השפעת לבמיר

דיון מתוך פורום  סוכרת

19/03/2016 | 22:42 | מאת: אלה

שלום רב, בת 26, שבוע 30, עם מצב טרום סוכרתי לפני ההריון. תוצאה מעט גבוהה של העמסת סוכר 50 ג'. את ה-100 לא בציעתי אך התחלתי דיאטה. סוכר בצום בבוקר בדרך כלל 103-105 ושעתיים לאחר אוכל הערכים עוברים את ה-130 (לפעמים גם 140), תלוי בארוחה. הרופא שלי המליץ על 6 יחידות לבמיר לפני השינה. לאחר שראיתי ש6 יחידות לא משפיעות העליתי ל-8 יחידות (לאחר אישור הרופא המטפל כמובן). בבוקר הראשון הסוכר יצא פחות מ-100, אך הערכים לאחר האוכל לא משתנים ונשארים גבוהים. יש לציין שלפי הרופא המטפל, העובר מעט קטן לשבוע(1110 ק"ג), כמות מי השפיר תקינה ולא נראה שהעובר מושפע מהסוכרת ולכן לדבריו אין צורך להקפיד על דיאטה מחמירה שרק מונעת ממני לאכול. שאלותיי- 1.האם לבמיר לא אמור להשפיע ל-24 שעות ולכן גם אמור להשפיע על רמות הסוכר לאחר ארוחות? 2. האם יש צורך להעלות את מינון הלבמיר ע"מ שישפיע על רמות הסוכר לאחר אוכל? (ואם כן עד כמה מותר לי להעלות?) או אולי להחליף לאינסולין שמוזרק לאחר ארוחות? 3. שאלה נוספת - האם הגיוני שלפעמים 3 או 4 שעות לאחר ארוחה הסוכר עולה למעל 150? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הלבמיר צריך לעבוד 22-24 שעות, והתגובה לנעילתו בלילה לפני השינה צריכה להביא לרמות סוכר בבוקר בצום בהריון של 95מג%. יש לבצע ממוצעי 3 בדיקות יום אחר יום בצום בראצף, והמממוצע לא צריך לעבור 95. יש להעלות את מינון הלבמיר ב 2 יחידות כל שלושה ימים עד להשגת ממוצע הבוקר הרצוי. הלבמיר משפיע על האינסולין ברקע ולכן לעתים בעקבות ארוחה דשנה או מכילת פחמימת זמינות הסוכ עולה, כך שיתכן שאת זקוקה גם למינונים נמוכים של אינסולין מהיר פעולה כמו נובורפיד לפני הארוחה העיקרית של היום- כל זאת בייעוץ תיאום ומעקב עם רופא מומחה לסוכרת הריונית. אשר לדיאטה יש חובה להקפיד עליה בשיתוף ומעקב דיאטנית שמבינה עניין.

22/03/2016 | 10:19 | מאת: אלה

מנהל פורום סוכרת