טיפול מנע לשבץ מוחי לחולה סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/03/2016 | 21:25 | מאת: אבי

שלום ד"ר קנטר ידוע כי הסיכון לשבץ מוחי בקרב חולי סוכרת גבוה מהממוצע. כחולה סוכרת מאוזן מסוג 2 ברצוני לשאול מספר שאלות ואם תשובתך חיובית לחלק/כל התשובות אשמח גם לדעת את המינונים. 1. האם מומלץ לקחת סטטינים, למרות הסיכון מתופעות לוואי בתרופה זו, על בסיס יומי כטיפול מונע ? 1.1 תת שאלה : האם סטטינים יכולים לגרום לאיבוד זכרון או סוג של דמנציה ? 2. אותה השאלה כמו שאלה 1 רק שהפעם אני שואל על אספירין ? 3. האם קיימים עוד תרופות או עוד טיפולים שאתה יכול להמליץ להקטנת הסיכון לשבץ מוחי ? תודה מראש עבור התשובות

30/03/2016 | 11:52 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שבץ מוחי יכול להיות תוצאה של סתימת כלי דם במוח עקב טרשת או דימום עקב פיצוץ כלי דם או אנויריזמה מולדת. הסטטינים נחוצים לשמירה על רמת שומנים תקינה בדם למניעת שקיעתם בכלי הדם . בסוכרתיים יש לשמור על רמות של LDL כולסטרול מתחת ל 100מג% וכל עוד הערך גבוה יש לשתמש הבסטטינים. לקיחת אספירין במינון נמוך למניעה באופן קבוע מומלצת כבר מגיל צעיר, למעט מטופלים שמסיבות רפואיות אחרות אסור להם להשתמש באספירין

מנהל פורום סוכרת