התקפי רעב

דיון מתוך פורום  סוכרת

25/02/2016 | 23:44 | מאת: לוגי

שלום רב , חולת סכרת מזה 5 שנים מטופלת ב3 כדורי מטאפורמין. הקושי שלי הוא בשליטה בהתקפי רעב והצורך במתוק....סובלת מחולשה עייפות וסחרחורות מתקשה בניהול חיי יום יום תקינים. קושי בפעילות גופנית. איך מתגברים על הצורך במתוקים? (ממש צורך פיסיולוגי...לא רק מתוקים פחמימות) כבר שנים המצב לא משתפר המינונים בהתאם לבדיקות. אשמח לקבל עצה שתטיב עם איכות חיי. תודה מראש.

28/02/2016 | 19:26 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך צריך לשלול ארועי נפילת סוכר (היפוגליקמיה) כסיבה ל"הצקפי הרעב"אצלך. יש לבצע העמסת גלוקוז 75 גר פומית ולבדוק סוכר בזמנים 0',60',120',150' ו 180' ולראות אם אין נפילת רמות הגלוקוז בין שעתיים ל שלוש, על מנת לשלול מצב של "היפוגליקמיה תגובתית"

מנהל פורום סוכרת