מטפורמין

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/01/2016 | 14:02 | מאת: שמואל

רופאי נכבדי. ייעוץ ששווה זהב. הנני משתמש בכדור "הפלאים" הג'ארדיאנס מזה כחודשיים ומאז התחולל שינוי משמעותי ביותר במאזן הסוכרים בגופי אשר ירד ממד בחצי ואף יותר. מהרמה היומית שהייתה 240 ממוצע ירדתי ל:108-110. ה:HBA1C שלי ירד מרמה של:10.9 לרמה של:8.6(להזכיר בתקופה של חודשיים). כיום אדוני הנני משתמש בפעמיים יוקריאס ביום וכאמור ג'ארדיאנס 1. הרופאה שלי הציעה לי להפסיק את היוקריאס אשר ממילא איננו כל כך יעיל עבורי ולהחליפו בטראג'נטה. הנני מעט חושש מהיפויים שאני אחווה כי שתי התותחים הללו גם ג'ארדיאנס. וגם טראג'נטה יורידו את הרמות לגמרי. הנני חושב בכל רם יחד עם כבודו מה דעת ה"מאסטר" שאני אקח במקום היוקריאס פעמיים ביום מטפורמין שאגב אינני מוכן לוותר עליו עם 1 ג'ארדיכנס ביום שמימלא הוא מאזן אותי יפה. דעתך אדוני חשובה לי עד מאד ועל כך נתונה לך תודתי מראש.

16/01/2016 | 12:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הטרג'נטה פועל בדומה לגאלבוס שמשתתף כמרכיב ביוקראס(מטפורמין+גאלבוס). במקרים של פגיעה בתפקודי הכליות, בהם גם מטפורמין וגם גאלבוס אינם מןמלצים , ניתן לשקול שימוש בטרג'נטה שמופרשת מהגוף דרך דרכי המרה ולא דרך הכליות. קיים תכשיר שהוא טראג'נטה דואו שמכיל במשולב כבר את המטפורמין. אם תפקודי הכליות שלך תקינים, ואיזוןהסוכר כה משופר עכשיו, ניתן לשקול מעבר לתוספת מטפורמין בלבד לג'ארדיאנס תוך ייעוץ ומעקב הרופא המטפל שלך.

מנהל פורום סוכרת