רמות סוכר גבוהות רק בצום?

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/02/2016 | 16:09 | מאת: ירון

לדר' שלום אני בן 44, רזה ובריא. אני טבעוני ולא צורך שום מזון עם סוכר או פחמימות קלות (לא אוכל לחם או שום מוצר עם גלוטן), האוכל המבושל היחיד שאני צורך זה אורז אורגני מלא. אני מתאמן 4 פעמים בשבוע. שני הורי פתחו סוכרת סוג 2. אבא בגיל 40 ואמא בגיל 55. מזה שלוש שנים שערכי הסוכר שלי בצום במגמת עליה. 95 ואז 98 ואז 102 ולאחרונה 110 נראה שהערך 110 נשאר יציב במשך השנה האחרונה. שום תוסף מזון שמבטיח להוריד רמות סוכר כמו חילבה, כרום, ג'ימננה ועוד אינסוף תוספים שרכשתי לא משנים את רמות הסוכר בצום. יש לציין כי 4 בדיקות ha1c שעשיתי היות תקינות ונמוכות מ 5% (4.9 בבדיקה האחרונה). לאחרונה רכשתי מכשיר בדיקת סוכר ביתי של אקו-צ'ק.הופתעתי לגלות כי בדיקה אקראית מראה לי תוצאה של 88 עד 92 ללא צום. שעתיים אחרי ארוחה התוצאה במכשיר היא 108. אבל לאחר 16 שעות צום התוצאה 114. מה פשר התוצאות? בבדיקות שעשיתי בקופת חולים צמתי 12 שעות. נראה שככל שאני צם זמן רב יותר, ערכי הסוכר שלי עולים! כיצד זה ייתכן? האם זה יכול להעיד על בעיה רפואים אחרת? יש איזו בדיקות נוספות שיש לבצע? האם מומלץ שאני אוכל משהו כל כמה שעות כדי לשמור על רמות גלוקוז נמוכות? התתכן בעיה בלבלב? קראתי שלעיתים יש קשר בין חוזר איזון ברמות סוכר וגידולים בלבלב? רופא המשפחה שלי שלל את זה ואמר שאם העליה בסוכר הייתה בעקבות גידול אז לא הייתי שורד שנתיים כי גידולים כאלו מתפתחים באופן מאד מהיר ואגרסיבי.. מבחינתו אין לי כל בעיה כל עוד רמות הסוכר נמוכות מ 125. הוא גם סירב לתת לי בדיקת העמסת סוכר... אשמח להתייחסותך תודה

28/02/2016 | 19:30 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בדיקות סוכר בצום מדם ורידי במעבדה לאחר צום לילה הן תקינות כל עוד הרמה פחות מ 100 מג%. אם הרמה נעה כין 100 ל 126 הרי שזה מחשיד למצב של קדם סוכרת" שיכול להוביל לקראת סוכרת של ממש עם הזמן, בפרט שיש לך סיכון כי שני הוריך סוכרתיים. מומלץ לשם ההירות לשמור על כלכלה ללא סוכרים זמינים בעזרת דיאטנית ולעקוב כל 4 חודשים אחרי רמות הסוכר בצום, שעתיים אחר ארוחה פחמחמיתית והמוגלובחן A1C שעדיין תקין אצלך.

מנהל פורום סוכרת