השתנה מרובה ויובש בפה

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/12/2015 | 14:42 | מאת: אבי

שלום, אני סובל כבר זמן רב מהשתנה מרובה, לפעמים אפילו מספר פעמים בשעה עם שתן שרב ושקוף. בנוסף יובש בפה שבא והולך. מהרגשה שלי, יש איזשהו קשר לזמנים שהם אני צורך סוכר. בבדיקת דם אחרונה לשלילת סכרת יצא גלוקוז 95 ו-HbA1c 5. התוצאות דומות היו גם בבדיקת דם לפני שנה. אני מבין שהתוצאות הן תקינות, אך האם יש איזשהו סיכוי שבכל זאת יש קשר לסוכר בדם? תודה רבה.

26/12/2015 | 17:00 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אבי, על מנת שרמות הסוכר יעבו מהדם לשתן הן צריכות להיות מעל ל"סף" ששומר על כך שבראדם בריא הסוכר לא יעבור לשתן. כך כשכל עוד הסוכר בדם אינו עובר 180 הסוכר לא עובר לשתן. בסוכרתי עם רמות סוכר גבוהות מעל 180- הסוכר עובר לשתן, השתן נעשה מרוכז, מושך נוזלים והגוף מתייבש .כתוצאה יש שתינה מרבה ביום ובלילה, יובש בפה וצמא. אצלך רמות הסוכר נראות תקינות ובתחום הנורמה כך שמומלץ לפנות לאורולוג כי הסיבה היא לא מהסוכר.

מנהל פורום סוכרת