ויקטוזה ועצירות

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/03/2016 | 20:58 | מאת: דניאל

ד"ר קנטר היקר, מזה כחודשיים מטופל בויקטוזה 1.2 סמ"ק. היא אכן הביאה את הבשורה ואיזנה אותי לחלוטין. אך אליה וקוץ (עצירות)בה... האם תוכל להשיא עצה מנסיונך? אציין כי אני טבעוני ומנהל אורח חיים בריא.

13/03/2016 | 13:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך דניאל, לנטילת ויקטוזה יש מספר תופעות לוואי, ביניהן בחילות ושלשולים מחד או עמירות שיכולה להיות קשה ביותר מאידך. מומלץ לך להרבות בשתיית נוזלים- מים, סודה , תה, להרבות במאכלים עתירי סיבין תזונתיים, פירות ופירות יבשים דוגמת שזיפים מיובשים. להמנע ככל האפשר מבננות ומאורז שמסייעים להגברת העצירות, ובמידת הצורך לשקול בעזרת רופא המשפחה שימוש במרככי צואה או במשלשלים על בסיס סיבים. תמיד אפשר גם לשקול עם הרופא/המומחה לסוכרת הפסקת הויסקוזה ומעבר לתרופות דומות אחרות...

מנהל פורום סוכרת