ברור לגבי משמעות תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/03/2016 | 11:56 | מאת: שולה

שלום ד"ר, אני בת 60 בריאה. לוקחת כדורים להורדת כולסטרול. רציתי לברר על פי הנתונים שאציג, האם אני נקראת סוכרתית או מה משמעות התוצאות. Glucose בשש שנים האחרונות (בעשר בדיקות שעברתי) יציב ונע בין 93-98 היה פעמים 100. המוגלובין A1C בשש שנים האחרונות יציב (עשר בדיקות) הוא נע בין 6.4 ל 6.2, פעם אחת היה 6.6 לאור התוצאות האלו, (חוץ משמירה על אוכל דל סוכר), האם אני מוגדרת סוכרתית, האם אני בסיכון? במצבי האם אני חייבת לעבור בדיקות נוספות? האם מותר לי מידי פעם לגעת באוכל מתוק? תודה מראש על התשובה

13/03/2016 | 13:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ערכי המוגלובין A1C בין 6.2-6.6 מחשידים מאד שיש לך סוכרת של ממש. מומלץ לבצע במעבדה בדיקות סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות ולפיהן ייקבע האם את קדם סוכרתית או כבר סוכרתית של ממש. מכל מקום בינתיים מומלץ לפנות לדיאטנית ולהתחיל לשמור על דיאטה ללא סוכרים זמינים מותאמת לסוכרת.

מנהל פורום סוכרת