טרום סוכרתי - האם אוכל לחזור לנורמה

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/03/2016 | 09:56 | מאת: יואב

שלום רב. אני בן 46. לפני כשנתיים גיליתי שאני טרום סוכרתי. טיפלתי בעצמי וכיום משקלי אידאלי, עושה כושר על בסיס יומי,תזונתי מסודרת, בריאה וללא פחמימות זמינות. ה Ha1c עומד על 5.6 (התחלתי ב-6) אבל עדיין כל בוקר במדידה ביתית אני מעל ה 100 (בד"כ בין 100 ל 110 אבל לעתים גם קצת יותר) האם יש סיכוי שאצליח להחזיר את מצבי לנורמה? האם ובמידה ואמשיך כך אוכל להישאר במצבי הסטטי תמיד?

27/03/2016 | 18:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יואב קשה לי להאמין שתוכל לחזור למצב הנורמה אם כי זה לא בלתי אפשרי. על ידי המשך שמירה על כלכלה ללא סוכירם זמינים, ארוחות במועדן, פעילות גופנית קבועה, ושמירה על משקל תקין יש סיכוי טוב שתשאר במצב הנוכחי של קדם סוכרת לאורך זמן. אי שמירה על אורח חיים כנ"ל תתרום למעבר מצבך המטבולי לסוכרת של ממש ללא דרך חזרה.

מנהל פורום סוכרת