הבדלים בין בדיקת מעבדה לבדיקה בייתית

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/03/2016 | 08:51 | מאת: שרון

שלום בדקתי סוכר בצום בבית והיה 107 למחרת בבדיקת מעבדה בצום היה 125. האם זה יתכן כזה פער של כ15%?

13/03/2016 | 13:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הנושא נידון ונלעס ונטחן אין ספור באתר. בבדיקה מהאצבע הדגימה היא של דם עורקי מלא (נוזל +כדוריות). בבדיקה מהוריד נבדק הנוזל (פלזמה) בלבד בדם הורידי לאחר הפרדת הכדוריות. קיים הבדל של עד 15% בין הבדיקות, ומב שקובע לצורכי אבחנה היא בדגימה של הדם הורידי. משתמשים בבדיקה באצבע חצורכי מעקב אחר המצב ולא לשם אבחנת מצב סופית.

13/03/2016 | 14:22 | מאת: מארק

אני במקרה עובד בחברת אקו-צ'ק. המכשירים עוברים כיול מתקדם ותהליך המדידה כולל אלגוריטם תיקון ופיצוי שעושה שימוש במודל סטטיסטי בכדי לתאם את תוצאות הדם העורקי המלא מהאצבע, אלו שהיו מתקבלים בדיקת כדוריות דם שנלקחו מהווריד. השגיאה המותרת היא 5%. את כתבת שהיה הבדל של יממה בין שתי הבדיקות, כך שלא ניתןלהסיק כלום מהתוצאות. ראשית ממליץ שתעברי להשתמש ב אקו-צ'ק פרפורמה. תקראי טוב את ההוראות (יש סרטוני הדרכה). חשוב לשטוף ולנגב ידיים לפני. את הבדיקה הבאה עם המכשיר תבצעי כמה דקות לפני בדיקת הדם של המרפאה בזמן שאת ממתינה לתורך. את תראי שההבדלים לא יהיו גדולים מידי. בהצלחה

13/03/2016 | 15:23 | מאת: דניאל

לפני כחודש ביצעתי בדיקת דם לגלוקוז בקופת חולים. באותה שנייה שדקרו אותי בוריד דקרתי את עצמי ובדקתי במכשיר הביתי מהסוג אותו ציינת. והפער עמד על 5% בדיוק. בקופה גבוה יותר מהביתי.

15/03/2016 | 12:22 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מספר חברות הוציאו לשוק מעשירים עם נסיון לצמצום הפער ע"י הוספת פקטור תיקון תוצאות המכשיר. במכשירים ללא "תיקונים"שכאלה ההבדל עלול להגיע ע 15%.

מנהל פורום סוכרת