בדיקת A1C וסוכר בצום

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/03/2016 | 13:21 | מאת: תמר

היי, האם יש קשר בין בדיקת A1C לסוכר בצום? עשיתי בדיקת A1C שיצאה 5.4 אבל הסוכר בצום באותה בדיקה יצא 118. יש קשר בין 2 הבדיקות והאם הן מעידות על טרום סוכרת? תודה :)

15/03/2016 | 12:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אין קשר בין בדיקה בודדת בצום לתוצאת ההמוגלובין A1C שהיא מבטאת את ממוצע סך רמות הסוכר, בצום, באוכל, אחר האוכל,ביום ובלילה, בחושך ובאור בחג וביום חול של סך כל היממות של שלושת החודשים שקדמו לבדיקה. תוצאה בודדת בצום של מעל ל 100 מחשידה לאפשרות של קדם סוכרת אך יש לחזור עליה כי לא די בבדיקה בודדת לשם אבחנה, ורצוי בנוסף גם לבדוק את רמת הסוכר שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות.

מנהל פורום סוכרת