סוכרת בהריון - האם להמשיך בירור ?

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/03/2016 | 09:41 | מאת: אני

שלום רב, אני הריון בשבוע 18 (הריון שני). בהריון הקודם אובחנה אצלי סוכרת הריון ( בדיקה 50 גר היתה לא תקינה, בדיקה 100גר ערך אחד לא תקין) החליטו במרפאת הריון בסיכון שאין לי סוכרת. בשבוע 29 נתגלה ריבוי מי שפיר - ורק אז החליטו שיש לי סוכרת וטופלתי במרפאת הריון בסיכון (הסוכרת היתה מאוזנת בעזרת דיאטה בלבד ). התחלתי לאחרונה לבצע מדידות סוכר בבית. קיבלתי ערכים לא תקינים (170 שעה אחרי ארוחת הערב). הרופא ביקש שאבצע העמסת סוכרת רק בשבוע 24 (עוד חודש וחצי). האם יש צורך לבצע את הבדיקה? האם לא ניתן לאבחן סוכרת רק על סמך המדידות? והאם אני צריכה לבקש הפניה למרפאת הריון בסיכון ולהתחיל במעקב תזונתי כבר עכשיו, לאור התוצאות הלא טובות במדידות? תודה!

14/03/2016 | 20:03 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך לא די בבדיקה בודדת שעה אחר ארוחת הערב. מומלץ לבצע בדיקה בבוקר בצום ושעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות. היות ולפי ההיסטוריה שלך את בסיכון מוגבר בהדווה למי שבהריון רגיל, רצוי לשמור על כלכלה מופחתת סוכרים זמינים כבר מעכשיו

מנהל פורום סוכרת