כתילה חריפה - צמח לטיפול בסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/03/2016 | 14:31 | מאת: לי לוי

השאלה הזו לא מיועדת לי, אבל רציתי לדעת האם שמעת על צמח בשם כתילה חריפה לטיפול בסוכרת ואיפה אפשר להשיג מיצוי שלו? תודה

20/03/2016 | 14:50 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מדי פעם בפעם מופיעה ידיעה על תמח פלא זה או אחר שיכול להפחית את רמות הסוכר. קיימים ב"רפואה" העממית ובאגדות ובשמועות אין ספור של צמחים, כשורשע הדושאים, סירה קוצנית, שן הארי , טיון דביק, חרחבינה מכחילה ועוד ועוד, שעושים נסים ונפלאות. הצמח התורן כרגע הוא הכתילה החריפה ש"החוקריםעומדים להציג" מחקר בנידון באוניברסיטת אריאל(?) כל עוד אין שני פרסומים מדעים בעיתונים מקצועיים רצינים ומבוקרים על תוצאות חיוביות משמעותציות סטטיסטית בניסויים כפולי סמיות בבני אדם שיוכיחו חד משמעית שצמח זה אכן פועל כמצופה- ואין להתייחס לפרסומים בעתונות ולשמועות העממיות בנושא.

מנהל פורום סוכרת