תוצאת בדיקת אקוקרדיוגרפיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/12/2022 | 20:27 | מאת: אמיר

שלום רב, לפני כחצי שנה חליתי בקורונה ולאחר מכן קרו לי כמה פעמים של קוצר נשימה חריף, סחרחרת שבגללן הלכתי לבית חולים ושם הכל היה תקין. צריך לציין שאני בריא . עשיתי בדיקת אקוקרדיוגרפיה ולהלן התשובה: LVEDD 5.2 cm LVESD 3.8 cm IVS-D .8 cm LPW-D .7 cm FS 26.9% LVEF 55% Aortic Root 2.9 cm Ascending Aort 3 cm LA(ap) 3.7 cm MITRAL FLOW E 50 cm/sec A 65 cm/sec E/A .77 MR Grade 2 אבחנות: OTHER DYSPNEA AND RESPIRATORY ABNORMALITY תקציר סיכום: PRESERVED SYSTOLIC LV FUNCTION. EF=55%. BORDERLINE GLOBAL LV HYPOKINESIS. NORMAL DYASTOLIC FUNCTION. NORMAL RVF, TAPSE=2.3 cm MILD MITRAL REGURGITATION. NO PERICARDIAL EFFUSION. NO PERICARDIAL EFFUSION. TRICUSPID REGURGITATION. NON ESTIMABLE PASP. אשמח מאוד לדעת את הבדיקה תקינה בבקשה. רשום TRICUSPID REGURGITATION ו- MILD MITRAL REGURGITATION והחדרים תקינים, האם מדובר באי-ספיקה שמדאיגה? אשמח מאוד לתשובתך, תודה רבה

לפי תשובת האקו יש ירידה מינימלית בתפקוד הלב. לפעמים באנשים צעירים וספורטאים זהו ממצא תקין. בכל אופן, כדאי להמשיך בירור, תחילה באמצעות השוואת בדיקת האקו הנוכחית לבדיקות אקו קודמות אם יש כאלה ובהתאם החלטה על הצורך בבדיקות נוספות כמו אקו לב במאמץ ו/או בדיקת MRI לב. הכל כמובן לפי שיקול דעתו של הקרדיולוג המטפל

13/12/2022 | 10:16 | מאת: אמיר

תודה רבה על העדכון. בהמשך לתשובתך אשמח לתשובות לכמה שאלות קצרות: 1. האם ירידה כזאת זה מה שעושה לי קוצר נשימה והתקפים? וכאבים לעיתים קרובות בחזה צד שמאל? 2. האם עקומת הירידה המתוארת תתגבר עם עליה בגיל? 3. האם המצב מסוכן וצריך טיפול מוקדם כדי לא להגיע למצב בלתי הפיך? 4. כדאי לעשות ספורט ולהתאמץ? תודה רבה

13/12/2022 | 13:07 | מאת: אמיר

רוצה להוסיף שבדיקת ecg תקינה.

מנהל פורום קרדיולוגיה