מהו המינון הנדרש לגלוקופג

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/03/2016 | 20:19 | מאת: מיקי

שלום לרופא עד לפני שלושה חודשים רמת ה a1c=6.1 וסוכר בצום 110. עם חצי גלוקופג'בארוחת בצהריים. (כמובן הליכות ודיאטה) אני רזה BMI=26 וכבר כאן הייתה לי ירידת משקל מתונה. הרופא החליט להוריד את רמת ה- A1C עוד יותר ורשם לי כדור גלוקופג' שלם אחד בבקר ואחד ובערב. וגם החליף את סינווסטטין 20 מ"ג ללפיטור 10 מ"ג . התוצאות שקיבלתי אחרי 3 חודשים הם : מדדי השומנים ירדו, סוכר בצום ירד ל91 ה- A1C=6 וגם ה-BMI=23 ואני נראה לא טוב במשקל הזה. (הצפייה הייתה ששני כדורים יורידו עוד יותר את ה- A1C וזה לא קרה) ושאלתי : האם יתכן שאני לוקח את הכדורים לא במועדים הנכונים לגוף שלי? או שהם לא מתאימים לי ? שאר הבדיקות תקינות . אודה על תשובתך מה עלי לעשות

30/03/2016 | 11:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לאור התוצאות ואיבוד המשקל נראה לי שתוכל להסתפק בכדור מטפורמין אחד בערב אחר האוכל

01/04/2016 | 20:49 | מאת: מיקי

שלום דוקטור בהמשך להמלצתך להוריד כדור אחד בגלל אבוד משקל ושאלתי: כמה זמן להערכתך שאריות הכדור נשארות בגוף, ואולי כדי לחלק את הכדור של הערב למחצית בערב ומחצית בבקר. תודה

מנהל פורום סוכרת