קדם סוכרת וחליטות תה

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/03/2016 | 13:51 | מאת: סיגל

אני בת 50, תוך הקפדה על דיאטה ופעילות גופנית ערכי הסוכר שלי בצום נעים בין 96 - 110. מבינה שזה מצב של טרום סוכרת. בהנחה שאמשיך עם הדיאטה והפעילות הגופנית והערכים הללו לא ישתנו, האם עשוי להיגרם לי נזק בטווח הארוך? האם עלי להתחיל בטיפול תרופתי? (אני סובלת גם מלופוס ומיתר לחץ דם). מניסיונך, האם תמציות תה כמו גלוקודן וכו'..עשויות להועיל? תודה מראש.

20/03/2016 | 14:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך רמות סוכר בצום בין 100 ל 126 מעידות על מצב של קדם סוכרת, אשר ללא התייחסות עובר תוך 3-5 שנים לסוכרת "של ממש" בלתי הפיכה. פעילות גופנית קבועה מתונה, שמירה על משקל תקין, דיאטה ללא סוכרים זמינים וארוחות בזמן ותוספת כדור מטפורמין אחר ארוחת הערב מכייעים לעצירת התהחיך, ובמקרי הפחה במשקל אצל שמנים של 8% ויותר אף להשבת המצב לתחום הנורמה. חליטות תה גלוקודן מכילות תערובות צמחים שלגבי חלק מהם מייחסים "מאמינים" שונים "תכונות" של הפחתת הגלוקוז, וחלקם מיוחסים להם תכומות אנטי אוקסידנטיות. זוהי לא תרופה אלא מוגדרת כ "תוסף מזון" בלבד. חליטת גלוקודן מכילה לפי דיווח המפיצים שלה : מרווה משולשת, סטיביה, עלי זית, אקליפטוס, לימונית, לואיזה, ג'ימנמה, טיון. חליטות מעין אלו אינן מוכרות כטיפול תרופתי מונע על ידי הקהיליה המדעית .

מנהל פורום סוכרת