2 שאלות לגבי בדיקת העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/03/2016 | 14:06 | מאת: נטלי

שלום להלן 2 שאלות שמעניינות אותי. אשמח למענה. 1. אם נניח אישה מקפידה שלא לאכול מתוקים בזמן ההיריו האם לפני לפני בדיקת העמסת סוכר 50 כדאי לה כן לאכול יותר פחממות וסוכרים? אני שואלת כי קראתי שהפחתת כמות הסוכרים והפחמימות גורמת ללבלב לייצר אינסולין באופן איטי יותר ובכמויות מעטות יותר. ואז, ביום הבדיקה כאשר מעמיסים עליו כמות עצומה של סוכר, והוא אינו עומד בעומס- וכך תוצאות הבדיקה עלולות להיות שגויות. ז"א האם מישהי שמקפידה לא לאכול הרבה סוכר ופחממות כי זה לא בריא וגם כדי לא להשמין צריכה להגביר את אכילת הסוכרים והפחממות לפני הבדיקה? 2. למה יש המלצה 3 ימים לפני העמסת סוכר 100 לאכול הרבה פחממות? האם כך הלבלב שומר על רמה נכונה של אינסולין? תודה רבה!

13/03/2016 | 13:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום ל נטלי, בדיקת הסקירה של תגובת הראשה ההרה למתן 50 גר גלוקוז לשלילת חשד לסוכרת הרינוית יוכלה להעשות הצום או שלא בצום ואין הוראה להרבות בפחמימות ביום הבדיקה. זוהי בדיקה ראשונית בלבד ואם היא חיובית יש לבצע העמסת גלוקוז ארוכה של 100 גרם בצום לקביעת האבחנה הסופית. ההוראה למי שעומד לבצע העמסת סוכר אבחנתית לשמור את כלכלה מלאה כולל פחמימות בשלושת הימים שלפני הבדיקה ניתצנת על מנת שלא יהיה מצב שבו מחסני הגליקוגן בכבד יתרוקנו (כמו במצבי תת תזונה מקדימים) והתגובה להעמסה הן של הלבלב והן של מידת שחרור הסוכר מהכבד יהו כצפוי וללא הפרעה.

מנהל פורום סוכרת