שאלה על דיאטת דלת פחמימות אולי תדע את התשובה

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/03/2016 | 08:59 | מאת: לי לוי

שלום, אני בריאה, מעולם לא הרגשתי בעיות בהכנסת סוכר לתאים או בצריכת סוכר. מזה חצי שנה אני בדיאטה דלת פחמימות, שרק עושה למערכת העיכול שלי טוב. אוכלת הרבה ירקות, בשר בכמות סבירה, ביצים, הרבה מים, מעט אגוזים ומעט פירות או פירות יבשים. ירדתי 12 קילו למשקל תקין. לא מעט הרגשתי מדי פעם עייפות, סחרחורות הופיעו לעיתים רחוקות, ומיד ידעתי לאכול פירות או פירות יבשים וחזרתי לרעננות. ידעתי שהגוף צריך סוכר וסיפקתי לו אותו. לאחרונה התחלתי להוסיף לחם דבש וכו.. ולהגדיל את רמת הפחמימות, אבל דווקא עכשיו פתאום התחילו לי סחרחורות אחרי האוכל של פחמימות. וזה ממש לא ברור לי, כי פעם הייתי אוכלת חצי מגש פיצה וז ה בטח לא עשה לי סחרחורות. עכשיו, אחרי חצי שנה אני חוזרת לאכול לחם ואפילו לחם בריא: פיתה מקמח כוסמת לדוגמא, או לחם מלא, ויש לי תחושה של סחרחורות באופן קבוע אחרי מנת של כמות יחסית סבירה של פחמימות, שלרוב האוכלוסיה וגם לי בעבר לא היתה עושה תחושה כזו. השאלה שלי היא מדעית. האם יש הסבר מדעי, לתחושת סחרחורת אחרי מנת לחם, לבן אדם שהיה בדיאטת דלת פחמימות? האם שמעת על דבר כזה בעבר? כי אני פשוט לא מבינה את זה. מטרת השאלה להבין. ולא רק להרגיש טוב, כי תכלס זה לא כזה נורא, ולא מפריע לי גם לא לאכול לחם, אני רוצה לדעת אם יש הסבר מדעי לנושא. או הסבר שאתה כרופא יכול לשער עליו. אשמח לרעיונותך. תודה רבה מייטל

20/03/2016 | 14:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך כל אדם זקוק לפחמיות מורכבות כחלק מהדיאטה. לחם לבן הוא בעל אינדק'ס קלחורי גבוה ו"מקפיץ" את הסוכר יותר נאשר לחם דגנים , שיפון או חיטה מלאה. לעתים בתגובה ללחם לבן ודבש שהם עתירי פחמימות זמינות יכול תיאורטית להתפתח מצב של "היפוגליקמיה תגובתית" שבה הסוכר בדם נופל מתחת לרצוי שעתיים עד שעתיים וחצי אחר הפחמימה הזמינה. פני לרופא המטפל או למרפאת אנדו לבדיקת העמסת גלוקוז עם בדיקת תגובת הרמות בדם אחר שעתיים ושעתיים וחצי לשלול את המצב של הראקטיב היפוגליקמיההאפשרית.

20/03/2016 | 14:33 | מאת: לי לוי

זו גם הסיבה ששייכתי זאת לאכילת פחמימות בכמות גדולה ממה שהייתי אוכלת בחצי שנה האחרונה. האם ידוע לך על זה משהו?

מנהל פורום סוכרת