בדיקת spect/ct במאמץ -57% =lvef

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/11/2022 | 14:27 | מאת: yam1125

במנוחה לאחר הזרקת 8mci של tc-mibi נראת ירידה קלה בקליטה בשטח קטן בקיר האנטרו-ספטלי האמצעי ?

ירידה בקליטה של חומר רדיואקטיבי במיפוי מסמנת בדרך כלל הפרעה באספקת הדם לאזור זה של הלב. הקליטה הירודה יכולה להיות במאמץ בלבד ואז צפוי שהיא תשתפר לאחר מנוחה, או שהיא קיימת הן במאמץ והן במניחה. במקרה הראשון מדובר בדרך כלל בהפרעה הפיכה באספקת הדם ללב, ובמקרה זה לפעמים נכון להתקדם לצנתור. לעומת זאת במקרה השני ההפרעה באספקת הדם ללב היא קבועה, וככל הנראה לא תשתנה בעקבות התערבות צנתורית.

מנהל פורום קרדיולוגיה