדיקת דם ורידי של פלזמה , שמגיע לכ 10%. מה שקובע היא בדיקת הדם הורידי במעבדה , שם נבדק נוזל הדם לאחר שהופרדו ממנו הכדוריות .

11/02/2016 | 13:17 | מאת: אליק

האם יש מחקרים על נטילה משולבת של GLP-1 יחד עם DPP-4 לכאורה עשוי להיות ביניהם אפקט סינרגיסטחי ! אם כן מדוע הם לא ניתנים יחד?? תודה. אליק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אליק, על פניו זה נראה היה רעיון מצוין, לנסות לשלב אגוניסט של GLP-1 (דוגמת ויקטוזה)שיוסיף אינקרטין למערכת, עם מעכב DPP-4 (דוגמת ג'נוביה ואחרים) שיעלה את האיקרטין האנדוגני. יש מחקרים בודדים, שהראו שהשילוב ביניהם אינו יעיל, בהשוואה לשילוב של כל אחד לחוד עם תרופה אחרת דוגמת מטפורמין. בעיהנוספת היא העלות של השילוב הזה שהיא גבוהה בהשוואה לשילוב עם מטפורמין, וכן לא ברור מה הסיכון לסיבוכים לטווח ארוך בפרט מפני פנקראטיטיס. כך שהמצב היום הוא שה FDA בארה"ב ושלטונות הבריאות בקנדה אוסרים את השילוב הזה, והוא לא מופיע בשום פרוטוקטול רפואי מקובל.

10/02/2016 | 19:12 | מאת: לאה ניסים

היי לכולם אני מקווה שמותר לי לפרסם את הפוסט הזה כאן.. אני סטודנטית במכללת עמק יזרעאל ויחד עם סטודנטים נוספים ומרצים בעלי שם אנו עושים מחקר אקדמי מהפכני בנושא סכרת ואנו זקוקים למתנדבים למחקר שלנו. מסתבר שלא קל למצוא אנשים שמתאימים לנתונים ולכן כל שם יכול לקדם את זה במיוחד! אני צריכה 20 אנשים, גברים ונשים (לא בהיריון) בגילאים 30-60 עם רמת סוכר גבולית/גבוהה (אנשים שמאובחנים כסובלים מסכרת סוג 2 או עם רמת סוכר גבוהה שעדיין נחשבים בתחום הנורמה. - מעל 100מ"ג/דצ"ל). מה שידרש מהם- למלא שאלון ולתת דגימת רוק לצורך בדיקת קורטיזול . אני מעמק יזרעאל אבל אוכל להגיע לכל מקום לטובת העניין אם רק יהיו מתנדבים. אם יש סיכוי שאפילו בן אדם ייענה בחיוב לפוסט שלי זה יהיה נפלא! לפרטים נוספים אפשר להגיב/לפנות אלי באופן פרטי. תודה לכולם וערב נפלא!

11/02/2016 | 13:20 | מאת: אליק

מוכן להשתתף פני אלי drpu@walla.com

10/02/2016 | 14:14 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, בהמשך להתכתבותנו אתה מוזמן להקיש בגוגל: האם לאיזון מקסימלי של גלוקוז יש תפקיד הכתבה הראשונה שתופיע מכילה את הנתונים. בהערכה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך העבודות שהוצגו בכנס הארו בסן פרנציסקו מוכרות לי. מה שמסתתר מאחורי המחקרים הללו היא העובד שכנראה שבסוכרת ממושכת במבוגרים הנזק הטרשתי בכלי הם כבר קיים ולכן שינוי אינטנסיבי ברמת האיזון שלהם בשלב הזה אינה משפרת או מונעת את הטרשת שכבר קיימת. המסקנות שלהם הן- איזון מקסימלי של גלוקוז בחולים שעדיין לא פיתחו מחלה מאקרו-וסקולרית משמעותית או עם משך קצר יחסית של סוכרת יכול למנוע אירועים קרדיו-וסקולריים. לעומת זאת בחולים עם מחלה מאקרו-וסקולרית משמעותית או משך ממושך של סוכרת אין לטיפול האינטנסיבי יתרון מבחינת הורדת סיבוכים קרדיו-וסקולריים. בהקשר זה חשוב לציין גם את תוצאות מחקר ה-EDIC שהיה מחקר המשך ל-DCCT ונערך בחולים עם סוכרת מסוג 1. במחקר זה הראו שבחולים צעירים יחסית שהחלו את המחקר ללא עדות למחלה קרדיו-וסקולרית, איזון מקסימלי של גלוקוז בשנים הראשונות מנע סיבוכים של טרשת ופגיעה מאקרו-וסקולרית. מאידך אין כל ספק לגבי השפעת האיזון האינטנסיבי על הפגיעות המיקרו-וסקוריות (עיניים, עצבים, כליות ועור). השורה התחתונה היא שאיזון סוכרת לרמות המוגלוביין מסוכרר של פחות מ 7.0 היא עדיין המטרה באיזון וטיפול בסוכרתיים.

10/02/2016 | 12:50 | מאת: סכרת

בבדיקת דם שלאחר 8 שעות צום רמץ הסוכר הייתה 167 שעתים לאחר העמסת הסוכר הרמה הייתה 231 אין סםק שמדובר בסכרת השאלה איזה סוג התסמינים הם יובש בפה השתנה מרובה ןירידה במשקלים בבדיקץ שתן נמצא סוכר בצעתי בדיקת דם נוגדן אינסולין אשר יצאה ץקינה האם מדובר בסכרת 2? למרוץ שהתסמינים מצביעים על סכרת טייפ 1?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, התסמינים שתארת (סוכר גבוה בסם ובשתןף יובש בפה וכ' מתאימים גם לסוכרת מסוג 2, שהיא השכיחה יותר וכנראה היא זו שיש לך. להוכחה סופית ולהבינה בין שני הסוגים מומלךץ לבצע בדיקת C-PEPIDE בדם בצום ושעתיים אחר האוכל. ערכים נמוכים בצום מצביעים לכיוון של סוג 1.

10/02/2016 | 12:23 | מאת: עמוס

ידוע שבני אדם מגיבים בצורה שונה לסוגי מזון, והשפעת מזון מסוגים שונים היא שונה בין אנשים שונים. האם יש לכם המלצה לשיטת בדיקה אישית של השפעת מזונות מסוגים שונים על רמת הסוכר?

שלום לך, לא ידוע לי "שבני אדם מגיבים בצורה שונה למונות שונים". על מה אתה מסתמך ב,קביעה, זו? השיטה המקובלת להתאמת סוגי מזו שונים והרכבי ארוחו שונים על רמות הסוכר היא לפי טבלאות "האינדקס הגליקמי" של המזונות השונים הנותנים את מתוני עלית רמות הגלוקוז של 100 גרם מזון בהשוואה ל100 גרם גלוקוז ו/או 100 גרם לח לבן .

יש מחקר גדול שנערך במכון ויצמן ופורסם ב cell בסוף השנה הקודמת http://www.cell.com/cell/abstract/S0092-8674%2815%2901481-6 (לא לבלבל עם מחקר אחר שלהם במסגרת אותו פרויקט, שפורסם ב nature ובדק את השפעות חיידקי המעי על התגובה הגליקמית. הפלא ופלא, נמצאו השפעות ברורות כאלה) (להדיוטות: כתבה שמדברת על הניסוי: http://www.rehovot.muni.il/articles/166/ וגם באתר "הארץ" לבעלי מנוי )http://www.haaretz.co.il/news/health/.premium-1.2780872 בנוסף, יש כידוע השפעה לצירוף המזונות על הערך הגליקמי למשל: שומן בד"כ מקטין אותו אבל יש יוצאים מן הכלל הזה).

08/02/2016 | 20:29 | מאת: שמוליק

שלום רב!!! ברצוני לדעת מה הטיפול המתאים לתוצאות הבדיקה הנ"ל מטופלת בת 67 סכרת סוג 2 מטופלת בזריקות אינסולין תוצאת בדיקות אחרונות: Creatine kinase -757 u/l ast (got) 64 u/l alt (gpt)44 u/l תודה רבה! egpr 60

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הבדיקה מראה עליהקלה בתססי הכבד (AST) ועליה גדולה בקראטינין קינז (CK) שהוא תסס הנמצא בכבד, בשריר ובמוח. לרוב העליה ברמה כזו בתסס זה נובעת מתגובה לשימוש בתרופות שמבוססות על סטטינים לטיפול בשומני הדם, שעלולות לגרום לכאבי שרירים ודלקת מעטפות השריר. לפעמים מתקבלת תוצאה זמנית חולפת אם הבדיקה נלקחת מיד לאחר זריקה עמוקה לשריר כמו בלקיחת חיסון או טיפול תרופתי אחר תוך שרירית ואז זה חולף . זה לא מהאינסולין שמוזרק ת עורית. פנה לרופא המטפל להמשך מעקב

07/02/2016 | 18:40 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, מאחר ואני משוכנע שכאחד הרופאים המובילים בתחום הסוכרת בישראל מזה שנים רבות שמעת בודאי על הנתונים הבאים, הרי יתכן שאני לא הסברתי את עצמי נכון... ובכן, אחד המחקרים הארוכים והמקיפים בתחום הפתיע את הרופאים בעובדה שככל שהתאמצו להוריד את ערכי ההמוגלובין המסוכרר לרמה הנמוכה מ 6 כך גדלו מקרי המוות והסיבוכים. הדבר השני הוא שעל פי מחקר שהקיף שלוש יבשות הוכח כי סיבוכי הסוכרת מתחילים משמעותית מהמוגלובין מסוכרר של 5.8 ומעלה... אנא, אל תפסול את דברי. אם לא שמעת זאת הנך מוזמן להתעדכן... בכבוד ובהערכה.

שלום לך לא פלתי שום דבר. כל מה שבקשתי הוא שתפנה אותי למחקר שאתה מתייחס אליו ואיך ניתן להגיע אליו ולבדוק אותו. איפה פורסם? באיסזה שם? על ידי מי ?