אשלגן גבוה מה המשמעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/12/2022 | 21:17 | מאת: רבקה

שלום בת 70 עם רקע של יתר לח"ד וסכרת. מטופלת בכמה סוגי תרופות ללח"ד בכמה חודשים האחרונים קיבלה תוספת של אלדקטון 25 מ"ג. כעת בבדיקת דם לביקורת לאחר 3 חודשים רמת האשלגן 6 כ"כ עליה בקריאטנין 1.6, וירידה ב-GFR ל-31. בהתייעצות עם מוקד אונליין של הקופה הופנתה למיון. במיון רמת אשלגן היתה 5.3 (עדיין מעל הנורמה), א.ק.ג תקין. ערכים של תפקודי הכליות דומים למה שהיה בקופ"ח. בוצע סיטי אבנים לשלול חסימה (יש ברקע מחלת אבנים). הומלץ להפיק אלדקטון, אני מבינה שהסיכו העיקרי באשלגן גבוה הוא להפרעות קצב בלב. 1. באופן כללי אשלגן ברמה של 6 מחייב פניה למיון? מאיזה ערכים זה נחשב למסוכן? 2. אם מפסיקים אלדקטון תוך כמה זמן יש לצפות שערכי אשלגן יירדו? מתי מומלץ לעשות בדיקת דם חוזרת? תודה

עליה חדה בערכי האשלגן עלולה אכן לגרום להפרעות בקצב הלב. הרמה התקינה היא בין 3.6 עד 5 או 5.5 mmol/L. בערכים מעל 6 יש כבר סיכון מסוים והדבר דורש התייחסות רפואית. קשה לתת ערך מסוים שמעליו צריך לפנות למיון. ההחלטה להפנות למיון נשענת בדרך כלל גם על גורמים נוספים כגון תלונות החולה, מחלות הרקע והתוצאות של בדיקות המעבדה האחרות. הפסקה של אלדקטון מובילה בדרך כלל לירידה מהירה ברמות האשלגן בדם. אין דחיפות לבצע בדיקת דם חוזרת אם בבדיקת הדם הראשונה נמצאה רמת אשלגן של 5.3mmol/L

17/04/2024 | 16:19 | מאת: ניר פרץ

שלום עשיתי בדיקת אשלגן בדם יצא 5.4רציתי לדעת אם זה בסדר

מנהל פורום קרדיולוגיה